Dodaj do ulubionych

Szczecin wciąż bez budżetu

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.05, 13:29
proponuje, ale KONKRETNIE proponuję!
Rozpirzyc to towarzystwo!
To nawet nie jest towarzystwo wzajemnej adoracji, to jakas banda!
Razem z tym ich przywódca z ogródków, co tyle sie dorobił,
co taki madralinski...

Tak chca rzadzić sie wszyscy, no jeden przez drugiego!
Co jeden to madrzejszy...

Tak źle, tak niedobrze...

Co to ku.. jest jakiś prywatny folwark, prywatne rozgrywki,
to w jedną to w drugą!

A my matołki możemy se popatrzeć, bo nawet listów nie możemy napisać
do tych budowniczych marketów...
zreszta jak napiszemy, to i tak kogo to zainteresuje!

Ja pytam, za głosem radnego:
CZY MUSICIE SZKODZIC TEMU MIASTU?
Obserwuj wątek
    • Gość: andreas Szczecin wciąż bez budżetu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.05, 13:33
      proponuje, ale KONKRETNIE proponuję!
      Rozpirzyc to towarzystwo!
      To nawet nie jest towarzystwo wzajemnej adoracji, to jakas banda!
      Razem z tym ich przywódca z ogródków, co tyle sie dorobił,
      co taki madralinski...

Tak chca rzadzić sie wszyscy, no jeden przez drugiego!
      Co jeden to madrzejszy...

Tak źle, tak niedobrze...

Co to ku.. jest jakiś prywatny folwark, prywatne rozgrywki,
      to w jedną to w drugą!

A my matołki możemy se popatrzeć, bo nawet listów nie możemy napisać
      do tych budowniczych marketów...
      zreszta jak napiszemy, to i tak kogo to zainteresuje!

Ja pytam, za głosem radnego:
      CZY MUSICIE SZKODZIC TEMU MIASTU?
      wszyscy razem i ten ogródkowy przywódca, i ten post partyjno PZPR,
      i ta chałastra nie okiełznana, a nie czujaca respektu...

Toz to zakrawa na jarmark jakiś,
      ktos tu pytał o ruski targ,
      może to o Rade Miejska mu chodzi?

Długo tak jeszcze bedzie?
      Ile to miasto wytrzyma?
      Naprawde dopiero wtedy sie opamiętaja razem i osobno każden,
      jak wszystko padnie!!!!??

Panie Jurczyk zrób pan marsz na ten czerwony budynek,
      na tego Jurczyka i tych radnych, panie szanowny zrób pan!
      Tego tylko brakuje! Tylko tego...
      • Gość: Piotr Re: Szczecin wciąż bez budżetu IP: *.pl / *.smsnet.pl 18.03.05, 20:39
        Bardzo proszę radnych niech w końcu powstrzymają tą klikę!! Przecież na
        odległość widać i nie trzeba być specjalistą, widać, że to typowa kradzierz!! To
        co robi ta klika tego "kolegi Ptaka" to złodziejstwo!!! Radni po to was ci
        mieszkańcy wybrali! abyście służyli Miastu i jego mieszkańcom. Brońcie tego
        biednego Miasta!!
    • Gość: andreas tak się zastanawiałem, ale juz wiem... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.05, 17:54
      tak zastanawiałem sie i nie wiedziałem
      czy dobrze, że chca wyprzedac, by niby inwstować?
      czy ni?

Juz wiem!
      Lepiej zeby nie wyprzedawali.... bo ten zarząd,
      te ludzie z tym ich przywódcą,i z ta rada niby mającą kontrolować...
      to oni tylko ropieprza te pieniadze, te tereny -
      i tyle bedzie.

Trzeba wstrzymać! Za wszelka cenę!
      I zrobić to jak wreszcie bedzie mądry zarząd,
      z mądrym prezydentem, i z rozsądna radą!
      • Gość: piotrus Re: tak się zastanawiałem, ale juz wiem... IP: *.devs.futuro.pl 18.03.05, 18:02
        andreas napisał(a):
        Trzeba wstrzymać! Za wszelka cenę!
        I zrobić to jak wreszcie bedzie mądry zarząd,
        z mądrym prezydentem, i z rozsądna radą!

czyi kiedy???/ kiedy szczecin wróci w ręce niemieckie? bo nie sądze ze nagle
        pojaiwą sie mądrzy radni, a szczecinanie zaczna wybierac tych z pomysłem. a o
        prezydecie miatsa juz neiw spomne!!!

to poprostu takie nasze szemrane miasto1

pozdrwaiam
    • Gość: krust Re: Szczecin wciąż bez budżetu IP: 83.168.104.* 18.03.05, 20:49
      Po cholere tobie ten budżet, co się tak nim przejmujesz. Innych problemów nie
      masz?
      • Gość: prztyk Re: Szczecin wciąż bez budżetu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.05, 21:59
        chyba to dosyć ważny dokument żeby o nim dyskutować--ja np mam inne problemy
        ale i tak mi nikt nie doradzi czy Pogoń wygra jutro 1 połowę?
      • Gość: andreas wiesz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 01:10
        wiesz jak dobrze rozpieprza te pieniadze, to masz racje
        nie bedzie czym sie martwić...
        O to chodzi,że ten kto ma kase ten rzadzi!
        Nadto jak roztrwonia pieniadze to podatki podniosą...
        jak roztrwonia to zrobia kiepskiej jakosci drogi...
        jak roztrwonia to szkoły pozamykają
        jak roztrwonia to nic nie bedzie...
        jeszcze masz cos wazniejszego?

Z tych miejskich pieniędzy zyje miasto!
        Rozwija się, sa drogi... itp.
        nie mów, że to nieważne!

I teraz kwestai jak zprzedadza na raz duzo i źle zainwestuja
        czy roztrwonia, to następne zarzady nie będą miały co sprzedawać!

To tak jaz z zapasami, jakies musza byc!
        Nie dobra nadpłynność finansowa, jak i utrata tejże płynności!
    • Gość: andrut co wam wisi, niech budują te hipermarkety! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.05, 23:14
      nie wiem o co tu chodzi, jak carefure chce zbudować nawet 15 swoich marketów na
      terenie szczecina to niech buduje, więcej sklepów osedlowych z tego powodu nie
      zbankrutuje, najwyżej jakiś geant, albo inne tesco. mieszkam 5 minut drogi od
      galaxy, ale tamtejszy geant w żaden sposób nie konkuruje z małymi sklepami
      znajdującymi się w pobliżu, chociażby dlatego, że wyprawa do geanta zajmuje 3x
      więcej czasu niż do warzywniaka na rogu.
      co do ikei to chciałbym żeby wreszcie powstała w naszym mieście. mają tam kilka
      fajnych rzeczy, a i niemcy z terenów przygranicznych pewnie by korzystali. a to
      biedne lotnisko w środku miasta, tonące w depresji, i tak jest skazane na
      zagładę. poszukajmy lepiej jakichś terenów dobrze skomunikowanych z centrum i
      nie mających tendencji do zabagniania. lotniska pasażerskie nie znajdują się w
      środku miasta, a tym bardziej sportowe. nie ma sensu ładować milionów w jego
      reanimacje po to, żeby kilkadziesiąt osób mogło sobie polatać szybowcami.
      a co do aquaparku to by się w szczecinie przydał, bo nie ma gdzie tu pujść na
      basen w "normalnych" warunkach (tzn. przyjść o dowolnej porze i pływać ile się
      chce). inna sprawa, czy nasze miasto stać na to, żeby do takiego interesu stale
      dokładać (doświadczenie wykazuje, że tego typu obiekty nie chcą być dochodowe).
      • Gość: piotrus Re: co wam wisi, niech budują te hipermarkety! IP: *.devs.futuro.pl 19.03.05, 08:51
        andrut w zasadzie się z tobą zgadzam!!!

ALE..

widzisz to nie na tym polega aby z miasta zrobić jeden wielki supermarket!!!
        niemcy i tak przyjadą czy sklepy te będa położone w mieście czy poza nim.
        raczej chodzi żeby z miasta zrobić jedną spójna całoś która przycignie nie
        tylko kupujących ale tagże zwiedzających. oni wypełnią hotele, restaracje a i
        do sklepow też trafią.

jedna bardziej chodzi tu o swere produkcyjną. widzisz zakład taki nie działa
        sam , zatrudnia praconików, zazwyczaj wiecej niż taki supermarkecik, do tego
        twoży sieć kooperantów. małych firmek które współpracują z dużym. mnałe sie
        rozwijaja zatrudniaja ludzi i zaczynbają potrzebowac innych firmek i tak tworzy
        sie sieć współżalezności. było to widać ewidętnie przy stoczni kiedy miła
        problemy.

a co do budżetu, to taki domowy portwel. mamy małe oszczędności, tyci pieniedzy
        a mówimy " ja mam milion w kieszeni kupie se mercedesa a jak mi nie starczy to
        sprzedam Tv itd...., a w domu postawie jeszcze jeden regał po środku pokoju, a
        tapczan poaiwsze na ścianie bo co mi tam".
        kazdy budzet poinien być realny a ten jest.. eh co tu gadać ciekawe czy
        dziakowi wszystkie śróbki na magaynie się zgadzał!

pozdrawiam
        • Gość: andrut Re: co wam wisi, niech budują te hipermarkety! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 11:12
          > widzisz to nie na tym polega aby z miasta zrobić jeden wielki supermarket!!!
          ...
          > jedna bardziej chodzi tu o swere produkcyjną.
          ja tam włąśnie myślę, że miasto (a raczej jego centrum) to włąśnie ma być jeden
          wielki supemarket, tzn. mają tu być sklepy, restauracje i wszelkiego rodzaju
          usługi dla ludności. chyba nie chcesz w centrum fabryk budować? to włąśnie
          przymysł powinien znajdować się na obrzeżach miasta żeby nie był dla ludzi
          uciążliwy. poza tym jak chcesz zmusić inwestorów żeby nie chcieli budować u nas
          hipermarketów tylko fabryki? może tak jak lubińska napiszesz list do ikei że
          nie chcemy tu ich marketu, tylko niech swoje zakłady produkcujne tu zbudują?
          (są one całkiem niedaleko zresztą, bo np w goleniowie i stepnicy). skoro firmy
          chcą budować akurat sklepy to napewno sprawdziły, że im się to opłaci, bo nie
          wyrzucają one milionów złotych w błoto (w przeciwieństwie np do naszego
          prezydenta i rady miasta). oczywiście należy się zastanowić na co wydać
          pieniądze zarobione na sprzedaży gruntów pod supermarkety. może włąśnie
          należałoby przygotować tereny dla przemysłu (jeśli takich w mieście brakuje,
          tego akurat nie wiem), ale miasto przecież samo nie zbuduje fabryk, może tylko
          stworzyć odpowiednie warunki dla inwestorów.
          • Gość: CKM Re: co wam wisi, niech budują te hipermarkety! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 12:35
            Lubińska napisała że niech IKEA uważa bo Czesny może im sprzedać działkę, wziąć
            kasę a potem to sobie kiosk Ruchu pobudują a nie hipermarket. Przecież Czesnemu
            nie chodzi o IKEA ale o to żeby resztę lotniska moc zagonić np. Ptakowi na
            bazar.

List Przewodniczącej Klubu Radnych "Od Nowa" Teresy Lubińskiej do Jana
            Pradyszczuka dyrektora Inter IKEA Centre Polska S.A.
            Szanowny Pan,
            Klub radnych "Od Nowa" uznaje przyjmowanie planów zagospodarowania
            przestrzennego Szczecina za jedno z najważniejszych obowiązków radnych. Plany
            te determinują jakość współpracy z inwestorami krajowymi i zagranicznymi, co ma
            kluczowe znaczenie dla rozwoju naszego miasta.

Obserwujemy od dłuższego czasu działania władz Szczecina związane z realizacją
            inwestycji firmy IKEA.

Obecnie docierają do nas informacje o planach inwestycyjnych IKEA na terenach
            położonych wokół lotniska Dąbie. Budzi to nasz niepokój, gdyż jak zapewniają
            eksperci, lokalizacja inwestycji IKEA w pobliżu lotniska "Dąbie" będzie
            wymagała ograniczeń budowlanych, które mogą stać się kluczowe dla Państwa
            inwestycji oraz dla utrzymania funkcji lotniska.

Pragniemy poinformować, że od dłuższego czasu nasz klub prowadzi działania na
            rzecz zachowania i rozwoju w przyszłości lotniska w Dąbiu. Lotnisko to ma
            dobrą, korzystną dla miasta lokalizację w centrum Szczecina. Jest dobrze
            skomunikowane z infrastrukturą drogową i kolejową.

Dla naszej inicjatywy zachowania lotniska w Dąbiu uzyskaliśmy poparcie wielu
            środowisk opiniotwórczych w Szczecinie. M.in. Północnej Izby Gospodarczej,
            Zrzeszenia Kupców w Szczecinie, Miejskiej Komisji Urbanistyczno-
            Architektonicznej, Towarzystwa Turystyki.

Wydaje się, że wokół Szczecina są tereny, które mogą być odpowiednie dla
            inwestycji IKEA a równocześnie nie narażają firmy o światowej marce na utratę
            dobrego imienia, którym cieszy się w Polsce.

Z wyrazami szacunku

Przewodnicząca Klubu Radnych "Od Nowa"

prof. US dr hab. Teresa Lubińska
            • Gość: piotrus Re: co wam wisi, niech budują te hipermarkety! IP: *.devs.futuro.pl 19.03.05, 15:27
              andrut źle mnei zrozumiałes w centrum powinny powstawac kina, restauracje,
              galerie i inne ciekawe pomysły które przyciągna turystów

a do sklepu niemcy trafią czy będzie w centrum czy na obrzeżu!!!!

pozdrawiam
          • Gość: Matter Re: co wam wisi, niech budują te hipermarkety! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 23:35
            Andrut - czemu tak nie często tu bywasz! Dzięki za przywracanie wiary w rozum, tak 3-may.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka