Dodaj do ulubionych

PEDIATRA I ORTOPEDA

08.03.05, 13:48
W maju urodzę moja pierwszą dzidzię-Maję i zaczęłam rozglądzć się powolutku
za prywatnym pediatrą i dobrym ortopedą.Podobno już w szpitalu przy wypisie
trzeba zgłosić do jakiego lekarza , czy do jakiej przychodni będzie należało
maleństwo i kto będzie ortopedą prowadzącym.Wiem ,że oprócz lekarza
rodzinnego dobrze jest mieć w obwodzie prywatnego pediatrę , dlatego proszę
doświadczone mamy oraz te, które już są zorientowane w temacie o pomoc.
Podzielcie się proszę swoim doświadczeniem , czy przemyśleniami.Którego
ortopedę i pediatrę (lub innych lekarzy specjalistów) polecacie> Pozdrawiam
serdecznie Aga
Obserwuj wątek
    • gatak Re: PEDIATRA I ORTOPEDA 08.03.05, 19:07
      Ja też urodze w maju i przy okazji wizyty u pediatry z moim starszym synem
      zapytałam czy w razie czego pani doktor przyjmuje prywatnie (gdybym musiała
      wzywać do diecka).Ona była bardzo zdziwiona, ze mi na tym zależy, przecież jak
      zapisze do niej dziecko to wizyty domowe tez wchodza w grę. Zaznaczam ze to
      naprawde dobry pediatra, przyjmuje na Kadłubka. Ale szczerze mówiąc o
      konieczności zgłoszenia "ortopedy prowadzącego" pierwszy raz słysze.
      Pozdr
      • gabi67 Re: PEDIATRA I ORTOPEDA 09.03.05, 07:38
        Tak naprawdę to wyglada tak że trzeba dziecko zarejestrować do ortopedy czs
        oczekiwania jest dość długi,lekarz ortopeda wyśle Cie na badanie USG bioder
        zapewne do jakiegoś swojego kolegi po fachu.Ale proponuje iść wcześniej na
        takie badanie naprzytkład do przychodni kolejowej tam prywatnie robiaą takie
        badanie i jest pewno najtańsze.A potem już na termin do ortopedy z tym USG w
        tedy będziesz miała 100% pewność że z dzieciątkiem jest wszystko ok.A druga
        sprawa to pediata powiem ci że to tylko twój wybor ja mam lekarz rodzinnego na
        ul.Podgórnej nazywa się dr.Sałacka i wiem żę w tej przychodni jest wiele
        świetnych fachowców.Mówie to z doświadczenia mam dwoje dzieci a 11 lat i 6
        lat ,pozdrawiam was bardzo:)
        Gabi
      • sandvika Re: PEDIATRA I ORTOPEDA 24.03.05, 19:56
        W przychodni na Piotra Skargi wszyskie dzieci należące do tej przychodni mają dwukrotnie robione USG przez ortopedów pracujacych w tym miejscu. I nikt nikogo nie musi trzymać, bo lekarz robi to tak sprawnie że w większości przypadków dziecko nawet nie kwiknie.
    • beatas72 Re: PEDIATRA I ORTOPEDA 09.03.05, 09:06
      Witam!
      Jeśli chodzi o ortopedę to w przychodni przy ul. Bartniczej przyjmuje na
      skierowanie dr Kołodziej i robi od razu USG. Należy się zarejestrować ok. 6
      tygodni wcześniej, przyjmuje dzieci w godzinach 15.00-16.00. Najlepiej przyjść
      z osobą towarzyszącą, bo w czasie badania trzeba przytrzymywać Malucha we dwie
      osoby. Tel. do rejestracji: 454-24-84.
      Pozdrowienia. Mama 2-miesięcznego Grzesia.
    • sylwia30 Re: PEDIATRA I ORTOPEDA 25.03.05, 15:45
      Cześć!zauważyłam ten wątek trochę późno bo dzidzia nie dała mi za wiele
      spokoju.mam dwójkę dzieci 11lat i drugie 2mc.Jeżeli chodzi Ci o dobrego
      pediatrę który zna się na żeczy i nie zadaje głupich pytań tylko dokładnie
      zbada i nie ściąga za dużo kaski to polecam doktora pediatrę krzysztofa
      lemańskiego ma gabinet na Piastów,on polecił mi znakomitego ortopedę bo jeżeli
      nie chcesz płacić to będziesz długo czekała na wizytę ten ortopeda nazywa się
      dr. Szczur i przyjmuje na Reduty Ordona w cenie masz wliczone USG i sam bada i
      nie musisz dzidzi przytrzymywać i wszystko pokazuje i wyjaśnia Super lekarz
      zapłaciłam 80 zł.
      • mamanatali Re: PEDIATRA I ORTOPEDA 28.03.05, 16:11
        Cześć,dopiero dziś mogłam wejść na neta,bo ciągle coś mi się psuje.Jeśli chodzi
        o doktora Lemańskiego to nie mam zbyt dobrych wspomnień,był u mnie na wizycie
        prywatnej,kiedy pierwsza dzidzia miała 3 miesiące,niewiele się dowiedziałam,a i
        córci nie zbadał za dokładnie.Za to z czystym sercem mogę Ci polecić dr
        Podbielskiego,mieszka na prawobrzeżu,ale przyjmuje tez w mieście,pracuje na
        noworodkach w Wojskowym,lub doktora Zujko,przyjmuje w przychodni na Odzieżowej
        i prywatnie.Obaj sporo biorą za wizytę prywatną,ale naprawdę warto.Z ortopedów
        polecam K.Karkosza,przyjmuje w Ośrodku Reh.Osób Niepełnospr.na
        M.Skłodowskiej.Tyle,że na wizytę czekałam 2 miesiące.
        Pozdrowienia i wszystkiego dobrego
        • witka55 Re: PEDIATRA I ORTOPEDA 29.03.05, 12:36
          gdzie na prawobrzezu przyjmuje dr Podbielski, ile bierze za wizytę?
          • mamanatali Re: PEDIATRA I ORTOPEDA 29.03.05, 16:46
            Dr Podbielski,z tego co wiem,przyjmuje tylko w Szpitalu Wojskowym,a za wizyte
            domową na prawobrzeżu bierze 90 zł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka