13.07.05, 13:57
zwracam się z uprzejmą prośbą o wyjaśnienie mi dlaczego został wycięty
wpis 'żony pijaka" zawierający z brzydkich słów jedno: zęby?
Obserwuj wątek
    • Gość: zona pijaka Re: ADMIN IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 13.07.05, 14:11
      Może zapach moich niemytych zębów, doszedł do redakcji?. Jescze raz dziekuje Ci
      ja_asiu, ja sama nie mogę za duzo podskakiwac, bo wszystko mi wytną i będzie
      jak w tym wierszyku:

Egipt to kraina z bajek
      Eunuch jest to chłop bez ...
      • ja_aska Re: ADMIN 13.07.05, 14:13
        jajek? :-)
      • Gość: morskie opowieści Re: ADMIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 14:14
        Może głupi był?
        • ja_aska Re: ADMIN 13.07.05, 14:15
          kto?
          • anamar Re: ADMIN 13.07.05, 14:20
            niestety admin nie ma w zwyczaju tłumaczyć się z przyczyn swoich
            decyzji.parokrotnie próbowałam uzyskać odpowiedź na podobne pytanie i zawsze
            bez skutku...
            • ja_aska Re: ADMIN 13.07.05, 14:34
              wiesz ana, to już zaczynają być jaja ("owoce" miłości kury i koguta) ze ślepym
              wymazywaniem wpisów. ciekawi mnie technika oceny co wyskrobać a co nie?
              • anamar Re: ADMIN 13.07.05, 14:39
                myślę,że najpierw wyskrobują,potem się zastanawiają...niestety nie ma jasnych
                kryteriów a co gorsze udają głuchego,gdy spytać o powody.na ostatnie moje
                pytanie do admina dostałam odpowiedź,że"odpowiedzą niezwłocznie po zbadaniu
                sprawy"od lutego,mimo ponagleń cisza...
                • ja_aska Re: ADMIN 13.07.05, 14:42
                  ja czekam już dwa miesiące. w dyskusji z sidem użyłam słowa określającego
                  odchody. poloniści stwierdzili, że ciężko to w obecnych czasach nazwać
                  wulgaryzmem. ale ciągle cisza.
                  • Gość: zona pijaka Re: ADMIN IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 13.07.05, 15:26
                    Szanowny adminie
                    Ciekawe, czy fizycznie mozliwe jest pocałowanie siebie samego w pukiel/pedzel?
                  • albert_c Re: ADMIN 14.07.05, 15:49
                    ja_aska napisała:

> ja czekam już dwa miesiące. w dyskusji z sidem użyłam słowa określającego
                    > odchody.

* nazwalas Sida ...?

...az boje sie zapytac:)
                    • ja_aska Re: ADMIN 15.07.05, 09:23
                      tłumacząc na język dopuszczalny przez admina powedziałam coś w tym stylu
                      "odchody prawda".
    • Gość: STR* Re: ADMIN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 18:17
    • Gość: STR* Re: ADMIN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 18:25
      Moderator(ko)!
      Czy słowo "głąb" jest wulgaryzmem?
      Czy zadałaś(eś) sobie trud zrozumienia sensu mojego postu w odpowiedzi na
      poprzedni, w tej konkretnej sytuacji?

• glowny.cenzor.forum Re: ADMIN 13.07.05, 19:32
      Drodzy Forumowicze! Proszę najpierw przeczytać regulamin uczestnictwa w
      dyskusjach na
      forum.gazeta.pl/forum/0,0.html, zanim zaczniecie podnosić larum i bronić
      ludzi nagminnie łamiących zasady tegoż forum, a także prawo i dobre obyczaje -
      np. znieważenie konkretnej osoby, grupy ludzi, czy uczuć religijnych. Średnio w
      każdej minucie otrzymujemy ok. 120 zgłoszeń o skasowanie postu (czyt. łamiących
      regulamin) - taki czerwony kosz obok wpisu. Przy tej ilości redakcja nie ma
      możliwości zaznajomienia się z treścią wszystkich, ani obowiązku tłumaczenia się
      z ich usunięcia - tym bardziej, gdy „czerwone kosze” powtarzają się nagminnie u
      tych samych osób o nickach typu: „zona pijaka”.
      Dziękujemy za uczestnictwo na naszym wspólnym forum i życzymy gorących dyskusji
      wysokich lotów!
      Redakcja
      • jacek.zienkiewicz Re: ADMIN 13.07.05, 19:36
        Ooo to miła niespodzianka że forumowicze dostali odpowiedź od admina na swoje
        zapytania. Niezależnie od treści odpowiedzi, która może i nie wszystkich
        usatysfakjonuje, ale jest.
        Różnie wcześniej bywało, ale widac idzie ku lepszemu.
        Pozdrowienia
        JZ
      • Gość: zona pijaka Nic nie szkodzi IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 13.07.05, 20:24
        Eee, też bym miała czym martwić! Tym, że admin miał problem z percepcją JEDNEJ
        linijki tekstu. Nie ja się ośmieszyłam umiejętnością sylabicznego czytania zdań.
        • ja_aska Re: Nic nie szkodzi 14.07.05, 08:16
          głupia odpowiedź. to, że ktoś naciśnie na "kosz" przy każdym wpisie żony pijaka
          (bo tej osoby nie lubi) będzie oznaczało wyrzucanie wszystkich jego(jej)
          wpisów. to już nawet nie cenzura to RZEŹ NIEWINIĄTEK.
          • Gość: zona pijaka Re: Nic nie szkodzi IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 14.07.05, 08:24
            Doskonale wiemy kto nie moze mnie ścierpieć. Bo tylko jednej osobie z tut.
            forum wytknąłem i wytykam ze kocha Szczecin miłością fałszywą. Że kazdy jego
            post o Szczecinie to jad. A wiochmen ten nazywa się czarna świnia.
            • ja_aska Re: Nic nie szkodzi 14.07.05, 09:42
              żono nie sądzisz chyba, że cię nie wyskrobią po użyciu słowa oznaczającego
              nierogaciznę?
            • Gość: Beeper Re: Nic nie szkodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 11:50
              Do tego, kogo nazywasz swinią bardzo dużo ci brakuje, wielopłciowa pijacka
              małżonko!
              • Gość: zona pijaka Re: Nic nie szkodzi IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 14.07.05, 12:09
                Aotoreklama? Siema pisior-beeper! Napij sie autovidolu - to dobre, na
                alzheimera. Rączuś przestanie ci latać od naciskania czerwonego przycisku do
                cenzora. I nie za dużo pij, bo dostaniesz sklerozę - a tu, jak mówią: lepiej
                rozlać pół kieliszka niż zapomnieć smaku wódki.
                • Gość: Beeper Re: Nic nie szkodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 12:11
                  Widać, że wiesz co piszesz. Współczuję oglądu świata przez autowidol i dno
                  kieliszka. No ale jak mawiają śmieciarze, ktoś to musi robić.
                  • Gość: grz gontynka dla kangurów... IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 12:15
                    może zmianu tematu?
                    • Gość: maria Re: gontynka dla kangurów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 12:35
                      proszę, przestancie:(
                      napewno pani "zona pijaka"nie należy do osób przstrzegających umiar słowny i
                      powściągliwość w wyrażaniu swoich antypatii, ale możemy zmienić forum, możemy
                      nie czytać Jej wpisów.... negatywna nasza reakcja pobudza Ją do coraz
                      ostrzejszych sformułowań.
                      Wszystkich serdecznie pozdrawiam - najstarsza uczestniczka tego forum :))
                  • Gość: zona pijaka Re: Nic nie szkodzi IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 14.07.05, 12:37
                    Współczuję oglądu świata przez autowidol i dno
                    > kieliszka. No ale jak mawiają śmieciarze, ktoś to musi robić.

Komu współczujesz, sobie - bo nie raczyłeś wyjaśnic? Ja już 50 lat chleję i nic
                    mnie nie bierze. Piłam już ryzlingi w czasach kiedy "Baca" dostawał kopa w du..
                    od Felka i odemnie (jego żony)- barmana w Pinokio. Mimo ze Baca jako młodzik,
                    mieszkal nad Pinokiem, mimo ze udzielal sie w Radio Pomorze (tez nad Pinokiem) -
                    to nigdy nie chwalil sie nikomu - kopami odemnie i Felka. Pinokio dla Bacy, to
                    byla czarna, wstydliwa dziura, w zyciorysie. A piło sie wtedy do 20 szklanek w
                    wieczór, ho ho!
                    • Gość: zona pijaka Re: Nic nie szkodzi IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 14.07.05, 12:44
                      maria napisała
                      > Wszystkich serdecznie pozdrawiam - najstarsza uczestniczka tego forum :))

To pewnie ciebie tez znam, najblizej nieszkaly ruchadla pielęgniary i ruchadla
                      z SN-u. Kto nie wie temu przypomne, SN - Ówczesny Uniwersytet.
                      • Gość: maria Re: Nic nie szkodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 12:48
                        chyba nie znamy się, nie wiem co to są ruchadła /sle brzmi melodyjnie/, w
                        Szczecie mieszkam od sześciu lat.
                      • anamar bo zawołam policjanta! 14.07.05, 12:49
                        Zoneczko,pij ile masz ochotę,twoja sprawa...ale proszę przestań bełkotać i
                        obrażać innych forumowiczów...
                        • Gość: zona pijaka Re: bo zawołam policjanta! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 14.07.05, 12:59
                          ale proszę przestań bełkotać i
                          > obrażać innych forumowiczów...

Nie wiem, którego wątku to dotyczy? Bo były dwa. Jeśli ten drugi to zmieniam
                          na "laski", teraz lepiej? Laski obecnie są niewulgarne - przed laty uchodzily
                          za wyjątkowo wulgarne. Oprócz tego nie musisz zaglądać do wątku, mnie
                          poświęconemu - i z gilami w nosie czytać moje, zawarte w nim posty. Idz sie
                          lepiej pomodlić.
                          • ja_aska Re: bo zawołam policjanta! 14.07.05, 13:09
                            CO MOŻNA WYCIĄĆ TO MOŻNA. TEN WĄTEK I ZAPYTANIA DO ADMINKA OD RZEZI NIEWINIĄTEK
                            DOTYCZY JEDNEGO WPISU. O ZŁOTYCH ZĘBACH BEZ WULGARYZMÓW.
                            • Gość: zona pijaka Re: bo zawołam policjanta! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 14.07.05, 13:26
                              Anamar nie moze wybaczyć mi. Ty Ja_siu nie mozesz wybaczyć adminowi. Ja nie
                              moge wybaczyć jadowitemu czarnemu. Czarny nie moze wybaczyć Szczecinowi jego
                              urody. Kazda menda musi mieć swojego żywiciela. Takie prawo natury.
                              • ja_aska Re: bo zawołam policjanta! 14.07.05, 13:29
                                to nie kwestia wtbaczania a kwestia przyzwoitości. admin korzysta z zasobów
                                naszych wypowiedzi i reguluje tworzenie się forum. więc skoro wprowadza
                                regulamin niech go sam przestrzega.
                              • anamar Re: bo zawołam policjanta! 14.07.05, 13:46
                                Gość portalu: zona pijaka napisał(a):

> Anamar nie moze wybaczyć
                                mi. ............................................................................
                                ...wybaczam wszystko,tylko proszę nie opluwaj forumowiczów.
    • jabbur Re: ADMIN 14.07.05, 13:54
      Witam,

Zgodnie z netykietą, która obowiązuje nas wszystkich, nie wolno atakować
      personalnie innych użytkowników. Sformułowania o złocie, zębach i ryju nie
      były związane z tematem dyskusji. Był to atak na dyskutanta.

Post ten został zgłoszony nam za pomocą "kosza" i po
      sprawdzeniu - zaznaczony jako sprzeczny z netykietą:
      forum.gazeta.pl/forum/1904849,62605,1617503.html
      Poza tym proszę Was abyście pytania zgłaszali taka drogą:
      forum.gazeta.pl/forum/0,62499,2476645.html
      - to jedyny sposób na to abyśmy się dowiedzieli o problemie
      i szybko zareagowali :)

pozdrawiam,
      j/a
      • ja_aska Re: ADMIN 14.07.05, 14:02
        1. tą drogą zgłaszałm swoją uwagę do was i dostałam zwrotnego maila, że sprawa
        w toku i dostanę odpowiedź. nie musze dodawać, że do tej pory nie dostałam.
        2. Był to atak na dyskutanta.
        > lipny argument gdyż do tej pory nie przeszkadzało wam jak ktoś bezpośredni
        (np do mnie) używał zwrotów typu: czerwona świnia, suka, czerwona sotnia,
        hitler i stalin.
        3. nie przeszkadza wam, że ktoś krzewi antysemityzm i rasizm a do tego nawołuje
        do przemocy.
        4. wycinacie a raczej skrobiecie tylko to co jest niewygodne dla was i wtedy
        jako argument wysuwacie nietykietę.
        5. wstawka żony pijaka o patrzeniu w lustro na złote zęby ma się tak do ataku
        jak nietykieta do etykiety.
        • blackexit as 14.07.05, 15:14
          nie znam sprawy ale osoba pt zona pijaka powinna juz od dawna nie miec mozliwosci smiecenia i bluzgania na forum. a asiu twoje pretensje ze czegos nie usunieto sa nieuzasadnione. jesli cos nie odpowiada zglaszaj do moderatora poprzez nacisniecie kosza. pozdrawiam black
          • ja_aska Re: as 14.07.05, 15:20
            zgłaszam bleki, zgłaszam. ale to nic nie daje:-(
            a żona pijaka wtedy na prawdę zabłysnęła dowcipem a nie jadem. czyli oberwała
            niewinnie.
          • Gość: zona pijaka [...] IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 14.07.05, 15:33
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • albert_c Do wszytskich pijakow i ich zon... 14.07.05, 16:03
              Zono...jeszcze troszke i Ci zylka jakas peknie za ta milosc do Szczecina;)

...powinnas czesciej luzowac i mniej bluzgac, bo zbyt czesto przeradza sie to w
              belkot...to taka tam moja drobniutka uwaga jest.
              • Gość: zona pijaka Re: Do wszytskich pijakow i ich zon... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 14.07.05, 16:15
                albert_c napisał:
                > ...powinnas czesciej luzowac

Mylisz sie, jesli myslisz ze przeżywam te głupie interwencje, donosy do
                cenzury. Sprawia mi przyjemość, że zmuszam cenzora do nauki czytania. A że mu
                czasami nie wychodzi? Za coś przecież "hamom muszom płacić"
                • albert_c Re: Do wszytskich pijakow i ich zon... 14.07.05, 16:21

> Mylisz sie, jesli myslisz ze przeżywam te głupie interwencje, donosy do
                  > cenzury.

* Zono, nie o to mnie idzie, ja w kwestii generalnej, zes czasem zbyt
                  napastliwa, szczegolnie w stosunku do Mr Blacka, ale szerzej sie to tyczy.

tylko sie domyslam ze obecnie nadajesz pod innym nickiem niz jeszcze kilka
                  miesiecy temu, ale oprocz zmiany nicka zmienil sie tez styl - przyznam ze mi
                  sie raczej nie podoba, no ale to rzecz gustu.

Po prostu jak obrazac to inteligentnie i ze smakiem, a mi w twoich postach zbyt
                  czesto brakuje tego smaku.

Sprawia mi przyjemość, że zmuszam cenzora do nauki czytania. A że mu
                  > czasami nie wychodzi? Za coś przecież "hamom muszom płacić"

* sadystka?;)
                • Gość: jerzy Re: Do wszytskich pijakow i ich zon... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 16:21
                  albercie, zrozum... kiedyś sfrustrowani pisali w toaletach, teraz na Forum. U
                  jednych to choroba u innych charakter.
                  "Nie próbujcie gasić pożaru płynem łatwopalnym"
                  • albert_c Re: Do wszytskich pijakow i ich zon... 14.07.05, 16:23
                    :)

Jerzy, choc ja sadze ze tu mamy do czynienia z innym 'przypadkiem'.
    • Gość: ubu Re: ADMIN IP: *.iscnet.pl 14.07.05, 16:19
      czas aby admin przestał zajmowac się przepychankami między jakimś napitym
      degeneratem i nawiedzoną stara panną, i wziął się za autenycznego nienawistnika
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=26418405&a=26425930
      • Gość: zona pijaka Re: ADMIN IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 14.07.05, 16:39
        albert napisal
        > tylko sie domyslam ze obecnie nadajesz pod innym nickiem
        Jestem na odwyku. Ze względu na upał. Kończę odwyk wieczorem ok. 21.

P.S.
        Czy ten punkt cenzorski połączony z punktem przyjmowania reklam do Gazety, przy
        Wyzwolenia jeszcze funkcjonuje? Bo widziałam/widziałem tam za biurkiem dwie
        biurwy, wyglądajęce na głupie, baby. Może to jedna z nich?
        • kurde.felek Re: ADMIN 14.07.05, 17:05
          Wydaje mi sie, że w całęj tej awanturze o cenzurę na forum- istnieje jedno
          wielkie nieporozumienie.
          Żona pijaka to przecież internetowa kreacja i jak wskazuje musi być nieco w
          stylu. Blizgnąć niewielkim rynsztokiem, czasem coś powiedzieć dosadnie. Ale
          żona pijaka, mimo wszystko trzyma się reguł i nie wyskakuje zbytnio poza ramy
          etyki forumowej.
          I choć się z nią czasem sprzeczam, serwujemy sobie przytyki, to wbrew pozorom -
          zona pijaka - nie obraża.
          Natomiast na tym forum zdarzają się przypadku ewidentnego naruszania zasad
          etycznych forum, można spotkać treści ziejące nienawiścią, obsesjami, jakimś
          wewnętrznym chamstwem, które niekoniecznie musi być ubrane w wulgaryzmy.
          Są treści jawnie antysemickie, neofaszystowskie, bolszewickie rodem z 1918
          roku. I na to ADMIN - nie reaguje.
          Były wręcz ataki personalne z ujawnieniam nazwisk - ADMIN milczał jak zaklęty.
          I żadne naciskanie kosza nie były respektowane.
          Dlatego - staję w obronie żony pijaka, wychodząc z założenia że cenzura na
          forum jest raczej wybiórcza, stronnicza i chyba nie ma nic wspólnego z zasadami
          etycznymi na tym forum.
        • albert_c Re: ADMIN 15.07.05, 09:07

> albert napisal
          > > tylko sie domyslam ze obecnie nadajesz pod innym nickiem
          > Jestem na odwyku. Ze względu na upał. Kończę odwyk wieczorem ok. 21.

* zgrabnie unikasz meritum:)

> P.S.
          > Czy ten punkt cenzorski połączony z punktem przyjmowania reklam do Gazety,
          przy
          >
          > Wyzwolenia jeszcze funkcjonuje? Bo widziałam/widziałem tam za biurkiem dwie
          > biurwy, wyglądajęce na głupie, baby. Może to jedna z nich?

* to zdaje sie nie tam. ale pewny nie jestem.
      • ja_aska Re: ADMIN 15.07.05, 08:16
        kogo nazywasz starą panną?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka