Dodaj do ulubionych

A Lodzianki ubieraja sie ciekawiej niz Szczecinian

IP: *.net.com / 3.149.7.* 19.07.02, 09:06
Juz widze ta agresje szczecinskich kobiet, ale co by nie mowic, w Lodzi
kobiety charakteryzuja sie znacznie bardziej urozmaiconymi ubraniami. Jest
wiecej krojow, a wsrod nich wiele nietypowych. W Szczecinie, juz nawet
pomijajac natrectwo powodzianek, to i tak te ubranka sa w miare jednolite.
Co ciekawsze, tyczy sie to takze fryzur. U Lodzianek i te sa znacznie
bardziej oryginalne.
Inny szczegol, ze zdarza sie, ze ubior nie pasuje do figury (np. obcisla
bluzeczka i mini dla pani ktora "ma sie czym pochwalic... i jeszcze troszke
wiecej ;>", ale nie zmienia to faktu, ze tu jest wieksze urozmaicenie.

No i koniecznie musze dodac, ze w wiekszosci i tak wygladaja gorzej niz
Szczecinianki, ale nie zmienia to faktu, ze Szczecinianki wygladalyby
ciekawiej, gdyby mialy bardziej zroznicowane ubranka/fryzurki ;>
Obserwuj wątek
    • bbury Re: A Lodzianki ubieraja sie ciekawiej niz Szczec 19.07.02, 09:47
      ZetKa ! budzi się w Tobie bigamista ??? :)

Oni w Łodzi to fabryki ubrań mieli :))) No wiesz "Ziemia obiecana" itd :) A
      nasze miasto pod wpływem Niemców jest. W aspekcie ubioru wpływ rzeczywiście nie
      jest najlepszy :)) Ale suma sumarum szczecinianki są najładniejsze w Polsce :)
      I mówię to z całkowitym przekonaniem :)))
      • Gość: ZetKa Re: A Lodzianki ubieraja sie ciekawiej niz Szczec IP: *.net.com / 3.149.7.* 19.07.02, 09:51
        > ZetKa ! budzi się w Tobie bigamista ??? :)
        W tej chwili jestem wolny, wiec to raczej dazenie do monogamii (w tej chwili
        jest zerogamia ;>

> Oni w Łodzi to fabryki ubrań mieli :)))
        No wlasnie: MIELI. Ja pisze o stanie obecnym...
        I jak to ma sie do fryzur?

> I mówię to z całkowitym przekonaniem :)))
        Nie musisz mnie przekonywac... ale bylyby jeszcze piekniejsze, gdyby sie
        ciekawiej ubieraly...
        • bbury Re: A Lodzianki ubieraja sie ciekawiej niz Szczec 19.07.02, 09:56
          co do fruzur to się znam jak kura na pieprzu. poza kolorem blond który potrafię
          prawidłowo rozpoznawać i nazywać znam jeszcze tylko rudy :)) Co do fryzur znam
          jeszcze słowo pasemka - ale nie wiem o co w tym chodzi.
          Nie dziw się więc że nie zabieram w tej materii głosu :))
          Co do fabryk - to chyba w łodzi ich nie ma - sa za to wielki hurtownie
          Chińszczyzny :)))

A jeśli Szczecinianki nie są dla Ciebie wystarczająco ładne - pojedź do
          Pragi :) - rzecz jasna - Pragi Czeskiej :)))
          • jottka bbury, 19.07.02, 11:42
            zetKa płacze w samotności, to i głupie myśli przychodzą mu do głowy, nie znęcaj
            się :))

a tak w ogóle, zetKa, to Ty nie jesteś aby z jakiejś stechnicyzowanego
            srodowiska, że tak powiem? :) z reguły najciekawiej ubierają się dziewczyny ze
            szkół artystycznych, tych w łodzi pełno, a w szczecinie nie :(

i czy to znaczy, że mam robić włosy na zielono przed powrotem do domu??? :)
            • franekkk Re: bbury, 19.07.02, 14:24
              jottka napisała:

> i czy to znaczy, że mam robić włosy na zielono przed powrotem do domu??? :)

myślałem że ten fiolet zostawisz
              a zetka niech nie gada bo w policach to dopiero była powódź
              • jottka franekkk, 19.07.02, 15:05
                fiolet to na późną starość, teraz jestem w wesołe niebieskie płomyczki :)

choć może ta zieleń nie taka głupia ..
              • Gość: ZetKa Re: bbury, IP: *.net.com / 3.149.7.* 19.07.02, 15:26
                > a zetka niech nie gada bo w policach to dopiero była powódź
                A tam od razu powodz. Skonczylo sie na tym, ze jak malowalismy obiekty
                nawigacyjne, to blisko obiektu (tuz przy rzece) mielismy "lodowke" - dziure w
                ziemi w ktorej stala woda. Woda, wedlug ekspertow, "dopiero szla". No i w
                pewnym momencie zaczela ta woda schodzic z dziury - woda wedlug ekspertow
                jeszcze "nie przyszla", a juz bylo po powodzi...

A moze i nawet powodz byla w Policach, ale powodzianki w Szczecinie ;>
            • Gość: ZetKa Re: bbury, IP: *.net.com / 3.149.7.* 19.07.02, 15:24
              > a tak w ogóle, zetKa, to Ty nie jesteś aby z jakiejś stechnicyzowanego
              > srodowiska, że tak powiem? :)
              Ztechnicyzowany - znaczy, ze pracuje jako "pracownik techniczny", tak...
              a wlasciwie zostalem "zautomatyzowany", pracuje bez obslugi ;>

Ztechnicyzowany - sluchajacy techno - ale tylko pod przymusem, srednio raz do
              roku przez 15 sekund....

> z reguły najciekawiej ubierają się dziewczyny ze
              > szkół artystycznych,
              Fakt, niedawno poznalem taka jedna. Ale ja mowie o roznorodnosci, na ktora stac
              zwykle dziewczyny. Nie wierze, ze w Lodzi 50% kobiet pochodzi ze szkol
              plastycznych.

> i czy to znaczy, że mam robić włosy na zielono przed powrotem do domu??? :)
              Nie. Ciekawsze fryzury to dla mnie takze loki, kok, i jeszcze wiele innych
              dziwadel/niedziwadel, ktorych nie uswiadczysz w Szczecinie, u nas nawet pasemka
              czy loki prawie sie nie pojawiaja...
              • jottka ZetKa :) 19.07.02, 15:29
                'stechnicyzowany' znaczy 'wśród inżynierów się obracający'. jak się tutaj
                przejdę na wydział mechaniczny pk, to wszyscy tak jakoś gapią się na mnie jak
                na kompletnie obcy gatunek :((

a przecież nie mam sześciu nóżek ..

> Nie wierze, ze w Lodzi 50% kobiet pochodzi ze szkol
                > plastycznych.

ale to zazwyczaj ma wpływ na stroje i kolory ulicy. to nie chodzi o same
                dziewczyny z plastyka czy pwst, tylko o szerokie środowiska artystyczne i
                artystycznawe, które nadają ton i jest od kogo podpatrywać :)

> > i czy to znaczy, że mam robić włosy na zielono przed powrotem do domu??? :
                > )
                > Nie. Ciekawsze fryzury to dla mnie takze loki, kok, i jeszcze wiele innych
                > dziwadel/niedziwadel, ktorych nie uswiadczysz w Szczecinie, u nas nawet
                pasemka czy loki prawie sie nie pojawiaja...

dzięki za łaskawe słowo, w kok mogę się uczesać :))) ale nie za duży
                • Gość: ZetKa Re: ZetKa :) IP: *.net.com / 3.149.7.* 19.07.02, 16:02
                  > 'stechnicyzowany' znaczy 'wśród inżynierów się obracający'. jak się tutaj
                  > przejdę na wydział mechaniczny pk, to wszyscy tak jakoś gapią się na mnie jak
                  > na kompletnie obcy gatunek :((
                  > a przecież nie mam sześciu nóżek ..
                  Nie, ale masz dwie piersi ;>
                  Wiesz mi, dla inzynierow to wieksze dziwactwo niz te szesc nozek - ty wiesz ile
                  takich metalowych niby-ludkow ma szesc nozek? Wiec 6 nozek to zadne dziwo, to
                  chleb powszedni ;>
                  (a ty sie ciesz, ze jakiejs genetyki nie odwiedzilas - tam byloby zdziwienie -
                  TYLKO 6 nozek? ;>

> dzięki za łaskawe słowo, w kok mogę się uczesać :))) ale nie za duży
                  Jak mam wybierac, moje ulubione sa loki, ale nie bede wybredny ;>
          • Gość: ZetKa Re: A Lodzianki ubieraja sie ciekawiej niz Szczec IP: *.net.com / 3.149.7.* 19.07.02, 15:21
            > prawidłowo rozpoznawać i nazywać znam jeszcze tylko rudy :)) Co do fryzur
            A brunetka? ;>

> A jeśli Szczecinianki nie są dla Ciebie wystarczająco ładne - pojedź do
            > Pragi :) - rzecz jasna - Pragi Czeskiej :)))
            Oczywiscie ze sa ladne, najladniejsze w Polsce, a co by nie mowic krew
            slowianska powoduje, ze Polki zaliczaja sie do jednej z piekniejszych nacji,
            wiec i na skale swiatowa sie dobrze zalapujemy, ale...
            czemu miec mniej, skoro mozna miec wiecej? Czy do tego naturalnego piekna nie
            mozna dorzucic troszke "sztucznego" piekna, zamiast sie oszpecac?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka