Dodaj do ulubionych

losy Stadniny na osowie/ Likwidacja ??? KONIE

IP: *.osowo.pl 12.06.02, 19:39
przedruk:
KLUB TORNADO / OSTATNIE LATO NA OSOWIE / czy nie można by zorganizować
działań przedłużających działalność .
Akademia Rolnicza wypowiedziała umowę dzierżawy.
I co dalej ??? czekam na propozycje ///
może znajdziemy jakieś fajne rozwiązanie . A może przedstawiciel Akademi
Rolniczej w Szczecinie się wypowie ???

odsyłam do strony :
www.hors-pro.pl/jks.htm
tu są małe informacje o tym Klubie
Obserwuj wątek
    • Gość: red Re: losy Stadniny na osowie/ Likwidacja ??? KONIE IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.02, 17:47
      To trzeba się zapytać JM Rektora czy mu nie odbiło.
      • Gość: jerzy Re: losy Stadniny na osowie/ Likwidacja ??? KONIE IP: *.osowo.pl 15.06.02, 22:53
        Pan Rektor i Jego Ludzie chyba nie czytają tej strony ? A może jednak ?!!

• Gość: ewa Re: losy Stadniny na osowie/ Likwidacja ??? KONIE IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 10:20
          JM w przed dwoma miesiącami w czasie kampanii wyborczj,deklarował popoarcie dla
          sportu
          • Gość: Laufer 1 A może tak .... IP: *.xtra.pl 16.06.02, 11:27
            A może tak ustalić składki na takim poziomie aby pokrywały koszty? Na ten
            pomysł nikt nie wpadł?
            Dlaczego miłosnik sportów lotniczych, czy golfa ma dotować miłośnika sportów
            konnych.
            Dajcie to w zarząd prywatny jeżeli jest to problem finansowy.
            • etaxi Re: A może tak .... "kasa" 16.06.02, 12:40
              Masz rację. Ale to było teraz w _dzierżawie_ / forma zarządu prywatnego.
              Kiedyś , wiele lat temu stadnina nie zarabiała na siebie.Przekazano tereny
              dzierżawcy prywatnemu i podejrzewam , że po ostatnich zawodach studenckich (
              było głośno i radośnie ) władze uczelni się obudziły i chcą na tym zarobić. Bo
              jeżeli są wyniki to musi być kasa ? ? A TAK JA , TO SE MYŚLĘ , ŻE ZA JAKIŚ CZAS
              TERENIK ZOSTANIE PRZEKWALIFIKOWANY I DZIAŁKI BUDOWLANE DADZĄ TYLE KASY, ŻE
              STARCZY DO PODZIAŁU NA PREMIE W _A.R._
              • Gość: Laufer 1 A skąd u Ciebie tyle złości i kawiarnianych plotek IP: *.xtra.pl 16.06.02, 21:45
                etaxi napisał(a):

> Masz rację. Ale to było teraz w _dzierżawie_ / forma zarządu prywatnego.
                > Kiedyś , wiele lat temu stadnina nie zarabiała na siebie.Przekazano tereny
                > dzierżawcy prywatnemu i podejrzewam , że po ostatnich zawodach studenckich (
                > było głośno i radośnie ) władze uczelni się obudziły i chcą na tym zarobić. Bo
                > jeżeli są wyniki to musi być kasa ? ? A TAK JA , TO SE MYŚLĘ , ŻE ZA JAKIŚ CZAS
                >
                > TERENIK ZOSTANIE PRZEKWALIFIKOWANY I DZIAŁKI BUDOWLANE DADZĄ TYLE KASY, ŻE
                > STARCZY DO PODZIAŁU NA PREMIE W _A.R._

Bądż konsekwentny.Nie można we wszystkim widzieć zła. Używaj argumentów , a nie
                podejrzeń w stosunku do spraw , które jeszcze nie nastąpiły i nie wiadomo czy
                nastąpią, jak to przekwalifikowanie i przewalenie tereniku. Już z góry zarzucasz
                nieuczciwośc i pazerność władzom AR.
                Jak można zarzucać komus "zły czyn" kiedy on nie został jeszcze dokonany. To
                dopiero "piruet".

• etaxi Re: może nie złości,a chęć wyjaśnienia /na forum 17.06.02, 00:02
                  Gość portalu: Laufer 1 napisał(a):

>
                  > Bądż konsekwentny.Nie można we wszystkim widzieć zła. Używaj argumentów , a
                  nie
                  >
                  > podejrzeń w stosunku do spraw , które jeszcze nie nastąpiły i nie wiadomo czy
                  > nastąpią, jak to przekwalifikowanie i przewalenie tereniku. Już z góry
                  zarzuca
                  > sz
                  > nieuczciwośc i pazerność władzom AR.
                  > Jak można zarzucać komus "zły czyn" kiedy on nie został jeszcze dokonany. To
                  > dopiero "piruet".
                  odp>> Jak można zarzucać komus "zły czyn" kiedy on nie został jeszcze dokonany.
                  To
                  > dopiero "piruet".
                  ....jak już lodowisko to _spirala śmierci_.

ale masz rację nie zarzucam, ja tylko przyppuszczam, nie mam dowodów i dlatego
                  to tylko moje przemyślenia. podejmę ten temat z Tobą za dwa do trzech lat.
                  Złym czynem jest w ciągu krótkiego czasu spowodowanie zerwania umowy dzierżawy,
                  która właściciela wielu koni na tej stadninie stawia w trudnej sytuacji ( też
                  tylko przypuszczam, byś nie powiedział gdzie dowody). Jak już tak dokładnie
                  czytasz to ten temat na samym początku był formą apelu. No może nie za jasno
                  się wypowiedziałem. A następny tekst był tylko tekstem odpowiadającym na
                  poruszony temat przez Ciebie.
                  Temat związany ze składkami / pod obecnym zarządem stadnina dawała sobie radę.
                  I nie musiał jej nikt dofinansowywać. No cóż chyba właśnie trzeba się z Tobą
                  kiedyś na wizji spotkać i przegadać niektóre tematy .

tyle tego i pozdrowienia.
                  • Gość: Pogodny Mistrz piruetu intelektualnego, etaxi. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.02, 08:31
                    etaxi napisał(a):

..... etaxi: "ale masz rację nie zarzucam, ja tylko przypuszczam."

Sądząc z powyzszego tekstu to powinieneś nazwać się nie "etaxi" tylko
                    faktycznie "piruet".
                    Kolego "etaxi" ucywilizuj się. Spuść z emocji i zacznij do rzeczy. Chyba, że
                    faktycznie jesteś z publicznej i misyjnej tv, a to byłby przypadek nieuleczalny.

• Gość: Tomik Re: Mistrz piruetu intelektualnego, etaxi. IP: *.ncr.com 18.06.02, 07:55
                      He,he,he :))) Niezła "jazda figurowa na intelekcie" zaiste! :))) Jak jestem w
                      domu (sobota/niedziela) przechodzę koło ośrodka idąc z psem do lasu. Są tam
                      znowu jakieś konie i kuce - wiecie, kto obecnie to prowadzi?? Ten teren w
                      planie zagospodarowania przestrzennego nie jest pod budownictwo. Zmiana
                      zakrawałaby na bezczelność i spowodowała istną burzę na Osowie. Mam nadzieję,
                      że do takiej próby nawet nie dojdzie :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka