Dodaj do ulubionych

Ludzie bez twarzy i honoru!!!

IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 13.08.02, 20:45
Z moich [i nie tylko] obserwacji wynika jeden wniosek. Ludzie nas
reprezentujacy charakteryzuja sie specyficznymi wartosciami.Te wartosci
to : buta , chamstwo , czesto niekompetencja , nie liczenie sie ze zdaniem
innych [ mysla ze sa nieomylni ] arogancja . Brak cech wyzszych takich
jak : milosc blizniego , bezinteresownosc , poswiecenie sie dla drugiego
czlowieka . Pozostaje wciaz to samo pytanie jak odsunac [usunac] ich od
sprawowania wladzy? Czym zawinilismy jako spoleczenstwo , ze takie wladze
mamy.
Obserwuj wątek
    • Gość: malky Odkrywczosc do pozazdroszczenia... IP: *.uni-rostock.de 14.08.02, 13:12

> Z moich [i nie tylko] obserwacji wynika jeden wniosek. Ludzie nas
      > reprezentujacy charakteryzuja sie specyficznymi wartosciami.Te wartosci
      > to : buta , chamstwo , czesto niekompetencja , nie liczenie sie ze zdaniem
      > innych [ mysla ze sa nieomylni ] arogancja . Brak cech wyzszych takich
      > jak : milosc blizniego , bezinteresownosc , poswiecenie sie dla drugiego
      > czlowieka . Pozostaje wciaz to samo pytanie jak odsunac [usunac] ich od
      > sprawowania wladzy? Czym zawinilismy jako spoleczenstwo , ze takie wladze
      > mamy.

SLuchaj Gryf, sam do tego doszedles, czy Ci ktos oczy otworzyl jak jest swiat
      zbudowany? Niemilych, aroganckich i niekompenentych ludzi nie trzeba szukac na
      stolkach. Zyja wsrod nas i sposrod nas i - to wazne - PRZEZ NAS sa wybierani na
      stanowiska. To tez ze wiekszosci z Nas nic nie obchodzi to jak politykierzy
      obsadzaja swoimi raczej malo madrymi kolegami wazne stanowiska dowodzi temu ze
      zbyt wiele zmienic sie nie da. CO z tego ze nawet bedziesz wiedzial jak ich jak
      piszesz odsunac od wladzy skoro nikt Ci w tym nie pomoze bo go to po prostu...
      nie interesuje ?
      JA bym zapytal inaczej - czym zawinilismy ze mamy takie spoleczenstwo?
      • Gość: Laufer 1 Przyjąć czyjś system. Sami nie damy rady. IP: *.xtra.pl 14.08.02, 16:51
        Gość portalu: malky napisał(a):

> piszesz odsunac od wladzy skoro nikt Ci w tym nie pomoze bo go to po
        prostu...
        > nie interesuje ?
        > JA bym zapytal inaczej - czym zawinilismy ze mamy takie spoleczenstwo?

A ja malky stwierdził bym inaczej: "Tu Hitler i Stalin zrobili już swoje."

Nam Polakom (ogólnie-odmiana Homosovieticus) system musi być narzucony. Sami
        nie powstaniemy. Demokracja w takim stanie demoralizacji społecznej pomnaża
        błędy. Zamiar walki z korupcją odbierany jest przez społeczeństwo jako
        rewolucja.A niemoralne społeczeństwo wybiera niemoralne władze. Tak.
        Jestem za przystąpieniem do Unii Europejskiej właśnie z tego powodu. Przyjąć
        czyjś system, sami tego nie zrobimy.
        • Gość: stettiner Re: Przyjąć czyjś system. Sami nie damy rady. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.02, 18:24
          Gość portalu: Laufer 1 napisał(a):

> > A ja malky stwierdził bym inaczej: "Tu Hitler i Stalin zrobili już swoje."
          >
          > Nam Polakom (ogólnie-odmiana Homosovieticus) system musi być narzucony.
          Sami
          > nie powstaniemy. Demokracja w takim stanie demoralizacji społecznej pomnaża
          > błędy. Zamiar walki z korupcją odbierany jest przez społeczeństwo jako
          > rewolucja.A niemoralne społeczeństwo wybiera niemoralne władze. Tak.
          > Jestem za przystąpieniem do Unii Europejskiej właśnie z tego powodu. Przyjąć
          > czyjś system, sami tego nie zrobimy.

Wiesz, Laufer, jak akurat nikogo nie obrażasz to całkiem niegłupio
          piszesz........ :)
      • Gość: Rknsowiw Re: Odkrywczosc do pozazdroszczenia... IP: 80.48.107.* 15.08.02, 09:22
        Zgadzam się z malky'm! - zdecydowana większość społeczeństwa polskiego (i
        szczecińskiego) jest taka jak władza. Krótko mówiąc dominuje
        postawa: "Pier...ę wszystko i wszystkich, jestem najważniejszy i
        najmądrzejszy...". Charakterystycznym elemetem tej postawy jest chylenie głowy
        i znak krzyża - na pokaz, dla potrzeby np. wyborów (czy innego osobistego
        zysku). Jeśli ma coś się zmienić, to tylko wtedy, kiedy każdy zacznie od
        siebie. W to jakoś jednak chce mi się wątpić - kto podniesie papier na ulicy?,
        kto zadzwoni tam, gdzie trzeba - jeśli trzeba?, itp., itd.

90% pOLAKuFFFF powie, że to powyżej to pierdolenie - wszystko na temat!
        Jeszcze dużo etanolu przepłynie przez gardła tej nacji zanim coś się zmieni
        (ciekawe czy na lepsze).

Pozdrowienia z daleka!
    • Gość: Gradus Prosba do Gryfa !!! IP: *.eemagine.com 14.08.02, 13:57
      Gryf prosze Cie kandyduj w nastepnych wyborach!!!
      Ja bede na Ciebie glosowal. Moze nawet uda mi sie przekonac rodzine.

Wtedy wreszcie bedziemy mieli we wladzach czlowieka UCZCIWEGO, O CZYSTYM SERCU
      I JAKZE ODDANEGO SWOJEMU SPOLECZENSTWU. Koniec korupcji, marnotrastwa czasu i
      pieniedzy spoleczenstwa!!!

Gryf zrob to dla nas !!!!!
      • Gość: Gradus A co najwazniejsze... IP: *.eemagine.com 14.08.02, 14:02
        ...kolega Gryf przeniesiony do sekcji Wladzy przestanie marudzic w kolko to
        samo na forum !!!
      • Gość: ZetKa Re: Prosba do Gryfa !!! IP: *.net.com / 3.111.148.* 14.08.02, 14:27
        > I JAKZE ODDANEGO SWOJEMU SPOLECZENSTWU. Koniec korupcji, marnotrastwa czasu i
        > pieniedzy spoleczenstwa!!!
        Inaczej mowiac, doprowadzi do rewolucji, rozpierdzieli wszystko co jest, i...
        co potem?
        Jakos nigdy Gryf nie podal, co potem, podobnie jak Lepper podaje jedynie, czego
        nalezy sie wyzbyc.

Ale wiecie co jest najwazniejsze?
        Ze rewolucja zawsze pozera swoich tworcow :>>>>
        • Gość: Laufer 1 Rewolucja polegająca na braku korupcji. IP: *.xtra.pl 14.08.02, 16:44
          Gość portalu: ZetKa napisał(a):

> > I JAKZE ODDANEGO SWOJEMU SPOLECZENSTWU. Koniec korupcji, marnotrastwa czas
          > u i
          > > pieniedzy spoleczenstwa!!!
          > Inaczej mowiac, doprowadzi do rewolucji.

Koniec korupcji i marnotrawstwa pieniędzy społecznych to rewolucja ?!
          No to jesteś ZK ilustracją dlaczego u nas nie może być dobrze nawet w
          demokratyczncyh wyborach.
          Nieskorumpowane władza , sądownictwo itd itd to rewolucja?
          Nie komentuję więcej. Dla mnie szokująca wypowiedż.
          • Gość: Gradus Laufer... IP: *.eemagine.com 14.08.02, 17:17
            ... Ty tez kandyduj! Cale spoleczenstwo Szczecina Cie o to blaga !!!
            PROSIMY !!!!

Przy okazji Twoje klony tez moznaby wprowadzic do wladzy...
            • Gość: JACEK Re: Laufer... IP: 64.9.159.* 14.08.02, 18:00
              Wyobrazmy sobie ze Gryfcio , Kostia , Lupiny laufery i inne lucyfery kandydowali by w wyborach !!! Ztego co tu na
              forum wypisuja to mojego oczywiscie glosu nigdy by nie dostali ale to juz moje subiektywne odczucie .Ciekawe ile
              glosow by na tym forum dostali ( oprocz glosow od wielosladow)

PS co do Kostii, to ten " slawny opozycyjny felietonista stanu wojennego", do dzisiaj sie z tego post smieje ;-))))))))
              odgrazal sie ze jako wielki biznesmen to on co kwartal do Hameryki jezdzi i bedzie tutaj juz jutro !!!!!! Pisal ze przylatuje
              do Nowego Jorku 15 sierpnia i ze mi da 25 centow jalomuzny !!! Whazzzzzzzup mr Kostia????!!!!
              • Gość: Gryf Ludzie bez twarzy i honoru!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 14.08.02, 23:09
                ....no coz czy to takie trudne byc dobrym czlowiekiem ? Boli mnie to ze takie
                proste oczywiste sprawy sa problemem dla niektorych !!!
              • Gość: Rychu Re: Laufer... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 14.08.02, 23:24
                To zupełnie tak samo, jak ty nie dostaniesz ich głosów na Prezydenta Stanów
                Zjednoczonych.
                • Gość: JACEK Re: Laufer... IP: 64.9.159.* 15.08.02, 00:36
                  By na pezydenta US kandydowac to trzeba byc w US urodzonym , a ja sie urodzilem w Szczecinie !!!! Tyle,
                  wyjasnieniem tobie zagmatwanych przepisow elekcyjnych w hameryce !!! Happy??? ;-))))))
                  • Gość: Rychu Re: Laufer... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 15.08.02, 01:05
                    Myślę, że nie tylko dlatego nie wystartujesz na prezydenta USA i nie uzyskasz
                    ich poparcia.
                    • Gość: JACEK Re: Laufer... IP: 64.9.159.* 15.08.02, 02:31
                      Oczywiscie , wiele jest powodow dla ktorych nigdy w zadnych wyborach nie startowalem i co najwazniejsze , sam
                      sobie zdaje sprwe z tego ze nie mam do tego koniecznych talentow . Ty rychu zyj sobie dalej w blogiej
                      nieswiadomosci !!! ;-))))))))))))))))))
                      • Gość: Rychu. Re: Laufer... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 15.08.02, 08:12
                        Do czego talentów? Do startowania, czy do polityki? Jedno z drugim niewiele ma
                        wspólnego. Do polityki trzeba mieć talent, do startowania kasę (publiczną lub
                        prywatną). Ale może spróbuj. Kartę rowerową już dostałeś, to może cię gdzieś
                        poza tym zauważą?
              • Gość: Laufer 1 Schizofrenik znowu dostał ataku. IP: *.xtra.pl 15.08.02, 20:08
                Gość portalu: JACEK napisał(a):

> Wyobrazmy sobie ze Gryfcio , Kostia , Lupiny laufery i inne lucyfery
                kandydowal
                > i by w wyborach !!! Ztego co tu na
                > forum wypisuja to mojego oczywiscie glosu nigdy by nie dostali ale to juz
                moje
                > subiektywne odczucie .Ciekawe ile
                > glosow by na tym forum dostali ( oprocz glosow od wielosladow)
                >
                > PS co do Kostii, to ten " slawny opozycyjny felietonista stanu wojennego", do
                d
                > zisiaj sie z tego post smieje ;-))))))))
                > odgrazal sie ze jako wielki biznesmen to on co kwartal do Hameryki jezdzi i
                bed
                > zie tutaj juz jutro !!!!!! Pisal ze przylatuje
                > do Nowego Jorku 15 sierpnia i ze mi da 25 centow jalomuzny !!! Whazzzzzzzup
                m
                > r Kostia????!!!!

Straszne kompleksy z Ciebie wypełzły ponownie. Daj sobie spokój z tymi starymi
                tematami.Pani nauczycielka opisała Twój problem i weż to sobie do serca.
                Pedagogów warto wysłuchać.
                Aby ktoś mógł Ci dać te 25 centów w NY to jeszcze Ty musiałbyś tam być.
                Mocno Ci skopał tyłek ten Kostia. Do dziś leży Ci to na sercu.
                • Gość: JACEK Re: Schizofrenik znowu dostał ataku. IP: 64.9.159.* 15.08.02, 20:15

> Gość portalu: JACEK napisał(a):
                  >
                  > > Wyobrazmy sobie ze Gryfcio , Kostia , Lupiny laufery i inne lucyfery
                  > kandydowal
                  > > i by w wyborach !!! Ztego co tu na
                  > > forum wypisuja to mojego oczywiscie glosu nigdy by nie dostali ale to juz
                  >
                  > moje
                  > > subiektywne odczucie .Ciekawe ile
                  > > glosow by na tym forum dostali ( oprocz glosow od wielosladow)
                  > >
                  > > PS co do Kostii, to ten " slawny opozycyjny felietonista stanu wojennego",
                  > do
                  > d
                  > > zisiaj sie z tego post smieje ;-))))))))
                  > > odgrazal sie ze jako wielki biznesmen to on co kwartal do Hameryki jezdzi
                  > i
                  > bed
                  > > zie tutaj juz jutro !!!!!! Pisal ze przylatuje
                  > > do Nowego Jorku 15 sierpnia i ze mi da 25 centow jalomuzny !!! Whazzzzzz
                  > zup
                  > m
                  > > r Kostia????!!!!
                  >
                  > Straszne kompleksy z Ciebie wypełzły ponownie. Daj sobie spokój z tymi starymi
                  >
                  > tematami.Pani nauczycielka opisała Twój problem i weż to sobie do serca.
                  > Pedagogów warto wysłuchać.
                  > Aby ktoś mógł Ci dać te 25 centów w NY to jeszcze Ty musiałbyś tam być.
                  > Mocno Ci skopał tyłek ten Kostia. Do dziś leży Ci to na sercu.

Ale cie drgnelo !!! ;-)))))))))) wszyscy wiedza ze kostia to twoje alter ego !!!! ;-)))))))))))
            • Gość: Laufer 1 Gradus IP: *.xtra.pl 15.08.02, 20:00
              Gość portalu: Gradus napisał(a):

> ... Ty tez kandyduj! Cale spoleczenstwo Szczecina Cie o to blaga !!!
              > PROSIMY !!!!

Nie jesteś pierwszą osobą w historii, która jako jednostka przemawia w imieniu
              całego społeczeństwa , nie pytając tego społeczeństwa o zgodę (mandat do tego).
              Tylko ukrywaj jakoś ten komunistyczny zwyczaj, arogancie.To już dzisiaj nie
              modne.
              • rycyna Re: gryfurychu 15.08.02, 23:26

> Nie jesteś pierwszą osobą w historii, która jako jednostka przemawia w
                > imieniu całego społeczeństwa , nie pytając tego społeczeństwa o ... mandat

Laufer,
                nie czepiaj sie naszego gryfa bo ci Talmudem przywali
                a rycho Bhagawadgitą poprawi.
                Oni cierpią za wielu to i prawo moralne mają do takiej przemowy.
                Ty też możesz sobie popuścić trochę złej krwi.
                A mandat zawsze da się załatwić ;)

• Gość: Laufer 1 Do Pani sraczki IP: *.xtra.pl 16.08.02, 21:26
                  rycyna napisała:

> Gość portalu: Laufer 1 napisał(a):
                  >
                  > > Nie jesteś pierwszą osobą w historii, która jako jednostka przemawia w
                  > > imieniu całego społeczeństwa , nie pytając tego społeczeństwa o ... mandat
                  >
                  > Laufer,
                  > nie czepiaj sie naszego gryfa bo ci Talmudem przywali
                  > a rycho Bhagawadgitą poprawi.
                  > Oni cierpią za wielu to i prawo moralne mają do takiej przemowy.
                  > Ty też możesz sobie popuścić trochę złej krwi.
                  > A mandat zawsze da się załatwić ;)
                  >
                  Droga rycynko. W takim oryginalnym kraiku jak Polska da się wszystko załatwić (
                  tu mrugam oczkiem): wyrok, dyplom ukończenia studiów, uniewinnienie,
                  przedawnienie, pracę w Urzędzie, prawo jazdy, umorzenie podatków no i mandat
                  też.
                  Nie zrozumiałaś, sorry.
                  Natomiast Rychu i Gryf mówią w swoim imieniu i moim zdaniem mówią (piszą)
                  dobrze.
    • enancjo Re: Ludzie bez twarzy i honoru!!! 15.08.02, 08:59
      Gość portalu: Gryf napisał(a):

> Z moich [i nie tylko] obserwacji wynika jeden wniosek. Ludzie nas
      > reprezentujacy charakteryzuja sie specyficznymi wartosciami.Te wartosci
      > to : buta , chamstwo , czesto niekompetencja , nie liczenie sie ze zdaniem
      > innych [ mysla ze sa nieomylni ] arogancja . Brak cech wyzszych takich
      > jak : milosc blizniego , bezinteresownosc , poswiecenie sie dla drugiego
      > czlowieka . Pozostaje wciaz to samo pytanie jak odsunac [usunac] ich od
      > sprawowania wladzy? Czym zawinilismy jako spoleczenstwo , ze takie wladze
      > mamy.

.. zgadzam sie z Toba .. tylko dla mnie to nie sa WARTOSCI ...
      Enancjo

PS :
      - a tak polserio choc wlasciwie to bardzo serio --> to jest to problem z
      zakresu ekonomii politycznej i juz Kopernik na niego zwrocil uwage ...
      uwspolczesniajac ... to mamy ze .... GORSZE WARTOSCI WYPIERAJA LEPSZE
      WARTOSCI ... i ciekawostka jest to ze sukces na Swiecie osiagaly i osiagaja
      tylko te firmy ktore oparly sie temu prawu ...
      - sa oczywiscie takie ktore sie temu procesowi nie oparly, ale nadal osiagaja
      sukces .. dlaczego ... sukces ( tzw DOBRO )... ma zawsze wymiar zewnetrzny ..
      i tym firma udalo sie te gorsze wartosci zamknac w systemie wewnetrznym
      (niewidocznym dla zewnatrz ),
      - u nas w PLD sytuacja jest gorsza .. gdyz zmiany dziejowe zostaly dokonane
      na bazie porozumienia pomiedzy gorszymi wartosciami czyli pradoksalnie GORSZE
      WYPIERA GORSZE ... choc zaklinali sie ze robia to w imie DOBRYCH intencji.. no
      ale w koncu LEPSZE jest wrogiem DOBREGO ( w naszym przypadku GORSZEGO )wiec
      szybko o tym zapomniano ...
      - osobiscie nazywam to AGONIA UMOWY OKRAGLEGO STOLU ...i mam marzenie .. by
      nastapila za mego zycia .. gdyz w przeciwnym razie bede sie martwil o moje
      dzieci .. ale nie o to czy dadza lub nie sobie rade ale o t czy beda
      nromalne ...
      Enancjo
      • Gość: Gryf Re: Ludzie bez twarzy i honoru!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 26.08.02, 20:09
        No i teraz jeszcze ten "polityk".A co jemu ministrowi wolno - przekrecac
        panstwo - ktore z takim "poswieceniem" reprezentuje i to w gospodarce!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka