Gość: karaiba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 18:53 Co sądzicie o kandydatach na nowego dyrektora XIII MUZ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pst-pst Re: kandydaci na dyr.XIII MUZ 22.01.05, 19:26 A jacy sa kandydaci? Nazwiska ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artycha Re: kandydaci na dyr.XIII MUZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 19:53 Piotr Michałowski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulturysta Re: kandydaci na dyr.XIII MUZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 16:19 Gość portalu: Artycha napisał(a): > Piotr Michałowski? a ten to kto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienio Re: kandydaci na dyr.XIII MUZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 17:13 pracownik biblioteki uniwerku na ul. tarczyńskiego. przynajmniej 10 lat temu go tam widywałem w katalogach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poeta Re: kandydaci na dyr.XIII MUZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 17:26 Dawno awansował i od lat jest adiunktem w Instytucie Filologii Polskiej Uniwersytetu Szczecińskiego. Ponadto jest zastępcą red. nacz. pisma niszowego "Pogranicza", wydawanego przez pana Bohdana Walknowskiego. (Czyżby propzycja kontynuacji?) Zapomniałbym, Michałowski jest też autorem limeryków. Sześć lat temu wydał książkę, pt. "Za czarnym wielokropkiem ...". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joolka Re: kandydaci na dyr.XIII MUZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 21:39 Była rzecznik marszałka województwa Ewa Juchniewicz i jeszcze jacyś dwaj artyści, których nazwis nie kojarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Escape Re: kandydaci na dyr.XIII MUZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 00:21 Czyli miasto chce "odzyskać" 13 Muz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wodnik Re: kandydaci na dyr.XIII MUZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 00:33 A mnie się zdawało, że pani Ewa Juchniewicz była rzeczniczką prasową prezydenta Runowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joolka Re: kandydaci na dyr.XIII MUZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 17:21 była, ale jak przestał być prezydentem to przeszła do marszałka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pyta Re: kandydaci na dyr.XIII MUZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 23:14 Gość portalu: Wodnik napisał(a): > A mnie się zdawało, że pani Ewa Juchniewicz była rzeczniczką prasową prezydenta > > Runowicza który do ostatniej chwili zatrudniał Szymona Kaczmarka ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bonawentura Re: kandydaci na dyr.XIII MUZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 01:00 Ja tam głosuję na poetę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz Re: kandydaci na dyr.XIII MUZ IP: *.arian.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.05, 21:08 glosuj sobie na kogo chcesz! I tak zostanie wybrana osoba z ukladu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdezorientowany Re: kandydaci na dyr.XIII MUZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 23:28 Czy masz na myśli Piotra Michałowskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
szymonkaczmarek szkoda Twoich snów dziewczyno... 25.01.05, 23:42 ... wejść do XIII Muz na Przegląd Małych Form Teatralnych to była sztuka. my małolaci bez układów i stosunków nie mielismy szans. /ja wiem ,że Gosi Frymus trudno to zrozumieć/ nie bedę zdradzał sposobów. ale kiedy już byleś w środku... w kominkowej spektakl, a przy bufecie najlepsi... z tym , albo nawet z Tamtym , można było napić się wodeczki. pogadać o ranach tego świata i niesprawiedliwości. magiczne miejsce- XIII Muz . wcześniejsze nazwiska/przychodzili do meszkania moich Rodziców po imprezie: Jasiu Papuga,Guido Reck,Żywicki,Pachlowski,Andrzej ewski,Boelke,Uta Pomorska... oh qrde,niezły tłok.mieszkalismy tuż obok, w muzeum na Staromłyńskiej. po latach zacząłem kontynułować wódeczkę , którą zaczął mój Ojciec. też lubiłem wpaść do Muz na malucha, czy "sztamajzę" patrzę dziś na aferę wkół tego miejsca. SPADAJCIE!!!! odczepcie się od historii kultury Szczecina.nie szargajcie, nie kupczcie!!! miejcie litość nad swoimi korzeniami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Supercool Re: szkoda Twoich snów dziewczyno... IP: *.idea.pl 26.01.05, 02:02 Sorry Szymek, ale wódeczki nie mósisz pić w Muzach. Aktualna klientela "barku" kopie żurem, a z kulturą bym tego wogóle nie wiązał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: play Re: szkoda Twoich snów dziewczyno... IP: *.teleton.pl 26.01.05, 07:10 Jak uznasz, że jest odpowiedni czas, to skrzyknijmy się na forum na taką mała szlamajzę. Od czegoś trzeba zacząć. Odpowiedz Link Zgłoś
ambrois Re: szkoda Twoich snów dziewczyno... 26.01.05, 17:37 Simon, to naprawdę Ty? Studio45 Odpowiedz Link Zgłoś
szymonkaczmarek ej łza w oku... 06.02.05, 22:46 ,,, studio 45 mrzeżyno ... och kurcze :)))) tak to ja. jakby co to dasala@neostrada.pl a na sztamajze możnaby , tylko data! data!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tak Tak Re: kandydaci na dyr.XIII MUZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 22:26 13 MUZ +++ Muzy błąkają się pomiędzy światem a uczuciami, między przynależnością a wyobcowaniem. Muzy mają iskry w oczach rozpalone zmysły, więcej w nich zapału, mniej zrozumienia W muzach jest trochę cierpienia, bo jako duchy twórcze pragną za dużo... a miejsca na ziemi za mało. Być muzą to skazanie... zaklęcie rzeźbiarza. To znaczy wiedzieć więcej, odwiedzać piękna ogrody. To być Twórcy studnią bez pitnej wody... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wenko Re: kandydaci na dyr.XIII MUZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 10:55 a jest 6 kandydatow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielbasa GOLEMA i KRUZEL/MEDWESEK Dyrektorami ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.05, 01:51 GOLEMA i KRUZEL/MEDWESEK Dyrektorami ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: info Re: GOLEMA i KRUZEL/MEDWESEK Dyrektorami ??? IP: *.arian.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 20:52 www.szczecin.pl/aktualne/komunikaty/2005/0121c.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: info Re: GOLEMA i KRUZEL/MEDWESEK Dyrektorami ??? IP: *.arian.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 21:07 kto jest kto? jest ich 6 i co to za ludzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Licznik Re: GOLEMA i KRUZEL/MEDWESEK Dyrektorami ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 19:30 Teraz jest ich 9! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Listonosz Re: kandydaci na dyr.XIII MUZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 21:41 Pan Walknowski, tuż przed zwolnieniem dyscyplinarnym, wprowadził do Muz powstającą właśnie, szczecińską kolekcję sztuki współczesnej "Zachęta". Ciekawe czy wszyscy kandydaci zgadzają się co do celowości tworzenia w tym miejscu kolejnej galerii sztuki współczesnej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podglądaczka Protest dyrektora Muzeum Narodowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 19:10 Gość portalu: Listonosz napisał(a): > Ciekawe czy wszyscy kandydaci zgadzają się co do celowości > tworzenia w tym miejscu kolejnej galerii sztuki współczesnej? Chyba nie bardzo - jest już pierwszy znaczący PROTEST! users.nethit.pl/forum/read/sztuka/2742113/3/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piegat Re: kandydaci na dyr.XIII MUZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 08:07 szymonkaczmarek napisał: > ...Muzy twożyli "ludzie-legendy" > a dziś kto? jeden "zamyślony" saksofonista, trzech pacykarzy i dwie lalki z > pleciugi? > przecież tak wyglądała obsada filmu : "codzienność na muzowym barze" > środowisko podzielone,skłócone,wyemigrowan e... > w tym mieście większość ambitnych planów ożywienia kulturalnego kończy się > razem z kacem "day after" > młodzi pochowani po piwnicach,starzy pijani,albo bezpłodni... to Pustynia!!! > bez szans na jakąkolwiek oazę ,bo nawet jeśli ktoś jest na tyle stanowczy ,że > wyjdzie z fazy planowania, to zaraz rozbije się o mury: mecenatu,magistracki, > polityczny, sryczny... > pisze arek L o "Wielkim Szczecinie" pusty śmiech mnie ogarnia, pusty > śmiech...to miasto nigdy nie wyjdzie z zaczarowanych więzów: > magistrat,wały,zamek... jakieś lokalne bermudy? > gdzie środowiska akademickie? może SZSP zabrakło? albo dobrej woli? > może "wolnością się dławimy? > Kana długo walczyła o lokum. wywalczyła i... okazało się ,że może być miejsce > aktywnej działalności , tylko jak długo im pary starczy? > to chyba już widać...:( > ZAWSZE znajdzie się ktoś , kto powie :"pan X ? on na derechtora? przecie to > gupek..." > a ja pytam kiedy ktoś ZAPROPONUJE : pan Y to świetny fachowiec, to co , > że nie z MOJEJ partii..." > bolą mnie dzisiejsze czasy , bolą o wiele bardziej niż "niesłuszne" lata. > są niesprawiedliwe, skorumpowane, skolesiowane.... > i niech nikt nie pisze mi tu > > o frustracji!!!! ja sobie znalazłem MÓJ Świat w którym mi całkiem dobrze i > uczciwie! > boli utracone Miasto , które kiedyś stało się moim rodzinnym... > boli,że jest w rękach łajdaków . > i dotyczy to nie tylko tzw "Władzy"... > dotyczy to NAS wszystkich......... Jeżeli chodzi o łajdaków to proszę pisać za siebie, panie szanowny! Odpowiedz Link Zgłoś