dag_a 03.01.05, 23:22 Chciałabym urodzić do wody właśnie na Pomorzanach. Czy któraś z was rodziła w ten sposób? Zaznaczam, że nie chodzi mi o przebywanie w wannie w pierwszej fazie porodu, ale o urodzenie dziecka do wody. Pozdrawiam, Dagmara. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lurien Re: Wanna na Pomorzanach 04.01.05, 16:25 Hej ja też plauje rodzic w tej wannie i też chętnie zapoznam sie z opiniami innych, wiem tyle, że jest płatna 200 zł i jest całkiem obszerna :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
netmenka29 Re: Wanna na Pomorzanach 04.01.05, 18:44 Na Pomorzanach? Słyszałam, że w wodzie można tylko w Policach.... chyba że coś się zmieniło.... Kaśka i 36 tyg. Dawidek Odpowiedz Link Zgłoś
lurien Re: Wanna na Pomorzanach 05.01.05, 11:54 na Pomorzanach wanna jest na 100%, sama ją widziałam :) Odpowiedz Link Zgłoś
rhynox wanna 05.01.05, 12:29 rodziłam na Pomorzanach. w wannie pozwolili mi za te 200zł siedzieć do bóli partych. powiedzieli, że dziecko jest za duże by rodzić do wody. nie wiem czy żałuję. w sumie wanna mi pomogła nie łagodzić bóle a w całej tej sytuacji a czuć się świeżo. Odpowiedz Link Zgłoś
rhynox Re: wanna 05.01.05, 12:33 ale teoretycznie jest możliwość rodzenia do wody. mój synek ważył 4030g. ale na oko dawali mu 3800 (przez brzuch) i też to było za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
casjopeja1 Re: wanna 28.01.05, 20:37 A udało ci sie po tej wannie urodzić bez naciecia? Bo gdyby dzidzia była mniejsza to kto wie moze byś urodziła do wody i to bez nacinania. Odpowiedz Link Zgłoś
rhynox Re: wanna 29.01.05, 10:01 tak, tak... to chodziło tylko o to, że dziecko duże. Bardzo żałuję. A wodę lubimy bardzo. Właśnie za nami wycieczka z Franiem na basen. Zachęcam do oglądania zdjęć poniżej. Odpowiedz Link Zgłoś
montom22 do rhynnox 29.01.05, 19:51 Czesc Sliczny jest twój Franio, powiedz mi gdzie byliście an basenie? ja wprawdzie nie urodziłam jeszcze swojej córy, ale już planujemy zabawy na basenie:) jakbyś mogła to napisz Pozdrawiam MT Odpowiedz Link Zgłoś
rhynox Re: do rhynnox 30.01.05, 19:15 pozwól, że Ci przetoczę cytaty moich wypowiedzi w innych wątkach. ale jak chcesz cos jeszcze wiedzec to wal śmiało: wszystkie informacje są na stronie www.hansedom.de Dodatkowo napiszę, że jak pójdziesz wcześniej do informacji miejskiej na Starym Rynku to dostajesz jeszcze taką ulotkę gdzie jest kupon zniżkowy na 1Euro i talon na Colę. Przypadkowo się napatoczyliśmy i skorzystaliśmy ;) Basen jest naprawdę extra! Wybieram się znowu na ferie. Acha! nie wiem czy wiecie, ale juz prawie całkowicie została oddana autostrada, która jes6t znacznie szybciej. W więkoszości atlasów jej nie ma. Jedzie się najpierw na NeuBrandenburg a dalej na stralsund (kierunek Rostock) Polecam, polecam i jeszcze raz polceam. basen na którym byliśmy jest "za gramanicą" - w Stralsundzie (Rugia) ale to od nas ze Szczecina 2 godziny drogi. Extra przygotowany do przyjęcie małych klientów - przewijaki w przebieralni, a na samym basenie zaciszny kącik dla dzieci z płytką i dużo cieplejszą wodą, małymi zjeżdżalniami, kolejnymi przewijakami. Poza tym można śmiało dziecko też kąpać we wspólnej wodzie bo jest dość ciepła (tylko basen sportowy ma zimniejszą). Jacuzzi - wielkie i cieplutkie. Słowem rewelacja. Raj dla dzieci. I dorosłych też. Poza tym ten kiczowaty, ale jakże miły dzieciom wystrój. prawdziwa przygoda w dżunglii. no więc byłam, wróciłam. Doświadczenia extra! Frankowi bardzo się podobało na wodzie. Byliśmy jednak te 4 godziny, ale z przerwami (nawet na spanie) Wyposażyłam się w 4 ręczniki dla niego, kilka pieluszek. Po wyjściu z wody przebierałam go w suchą pieluchę, wycierałam, ubierałąm w doby i odpoczywaliśmy. W jacuzzi było extra! Poza tym wygłupialiśmy się itd. Polecam wszystkim mamom i ich dzieciom! i to byłoby na tyle... chetnie podziele sie wszelkimi informacjami Odpowiedz Link Zgłoś
lurien wanna 03.02.05, 12:45 Hej 20 stycznia rodziłam w wanie na Pomorzanach, i cóż, zdecydowanie polecam, poród miałam dość bolesny a woda rozluxnie, moze nie tyle zmniejsza ból ile pozwala przyjąc lepszą pozycję, i czasem może przyspieszyc rozwieranie szyjki, koszt 200 zł, siedziałam 2 razy po pół godziny no i rodziłam też do wody, 200 zł to troche dużo jak za dwa napełnienia wanny ale nie żałuje. Pród miał być bez nacinania i był, ale niestety popekałam więc i tak szycie było. Z całego serca polecam rodznie do wody, najpiękniejsze jest to, że dokładnie widzisz jak rodzisz, jak główka wychodzi centymetr po centymetrze. Poza tym miałam świetną opieke, położne i lekarzy, trafiłam na dobrą zmianę :) Zdecydowanie polecam Pomorzany i wanne:) Odpowiedz Link Zgłoś
casjopeja1 Re: wanna 23.02.05, 19:42 Możesz powiedzieć czy to był twój pierwszy poród? Ja bardzonie chcę być nacinana ale słyszałam że u pierworódek to ponoć standard , trochę mnie przeraza takie podejscie i teraz kombinuję jak by tego uniknać. Wodę uwielbiam od zawsze i ponoć żadziej trzeba nacinać przy takim porodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
natkakoperku Kto odbierał poród? 23.02.05, 22:06 Jak w temacie(chodzi o pomorzany) Odpowiedz Link Zgłoś
lurien Re: wanna 26.02.05, 23:08 Tak to mój pierwszy poród, nie byłam nacinana, ale troszke popękałam wiec szycie było. Rodzenie do wody o pierworódek jest niezbyt praktykowane, ale ja chciałam, lepiej się w wodzie czułam. Poród odbierał dr Rzepka Odpowiedz Link Zgłoś
dag_a Re: wanna 04.03.05, 15:02 Lurien gratuluję dzieciaczka i tego, że urodziłaś do wody. Bardzo ci zazdroszczę! Mi niestety nie udało się urodzić do wody a to dlatego, że miałam wywoływany poród (odeszły mi wody a rozwarcie nie postępowało) i byłam cały czas podłączona do kroplówki z oksytocyną. Napisz jeszcze jak personel odnosił się do twojego pomysłu, czy nie próbowali cię zniechęcić i co ich przekonało? Ps. Twój dzieciaczek jest bardzo podobny do mojego Adasia, jakbym oglądała jego fotki! Jak zmniejszę rozmiar zdjęcia to wkleję. Pozdrawiam1 Odpowiedz Link Zgłoś