Dodaj do ulubionych

Kompletny Zastój

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 23:15
Czy przez ostatnie 5 lat powstala w Szczecinie jakakolwiek inwestycja nie
będąca inwestycją drogową lub kolejnym hipermarketem i ktora dałaby miejsce
pracy?

To miasto umiera dzięki prezydentowi i jego
kompanom.
Obserwuj wątek
    • Gość: tow. Wieslaw Jurczyk powinien zbudowac Nowa Hute Szczecin!!! IP: *.arcor-ip.net 25.02.05, 23:30
      I dac ludziom tysiace miejsc pracy!!!
      Pozdrawiam tych, ktorzy sie zatrzymali mentalnie na etapie Gierka, i ktorzy
      nadal uwazaja ze wladze sa od tego aby dawac im prace i rozwiazywac ich
      problemy zyciowe!
      • jacek.zienkiewicz Re: Jurczyk powinien zbudowac Nowa Hute Szczecin! 26.02.05, 01:12
        Gość portalu: tow. Wieslaw napisał(a):

> I dac ludziom tysiace miejsc pracy!!!
        > Pozdrawiam tych, ktorzy sie zatrzymali mentalnie na etapie Gierka, i ktorzy
        > nadal uwazaja ze wladze sa od tego aby dawac im prace i rozwiazywac ich
        > problemy zyciowe!

Masz rację, władze nie mają mi niczego dawać. Tylko niech nie zabierają, nie
        przeszkadzają i nie kradną.
        JZ
        • sarenka25 Re: Jurczyk powinien zbudowac Nowa Hute Szczecin! 28.02.05, 15:24
          Panie Jacku przecież oboje wiemy, że władze właśnie Panu dawały i dają dużo
          (zleceń)
          • jacek.zienkiewicz Re: Jurczyk powinien zbudowac Nowa Hute Szczecin! 28.02.05, 15:45
            Kochana Sarenko!
            Na pewno wiesz co piszesz? Władze mi cos dawały? Zlecenia? A na co? A jakie
            władze? Kurcze nie zauważyłem i może super kasa przeszła mi koło nosa.
            Nie bądź świnia i napisz jakie zlecenia i na co i z kim o tym gadać, może da
            się skorzystać.
            Pozdrawiam
            JZ
            • sarenka25 Re: Jurczyk powinien zbudowac Nowa Hute Szczecin! 28.02.05, 20:35
              Na pewno chcesz publicznej odpowiedzi? Ok. jutro daty, kwoty i numery faktur.
              • Gość: Antyknajak sarenka25. Nie zapomnij. Słowo się rzekło. n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 20:38
              • jacek.zienkiewicz Re: Jurczyk powinien zbudowac Nowa Hute Szczecin! 01.03.05, 00:18
                sarenka25 napisała:

> Na pewno chcesz publicznej odpowiedzi? Ok. jutro daty, kwoty i numery faktur.

Sarenko! Bardzo chce publicznej odpowiedzi!!! Moge Ci podać nawet swój PESEL
                albo NIP, łatwiej będzie Ci szukać!
                Tylko oprócz dat, kwot i nr faktur napisz za co te faktury. No i na jaką firmę
                są wystawione!
                Może jest biznes do zrobienia!
                Pa
                JZ
                • sarenka25 Re: Jurczyk powinien zbudowac Nowa Hute Szczecin! 01.03.05, 09:27
                  Zgodnie z obietnicą:
                  1. 4/FS/02 z dnia 02.09.02 na kwotę 7.728 zapłacono w dniu 01.10.02
                  2. 3/FS/02 z dnia 04.09.02 na kwotę 1.932 zapłacono w dniu 28.10.02
                  Oczywiście odpowiesz, że nie wiesz o co chodzi ale ja wiem, że ty wiesz i miej
                  świadomość że cdn.
                  • anamar Re: Jurczyk powinien zbudowac Nowa Hute Szczecin! 01.03.05, 09:32
                    jestem wstrząsnięta kwotami.....a za co te faktury?kto je wystawił?kto był
                    płatnikiem?
                  • jacek.zienkiewicz Re: Jurczyk powinien zbudowac Nowa Hute Szczecin! 01.03.05, 10:49
                    Fajnie Sarenko, tylko na kogo to było wystawione i za co? Kwoty faktycznie
                    niespecjalnie zachęcające, ale zawsze coś. Tyle że dwie faktury z 2002 roku (a
                    mamy chyba 2005 o ile się nie mylę) czyli niecałe 10 tysięcy na 3 lata to g...
                    a nie biznes. Ale może spróbujemy.
                    Pozdrawiam i czekam na więcej
                    JZ
                    • sarenka25 Re: Jurczyk powinien zbudowac Nowa Hute Szczecin! 01.03.05, 11:01
                      Po pierwsze nie w trzy lata a w miesiąc, po drugie wtedy byłeś początkującym
                      politykiem i chyba jeszcze poszukiwałeś swojego miejsca teraz się niewątpliwie
                      rozwinąłeś - jeżeli 10 tys miesięcznie uważasz za nędzne wynagrodzenie to po co
                      chcesz do sejmu przecież tyle zarabia poseł nno chyba, że dla
                      jakichś "prowizji" ale to oczywiście niemożliwe - chłopcy od Nitrasa brzydzą
                      się takich rzeczy, po trzecie: chcesz posłuchać sagi o śmieciach? Bliżej
                      wyborów usłyszysz.
                      • jacek.zienkiewicz Re: Jurczyk powinien zbudowac Nowa Hute Szczecin! 01.03.05, 11:35
                        sarenka25 napisała:

> Po pierwsze nie w trzy lata a w miesiąc,

No chyba jednak w trzy lata, bo co od tamtej pory nic? I ciągle nie wiemy kto
                        wystawił te faktury i za co?

>po drugie wtedy byłeś początkującym politykiem i chyba jeszcze poszukiwałeś
                        >swojego miejsca teraz się niewątpliwie rozwinąłeś

Byłem początkującym politykiem? A ja jestem politykiem? No może. W takim razie
                        dziękuję za komplement, czuję się wreszcie doceniony! Ha ha ha i jeszcze może
                        będę bohaterem "afery"! Hurra, będę "sławny"!!!
                        A co do rozwijania się, to zawodowo byłem "rozwinięty" znacznie wcześniej niż w
                        2002 roku nie mówiąc już o czasie obecnym. Finansowo też nie narzekałem i nie
                        narzekam do dziś.

>- jeżeli 10 tys miesięcznie uważasz za nędzne wynagrodzenie to po co
                        > chcesz do sejmu przecież tyle zarabia poseł

Hmm masz dziwne podejście. To do Sejmu "idzie się" żeby zarabiać pieniądze???
                        Czyżbyś była z SLD?
                        Mam zupełnie inne zdanie na ten temat. Jeżeli będę "chciał do Sejmu" to dlatego
                        że nie muszę tam zarabiać pieniędzy i stać mnie na luksus zajmowania się np.
                        polityką.
                        A 10 tyś miesięcznie? Nieżle ale bez rewelacji. Mam większe możliwości już
                        teraz.

>nno chyba, że dla jakichś "prowizji" ale to oczywiście niemożliwe - chłopcy od
                        >Nitrasa brzydzą się takich rzeczy,

Prowizji? Możesz uściślić? A przede wszystkim nie jestem chłopcem, ani od
                        Nitrasa ani od nikogo. Co więcej już raczej nie jestem chłopcem, latka niestety
                        lecą.

po trzecie: chcesz posłuchać sagi o śmieciach? Bliżej
                        > wyborów usłyszysz.

Sagi o śmieciach? Pewnie że chcę posłuchać! A myślę że i coś od siebie będę
                        mógł dodać. Tylko czemu mamy czekać bliżej wyborów?

Pozdrawiam ponownie i czekam na odpowiedź i uściślenia
                        Pa Sarenko
                        JZ
                      • jacek.zienkiewicz Re: Jurczyk powinien zbudowac Nowa Hute Szczecin! 01.03.05, 11:51
                        sarenka25 napisała:

> Panie Jacku czy wchodząc do życia publicznego dobrze Pan przyjżał się swojej
                        > teczce - oczywiście nie w IPN bo z racji młodego wieku jej Pan nie może mieć

No akurat w IPN to pewnie jakąś teczkę mam, przynajmniej powinienem mieć. I to
                        od 1985 roku (wtedy oczywiście nie leżała w IPN-ie tylko zupełnie gdzie
                        indziej).

> ale w Urzędzie Skarbowym. Te zlecenia z Państwowo-Rodzinnego funduszu mogą
                        > kiedyś wyjść na światło dzienne i będzie obciach.

Zapomniałem spytać o ten fundusz Państwowo-Rodzinny. Co to jest? No i jestem
                        jeszcze ciekaw o którym Urzedzie Skarbowym mowa?
                        Z góry dziękuję za odpowiedź
                        JZ
    • Gość: 3m Re: Kompletny Zastój IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.05, 01:03
      Tow. Wiechu ale generalnie to po co są władze miejskie czy wojewódzkie?
      Dlaczego jest taka dysproporcja na terenach byłej RFN i NRD, ten sam naród
      Niemiecki tylko przez „parę” lat była władza która w dodatku organizowała
      pracę. Wina władz czy systremu(rządzących)? Na pewno dużo większy wpływ i
      możliwości mogą/powinni mieć ludzie UM/UW na rozwój Szczecina, niż przysłowiowy
      Kowalski.
      • Gość: tow. Wieslaw Mentalnosc IP: *.arcor-ip.net 26.02.05, 11:49
        Podstawowa roznica miedzy RFN a NRD byla mentalnosc ludzi. O ile w RFN byl
        kapitalizm i kwitla przedsiebiorczosc o tyle w NRD byla apatia i organizowanie
        wszystkiego przez panstwo.
        I wlasnie taka NRD-owska postawe reprezentuje ten kto zaczal ten watek: niech
        Honecker/Gierek/Brezniew zrobia tak, zeby bylo (mi) dobrze.

Nie, to zupelnie nie tak! Miasto jest bogate, gdy bogaci sa jego mieszkancy.
        TYLKO wlasna przedsiebiorczosc i aktywnosc moze zmienic twoje wlasne zycie a
        nie czekanie kiedy Jurczyk pobuduje fabryki.
        • Gość: e.beata Re: Mentalnosc IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.05, 14:28
          Władza nie buduje zakładów pracy.
          Ale władza ma obowiązek dbania o to, aby ci którzy chcą mogli te zakłady
          budować. Władza stwarza warunki.

Nie bede porównywała Szczecina z Poznaniem, można ostatecznie czepić się róznej
          mentalności mieszkańców tych miast.
          Ale nawet widać różnice w obrębie mniej zróżnicowanym. Dwa pobliskie miasteczka.
          W jednym wójt sadzeniak, w drugim facet madry z inicjatywą, któremu się chce
          cos robić dla mieszkańców, który stwarza odpowiednie warunki dla działalności,
          aktywności.
          • Gość: ert Re: Mentalnosc IP: 83.168.68.* 26.02.05, 16:19
            w listopadzie MJ mowil cos o rewolucji inwestycyjnej... "na poczatku 2005
            rozpoczniemy 5 inwestycji" kompromitacja na calego ... tylko, ze jak trzeba
            bylo dzialac to woleliscie siedziec na d... niz pojsc zaglosowac - taka
            prawda...
        • Gość: Rafis Re: Mentalnosc IP: *.wro.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 26.02.05, 16:42
          oczywiscie ze komunistyczna mentalnosc jezt zła ale jednak to od władz w dużej
          mierze zależy sytuacja gospodarcza regionu. To włądze maja zabiegac o
          inwestorów. Jak nie ma kapitału to trzeba go sciagnąć z zewnatrz.
          • Gość: AleX Re: Mentalnosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 16:49
            Ale jak sie ma takich niepoważnych włodarzy to nie ma co liczyć na poważne
            inwestycje.Przypomne tu chociażby hucznie zapowiadaną spolke Deutsh Africa
            która miala wybudować wielki park rozrywki.Co się okazalo?Ze spolka dysponje
            kapitalem zakladowaym o wartości aż 13 euro.

Jurczkowi i Czesnemu dziękujemy za rozwoj naszego miasta.
    • Gość: city Re: Kompletny Zastój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 16:55
      Szczecin-Poznań-Kraków-Łódż..i.t.d.wszędzie jest to samo,interesy robią
      wyłącznie persony przy korycie.
      • Gość: AleX Re: Kompletny Zastój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 16:58
        Możliwe ale popatrz np. na Wroclaw i powiedz mi czy tam sie nic nie dzieje.
    • Gość: 3m Re: Kompletny Zastój IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.05, 17:49
      Tow. Wiechu- RFN/NRD, jaka mentalność ludzka? Ten sam naród, dwa systemy, dwie
      władze. Jeszcze raz TEN SAM NARÓD, chyba władze tworzyły system. W NRD system
      był bardzo zły i jeszcze chyba ze dwa pokolenia będą za to płaciły. Absolutnie
      nie mogą się z Tobą zgodzić, dla mnie kompletnie mylisz pojęcia. Nikt nie
      oczekuje, że Jurczyk da miejsca pracy, wybuduje zakłady, banki itd., bo to by
      była komuna, ale może stymulować pewne działania, czy właśnie nawet
      przedsiębiorczość. Widzisz przyjechałem do Szczecina paręnaście lat temu z
      3Miasta, jestem tam kilka razy w roku i widzę jak rozwija się Trójmiasto i jak
      zwija się Szczecin. Widać działania włodarzy Gdańska, Gdyni i Sopotu i nie
      widać działań władz Szczecina. Uważasz, że w Szczecinie jest wszystko ok.? Czy
      na pewno nie można zrobić więcej? Czy nie można wykorzystać bliskości Berlina i
      tego, że Szczecin jest największym miastem na pn od Berlina i Poznania aż po
      Trójmiasto? Od kogo zależy czy zakład jest dobry w większym stopniu od
      kierownictwa ,czy pracowników? A od kogo zależy czy dany zakład będzie w
      Szczecinie czy Pcinie?

• Gość: Christal Re:szanujcie HISTORIe IP: *.dip.t-dialin.net 26.02.05, 20:16
        Miasto ma historie, do tej wiele nie chce sie, przynzac'
        szkoda, turystyka dla egiptu, ale nie dla miasta szcz. i okolicy
        wiek 16-, zabudynki i rzeka odra do morza
    • Gość: m3 Re: Kompletny Zastój IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.05, 20:52
      No właśnie zrobiono miasto bez „duszy”, historii, tradycji – czy to jest
      słuszne?
      Czy Szczecin ma być tylko „sypialnią” gdzieś w Europie. Na pewno nie będziemy
      potęgą przemysłową, ale może właśnie turystyka i to ta może nie jednodniowa i
      tu jest szerokie pole do popisu dla Jurczyków & Co., a co oni zrobili w tym
      kierunku?

• Gość: CHRISTAL NECKAR Moto: Natura i Historia IP: *.dip.t-dialin.net 27.02.05, 16:16
        Nie Police i inne brzydkie rzeczy
        tylko kamienice miasta,
        pomorze odry i jeszcze zdrowe natury zalewu
        i okolicy to attributy miasta
        i zaraz nie czekajcie znowu 20 lat
        • Gość: MYCHA Re: Moto: Natura i Historia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 16:45
          Christal
          dopóki Szczecin nie dorobi się wreszcie porządnej oczyszczalni ścieków - możesz
          się pożegnać z marzeniami o "zdrowej naturze zalewu". Narazie - to nie natura i
          zalew ale kloaka skąd w niebotycznej ilości spływają miejskie nieczystoci. To
          wielka bomba g..na!
          Czasami się dziwię, że te orly (liczone na sztuki w graniach palców 1 ręki)
          wytrzymują takie warunki.
    • hans_kloss_szczecin Re: Kompletny Zastój 01.03.05, 09:44
      Tak to racja, ale ...

Ostatnio się strasznie "pomieszało" ... :/
      Nasz Prezydent przedstawia rewolucyjny projekt budżetu, w którym na wielką
      skalę mają ruszyć inwestycje w mieście, na które pieniądze mają znaleźć się ze
      sprzedaży mieskich gruntów a tu reszta (chorbliwie krytyczna, zaślepiona swoim
      antyjurczykowskim nastawieniu) z Nitrasem (oglądałem w TVGryf) na czele jest
      przeciwna i protestuje przeciwko wyprzedaży szczecińskich/polski gruntów ...
      Ale jaja ...:/
      A jeszcze kilka lat temu było dokładnie inaczej ... Jurczyk krzyczał "Polska
      dla Polaków", a Sochański, Koćmiel, Runowicz sprzedawali ... jak by było
      ich ... :|

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, a wszystkie ruchy polityków (nie
      mylić z dobrymi gospodarzami miasta) stymulowane sa jedynie walką polityczną i
      własnym interesem ... na pewno nie dobrem ogółu ...

Bo zresztą dlaczego ... człowiek jest tylko człowiekiem.
      A człowiek człowiekowi - wilkiem ...

• skuter70 Re: Kompletny Zastój 01.03.05, 10:12
      www.szczecin.pl/dane_statystyczne/4.htm
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka