Dodaj do ulubionych

Meble z Ikei na wystawie w Szczecinie

25.07.05, 20:13
A trzeci powód - plany inwestycyjne sieci Ikea w Szczecinie.
Wydaje się to oczywiste, prawda, Gazeto?
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: Meble z Ikei na wystawie w Szczecinie IP: 80.51.205.* 26.07.05, 06:53
      Jakie plany inwestycyjne? Przecież ostatnie zostały chyba skutecznie
      storpedowane przez p. Lubińską i innych przeciwników Jurczyka.
      • Gość: wizytka Re: Meble z Ikei na wystawie w Szczecinie IP: *.teleton.pl 26.07.05, 07:20
        Wy nam wystawy nie róbcie tylkow końcu sklep niech stanie. Nie wiem jak
        moi "przedmówcy", ale ja i wielu moich znajomych akurat ta marke cenie sobie od
        lat. Od lat jeździmy albo do Poznania albo do Berlina. Wystarczy.Niech inni
        przyjadą do nas.
        • kurde.felek Re: Meble z Ikei na wystawie w Szczecinie 26.07.05, 08:39
          Bardzo lubię meble IKEI, mam kilka drobaizgów, kilka mebli i chętnie bym, nieco
          dokupił albo wymienił co nieco w domu na te szwedzkie proste rzeczy. Tak samo,
          jak Ty Wizytko ganiam do Poznania lub Berlina. Właśnie odgracam chałupe i
          kiełbi mi się w mózgu kilka pomysłów. narazie korzystam z innej szwedzkiej
          sieci z gęsią w logo.
          Popieram Ciebie w całej rozciągłości - bardzo chciałbym widzieć w Szczecinie
          duuuuuuży sklep IKEI!
          • Gość: wizytka Re: Meble z Ikei na wystawie w Szczecinie IP: *.teleton.pl 26.07.05, 11:03
            No dobra, przyznam sie do pewnej słabości :) Ponad 20 lat temu zbierałam
            namiętnie całe roczniki katalogów IKEI i z wielką lubością oglądałam zdjęcia.
            Nadziwić sie nie mogłam, że ktoś, gdzieś takie cuda robi. Moja pierwsza wizyta
            w ich sklepie była dla mnie nie lada przeżyciem. Malolaty nie będą w stanie
            tego pojąć. Stąd teraz czasami taka determinacja :) i te wspólne wyjazdy,
            chociaz teraz coraz częściej przeradzają sie one w okazję na wspólny wypad i
            pogaduchy w drodze.
      • student1 Re: Meble z Ikei na wystawie w Szczecinie 26.07.05, 07:30
        kłamiesz aga
        pomysł powstania IKEA został strpedowany przez Czesnego który okłamywał ludzi z
        IKEA obiecując im że będą mgli postawić swój sklep na środku lotniska
        dzięki listowi pani Lubińskiej skandynawowie dowiedzieli się że plany
        zagospodarowania przestrzennego na to nie pozwalają i Czesny ich wpula
        na szcęście nie doszło do kompromitacji
        skandynawowie raczej nie dają łapówek tak jak np francuzi
        dalczego do tej pory nie wystawiono gruntu przy lotnisku na sprzedaż
        ano właśnie dlatego
        • Gość: znowu Re: Meble z Ikei na wystawie w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 14:31
          Ikea dogadała się z Francuzami na teren przy rondzie w drodze na Kołbaskowo,
          ale póki co realizację zawiesiła. W tym kontekście wydaje się, że Student mija
          się z prawdą.
          • student1 Re: Meble z Ikei na wystawie w Szczecinie 26.07.05, 15:02
            chyba nie śledziłeś fascynującej sesji RM na której pojawili się
            przedstawiciele IKEA
            właśnie tam oświadczyli że im lotnisko nie przeszkadza
            byleby mieli możliwość wybudować na nim wystarczająco wysoki i szeroki
            hipermarket z meblami
            może to oni mijali się z prawdą
            znowu
        • Gość: aga Re: Meble z Ikei na wystawie w Szczecinie IP: 195.116.25.* 26.07.05, 15:47
          Czyżby uczeń w obronie swego nauczyciela się odezwał?
    • Gość: woy Dzisiaj też cię ktoś śledził? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 08:31
      Świetny pomysł. granice komercji i kultury dawno zostały zamazane. genialny
      pomysł pod warunkiem, że faktycznie nie bedzie to przypominało wzorcowni, a
      salkę historyczną ukazująca rozwój tej marki.
      • Gość: bida z nędzą Re: dlaczego na Zamku ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 08:58
        Ta wystawa to najzwyklejsze promowanie marki, która ma na rynku w Polsce coraz
        silniejszą konkurencje, tak samo jak i na Świecie. Natomiast robienie takiego
        widowiska i promocji dla sieci sklepów wielkopowierzchniowych ( blaszene zółto-
        niebieskie hangary to znak Ikea )gdzie jak gdzie, ale na zamku i to w głównym
        sezonie turystycznym to zwykły skandal. Zamek jest przynajmniej dla mnie
        miejscem kultury,rozrywki,wypoczynku, a nie komercji i znak Ikea ma napewno
        niewiele wspólnego z kulturą i historią. Ikea to zwykłe, proste, ładne meble o
        średnim okresie trwałości, głównie z różnorakich płyt wiórowych i MDF-u i będą
        pasować do zamku jak pięść do oka. Widziałeś jeden sklep to jakbyś widział
        wszystkie. No i ilu turysytów z zzagranicy odwiedzających niemal zawsze zamek
        będzie zdziwionych, że nie mamy niczego własnego do pokazania na zamku tylko
        promujemy szewdzką sieć sklepów wielkopowierzchniowych. Brawo organiztorzy i
        dyrekcja zamku, ale ja to bojkotuje i życzę klapy.
    • Gość: copy. Genialny pomysł PR`owski! IP: *.PROJCOM / *.devs.futuro.pl 26.07.05, 09:12
      I może być też ciekawie jeśli go nie schrzanią, tzn. jeśli ekspozycja obejmie
      cały przekrój produktów na przestrzeni całej działalności marki, począwszy od
      zapałek którymi handlował młody szwed :-) Jeśli zaś będą same "nowości" to
      faktycznie wielka lipa. No, chyba, że niebawem Zamek zostanie pokryty niebiesko
      żółtym dachem :-) a 3 sierpnia to data otwarcia marketu a nie wystawy :-)
      • Gość: bida z nędzą Re: wątpie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 09:26
        Znając mentalność, będą filmy promujące turystycznie Szwecje, a nie Polskę i
        inne produkty szwedzkie. Turyści, którzy przyjadą do Polski i pójdą na zamek
        będą zachwyceni. Moim zdaniem celem tego tzw PR była i jest próba
        przyciągnięcia szczecinian do zamku. Po prostu dyrekcja nie mając pomysłu na
        inny program uderza w promowanie komercji pod nazwą wystawa. Pomysł rodem
        niemal z polskiego kurortu nadmorskiego, gdzie po ulicach biegają żywe reklamy
        piwa, kawy, rozdają za darmoche papierosy itd. BOJKOT. Mam też takie wrażenie,
        że gdyby Ikea chciała tu mieć sklep to by go już dawno temu zbudowała, gdyż jak
        widać po np centrum meblowym które powstało na Słonecznym już dawno można było
        to zrobić.
        • Gość: zona pijaka Chińszczyzna w Ikea IP: 63.218.109.* 26.07.05, 10:58
          Prawdziwą fantazję, ferię barw, kształtów, dopasowania daje w dzisiejszych
          czasach niewiele droższa technika komputerowego projektowania mebli. Na
          świecie, jak grzyby po deszczu takie salony powstają. Ceny dostępne prawie dla
          kazdej "klasy społecznej". Mija czas "komunistycznycj, paździerzowych
          wielonakładowych mundurków" takich na wzów fiata 126p - które tak podniecają
          coniektórych tutejszych forumowiczów.
          Paździerz na Zamku - ruskaja hultura - nie róbmy jaj.
          Po drugie, jesli już ma byc taniocha, nie ukrywam ze jestem za tysiącami
          polskich producentów, przynajmniej podatki zostają w kraju.
          Sumując, do IKEA nic nie mam - jednakze protestuję by traktować ją szczególnie
          i dawać jej cokolwiek za darmo. Mają miliardy, są bogaci, niech kupią na
          przetargu prywatnie teren, budują tam polską wytwórnię i sklep przyzakładowy.
          • anamar Re: Chińszczyzna w Ikea 26.07.05, 14:34
            żonko pijaka...polska i jej przedsiębiorcy,są największym europejskim dostawcą
            ikei.firma ma w polsce szereg fabryk,tartaków,zakładów przetwórczych i
            kooperantów.dlatego może najpierw pomyśl,później napisz....nie odwrotnie...
            • Gość: zona pijaka Re: Chińszczyzna w Ikea IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 26.07.05, 14:41
              anamar napisała:
              > żonko pijaka...polska i jej przedsiębiorcy,są największym europejskim
              dostawcą
              > ikei.firma ma w polsce szereg fabryk,tartaków,zakładów przetwórczych

Ale dałaś czadu. Strzeliłaś jak pijany zając w kapuście. Powiedz mi dziecko,
              gdzie się takich bzdur naczytałaś. Rzuć adresami, to pośmiejemy sie z Twojej
              ignorancji razem.
              • anamar dane od męża? 26.07.05, 15:07
                już odpowiadam:polska produkuje 12%wszystkich towarów sprzedawanych w ikei(2-
                gie miejsce na świecie, pierwsze w europie).ikea ma w polsce kilkanaście
                zakładów produkcyjnych(np.goleniów,babimost,lubawa,konstantynów,zbąszyn i in)
                oprócz tego 7 domów meblowych,5 centrów handlowych i 1 centrum
                dystrybucyjne.mimo tego wielkiego potencjału,w najbliższym czasie planowany
                znaczny rozwój.ikea zatrudnia w polsce ponad 8 tysięcy ludzi!dodatkowo,ikea
                zakupiła w 2004 roku od polskich dostawców towary za 3,2 miliarda złotych(w tym
                roku ma to być 20% więcej!).Dane możesz sobie znależć choćby na portalu
                drewno.pl.DLATEGO,ŻONO PIJACZKA,ZANIM KOGOS OBRAZISZ,ALBO NAPISZESZ
                BZDURY,PORADŹ SIĘ KOGOŚ(BYLE NIE MĘŻA)...NIE SKOMPROMITUJESZ SIĘ PO RAZ
                KOLEJNY...POZDROWIONKA!
                • Gość: zona pijaka gdzie te tysiące zatrudnionych IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 26.07.05, 15:40
                  No dobra, najwieksza inwestycja w Polsce sa otwarte 17 czerwca na terenie
                  fabryki Sweedwood w Goleniowie nowe hale, na które zaproszono ponad 1100 ludzi.
                  Inwestycja warta 50 mln zlotych da w przyszlosci Goleniowowi 300 nowych miejsc
                  pracy. A jakie inne wiêksze i po ile ludzi zatrudniaja "do produkcji". Nie
                  wciskaj mi tu hale sprzedazy, markety, magazyny. Co znaczy 1000 miejsc pracy
                  przy produkcji na cala Polskê. W Polsce jest ok tysiaca tartaków, 10 tysiecy
                  paleciarni, fabryki wiór, plyt, podlóg. Ich wlasciciele placa w Polsce podatki,
                  z których utrzymujemy szkoły, zlobki. Te 1000 ludzi przy produkcji, to mniej
                  wiecej tyle samo ludzi co zupelnie nieznany "Sonion" z Mierzyna, zatrudniajacy
                  ponad 1000 ludzi do produkcji sluchawek. Tylko dlatego ze sa w Polsce ich
                  cztery zaklady - mamy im oddawać ZA DARMO nasze najwartościowsze tereny. Tylko
                  dlatego ze powstawiali tam w leasingu swoje maszyny, za które bedą spłacać
                  naszymi podatkami. Póki nie splaca maszyny, nasze Państwo z tego nie bedzie
                  mialo nic. A potem zostawią nam zaoliwiony złom. Tylko dlatego mamy im oddawać
                  Dąbie? Never. Jak masz, to oddawaj swoje, od mojego wara.
                  • Gość: Bbombel Re: gdzie te tysiące zatrudnionych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 09:45
                    Pani pijakowo, jak się zrobiło z siebie głąba, to warto przeprosic, a nie
                    odwracać kota ogonem. Forumowicz udowodnił ci czarno na białym, że piszesz
                    bzdury, więc zachowaj trochę godności. Pomylić się może każdy, ale upierać się
                    przy błędzie to głupota czysta.
                    • Gość: zona pijaka Re: gdzie te tysiące zatrudnionych IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 27.07.05, 10:26
                      Gość portalu: Bbombel napisał(a):
                      > Pani pijakowo, jak się zrobiło z siebie głąba

Świat wg Jełopa:
                      - nieprawdą jest ze istnieją polskie zagłębia meblarskie od Swarzęca po Kępno
                      - nieprawdą jest ze istnieje tam tysiace polskich zakładów meblarskich.
                      - nieprawdą jest ze miliony rosjan, ukraińców - kupuje polskie meble
                      - prawdą jest ze 650 tys szczecinian posiada w swoich domach meble IKEA.
                      PO prostu IKEA jest największa i z tego powodu MUSIMY jej dac za darmo teren
                      teren.

Od żony: tylko sprobuj, to ci ręce poucinam
                      • Gość: Bbombel Re: gdzie te tysiące zatrudnionych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 11:10
                        A właściwie, co mi zależy? Ośmieszaj się dalej! Naprawdę sądzisz, że
                        forumowicze nie umieją czytać?
                        • Gość: zona pijaka Re: gdzie te tysiące zatrudnionych IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 27.07.05, 11:25
                          Gość portalu: Bbombel napisał(a):
                          > A właściwie, co mi zależy? Ośmieszaj się dalej! Naprawdę sądzisz, że
                          > forumowicze nie umieją czytać?

Myślę, ze kazdy z szczecińskich forumowiczów, ocenia to co piszę po ilości i
                          marce swoich mebli posiadanych w swoich domach. Ja np. nie mam w domu mebli
                          IKEA i jakoś żyję. Mam ze stu znajomych ze Szczecina - wiem że oni też nie mają
                          jakiegokolwiek paździeżowego mebala z IKEA - i też wiem, jakoś żyją.
                          • Gość: Bbombel Re: gdzie te tysiące zatrudnionych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 11:28
                            Odpowiedź pijaczkowej, jak zwykle nie na temat. Co kogo obchodzi, jakie graty
                            Twój stary rozbija ci na głowie? Napisałaś post, ktoś inny udowodnił ci, ze
                            napisałaś bzdurę i tyle.
                          • Gość: zona pijaka Re: gdzie te tysiące zatrudnionych IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 27.07.05, 11:30
                            Ani Jurczyk, ani Wziątek, ani Mayer, ani nikt w Urzedzie Miejskim ani Pisuary,
                            ani POpierduchy w swoich biurach, ani Krystyniak (pryncypał Jacyny) - nie ma
                            biurka z IKEA. Wiec gdzie te meble?
                            • Gość: Bbombel Re: gdzie te tysiące zatrudnionych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 11:47
                              Taa...ja je mam wszystkie! Zdrowia życzę.
                              • Gość: zona pijaka Re: gdzie te tysiące zatrudnionych IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 27.07.05, 11:51
                                Tak wiem, jak zby duzo wilgoci zbierze się na paździeżownych meblach IKEA, to
                                na blatach robią się bbomble.
    • Gość: T. KOMERCJA - wstyd !!! IP: *.chello.pl 26.07.05, 13:01
      Nie dajcie się zwieść - to nie ma nic wspólnego ze sztuką, najwyżej z
      wyposażaniem wnętrz - a to raczej rzemiosło. Sprytnie pomyślana akcja
      marketingowa dużego koncernu, śmiesznym kosztem mogą się wypromować i to
      przedstawiając swoje produkty jako dzieła sztuki. Osobiście uważam że IKEA to
      po prostu zwykły hiper z artykułami wyposażenia wnętrz. Tylko nam, konsumentom
      wychowanym na siermiężnych meblach z poprzedniej epoki, takie wzornictwo wydaje
      się "sztuką". Tymczasem każdy artykuł produkowany jest w setkach tysięcy
      egzemplarzy, po prostu masówka, do tego tania i nie zawsze porządnie wykonana.
      A to że są inne od pozostałych produkcji przemysłowych - no coż, to za mało
      żeby nazywać to "sztuką". Gratuluję pomysłu organizatorom wystawy, tylko na
      przyszłość proszę wystawić odpowiednią fakturę promowanemu koncernowi - ja nie
      zgadzam się na finansowanie tego z moich podatków. Bo chyba nie myślicie że za
      takie zwiedzanie wystawy sklepowej będzie ktoś płacił za bilety? Chociaż pewnie
      się znajdą tacy desperaci, którzy będą chcieli zaznać meblowych przeżyć
      artystycznych - przecież jeżdżą po ten chłam nawet do Berlina czy Poznania.
      Jeżeli tak to proszę, podzielcie się wrażeniami z "wystawy" (sklepowej)...

A może poszły za tym fundusze, tylko nie do tej kasy co trzeba?
      Jakie plany na następne wystawy? Coca Cola, McDonald's, Wal-Mart? Wyobrażcie
      sobie jakie to pole do popisu, jakie możliwości, ile ciekawych eksponatów.
      Ludzie, nie dajcie się oszukać, IKEA to SKLEP!

Pozdrawiam.
      • kurde.felek Re: KOMERCJA - wstyd !!! 26.07.05, 18:02
        IKEA - oczywiście, że masówka! Ale w tej masówce zawsze można znaleźć coś, co
        się spodoba. Mnie np. spodobały się świeczniki - stalowa ramka i szkło. Innym
        razem za grosze kupiłem ławeczkę na buty do przepokoju. Kolejnym - kupiłem
        poduszki, pod kolor innych (chińskich) poduch na sofie - do fotela ogrodowego,
        który służy mi jako fotel do pracy, bo z drewna i metalu, i stosownie twardy.
        Lubię drewno, i drobiazgi z drewna. Więc szukam właśnie tam, w Idei.
        Czy to aż tak nienormalne?!...
        • Gość: zona pijaka Re: KOMERCJA - wstyd !!! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 26.07.05, 18:22
          kurde.felek napisał:
          > Czy to aż tak nienormalne?!...

Normalne Felku, zapewniam Cię. Ale wczytaj się jeszcze raz w mój pierwszy post.
          Ja chciałabym by IKEA niczym tysiące innych firm (np. Sonion) poszukała sobie
          we własnym zakresie jakiś teren i niech tam robi sobie co chce. Nikt tu nie
          jest przeciw prywaciarzowi z Szwajcarii. Jeśli się znasz na ekonomii to Ci
          powiem ze ten szwed umie robić pieniądze. Jego firma w Szwajcarii kupuje maszyne
          (obrabiarkę) do produkcji mebla w Szwecji za milion. Tą samą maszynę wstawia do
          Polski w leasing za 20 milionów. Płaci od tego szczątkowy podatek w Szwajcarii.
          Natomiast w Polsce, przez dziesięć lat bedzie jego córka firma spłacała
          leasing. Jaki wniosek, Felku. Polski fiskus, może jej skoczyć - przez 10 lat
          nasze Państwo nie zarobi na podatkach nic. A o co IKEA w Szczecinie walczy?
          Pewno o jakis darmmowy wkład, i pewno potem bedzie walczyla o zwolnienie od
          podatku od nieruchomosci. I tylko przeciw temu protestuje.
          • aniani3 Re: KOMERCJA - wstyd !!! 26.07.05, 21:41
            zła wiadomość!
            IKEI w Kołbaskowie nie będzie. Wczoraj jechałam - stoi szyld - teren do
            sprzedaży!
            A tak miałabym blisko ............. :(((((((((((((((((((
            • Gość: IKEA Re: KOMERCJA IP: 83.168.108.* 27.07.05, 08:19
              Żadamy pozamykania w Szczecinie wszelkich sklepów meblowych. Oraz oddania nam
              10 hektarów terenu przy Hangarowej/Eskadrowej. Inaczej zapomnijcie o IKEA w
              Szczecinie.
              z poważaniem: Zarząd
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka