Dodaj do ulubionych

gó..any.......

IP: 217.153.6.* 04.08.05, 11:42
Co Forumowiczki i Forumowicze na dzisiajszy artykuł w Głosie o ścieku
kloacznym jakim okazuje się nasza Odra???
Podnoszony był ten temat na forum - nieśmiało, a problem jest i to bardzo
poważny i co? i nic! coraz więcej fekaliów zrzucanych jest do Odry każdy z
Was - ja też, własną d... dokłada to g..... Pojemność Odry do przenoszenia
dalej fekalii skończyła się;- teraz w niebywałym tempie odkłada się na dnie
rzeki basenów. Jeszcze chwila a zamkną stocznię wały a port będzie zasrany.
Zamiast zajmować się głupawymi wątkami, Wy Wielcy tego forum znawcy
przedmiotu, reguł i nieprawidłowości w urzędach, samorządowych układów i
układzików, skorumpowanych 'wybrańców'- bijcie na alarm, odkryjcie tych
którzy są winni, nieudaczni,tępi.
Chyba rozumiecie że sprawa oczyszczalni, ścieków i co z tym się wiąże jest
sprawą najważniejszą. Te wszyskie organizowane fajerwerki, pomniki zloty to
jeszczer większy smród.
To prawda - Szczecin to dosłownie zasrane miasto i to nie przez psy;- zasrane
przez nas samych!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: andreas Re: gó..any....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 11:46
      ja nie wiem czy jestem wielkim tego forum.... chyba, na pewno nie!
      Ale przyznaje, że nic w tym temacie nie mogę!
      No, nawet jak tak mocno pomyślę...
      No, mnie ten aquapark niepotrzebny... - moze dac na oczyszczalnię?
      • swarozyc Re: gó..any....... 04.08.05, 11:54
        pisalem na ten temat juz 4 lata temu wysmiewajac Runowicza ktory twierdzil ze
        sie do Odry Szczecin twarza odwrocil. Twierdzilem ze dupa. Na forum pytalem
        zlotoustego Litwinskiego czy nowa oczyszczalnia bedzie miala stracanie fosforu
        i czy powstajacy biogaz bedzie wykorzystany (do napedu autobusow, np) lub do
        ogrzewania(w najgorszym razie). Litwinski milczy. Ma wazniejsze sprawy na
        glowie.
        • ja_aska Re: gó..any....... 04.08.05, 11:59
          a reszta wyje, że za duzo płacimy za wodę i ścieki. więc za co budować
          oczyszczalnię?
          • Gość: andreas Re: gó..any....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 12:08
            to na przebudowe Krzywoustego i iglice dali z Unii,
            a na oczyszcalnie - NIE?
            Czy moze ktos cos przegapił, bo tyle latania wokół aquaparku i lotniska?
        • swantevit Znalazlem! 05.08.05, 14:14
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=2623247&wv.x=2&a=2623247
          A tak prawde mowiac, to zbrodnia ze radni zajmuja sie tysiacem innych, czesto
          mniej istotnych spraw, niz tymi ktore stanowic powinny glowny przedmiot ich
          zainteresowania, nazywany tu przeze mnie "potrzebami kolektywnymi", a jest ich
          tak niewiele;
          Infranstuktura techniczna
          Ochrona srodowiska i estetyczne ksztaltowanie krajobrazu
          Przygotowanie gruntow pod dzialalnosc gospodarcza i mieszkalnictwo
          Transport publiczny(moze?)
          Kultura ?
          Rekreacja.?
          Skandalem nazywam zamkniecie wysypiska smieci w Sierakowie po protescie czterch
          pan z malymi dziecmi w wozku. Od tego czasu nie ma wysypiska smieci w
          Szczecinie!
          To sie nazywa planowanie i przewidywanie!!!!
          Gdzie jest zbiorka surowcow wtornych?
          Dlaczego nie kompostuje sie odpadow organicznych?
          Dlaczego nie bedzie fermentowania osadow z oczyszczalni sciekow?
          Dlaczego nie planuje sie spalarni smieci(redukcja 90% objetosci smieci +
          produkcja pradu i ciepla)???
          Nic tylko pierdoly i "Dni morza"..
          • swantevit o zdechlym szczurze w mrozonce 10.08.05, 11:32
            to sobie mozna podworowac, ale o wlasnym gownie w ktorym sie kapiemy to juz
            trudniej..
        • albert_c Re: gó..any....... 19.08.05, 12:39
          swarozyc napisał:

> pisalem na ten temat juz 4 lata temu wysmiewajac Runowicza ktory twierdzil ze
          > sie do Odry Szczecin twarza odwrocil. Twierdzilem ze dupa. Na forum pytalem
          > zlotoustego Litwinskiego czy nowa oczyszczalnia bedzie miala stracanie
          fosforu
          > i czy powstajacy biogaz bedzie wykorzystany (do napedu autobusow, np) lub do
          > ogrzewania(w najgorszym razie). Litwinski milczy. Ma wazniejsze sprawy na
          > glowie.

* Swar, jezeli moge Cie poprawic to Wasza dyskusja byla bez mala circa 1,5 roku
          temu, czyli dosc wczesniej.
          Runowicza wysmiewales to fakt! i dobrze, bo masz racje w tym wzgledzie.

A. Litwinski z tego co pamietam sie wypowiadal, ale pewny nie jestem, warto by
          mu sie przypomniec w tym temacie, w koncu zasiada w komisji RM ds. gospodarki
          komunalnej.

Oczyszczalnia to wiecej niz priorytet!
      • tuner Re: gó..any....... 04.08.05, 12:23
        Gość portalu: andreas napisał(a):

> ja nie wiem czy jestem wielkim tego forum.... chyba, na pewno nie!
        > Ale przyznaje, że nic w tym temacie nie mogę!
        > No, nawet jak tak mocno pomyślę...
        > No, mnie ten aquapark niepotrzebny... - moze dac na oczyszczalnię?
        ................................................................................
        ..temat rzeczywiście palący...pocieszam się jedynie tym,że przetarg na
        oczyszczalnię roztrzygnięty i chyba należy oczekiwać szybkiej poprawy...
        • swarozyc Re: gó..any....... 04.08.05, 12:29
          wlasnie w tym samym "glosie" czytam ze zadnych "nowinek" technicznych nie
          bedzie; osady beda spalane, a na biogazie beda jezdzic samochody w
          cywilizowanych krajach.
          No i ta spalarnia pod oknami katolakow; swietny pomysl!! :-))
          • ja_aska Re: gó..any....... 04.08.05, 12:31
            unia dała na oczyszczalnię ale nie na całą.
            • swarozyc Re: gó..any....... 04.08.05, 12:34
              wredna unia.
              • ja_aska Re: gó..any....... 04.08.05, 12:46
                powinnismy ją w dupe całować, że dała 75%:-)
                • hanka41 Re: gó..any....... 04.08.05, 21:36
                  Ciekawe ile z tych 75% uda sie rozkrasc lub zmarnowac ? Swoja droga,
                  go..any.. watek to na dzis jeden z najwazniejszych! Jesli budowa oczyszczalni
                  nie zostanie potraktowana priorytetowo i super pilnie- przyszlosc Szczecina
                  ( nawet z Aniolem Wolnosci i bez MJ-ta i kolegi Ptaka)bedzie zafajjdana !
                  Swieta racja, nalezy o tym pisac,krzyczec i ponaglac. Glos Szczecinski nie jest
                  moim ulubionym dziennikiem ale dzis zasluzyl na brawa.
                  Pozdrawiam oczyszczalniajaco.
                  • Gość: vicek Re: gó..any....... IP: *.system.szczecin.pl 05.08.05, 00:02
                    "gó...any..." temat na dzisiaj dla szczecinian jest najpoważniejszy - nie
                    tylko wątek. Święta racja hanka 41.
                    Brzydko pachnie a nawet śmierdzi? Przykre,chyba śmierdzi nie tym co powinno.
                    Nie wystarczy twierdzić, że moja d... moje g... zastaje na mojej działce to
                    jestem rozgrzeszony. Nie wystarczy ustawić czterech szczecińskich 'ojców
                    miasta' przy lokalu Chrobry zwanym, i uśmiechać się do fotki jak k....a do
                    mil....ta. Jak wspaniale wypadło by otwarcie-chrzest Chrobrego: panowie w
                    markowych garniturach siup w nurty naszej kochanej Odry chociaż na kilka minut.
                    Razem wspólnie i w porozumieniu!! - /spokojnie wopr w pomarańczowych mundurkach
                    by czuwał!/. Nie na koszt budżetu Miasta - Golema bogaty, za wszystko by
                    zapłacił nawet za efekty świetlno-słuchowo-zapachowe.
                    - nie mam odruchów sadystycznych - to by była taka symboliczna kara
                    za 'osiągnięcia' tych panów w sprawie "oczyszczalnia miejska".
                    Nie chodzi o to by mścić się na złodziejach i półgłówkach - nimi niech się
                    zajmie prokuratura lub psychiatra. W najbliższym czasie
                    Chodzi o to by nie dać żyć tym, co obecnie udają, że nie ma sprawy, nie ma
                    pośpiechu, wszystko jest poukładane i dobrze idzie, a jak coś nie tak to się
                    ukryje. Oczyszczalnia to już 10 lat - każdy z decydentów czuł interes zamiast
                    smrodu. -pecunia non olet-.
                    Krzyczeć ponaglać pisać wszędzie gdzie się da wreszcie 'drzeć mordę' w słusznej
                    sprawie, nawet andreas jak chce to potrafi. Bo fakt;- pojedyńczo w tej sprawie
                    nic się nie zrobi.
                    Tylu na tym forum osobników o prowiniencji dzienikarskiej czy wprost aktywnych
                    dziennikarzy. Tylu dobrze zorientowanych w temacie. Wystarczy się
                    odkrywać, 'drzeć się' pisać, nękać nagłaśniać przy każdej okazji. Każde
                    obrazoburcze i państwowotwórcze wystąpienie, naszych pożal się boże polityków
                    powinno zaczynać się odpowiedzią jak u Lisa: CO Z TYM GÓW.EM!! Wybory za pasem -
                    niech się boją.
                    Dziwne trochę że nie słychać np. zony pijaka, sida, kurdefelka zaczepialskiego
                    h56, xyz absztyfikanta,pismaka, gryfcia, m.paździocha, studenta1 na plecach MJW
                    i wielu wielu wielu innych - tych wszystkich, którzy niejednokrotnie
                    deklarowali uczucie do swojego miasta. Wasza siła przebicia, argumentacja i
                    umiejętność i finezja w przekazie własnych racji jest na tyle porażająca, że
                    głos summa summarum może okazać się skuteczny. Trzeba w to wierzyć
                    Ja tematu nie odpuszczę! Wszędzie gdzie się da.
                    Tak przy okazji; suwak zawsze oględny wyważony, ale i wyniosły musiał się
                    nieżle 'wkur..ć'-dobre! tyle piip,piip...
    • kay36 Re: zalega to na 18 m 05.08.05, 07:42
      Poza tym trzeba sobie uświadomić , że na dnie naszych
      kanałów portowych jest bomba ekologiczna, żeby dokopać się do czystego urobku
      należałoby wydobyć 18m mułu, by dostać się do czystego dna.

poczytajcie sobie o refulacie
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=26853536&a=26881838
      Zarząd Portu o niektórych sprawach nie mówi, choć wie. Sa to ludzie, którzy
      dbaja o swój interes, a nie o społeczny, nie wspominając o ekologii, o pewnym
      systemie powiązań. Niestety przez tyle lat zaniedbali kanały, nie myśląc
      perspektywicznie o rozwoju portu. a teraz tyle z nich sie pcha do polityki, po
      co/ - jak nie potrafili się wykazać na własnym podwórku.
      • Gość: wizytka Re: zalega to na 18 m IP: *.teleton.pl 10.08.05, 11:54
        Czy możecie mi odpowiedziec jak ma się do tego niedawno chyba otwarta
        oczyszcalnia na Pomorzanach ? Bo pogubiłam się trochę :(
        • ja_aska Re: zalega to na 18 m 10.08.05, 11:59
          wizytka ją dopiero budują.
          • Gość: wizytka Re: zalega to na 18 m IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 17:52
            Dzięki Asiu, więc to chyba był dopiero kamień węgielny :( bo pamiętam wiele
            hałasu ...
            • swarozyc Telewizja szwedzka wlasnie pokazala... 10.08.05, 22:13
              konczaca sie budowe nowej oczyszczalni sciekow w Petersburgu.
              Bedzie miala - jak Szczecin - spalarnie osadow.
              Na pytanie dlaczego oczyszczajac wode Rosjanie zanieczyszczaja powietrze,
              pracujacy tam inzynier szwedzki nie potrafil odpowiedziec. Stwierdzil tylko ze
              w Europie takie rozwiazanie sie stosuje, jednak nie w Skandynawii.
              Na to pytanie odpowiedzial Rosjanin, czonek rosyjskiego Greenpeace;
              Rosjanie lubia duze projekty, i duzo moze pojsc na lapowki.
              Rzad szwedzki wspolfinansuje ta budowe warte 1,5 mld SEK suma 100 mln SEK.
              Ponawiam pytanie; dlaczego Szczecin bedzie mial spalarnie smieci pod domami
              mieszkancow Pomorzan, a nie fermentacje i kompostowanie tychze osadow?
              O wykorzystaniu powstajacego biogazu i energii pisalem wczesniej.
              Na tym forum grasuje tylu urzednikow i dziennikarzy; moze ktos zechcialby
              zainteresowac sie odpowiedzia na ten temat.
              • swantevit Litwinski byl wczoraj na forum 12.08.05, 13:28
                ale o istotnych sprawach nie mial nic do powiedzenia... (:-
                • albert_c Re: Litwinski byl wczoraj na forum 19.08.05, 12:45
                  ja podbijam moze sie AL zainteresuje i da znac dlaczego bedzie smierdziec
                  mieszkancom Pomorzan!
                  • kay36 Re: Litwinski głosował za odpadami 19.08.05, 13:54
                    to co, że był tylko gada i wydaje swoje opinie
                    • albert_c Re: Litwinski głosował za odpadami 19.08.05, 13:57
                      tyle ze czekamy na jego opinie, bo zdaje sie byc jedynym radnym, ktory cos
                      wczesniej mial sesnownego w tym temacie do powiedzenia, bo pamietam ze toczyl
                      wtedy dyskusje ze Swarekiem.
                      • kay36 Re: Litwinski głosował za odpadami 19.08.05, 14:19
                        to może znowu zmieni zdanie w gadce, ale juz zagłosował na sesji więc jaki to
                        jest sensma dalej?
                        Czy takie gadanie i lanie wody w próżnię cos przyniesie, bo masz radochę, że z
                        nim gadasz.
                        • albert_c Re: Litwinski głosował za odpadami 19.08.05, 14:39
                          Nie o to chodzi, ale chcialbym sie dowiedziec dlaczego tak zaglosowal, czy
                          mozna bylo inaczej to zalatwic, a jezeli tak to jak, a jezeli nie to dlaczego
                          nie mozna bylo.

wiesz o co chodzi?
                          • kay36 Re: Litwinski głosował za odpadami 19.08.05, 14:51
                            on nie wejdzie na ta dyskusję, może ją czyta, ale będzie się bał. O hospicjum
                            łatwiej było, mu wypowiadac, bo to sprawa komisji zdrowia i wszyscy radni byli
                            za i jak się nie mylę ma być spotkanie komisji w tej sprawie we wrześniu.Ale
                            znając urząd, to mówi się, ze sprawa załatwiona jak sa umowy podpisane, a nie
                            ple ple ple. Nie wierzę, aby Al sie ujawnił się w tej dyskusji tutaj o
                            odpodach, gadał też w radiu na ten temat, oczywiscie trochę inaczej niż
                            głosował za odpodami.stawiam pół litra, ze tutaj sie nie odważy.
                            • albert_c Re: Litwinski głosował za odpadami 19.08.05, 14:55
                              komu stawiasz te pol litra?:)

w ogole rzadziej AL bywa ostatnio na forum, ale moze trafi na ten watek i sie
                              wypowie,

poczekajmy;-)

• swantevit Re: Litwinski głosował za odpadami 07.09.05, 14:38
                                No litwinski, wyborcy czekaja!
                                • kay36 Re: Litwinski głosował za odpadami 07.09.05, 23:21
                                  i na wojtusia iskiereczka mruga, choc opowiem ci bajeczkę, bajka bedzie długa
                                  • swantevit Powod prozaiczny - lenistwo ((:- 20.09.05, 17:25
                                    www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_050920/ekonomia/ekonomia_a_20.html
                                    • swarozyc smieciarscy radni 18.10.05, 16:02
                                      Bez stacji, składowiska i pomysłu
                                      Śmieciowy pat

Władze Szczecina nadal nie wiedzą, co wkrótce zrobią z odpadami miejskimi.
                                      Możliwości jest coraz mniej, a nowe pomysły co najwyżej w zarysie.
                                      Przypomnijmy: składowisko w podpolickim Sierakowie zamknięto z końcem czerwca.
                                      Wprawdzie w niedalekim Leśnie Górnym jest nowoczesny Zakład Utylizacji Odpadów,
                                      ale od początku jego istnienia obowiązywał zakaz przyjmowania w nim
                                      szczecińskich śmieci. Radni Polic dopiero niedawno go znieśli, bo okazało się,
                                      że Zakład nie w pełni wykorzystuje swoje możliwości. Do Leśna jednak będzie
                                      można wozić zaledwie 1200-1500 t miesięcznie. Tymczasem więc zdecydowana
                                      większość odpadów trafia na składowisko w Kluczu i wg różnych szacunków jest to
                                      6-7,5 tys. t. Oznacza to, że być może nawet 5 tys. t odpadów wkrótce będzie
                                      niezagospodarowanych. Składowisko w Kluczu jest bowiem przepełnione i
                                      Wojewódzki Inspektorat Ochrony Środowiska wszczyna procedurę jego zamknięcia.
                                      Dla władz Szczecina to problem, bo to one mają wskazać miejsca wywozu.
                                      Światełkiem w tunelu była koncepcja budowy stacji przeładunkowej przy ul. ks.
                                      Anny. Storpedowały ją jednak dwie radne, które uznały, że miasto nie powinno
                                      stacji budować wspólnie z prywatnymi przewoźnikami. Firmy więc swoje stacje
                                      zbudują prawdopodobnie samodzielnie, a miasto nie jest w stanie wywiązać się ze
                                      swoich zobowiązań. Jedyny teren, na którym może stację wybudować, został
                                      oprotestowany już w 2001 r. Próba powrotu do tych planów ponownie zjednoczyła
                                      mieszkańców. Zapowiadają blokady, które stają się tym bardziej realne, że w
                                      najbliższych dniach miasto chce ogłosić przetarg na budowę tej stacji.
                                      Nawet jeśli powstanie bez względu na to, czy na Pomorzanach, na zamkniętym
                                      składowisku w Kluczu, czy może wg najnowszego pomysłu: przy ul. Gdańskiej i tak
                                      nie wiadomo, dokąd szczecińskie śmieci mają wozić i za jaką cenę. Przetarg,
                                      który miał to wyjaśnić, miał się rozpocząć wczoraj. Ale miasto przesunęło
                                      termin otwarcia ofert na 3 listopada. Firmy wywożące odpady są w kropce.
                                      Wiedzą, że wkrótce zmieni się miejsce, w którym będą się pozbywać odpadów
                                      odebranych od szczecinian. Nie wiedzą natomiast, kiedy zmiana nastąpi i jak
                                      skalkulować nowe cenniki, bo bez podwyżki pewnie się nie obędzie. A co na to
                                      szczecinianie, bo to oni w ostatecznym rozrachunku zapłacą za wszelkie zmiany?
                                      Będą płakać i płacić, bo jakie im pozostaje inne wyjście? ToT

"Kurier" dzisiejszy
                                      • albert_c Re: smieciarscy radni 18.10.05, 22:29
                                        >>A co na to
                                        szczecinianie, bo to oni w ostatecznym rozrachunku zapłacą za wszelkie zmiany?
                                        Będą płakać i płacić, bo jakie im pozostaje inne wyjście?

* ktore to te dwie antygwiazdy lokalnej estrady, ktorym pasuje nadmiar smieci?

czemu Kurier nie leci po nazwiskacxh, by sie byc moze powstydzily troche...

brak oczyszczalni, brak skladowiska odpadow, syf na ulicach, chaos
                                        estetyczny...kuzwa czym te hordy urzednikow urzedu miasta sie zajmuja?????????

czym tak pilnym ze trzeba bylo dolozyc tym setkom lajz kolejne miliony ponad to
                                        co zostalo zaplanowane w budzecie?
    • Gość: paluch Re: gó..any....... IP: *.chello.pl 19.08.05, 14:55
      wytrzeźwiejcie pieski-hau hau hau
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka