Dodaj do ulubionych

RP zdekomunizowana i wolna. Robert na emeryturę:-)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 07:08
IPN chce zwiększyć krąg osób podlegających lustracji. Instytut zgadza się
także, by obywatele mogli oglądać teczki tych osób. Pomysł popierają partie
opozycyjne, sceptyczny natomiast jest SLD
Instytut przygotował własny projekt nowelizacji ustawy o IPN oraz ustawy
lustracyjnej. "Projekt zakłada znaczne poszerzenie kręgu osób lustrowanych" -
poinformował gazetę szef IPN Leon Kieres.
Oświadczenia lustracyjne mieliby składać: prezydenci miast, burmistrzowie,
wójtowie oraz inni członkowie zarządów miast i gmin; radni powiatów i
województw; wszystkie osoby powoływane na kierownicze stanowiska państwowe
przez prezydenta, Sejm, Senat; ławnicy, notariusze, radcy prawni; oficerowie
Wojska Polskiego, policji i Straży Granicznej; rektorzy, prorektorzy,
dziekani i prodziekani wyższych uczelni publicznych i niepublicznych;
dyrektorzy instytutów w tych uczelniach i ich zastępcy; dyrektorzy
publicznych placówek oświatowych i kulturalnych - szkół, bibliotek, domów
kultury i teatrów - podaje "Rzeczpospolita".
Poza tym IPN proponuje, by osoba desygnowana na premiera miała prawo
sprawdzenia osób, które zamierza powołać na kierownicze stanowiska państwowe
(ministrów, wiceministrów, szefów urzędów centralnych, wojewodów,
wicewojewodów) - informuje gazeta.

Obserwuj wątek
    • Gość: krust Re: RP zdekomunizowana i wolna. Robert na emerytu IP: *.espol.com.pl 08.02.05, 07:45
      Dekomunizacja, lustracja, czy jeszcze inaczej jest imprezą dla ludzi mściwych,
      nienawistnych i chorych tylko nie wiem na co. Ani to nie zmieni historii, ani
      nas niczego nie nauczy, ani nic nie zmieni. Normalnych ludzi to nie interesuje,
      jedni wzruszają ramionami,a drudzy jak usłyszą Maciarewiczów,Giertychów, itp
      pukają się w czoło.
      Bo czemu i komu mają służyć zabiegi rozdrapywanie zagojonych ran ?
      CHORYM Z NIENAWIŚCI !!!
      I czemu mają służyć ?
      IGRZYSKOM !!!
      I czy ten " WIELKI " wysiłek materialno-intelektualny przyniesie choćby kromkę
      chleba nienajedzonym ?
      Głupota goni głupotę, cymbał goni cymbała, idiotyzmy gonią durnoctwa.
      Narodzie mój, weź się do pracy !!!!!!
      • Gość: Antyknajak Re: RP zdekomunizowana i wolna. Robert na emerytu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 07:57
        >Głupota goni głupotę, cymbał goni cymbała, idiotyzmy gonią durnoctwa.
        >Narodzie mój, weź się do pracy !!!!!!

Nie stosuję takiego stylu krust w dyskusji jak Ty. Piszesz o nienawiści a sam
        ją wykazujesz. Postaram się (per analogia) jak wyglądałby fragment mojej myśli
        jako tekst ale napisany właśnie w zaprezentowanym przez Ciebie stylu.

Donosiciel goni donosiciela, morderca goni mordercę, oprawca goni oprawcę.
        Komuniści , UBecy. Weżcie się do uczciwej pracy i przestańcie spełniać rolę
        pasożyta w organizmie społecznym. Dajcie narodowi wykorzystać włąsne mozliwości
        i dogonić inne arody, które są w przodzie tylko dlatego , że Wy oprawcy
        rządziliście w Polsce tyle lat.

• Gość: suwak Re: RP zdekomunizowana i wolna. Robert na emerytu IP: 217.153.6.* 08.02.05, 14:58
        .. nerwy ci puszczają czy co krust?
        jeśli piszesz dekomunizacja to wiedz ze to jest antonim do komunizacji a jak
        lustracja to jest prześwietlenie, ujawnianie prawdy o kimś o czymś, którą to
        prawdę chce się ukryć.
        Co to ma wspólnego z imprezą chorych z nienawiści. Historii to nie zmieni, ale
        prawdę historyczną niechybnie tak. Zyjemy w państwie zakłamanym, komunizowanym
        przez 50 lat, a kazdy tak samo ja domaga się prawdy. Prawda wyzwala; tylko na
        prawdzie można się realizować.
        Nie rozdrapuje się ran które się zabliźniły;- kto to robi, kto jest chory z
        nienawiści, kto chce igrzysk bólu i cierpienia? Krust przecież nie ty!!!
        Rany trzeba leczyć, rany niezabliźnione, tworzące się na nowo - nieprawdaż?
        Kogo wyzywasz od głupków, cymbałów, durniów i idiotów ? Określ się!!!! Czy to
        chodzi o ofiary katów tamtych lat i dzisiejszych biednych nienajedzonym i
        zniewolonych systemem który śmierdzi przeszłością?
        Powiedz komu służy ten wielki "wysiłek" materialno-intelektualny dzisiejszych
        tzw. elit? -biednym i nienajedzonym, głodujacym dzieciom w szkołach,
        zrozpaczonym matkom, ojcom poszukującym pracy, chorym i emerytom którzy chcą
        tylko godnie dożyć swoich dni?
        "Narodzie mój, weź się do pracy!!!!" Krust ty wiesz co piszesz?!! Weź się do
        pracy, a jesli cię tego nie nauczono to przynajmniej pomyśl a jak nie potrafisz
        myśleć to nie pisz i nie mów bzdur. Po prostu zamknij dziub!!
        System nienawiści do ludzi istnieje jak istniał kto jest wyznawcą tego systemu -
        ciągle ci sami, do tej pory nienazwani, do tej pory decydujący o losach innych.
        Dziś uchylono okienko pozwalające nazwać z imienia i nazwiska tych którzy mają
        na sumieniu wiele istnień. Bronisz tych oprawców i nikczemników jak
        niepodległości krust!! Kim ty jesteś krust? bo jeśli pismakiem lub byłym
        pismakiem to jasne - w tym swiatku zawsze byli i są sprzedajne i nikczemne
        kanalie /coś 70% pogłowia/.
        Nie tylko 'wybrańcy' z tamtego systemu mogą dostatnio żyć - daj i innym żyć
        godnie.
        • Gość: krust Moi drodzy (Antyknajak+suwak) IP: *.espol.com.pl 08.02.05, 20:41
          Dla Was najważniejsze jest by ogień PIEKŁA palił się i palił. Aż przyjdzie
          dzień, kiedy ten niewinny początkowo płomyk strawi więcej i więcej, aż stanie
          się pożogą. Ileż jeszcze będziemy mówić o lustracji, komumie, postkomunie,
          esbecji, etc, etc. Odnoszę wrażenie, że nic o głębokim sensie tematu nie
          wiecie, a piszecie takie dyrdymały, że aż skręca. Dlatego zalecam pracę i tylko
          pracę. Poprzez ciężką pracę przychodzi rozum do głowy. I tam zostaje na zawsze.
          Dwa wielki narody, Francja i Niemcy potrafiły przebaczyć sobie nawzajem
          krzywdy, uścisnąć dłonie a nawet dać buzi, by wspólnie budować NOWĄ jakość, a
          my musimy, jak to pisał Tetmajer "w nienawiści trwać". I dlatego twierdzę
          ( między innymi oczywiście), że z naszą mentalnością daleko nam jeszcze do
          cywilizacji Europy. Pozdrawiam.
    • pismak_lustracyjny Re: RP zdekomunizowana i wolna. Robert na emerytu 08.02.05, 08:13
      I jakoś nikt nie chce lustrować księży. A skąd ja mam wiedzieć, czy jak pójdę
      się wyspowiadać z klepania kapucyna, to ksiądz nie poleci z donosem? Nikt tez
      nie chce lustrować dzisiejszej kapusty. A chciałoby się wiedzieć, który to
      pismak kapuje ABWerze, który politykier kabluje byłym UOPowcom. Który sędzia
      czy prokurator siedzi na pasku bezpieki (dzisiejszej). Sprawdzić tez należy,
      która panienka nienajcięższych obyczajów kabluje do AW. Wniosek z tego taki, że
      powinniśmy zlustrować wszystkich i wszystko. Proponuje zatem wprowadzić w
      przedszkolach i szkołach obowiązkowe lekcje lustrowania. No i lustracji
      uczniów, który donosi Pani. A dla antyknajaka obowiązkową sesję trzepania
      kapucynka. Ulży mu.
      • Gość: Antyknajak Re: RP zdekomunizowana i wolna. Robert na emerytu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 08:27
        Ani to śmieszne co napisałeś ani mądre. Bez wątpienia nerwowe. Nie odwdzięczę
        się .... za nadobne.
        Robert na emeryturę. Polska z rąk postkomunistów i UBeków w ręce Obywateli !
        • pismak_lustracyjny Re: RP zdekomunizowana i wolna. Robert na emerytu 08.02.05, 09:29
          Nerwowe? E tam. Ja tam się nie boję. Ja współpracowałem jawnie:)

A co do mojego tekstu, to nie miał być on śmieszny. I wcale nie jest.
          Bardzo mnie się ten tekst podoba:

Polska z rąk postkomunistów i UBeków w ręce Obywateli !

Masz racje antyknajaku. Polska w ręce Donosicieli do niegdysiejszej i
          dzisiejszej bezpieki, których teczki zniszczono w zamian za kablowanie nowym
          Panom.

I na koniec. Nie wycieraj sobie buzi Polską. Tobie i tobie bodobnym nie chodzi
          o jej dobro. Tobie i tobie podobnym chodzi wyłącznie o dintojrę były pismaku.
          Jakież to polskie...
          • Gość: Antyknajak Re: RP zdekomunizowana i wolna. Robert na emerytu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 12:37
            Nerwowy i agresywny na pewno tak. Przeczytaj swój tekst i osądż sam.
            Jednak Ty masz taki pogląd ja taki, i już. Rozstrzygnie demokracja przed ktorą
            tyle lat z pomocą armii donosicieli bronił się sowiecki system zwany w Polsce
            socjalizmem realnym.
            Dintojra nie. Stanowczo nie. Przecież były agent wcale nie musi być urzędnikiem
            wysokiego szczebla. Może np : wrócić na suwnicowego do stoczni . Tak do stoczni
            takiej jaką pozostawił jako polityk.
            • pismak_lustracyjny Re: RP zdekomunizowana i wolna. Robert na emerytu 08.02.05, 12:57
              W twoim wywodzie istnieje wiele luk. Dlaczego agent SB nie może być wysokim
              urzędnikiem, zaś agent ABW już tak? Dlaczego zakładasz, że każdy agent SB to
              był niewykształcony robotnik. Co jeśli ów agent SB jest ekonomistą po SGPiS?
              Też na suwnicę? Dlaczego? Jedyne wytłumaczenie: dintojra. I tylko dintojra
              jest wytłumaczeniem dla twojego wąskiego postrzegania kwestii ludzkich
              życiorysów. Ciebie nie interesuje, że przez 15 lat ktoś uczynił wiele dobrego
              dla innych. Zniszczysz to, bo 40 lat temu popisał jakiś kwit. I nie interesuje
              cię dlaczego ów kwit podpisał. DINTOJRA.
              • Gość: Antyknajak Dziś pytanie , dziś odpowiedż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 15:01
                Odpowiadam :
                -lustracyjny :Dlaczego agent SB nie może być wysokim
                urzędnikiem, zaś agent ABW już tak?
                Ja tego nie twierdziłem . Jednak gdyby tak miało być to przyczyna jest taka, że
                SB była organizacją zbrodniczą. Tak ! Działała przeciwko suwerenności Polski i
                wprowadzeniu demokracji
                -lustracyjny : Dlaczego zakładasz, że każdy agent SB to był niewykształcony
                robotnik ?
                Nie zakładam tak . Podałem tylko przykład. Zapewne wielu tzw agentów to byli
                ludzie bardzo uczeni i utalentowani. Jedynie te swoje zdolności wykorzystywali
                w złym celu , czasami również z pobudek ideologicznych. Uzupełniając innym
                przykładem : niech sobie odejdzie z urzędnika i założy firmę turystyczną i
                płaci takie podatki i na takich zasadach jakie sam /kretyn/ wymyślił.
                -lustracyjny : Co jeśli ów agent SB jest ekonomistą po SGPiS?
                To zależy jaka specjalnośc. Jak jest dobry zatrudnię go w mojej firmie jako
                księgowego :-)

>inne lustracyjnego : Ciebie nie interesuje, że przez 15 lat ktoś uczynił wiele
                >dobrego dla innych. Zniszczysz to, bo 40 lat temu popisał jakiś kwit. I nie
                >interesuje cię dlaczego ów kwit podpisał.

Każdy przypadek jest indywidualny. Jednak jeżeli to była słabość to zwróć
                uwagę, że przez takiego słabego człowieka być może (nie wiem każdy przypadek
                jest inny) ktoś zdolny na tym SGPiSie nie skończył studiów lub został pobity
                przez nieznanych sprawców.
                • pismak_lustracyjny Re: Dziś pytanie , dziś odpowiedż 08.02.05, 15:26
                  Jednak gdyby tak miało być to przyczyna jest taka, że
                  >
                  > SB była organizacją zbrodniczą. Tak ! Działała przeciwko suwerenności Polski
                  i
                  >
                  > wprowadzeniu demokracji

Niestety problem polega na tym, że żadna instytucja nigdy SB nie uznała za
                  organizację zbrodnicza i nielegalną. A to jest chyba podstawa. To, że ty tak
                  uważasz, to nie powód do tego żeby piętnować ludzi. Jeżeli chcesz uczciwej
                  lustracji, zacznij od zdelegalizowania PRL i jej instytucji. Wtedy zgoda.
                  Lustrujmy. Inaczej chcesz karać ludzi współpracujących z Państwem. Kwestie
                  aksjologiczne nie maja tu znaczenia.

Nie zakładam tak . Podałem tylko przykład. Zapewne wielu tzw agentów to byli
                  > ludzie bardzo uczeni i utalentowani. Jedynie te swoje zdolności
                  wykorzystywali
                  > w złym celu , czasami również z pobudek ideologicznych. Uzupełniając innym
                  > przykładem : niech sobie odejdzie z urzędnika i założy firmę turystyczną i
                  > płaci takie podatki i na takich zasadach jakie sam /kretyn/ wymyślił.

Ja mam wrażenie, że tobie nie chodzi o lustrację. Tobie chodzi o urzędasów. Nie
                  rozumiem tylko, dlaczego urzędas który donosił do SB ma odchodzić, a ten co nie
                  donosił nie, choć obaj te durne podatki wspólnie wymyślali. Zatem dintojra.

To zależy jaka specjalnośc. Jak jest dobry zatrudnię go w mojej firmie jako
                  > księgowego :-)

Dlaczego nie może być księgowym w Ministerstwie Kultury? Dintojra?

> Każdy przypadek jest indywidualny. Jednak jeżeli to była słabość to zwróć
                  > uwagę, że przez takiego słabego człowieka być może (nie wiem każdy przypadek
                  > jest inny) ktoś zdolny na tym SGPiSie nie skończył studiów lub został pobity
                  > przez nieznanych sprawców.

Klasyczna dintojra. Zemścijmy się za to, że 40 lat temu coś ktoś komuś zrobił.
                  Dintojra, wendeta, zemsta... polskość...

Jeszcze jedno antyknajaku. A co jeśli problemy z ukończeniem SGPiSU zafundowało
                  dwóch kapusiów? Jeden z nich jest dzisiaj znanym dziennikarzem, którego przejął
                  UOP, a drugi już kablować nie chciał. Pierwszy będzie lustrował, a długi będzie
                  lustrowany, zaś antyknajak będzie łapkami bił brawo. Dintojra.
                  • Gość: Antyknajak Na dziś pass IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 15:33
                    >Pierwszy będzie lustrował, a długi będzie
                    >lustrowany, zaś antyknajak będzie łapkami bił brawo. Dintojra.
                    Jak mogę z Tobą dyskutować kiedy nie uważasz SB za organizację działającą na
                    szkodę Polski i być może zbrodniczą.
                    Prowokujesz LPR i PiS jak nic Ci to uchwalą na życzenie a w takim
                    przypadku /masz rację/ konsekwencje będą prawne.

Łapkami kochany to ja będę bił brawo jak zostanie odUBeczona gospodarka tego
                    kraju i to abyś znowu nie myslał błędnie mam na myżli sektor państwowy i znim
                    związane.
                    Na przykład OdUBeczenie Orlenu, PSE itp firm zastąpi 2 komisje śledcze.

• pismak_lustracyjny Re: Na dziś pass 08.02.05, 15:44
                      > Jak mogę z Tobą dyskutować kiedy nie uważasz SB za organizację działającą na
                      > szkodę Polski i być może zbrodniczą

SB działał dla dobra Polski Ludowej. Jeżeli Polska Ludowa nie jest zbrodnicza,
                      SB też taką nie jest. I nie ma znaczenia, co ja o tym myślę. Takie są fakty. A
                      z tymi się istotnie nie dyskutuje.

Prowokujesz LPR i PiS jak nic Ci to uchwalą na życzenie a w takim
                      > przypadku /masz rację/ konsekwencje będą prawne.

Nie zrobią tego nigdy. I dobrze o tym wiesz. Ponieważ im nie chodzi o prawdę,
                      tylko o polityczne jasełka.

Łapkami kochany to ja będę bił brawo jak zostanie odUBeczona gospodarka tego
                      > kraju i to abyś znowu nie myslał błędnie mam na myżli sektor państwowy i znim
                      > związane.
                      > Na przykład OdUBeczenie Orlenu, PSE itp firm zastąpi 2 komisje śledcze.

Nawet jeżeli odUBeczał będzie UBek, którego kwity przezornie spalono? No to
                      gratulacje.
                      • Gość: Anty-pass Re: Na dziś pass IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 15:50
                        >SB działał dla dobra Polski Ludowej. Jeżeli Polska Ludowa nie jest zbrodnicza,
                        >SB też taką nie jest. I nie ma znaczenia, co ja o tym myślę. Takie są fakty. A
                        >z tymi się istotnie nie dyskutuje.
                        Po pierwsze raczej nie działał dla dobra nawet Polski Ludowejl. Dobro Polski
                        Ludowej nie wymagało mordowania księży.
                        Po drugie chyba na takie argumenty jak Twoje szykuje się tzw IV Rzeczpospolita
                        ale IV w sensie nie politycznym ale prawnym.
                        Chyba się doczekasz uznania PRL jako ... i .... . I to szybciej niż się
                        spodziewasz.
                        Chyba ciśnienie za mocno Ci podskoczyło. Organizowanie inwigilacji kto z kim
                        śpi w akademiku działaniem dla dobra PRLu . :-(
                        • pismak_lustracyjny Re: Na dziś pass 09.02.05, 08:15
                          > Po pierwsze raczej nie działał dla dobra nawet Polski Ludowejl. Dobro Polski
                          > Ludowej nie wymagało mordowania księży.

Bywało w historii, że dobro kraju wymagało mordowania księży. Przypomnę tylko
                          Bolesława Śmiałego i Stanisława ze Szczepanowa. Widać zatem, że nie stosunek do
                          księży determinował zło PRLu i SB. Za Sanacji też zdarzało się przymknąć
                          niejednego klechę. Mordów co prawda nie pamiętam, ale nie dam sobie obciąć
                          ręki, że ich nie było.

Po drugie chyba na takie argumenty jak Twoje szykuje się tzw IV Rzeczpospolita
                          > ale IV w sensie nie politycznym ale prawnym.
                          > Chyba się doczekasz uznania PRL jako ... i .... . I to szybciej niż się
                          > spodziewasz.

Cieszę się na to niepomiernie. Będzie to kolejny przykład skrajnej głupoty
                          Polaków. A ja, stary cyniczny pismak, będę konał ze śmiechu, kiedy będą obierać
                          profesury, emerytury i inne przywileje, które lustratorom dał PRL, a których
                          owi lustratorzy do dziś się nie zrzekli. Może nawet zagłosuje na PiS.

Chyba ciśnienie za mocno Ci podskoczyło. Organizowanie inwigilacji kto z kim
                          > śpi w akademiku działaniem dla dobra PRLu . :-(

Prośbę mam antyknajaku, byś nie skakał tak po pseudonimach, bom już stary i nie
                          tak lotny. Ale na twój zarzut odpowiem tak: skoro dzisiejsza bezpieka ma
                          interes by dla dobra III RP inwigilować kto z kim sypia, to myślę, że gładko
                          znajdzie się uzasadnienie dla SB. A ciśnienie istotnie mam za wysokie, ale to
                          raczej nie z powodu SB. Ot zwyczajnie za dużo soli.
              • Gość: suwak Re: RP zdekomunizowana i wolna. Robert na emerytu IP: 217.153.6.* 08.02.05, 15:17
                .. w twoim wywodzie pismaku od lustracji jest jedna luka. za to tak duza że
                wystarczy za wszystkie inne. Fakt ze próbujesz ją zapełnić;- obleśnymi wywodami.
                Powiem ci więcej; ci aktualni ale z przeszłości esbecy, ich TW i cała ta zgraja
                jest nie tylko po SGPiS ale i po innych renomowanych uczelniach. Robotnika tam
                nie znajdziesz. To że jest to intyligent nie oznacza że powinien zajmować
                miejsce które z esbeckich układów mógł sobie załatwić. Na jego miejsce są
                absolwenci tych samych uczelni: młodzi zdolniejsi nie z bagazem pracy dla
                wynaturzonego PRL-u. To dintojra czy sprawiedliwość i uczciwość dziejowa. Tamci
                młodzi są bez pracy, bez możliwości rozwojowych lub uciekają za granicę.
                Każdy może teraz wyjechać- mogą i esbecy. Jaka to dintojra??!!
                • pismak_lustracyjny Re: RP zdekomunizowana i wolna. Robert na emerytu 08.02.05, 15:32
                  Jaka to dintojra??!!

Właśnie tak drogi suwaku, że jedynym kryterium jest fakt współpracy z SB.
                  Niestety, jeżeli już o lukę chodzi, to największą luką jest to, że nikt nie
                  uznał PRL za nielegalną zbrodniczą instytucję. Chcesz lustrować? Proszę bardzo.
                  Ale zacznij od tego. Niestety nie zrobisz tego i będziesz wołał o lustrację,
                  doliczając sobie do emeryturki lata pracy dla PRLu.
                • pismak_lustracyjny Re: RP zdekomunizowana i wolna. Robert na emerytu 08.02.05, 15:32
                  Jaka to dintojra??!!

Właśnie tak drogi suwaku, że jedynym kryterium jest fakt współpracy z SB.
                  Niestety, jeżeli już o lukę chodzi, to największą luką jest to, że nikt nie
                  uznał PRL za nielegalną zbrodniczą instytucję. Chcesz lustrować? Proszę bardzo.
                  Ale zacznij od tego. Niestety nie zrobisz tego i będziesz wołał o lustrację,
                  doliczając sobie do emeryturki lata pracy dla PRLu.
    • piotr33k2 Re: RP zdekomunizowana i wolna. Robert na emerytu 08.02.05, 14:48
      i o to chodzi niech będzie lustarcja według okreslonych prawnych reguł ! nie ma
      natomiast miejsca i byc nie może przyzwolenia na różnego rodzaju ludowych
      lustratorów i uzurpatorów w głoszeniu prawdy pokroju macierewicza czy
      wildsteina.cytat z wypowiedzi pewnego członka kolegium ipn -na przykład pewien
      pan przyniósł liste 40osób swoich sasiadów i znajomych zarządał wydania ich
      teczek celem zlustrowania! do tego prowadzą nieodpowiedzialne działania
      nieodpowiedzialnych ludzi którzy najpierw strzelają a potem dopiero myslą!.
      • Gość: Superlustrator Zlustrowac wszystkich donoszacych kosciolowi!! IP: *.arkonskie.v.pl 08.02.05, 20:54
        Koniecznie i w pierwszej kolejnosci nalezy zlustrowac wszystkich donoszacych do
        księży od lat

Co tam jakies malutkie archiwa

Kosciol wprowadzil bodaj w XII wieku obowiazek donoszenia na siebie i na swoje
        otoczenie w postaci tzw spowiedzi

Owczesne i obecne tajne sluzby (poubierane w rozne habity i koloratki) zbieraly
        bardzo czesto tajne informacje.

Czasem poslugiwaly sie tymi informacjami aby z ambony doprowadzac do swego

Czasem ukrywaly nawet mordercow i innych zloczyncow i nikomu tego nie
        przekazywaly

Jak najszybciej zlustrowac najstarsze babcie, bo potem moze byc za pozno,a
        istnieje podejrzenie,ze sa najbardziej zagorzalymi donosicielkami

Zadam odtajnienia archiwow koscielnych i przedstawienia pelnej listy wszystkich
        donosicieli do ksiezy , samych ksiezy i innych slugusow

Zadam 950 mln zlotych rocznie na powolanie Instytutu Pokory Narodowej

Oczekuje pelnego poparcia w tak zboznym celu

• Gość: Antyknajak "Walcie się" powiedział w TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 21:21
          Są ważniejsze problemy w tym kraju niż lusracja. Ludzie zamarzają na ulicy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka