Dodaj do ulubionych

Wszystkie nitki prowadzą do pana barona i.. Prezia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 07:11
Do sądu trafiły już akty oskarżenia w stosunku do współwłaścicieli,członków
Zarządu, pracowników firm : Komfort, PEDiM, Ars Komfort, Przembud.
Przeważnie firmy związane z tzw Szczecińską Grupą Inwestycyjną lub tzw
Konsorcjum Budowlanym.
Oskarżenia dotyczą działalności w zakresie kontraktów związanych przeważnie z
firm Skarbu Państwa lub Urzędów Państwowych lub Samorządowych np : Stadion
AWF w Warszawie, Remont Urzędu Pracy w Szczecinie, Miejski Ośrodek Pomocy
Społecznej w Szczecinie, modernizacja szczecińskich dróg i skrzyżowań no
i .... H I T budowy Laboratorium Frakcjonowania Osocza w Mielcu !!! LINK :
alfabytom.republika.pl/W/008.html
Obserwuj wątek
    • kandrasel Re: Wszystkie nitki prowadzą do pana barona i.. P 06.01.05, 10:55
      Jak w radach nadzorczych zasiadaja ludzie z SLD to firmy wspolpracuja ze
      spolkami skarbu panstwa. Mam nadzieje ze te komuchy nie wezma sie za
      inwestowanie w lotnisko dabie!
      • anamar Re: Wszystkie nitki prowadzą do pana barona i.. P 06.01.05, 11:23
        czyżby czas na piechotę?
    • Gość: andreas Re: Wszystkie nitki prowadzą do pana barona i.. P IP: 62.233.223.* 06.01.05, 11:51
      czyli co fundacja była jakby miejscem odbierania
      ....kopert....?
      • Gość: Antyknajak Re: Wszystkie nitki prowadzą do pana barona i.. P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 11:55
        Która fundacja ? :-)
        Musisz wiedzieć a być może wiesz, że w tej sprawie występuje nie tylko jedna
        ta najgłośniejsza , ogólnopolska fundacja.
        • Gość: lbo co tu chodzi/ Re: Wszystkie nitki prowadzą do pana barona i.. P IP: *.eu.org / *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 12:02
          • Gość: lb Re: Wszystkie nitki prowadzą do pana barona i.. P IP: *.eu.org / *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 12:04
            i u nas przekręty na zachodnich rubieżach Rzeczpospolitej? przeciez u nas nikt
            nie bierze żadnych `kopert`..
    • Gość: Bożena Re: DO ANTYKAJNIAKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 13:08
      czY PISZĄC O BARONIE MASZ NA MYSLI PANA OMEGĘ CZY PANA JACKA
      • Gość: Antyniekajniak Re: DO ANTYKAJNIAKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 13:14
        Szanowna Bożeno. Z całym szacunkiem ale BARON jest tylko jeden !
        • Gość: andreas Re: DO ANTYKAJNIAKA IP: 62.233.223.* 06.01.05, 13:28
          ja znam człowieka, który ma nazwisko Baron!
          No, naprawdę!
          A w Zakopanem tez poznałem jednego prawdziwego arystokrate
          znaczy no naprawde, miły taki człowiek
        • Gość: andreas Re: DO ANTYKAJNIAKA IP: 62.233.223.* 06.01.05, 13:32
          a Baron jest tylko jeden,
          to tak jak matka jest tylko jedna!
          • Gość: Antyknajak to tak jak matka jest tylko jedna! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 13:58
            ..i to Matka- żywicielka
            • xyz-xyz Re: to tak jak matka jest tylko jedna! 06.01.05, 14:28
              > ..i to Matka- żywicielka

Masz na mysli Czarną Strukturę?:)))
    • Gość: MYCHA Re: Wszystkie nitki prowadzą do pana barona i.. P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 15:24
      Uff, "odbębniłam" swoje zadanka domowe, więc mogę pogaworzyć na Forum - bo widzę
      dziwne pomieszanie z pokręceniem.
      1. Faktem jest, że są prowadzone dochodzenia, śledztwa i sprawy związane z
      przekrętami paliwowymi. Ale nie ma prowadzenia w tej sprawie jednego śledztwa,
      lecz kilka odrębnych. Choć organa ścigania mówią o mafii paliwowej w Polsce, to
      raczej w odniesieniu do mechanizmów powstawania i funkcjonowania grup
      pzrestęczych nic jednym organizmie. Faktem jest, że najsprawniejsza i najlepiej
      zorganziowana była w naszym regionie. Miała powiąaania nie tylko z paliwami, ale
      turystyką, budownictwem, kulturą i licho wie z czym jeszcze.
      2. Faktem jest, że firmy bydowlane związane z Komfortem są objete działanami
      słuzb sledczych i wymiaru sparwiedliwości, ale nie sa to sprawy połaczone z
      watkami paliwowymi, choć moze "towarzystwo" balowało wspólnie na nie jednej
      imprezce.
      3. Wreszcie fundacja Jolanty Kwasniewskiej. To, że była sponsorowana przez
      jakieś firmy - nie jest żadnym dowodem , że fundacja popełniła jakieś
      przestępstwo. Albo, że za datki na fundacje ktoś tam dostał synekturalna posadkę
      lub funkcję. narazie tę wątek z Orlengate - bada komisja śledcza.
      W rozmowie dot. tego wątku panuje zbyt wiele uogólnień, natomiast by sprawdzić
      wszystkie nieczki i powiązania trzeba mrówczej pracy i motoringu prowadzonego
      nie miesiącami a latami.
      Raczej sugeruje pewną ostrożność w ferowaniu wyroków czy stwierdzeń.
      4. A teraz "baronowie" czyli przewodnczący RW SLD na Pomorzu Zachodnim
      było ich kilku, podaję w kolejności: poseł Jacek Piechota (obecne wiceminister
      gospodarki), poseł Stanisław Kopeć (nadal jest posłem), poseł Wojciech
      Długoborski (nadal jest posłem) oraz od niedawna panujący - przewodniczący
      wszystkiego RM,w Szczecinie, RW na Pomorzu Zachodnim i wiceprzewodniczący RK
      SLD - Grzegorz Napieralski, aktualnie takze poseł.
      Więc jak dyskutujecie o "baronach" - to precyzujcie o kogo chodzi.
      5. Faktem jest też, że wiele ludzi z tego szemranego "towarzystwa" lubiło się
      kręcić wokół każdej władzy (Oh jak ja kocham władzę - zwykł mawiać jeden ze
      stałych bywalców imprezek polityczno-biznesowych z Baltic herring Meeting
      włącznie) a ze balować lubiła lewica, więc i tam było to grono najbardziej
      widoczne.
      Ale na to, ze kopertki kursowału pod stołem - trzeba mnieć niezbite dowody,
      albo naprawde solidne poszlaki.
      6.LB, widzę, że żeś się już obudził po noworocznych balangach i siedzisz przed
      laptopem, ale chyba nadal podsypiasz albo masz jeszcze tupot białych mew pod
      czaszką po oblewaniu pożegniania Oleksego z fotelem i buławą, skoro mniemasz, że
      rubieże Polski, czyli Pomorze Zachodnie jest wolne od nepotyzmu, korupcji i temu
      podobnych objawów gangreny.
      Rozumiem, że z różnych stolic, łącznie z tą nad Wisłą słabo widać Szczecin, ale
      przecież masz okulary i stosowną wiedzę. Z wieku młodzieńczej naiwności też już
      dość dawno wyrosłeś.
      • Gość: andreas Re: Wszystkie nitki prowadzą do pana barona i.. P IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.05, 15:50
        no tak Mycha ma racje
        złodziej to nie ten co kradnie,
        tylko ten co dał sie złapać!

A co do powiazań to
        śledztwa zawsze sa prowadzone tak jakby osobno
        rozczłonkowuja to na poszczególne nitki,
        ale wiadomo, że jak ktos ma mozliwosci
        (czy finansowe czy dojsciowe)
        to bedzie i tu, i tu, i tam
        powiekszał swoje przychody.

Co do Baronów, to nie wydaje mi sie żeby to byli baronowie,
        ale sprawdze w herbarzu...
        • Gość: andreas już predzej "baronowie" n/t IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.05, 16:01
        • Gość: MYCHA Re: Wszystkie nitki prowadzą do pana barona i.. P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 09:59
          Jędruś - nie przesadzaj, złodziej - to ten co kradnie, bez względu czy sąd czy
          służby przerózne mu się do tyłka dobierają czy nie. Ja tylko napisałam, że prawo
          jest takie, iż musisz komuś dowieść winy. I im więcej ludzi otworzy oczy i
          zacznie mówić, piętnować i wskazywać dowody - tym draństwa w naszym państwie
          będzie mniej. Jak na razie dość powszechnym zjawiskiem jest zmowa milczenia a do
          niedawna - niechęć prokuratorów do szukania dowodów oraz swiadków i wydobywania
          z nich zeznań. Vide sprawa PZU!
          Boroniwe - to "baronowie", w cudzysłowie.
          Miłego dnia!
      • Gość: lb Re: Wszystkie nitki prowadzą do pana barona i.. P IP: *.eu.org / *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 20:17
        eeeettttttaaaaaammmmmm- naprawdę u nas biorą?- a to nie są eksperymenty
        ekonomiczne jak mawia jeden z prześwietnych prawników?
        • Gość: Antyknajak eksperymenty ekonomiczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 21:21
          zapewne chodzi Ci o prawnika ale też konsula :-)
          Zresztą nie będę owijał w bawełnę. Czy chodzi Ci o którego z tych Panów :
          www.um.szczecin.pl/prezydent/1994-1998/default.htm
          • kandrasel Re: eksperymenty ekonomiczne 06.01.05, 21:30
            Ciekawe który to? ;)
          • Gość: lb Re: eksperymenty ekonomiczne IP: *.eu.org / *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 01:35
            wzruszenie scisnęło mi krtań jak spojrzałem na ten uroczy obrazek..trafiony
            zatopiony...nie zaprzeczam...jednak to może mamy trochę eksperymentów i kazdy
            chce dobrze..może nie wie że coś nie wolno ...przecież każdy chce dobrze...dla
            siebie,dla rodziny i dla reszty...
            • Gość: MYCHA Re: eksperymenty ekonomiczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 10:13
              LB, chcieć "dobrze" - to możesz w pościeli z partnerką, ale kraju niewiedza,
              zwłaszcza reguł prawnych - nie jest żadnym usprawiedliwieniem. Poza tym -
              cwaniactwa, nepotyzmu, szemranych układów polityczno-biznesowych, naciągania
              firm państwowych na kampanie wyborcze,pospolitego złodziejstwa itp. działań nie
              nazywaj "eksperymentami ekonmicznymi".
              Kurcze, chyba tego nie uczą w renomowanych uczelniach ekonomiznych i na
              zagraniznych faktultetach!
          • Gość: MYCHA Re: eksperymenty ekonomiczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 10:01
            Moim zdaniem chodzi o mecenasa-konsula, ale innego państwa
    • Gość: Antyknajak Re: Wszystkie nitki prowadzą do pana barona i.. P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 06:36
      absztyfikant napisał :
      > Znam opinie Piechoty w wyzej wymienionych kwestiach, nie musze pytac.

• absztyfikant Re: Wszystkie nitki prowadzą do pana barona i.. P 08.01.05, 06:40
        Jasny gwint, nie jestem jeszcze klasykiem, a juz mnie cytuja...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka