Dodaj do ulubionych

Cimoszewicz kpi sobie z nas w żywe oczy.

11.08.05, 17:44
Do komisji śledczej ds. PKN Orlen dotarło oświadczenie byłej asystentki
społecznej Włodzimierza Cimoszewicza.
Napisała ona, że na prośbę Cimoszewicza zamieniła jego oświadczenie
majątkowe, które składał w Sejmie i MSZ "zmieniając informacje na temat akcji
PKN Orlen".
-Nieodrodny syn swojej partii,wychowany na starych, i sprawdzonych
wzorcach.Sztuka kłamania opanowana w stopniu wzorowym.Pogratulować kandydata!
Obserwuj wątek
    • blackexit i po cimoszce n/t 11.08.05, 17:45

• Gość: Fugazi Re: i po cimoszce n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 17:47
        >i po cimoszce n/t

Albo po asystentce.

Pozdrawiam
        Fugazi
        • blackexit Re: i po cimoszce n/t 11.08.05, 17:54
          Gość portalu: Fugazi napisał(a):

> >i po cimoszce n/t
          >
          > Albo po asystentce.

tyz ale zdaje sie to byla asystentka. pozdrawiam black
          • Gość: Fugazi Re: i po cimoszce n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 18:08
            Byleby nie była w sensie fizycznym.

Pozdrawiam
            Fugazi
            • blackexit Re: i po cimoszce n/t 11.08.05, 18:12
              Gość portalu: Fugazi napisał(a):

> Byleby nie była w sensie fizycznym.

a co to nie. sens fizyczny wszystkim w glowie. pozdrawiam black
              • Gość: andreas Re: i po cimoszce n/t IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.05, 19:30
                no to juz ...
                ale co sugerujecie, że On był z ta asystentką...
                • sid15 Wypadeczek? 11.08.05, 19:38
                  Żeby tylko nie miała wylewu jak Gruszka,lub wypadku jak Olejnik.Wszak tradycje
                  walki z nieposłusznymi co niektórzy mają opanowane do perfekcji.Tylko naiwnym
                  się wydaje,że żyją w praworządnym kraju,gdzie wszystko jest wytłumaczalne.Tak
                  po prostu.
                  • Gość: XXL Re: Wypadeczek? IP: *.ksiazat.v.pl 11.08.05, 20:50
                    I tak Cimoszewicz będzie prezydentem frajerstwo z prawicy jest tak cieńkie że
                    byle Bolek je ogra.
                    Przez 25 lat nic się nie nauczyli dalej tkwią w swej zadufanej bezgranicznej
                    głupocie a ich działania są z pogranica safanduły byłego przewodniczącego
                    komisji śledczej.
                    Cieńkie Bolki z przerostem aspiracji a większość z nich też i prostaty.
                    • Gość: play Re: Wypadeczek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 20:57
                      Fakt, lewica bzyka równo wszystkich to i pewnie na prostatę ma czas...a co do
                      Cimoszki to nie wróżę mu najlepiej...
                      • sid15 Czar prysnął. 11.08.05, 21:09
                        Dopóki siedział w cieniu swoich partyjnych kolegów wydawał się trochę od nich
                        lepszy ,ale jak tylko zaczął się udzielać publicznie i walczyć o stołek,to
                        czar ,,ostatniego sprawiedliwego"prysnął.I znowu zrobiło się buraczanie.
          • anamar Re: i po cimoszce n/t 12.08.05, 10:23
            no,jeżeli najlepszy,najczystszy i nieuwikłany kandydat sld tak wygląda,to co tu
            się dziwić,że sld już dziękujemy?
    • Gość: mamoniowa Cimoszenko... IP: 62.69.200.* 11.08.05, 22:52
      Cimoszenko oratorem nie jest i dal sie poznac jako gbur ,arogant i cham.
      Kwasniak sie przyczail, bo liczy na to, ze posiorbie jeszzce z koryta.
      He he.....Cimoszenko, mam nadzieje, ze juz na stale przylgnie do tego
      pseudoznawcy prawa
      • Gość: Roz_wiedziona Re: A ja jeszcze nie wiem, jak zagłosuję IP: 62.69.200.* 12.08.05, 07:35
        Jestem w rozterce.
        Serce wskazuje na Pana Cimoszewicza, rozsądek na Pana Tymińskiego?

• Gość: andreas doskonały wybór IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.05, 10:13
          tak właściwie, to kręć butelką!
          Wybór najmniej absorbujacy, a nawet przyjemnosciowy -
          bo trzeba skądś wziąć butelkę...
          A efekt ostateczny - taki sam!
        • anamar Re: A ja jeszcze nie wiem, jak zagłosuję 12.08.05, 10:25
          Gość portalu: Roz_wiedziona napisał(a):

> Jestem w rozterce.
          > Serce wskazuje na Pana Cimoszewicza, rozsądek na Pana Tymińskiego?
          >
          ................................................................................
          .....no to nie dziwmy się mężusiowi....
          • Gość: Roz_wiedziona Re: A ja jeszcze nie wiem, jak zagłosuję IP: 62.69.200.* 12.08.05, 16:08
            Nie wydziwiajcie, jeno doradźcie cóś, bo sobie nie wiem co zrobię.
            Obaj są przemili i przystojni! A ten wasz Kaczor ,to łatwiej go przeskoczyć jak
            obejść. Albo Donald, też kaczor i na dodatek nie wymawia r tylko tak jakoś
            charrczy. obrzydlistwo.
            • kakq Re: A ja jeszcze nie wiem, jak zagłosuję 12.08.05, 16:14
              zagłosuj na opalonego Leppera - dobrze wyglada tzn: zdrowo i umie wymówić
              prawidłowo R:)
              • Gość: Roz_wiedziona Re: A ja jeszcze nie wiem, jak zagłosuję IP: 62.69.200.* 12.08.05, 16:42
                Na lepera to pewnie mamoniowa lub ja_aska będą głosowały.
                Ja tylko na jednego z nich.
                Ale którego, sama nie wiem.
                Błagam doradźcie, bo w miare zbliżania sie wyborów coraz bardziej się gubię.
                • ja_aska Re: A ja jeszcze nie wiem, jak zagłosuję 12.08.05, 16:59
                  zaćma na forum panuje? nikt nie widzi NOWYCH KLEWEK? to, że kretyn giertych tym
                  zagrywa mnie nie dziwi bo to kretyn ale reszta tutaj?
                  • Gość: poloneZ Re: A ja jeszcze nie wiem, jak zagłosuję IP: 83.168.106.* 12.08.05, 17:05
                    Większość tu obecnych tacy sami jak Giertych.
                    Od dawna to widzę.
                    • ja_aska Re: A ja jeszcze nie wiem, jak zagłosuję 12.08.05, 17:09
                      mam nadzieją, że nie. tylko głupia agitke prowadzą.
                      • Gość: poloneZ Re: A ja jeszcze nie wiem, jak zagłosuję IP: 83.168.106.* 12.08.05, 17:18
                        Nie, nie !!
                        To stały trend.
                        • Gość: TW z Wprost Włodzimierz Niejasny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 18:00
                          Włodzimierz Niejasny
                          Środa, 10 sierpnia 2005 - 17:27 CEST (15:27 GMT)

Ostatnia linia obrony rządzącego układu: Włodzimierz Cimoszewicz ma kłopoty.
                          Problemem jest nie tyle sprawa pożyczki pieniędzy od córki i zięcia, ale także
                          sprawa monopolu firmy J&S, który powstał właśnie w latach, gdy Cimoszewicz był
                          premierem (1996-97). Obu kwestii Cimoszewicz nie potrafi przekonująco wyjaśnić.

Jeżeli Cimoszewicz rzeczywiście nie pożyczał pieniędzy od córki i zięcia, to
                          powinien pokazać ich zeznania podatkowe, w których wykazaliby, że zapłacili od
                          zysku z tej inwestycji podatek. W przeciwnym wypadku sprawa wygląda tak:
                          Cimoszewicz nie zapłacił, a najpewniej nie uczyniła tego jego rodzina (gdyby
                          było inaczej marszałek już dawno uraczył by nas takimi dokumentami). Odnośnie
                          drugiej kwestii Cimoszewicz skompromitował się do reszty twierdząc, że tylko
                          połowa ropy dostarczanej do Polski pochodzi z Rosji. Deklarował jednocześnie, że
                          bezpieczeństwo energetyczne kraju bardzo leży mu na sercu.

Reasumując: kandydat na prezydenta Włodzimierz Cimoszewicz, nie dość, że kręci w
                          sprawach pożyczek i podatków, to na dodatek jest, łagodnie mówiąc,
                          niezorientowany w kluczowych dla państwa kwestiach.

Jan Piński
                          • piotr33k2 Re: Włodzimierz Niejasny 12.08.05, 22:09
                            żeby tylko każdy polityk tak "krecił " jak cimoszewicz to polska byłabny krajem
                            mlekem i miodem płynącym ,gad giertyc z innymi gadami komisyjnymi niczym innym
                            sie nie zajmuje i nic innego go nie intersuje jak tylko skompromitowanie
                            cimoszewicza wszelkimi srodkami ,nie udało im sie wrobic kwasniewskiego to
                            zajeli sie cimoszewiczem a niech lepiej giertch zajmie sie swoim tatusiem i
                            dziadziusiem, a tfu!
                            • Gość: GRZ Re: Włodzimierz Niejasny IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.05, 22:16
                              a żona Giertycha zdała w końcu ten egzamin gdy wielki Roman wtargnął na egzamin?
                              • Gość: adam [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 22:30
                                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                            • Gość: Marian Koniuszko Re: Włodzimierz Niejasny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 22:48
                              Oj, coś mi się wydaje że Cimoszko sam się kompromituje, a Giertych próbuje zbić
                              pare punktów na kłamstwach Cimoszki ale kłamstwo ma krótkie nogi, kłmstwo
                              zawsze na wierzch wyjdzie.
                            • Gość: marian paździoch Re: nic nie dzieje się przypadkiem IP: 62.69.200.* 12.08.05, 23:15
                              a może, piotrze to jeden ze sposobów na uratowanie Polski przed takim
                              gburowatym i jak sam przyznaje załatwiającym znajomym drobne uprzejmości,
                              wycwaninym na wszystkie możliwe sposoby kandydatem na najwyższy urząd.
                              jego kłamstwo jest kłamstwem, bo w pomyłkę ty i ty chyba nie wierzysz?

szanse ojca giertycha są cieniutkie jak nić pajęcza. ten kandydat jest
                              niegroźny, i twoje tfu jako dziennikarza wyborczej, jakoś nie pasuje.

pozdrawiam serdecznie!

mp
                              • piotr33k2 Re: nic nie dzieje się przypadkiem 12.08.05, 23:44
                                a powiedz mi kto nie jest wycwaniony i kto jest czysty jak kryształ z tego
                                towarzystwa ? nawet tusk jest cwany i nie podejrzewam żeby nie pomógł córce nie
                                łamiąc specjalnie prawa ,każdy który może zgłosic coś do opadkowania a
                                niekoniecznie musi napewno tego nie zrobi, i słuznie bo nadgorliwośc jest
                                gorsza od faszyzmu .o ojcu giertych nie myślałem jako o kandydacie tylko jako o
                                kapusiu ale nie tajnym tylko jawnym ,zreszta postawa etyczna tej rodzinki na
                                przestrzeni dziesiątków lat ma tyle wspólnego z moralnością co ogień z wodą.
                                • Gość: marian paździoch Re: nic nie dzieje się przypadkiem IP: 62.69.200.* 13.08.05, 00:26
                                  zgoda, nie każdy, kto nie koniecznie musi,dobrowolnie sie opodatkowuje.
                                  ale ktoś, kto ubiega sie o urząd prezydenta państwa, powinien.
                                  a przynajmniej powiedzieć o tym powinien.
                                  zych z psl-u kiedyś przyznał sie publicznie, że siedział w młodości, bo komuś
                                  tam dał po ryju. zyskał moją sympatię za to przyznanie się a przedtem go nie
                                  lubiłem.
                                  można zmienić zdanie o człowieku (bez względu na partię do ktorej należy) w
                                  takich właśnie drobnych zdawałoby sie nic nie znaczących sprawach.

w cimoszewiczu zaś widzę butę, chamstwo, na dodatek kłamstwo i ten człowiek
                                  nigdy nie dostanie mojej kreski.

stary giertych zresztą też.

mp
        • piotr33k2 Re: A ja jeszcze nie wiem, jak zagłosuję 12.08.05, 23:12
          cimoszewicz nie jest kryształowy ale i tak mu bliżej do ideału niz wiekszosci z
          tych beznadziejnych głupków którzy na niego zaczeli polować a dziatwa forumowa
          {i nie tylko} tak łatwo daje się wciognąć w ten prostackie manipulacje.
    • Gość: Znajoma Sid,a Re: Cimoszewicz kpi sobie z nas w żywe oczy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 23:04
      Coś wiesz, ale nie do końca Sid, przywalasz bo nie cierpisz Cimoszki, oboje
      wiemy za co. Coś ci to słoneczko egipsko-afrykańskie nie tak pogrzało szare
      komórki.
      Ale do rzeczy:
      panienka napisała, bo tak sobie wymyslił i poradził niejaki Miodowicz, eks
      agentura, żeby było wiadomo kto zacz,(ten z komisji orlenowskiej) i na dodatek
      sam o tym mediom podał!
      Panienka ponoć szepnęła na ucho znajomemu a ten znajomy poleciał do Miodowicza.
      Jak ABW i inne źródła podają panienka ma na sumieniu wynoszenie różnych takich
      tam papierków z MSZ (nie ciekawi Cię komu i dlaczego wynosiła?) i agentura
      musiała jej domek przeszukać. Zaiste ciekawa ta panienke-asystentka społeczna.
      Itp.
      Wiesz Sid, ale mógłbyś już wyjść z tego poziomu magla!!
      • Gość: andreas nie żebym bronił Sida IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.05, 10:52
        ale niestety to jest taki magiel...
        bo nikt mi nie powie, że pan tak doskonały prawnik
        zapomniał cos wpisac w deklaracji... ot drobne 700 tys. zł,
        ale nieuwazny taki...
        A jak cos zapomni jako prezydent, ot ...

Nie zapomniał, to pewne - pamięć i intelekt ma!
        Nie zapomina!

Magiel zaś działa w obie strony!
        A do magla robi sie nam jeszcze wode z mózgu - i o to chodzi!
        O to pranie naszych mózgów!
        • sid15 Znajoma vel Kurde.F. 13.08.05, 11:59
          Do poziomu magla sprowadzili politykę różnego rodzaju
          Jakubowskie,Milery,Łapińscy,Sobotki i im podobni.Więc nie pisz mi bzdetów,że to
          ja się grzebię w brudach,ponieważ twoi idole już dawno doprowadzili wszystko w
          tym kraju do poziomu wychodka i gnojowiska.Magiel przy tym to prawdziwy
          Wersal,możesz mi wierzyć Felusiu.
          • Gość: kunio Re: Znajoma vel Kurde.F. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 12:14
            i tu masz 100% racji, sid porównując magiel do Wersalu
            lewica liczy że przez cimoszke odbuduje starą partie, a jeszcze bardziej na to
            że zachowa wpływy poprzez swoich usadzanych na stołkach.
          • kurde.felek Re: Znajoma vel Kurde.F. 13.08.05, 12:21
            Sidziu, znowu ci się miesza, tym razem dwa w jednym. Nie jestem Twoją znajomą.
            Wybacz!
            A co do idoli - to nieładnie tak we własne gniazdko, oj nie ładnie Sidziu!
            Twoja znajoma (i moja także) ma rację - zawsze wielbisz tych, którzy głaszczą
            Cię po główeńce.
            A tak na marginesie - to ja bym na Twoim miejscu zamiast bawić się w pisanie
            po forum zdycyplinował własny personel, bo głupoty wypisuje na sąsiednich
            stronach internetowych. Mam to palcem wytknąć?
            Na forum już ktoś temat ruszył, zauważyłem, dopisałem, ale tylko co nieco.
        • Gość: belfer Nie bronię asyrtentki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 12:05
          Mam troche doświadczenia z opiniami prawnymi i wiem, że ich treść często
          odzwierciedla oczekiwania tego, który je zleca (i za nie płaci). Dlatego nie
          dziwi mnie treść opinii prawnej emerytowanego szczecińskiego prawnika, którą
          kandydat usprawiedliwia swoje nieetyczne postępowanie.
          W moim kraju wygrywa - niestety - ten, który ma lepszych prawników a nie ten,
          który ma rację.

Wypada jednak, dla zwykłej przyzwoitości prawnej, wysłuchać drugiej strony.
          Szczególnie, że ta nie jest w stanie zwołać natychmiastowej konferencji prasowej.
          Poczekajmy do przesłuchania asystentki przez komisję.

Na szczęście ja kieruję się etycznymi a nie prawnymi kryteriami i dotychczasowe
          pokrętne wypowiedzi kandydata Cimoszewicza wystarczają mi do wykreślenia go z
          mojej listy wyborczej.
          • ja_aska Re: Nie bronię asyrtentki 13.08.05, 12:18
            exasystentka jakoś wiarygodnie nie wyglada. ma pannica prawnie przechlapane od
            dawna. ale dla pewnych ludzi jest wiarygodna. jakoś mnie nie dziwi.
            • Gość: andreas nie żeby atakował Ja_asię... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.05, 12:23
              ale powiedz czy człowiek, któren zataja w deklaracji pól miliona,
              budzi Twoje wieksze zaufanie???
              No, tak tamta moze ma wiecej na sumieniu, a temu mniej udowodnili
              albo sprytniejszy i ma lepszych (co zauwazył Belfer) prawników i doradców...

Czy zaufanie mierzymy co kto ma na sumieniu?
              A jak sa siebie warci?
              I teraz nadaja jeden na drugiego...
              Czy wierzyc chłopakom, którzy nadają na innych z grupy np. BGM?
              • ja_aska Re: nie żeby atakował Ja_asię... 13.08.05, 12:25
                a co powiedzieć o kandydacie który w reklamówce wykorzystuje nie swoje zdjęcia
                z sytuacji potencjalnie niebezpiecznych? nie ma kryształów.
                • Gość: andreas Re: nie żeby atakował Ja_asię... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.05, 12:30
                  a co powidzieć jak w Ameryce murzynów biją, zreszta mniejszościowi biali?
                  Tak chcesz rozmawiać?
                • piotr33k2 Re: nie żeby atakował Ja_asię... 13.08.05, 12:35
                  żeby było jasne to cimoszewicz nie wpisał tych akcji bo ich juz nie miał w tym
                  czasie, inna sprawa ze powinien jednak zapłacić od tych operacji finansowych
                  jakiś podatek ale to juz kwestia interpretacji prawniczych ,przypomne tylko
                  sprawę słynnego miliona dolarów wałesy który otrzymał w darowiznie i też nie
                  zapłacil podatku .
                  • Gość: andreas Re: nie żeby atakował Ja_asię... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.05, 13:03
                    to nie chodzi Piotrze o podatek, bo wtedy na to nie było!
                    To chodzi, ze robił to w kwietniu, ale mial opisac stan ze stycznia!
                    A opisał stan, jak juz nie miał... a robił to na stan kiedy miał!
                    No, jak bys robił deklaracje za rok 2004,
                    ale opisał stan na dzien dzisiejszy!

Mnie nie chodzi o Cimo tylko argument Ja_asi, że Ona nie budzi zaufania,
                    bo ma cos na sumieniu - to ja pytam On tez ma, i co z zaufaniem?
                    • Gość: andreas Re: nie żeby atakował Ja_asię... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.05, 13:07
                      zreszta jest wiecej pytań w tem temacie ot:
                      czemu to córka nie wzięła kredytu?
                      Czemu tatus robił za biuro maklerskie, przecież to nie kilo pomidorów,
                      że trzeba przyjsc osobiście - zleca sie maklerom i tyle!
                      nie trzeba byc na miejscu nawet!
                      pewnie cos tam jest ukryte w tym ...
                      ja nie jestem krysztalowy i to mówie,
                      i drazni mnie jak ktos robi z siebie kryształowego a ze mnie durnia!
                      Rozumiem, że jestem głupi, ale nie dam z siebie robic durnia! :-)
                • Gość: andreas zreszta jak juz ważymy sumienia IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.05, 13:20
                  jak już wazymy sumienia, to kto budzi wieksze zaufanie
                  gostek któren podstawił zdjecie do reklamówki
                  czy któren zataił w deklaracji posiadanie akcji za 700 tys. zł
                  akcji bardzo "trefnych"... ???
            • Gość: Marian Koniuszko Re: Nie bronię asyrtentki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 15:27
              Ona nie pannica a mężatka,przechlapane to ma u swego starego oficera ABW po tym
              jak Cimoszko na konferencji prasowej podał że jej dużo pomagał w sprawach
              osobistych.
          • sid15 Wyborco Cimoszewicza! 13.08.05, 12:31
            Jakaż wielka musi być naiwnośc ludzi lewicy,którzy ślepo chcą wierzyć ,że w tym
            gnieździe żmij,jakim jest niewątpliwie SLD,uchował się jeden
            sprawiedliwy,prawdomówny i szlachetny człowiek.Ludzie,gdyby Cimoszewicz
            posiadał choć jedną z wymienionych przeze mnie powyżej cech charakteru,nie
            byłoby po nim od wielu lat nawet najmniejszego smrodu w tej mafijnej
            strukturze.Jedyne cechy które moga przemawiać za jego osobą to buta,pycha i
            pogarda dla innych,czyli cechy prawdziwego ,czerwonego komisarza.No ,ale jeżeli
            niektórzy wielbią Stalina,to przecież Cimoszewicz przy nim to prawdziwy
            Europejczyk,więc czemu się dziwić?
            • ja_aska Re: Wyborco Cimoszewicza! 13.08.05, 13:04
              a czego oczekujesz wyciągając argumenty tego oszołoma giertycha? cała afera
              jest naciągana do granic możliwości. jeżeli to sa twoje jedyne argumenty to
              proszę weź przestań.
              • sid15 Stara baśń. 13.08.05, 13:19
                Rywin był naciągany,Starachowice z Sobotką były naciągane,afery Łapińskiego
                były naciągane,Olin z Ałganowem też naciągani,Jakubowska i jej mąż aferzysta
                też byli naciągani.Ble,ble,ble ,chyba coraz trudniej znaleźć naiwnych którzy
                uwierzą w tą całą gadaninę.Jak nie prowokacja,to ataki polityczne.Jezu,zmieńcie
                chociaż płytę,bo ta jest zgrana do bólu.A każdy kto chce trochę tego syfu
                uprzątnąć to albo oszołom,albo zwolennik kaczyzmu(sic!).Dobrze ,że do
                psychuszki zamykać już nie możecie,bo to była najbardziej sprawdzona metoda
                walki z nieposłusznymi.Albo na dołek i wpier.....l.Stare ,dobre czasy.
                • piotr33k2 Re: Stara baśń. 13.08.05, 14:27
                  to ty to mówisz ,twój problem że wszystko wrzucasz do jednego worka,
                  cimoszewicz to nie jest łapówkarz aferzysta czy kryminalista jak ci których
                  wymieniłeś a tak jak on zrobił to zrobiłoby i robi miliony ludzi(na
                  odpowiednia skale ) w tym kraju i oto tylko chodzi.
                  • kay36 Re: Stara baśń Kwsniewskiego 13.08.05, 14:48
                    Jest jego nadzieją na kontynuację pewnych zadań - może tych co są jeszcze
                    głebiej schowane, bo w puszczy w "Starej baśni".
                    • Gość: mamoniowa Re: Stara baśń Kwsniewskiego IP: 62.69.200.* 13.08.05, 14:53
                      A ja mam nadzieje, ze on pozostanie w mateczniku.
                      • sid15 Oblicze komisarza. 13.08.05, 15:03
                        Stefaniuk powiedział PAP, że komisja etyki w drugiej połowie 2002 .,
                        prawdopodobnie we wrześniu, skierowała do Cimoszewicza pismo z prośbą o
                        wyjaśnienie, dlaczego w oświadczeniu majątkowym za 2001 rok nie wpisał
                        posiadanych przez siebie akcji Orlenu, chociaż we wcześniejszym oświadczeniu te
                        akcje były wpisane.

"W odpowiedzi komisja otrzymała aroganckie pismo marszałka Cimoszewicza, w
                        którym była mowa, że pytanie komisji jest niestosowne" - podkreślił
                        Stefaniuk. "Na wszelki wypadek wczoraj się upewniłem, oglądając list
                        marszałka" - dodał.

Nie wykluczył, że Cimoszewicz mógł się pomylić przy wypełnianiu oświadczenia
                        majątkowego. "Mógł od razu powiedzieć i byłoby to normalnie przyjęte. Ale on
                        nie przyjął do wiadomości, że zwraca się mu uwagę" - mówił Stefaniuk.

"Ponieważ komisja nic nie wskórała, skierowała sprawę do marszałka Sejmu Marka
                        Borowskiego" - wyjaśnił. Dodał, że nie było ze strony Borowskiego żadnych
                        działań w tej sprawie.

"Nie widzę szczerości w wyjaśnieniach Cimoszewicza" - ocenił Stefaniuk. - Gdyby
                        z pełną szczerością chciał rozmawiać, to by nie było sprawy". Zdaniem
                        Stefaniuka, "problemem Cimoszewicza jest jego arogancja".
                        Nie lubię powiedzenia ,,a nie mówiłem",ale niestety najlepiej tu pasuje.

• Gość: mamoniowa Re: Oblicze komisarza. IP: 62.69.200.* 13.08.05, 15:07
                          Arogant to za malo powiedziane
                          • Gość: mamoniowa Re: Oblicze komisarza. IP: 62.69.200.* 13.08.05, 15:13
                            Chociaz.....juz raz przez te arogancje poplynal i he he cala partie pociagnal
                            za soba. Takze, moze to i dobrze, ze on taki jest.....:-)
                  • sid15 Do piotr33 13.08.05, 15:06
                    Wybacz,ale ale ja nie ubiegam się o najwyższy urząd w państwie.Zastanawiasz się
                    czasami co piszesz,czy uprawiasz radosną twórczość dla zabicia czasu?
                    • piotr33k2 Re: Do piotr33 13.08.05, 15:14
                      ale np. kapuś giertych aspiruje ,tymińskie i inne takie "indywidua" również
                      czekam więc teraz z kolei na twoją radosną twórczość bynajmmniej nie dla
                      zabicia czasu ale jakiegolwiek obiektywizmu .
                      • Gość: mamoniowa Re: Do piotr33 IP: 62.69.200.* 13.08.05, 15:17
                        A obiektywizm ma polegac na popieraniu Cimoszenki wobec kompromitujacych go
                        faktow ? :-)
                        • piotr33k2 Re: Do piotr33 13.08.05, 15:20
                          takie "kompromitujące fakty" czyli złe i nieprawidłowe oświadczenia majątkowe
                          ma dwie trzecie paralamentu a ja mówie tylko aby nierobic z "igły widły" .
                          • Gość: mamoniowa Re: Do piotr33 IP: 62.69.200.* 13.08.05, 15:27
                            Piotrze z ta roznica, ze dwie trzecie parlamentu nie ubiega sie o najzwyzszy
                            urzad w panstwie.
                            Wystarczy, ze juz mamy prezydenta "magistra".
                          • Gość: andreas Piotrze tu nie chodzi o to... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.05, 17:01
                            Piotrze tak jak minąłeś z podatkiem - bo wtedy nie było od akcji,
                            tak teraz mijasz sie...
                            tu nie chodzi że nie wpisał, bo się pomylił...
                            Po pierwsze - wypiera sie tego strasznie i bronił swojej pomyłki -
                            rzeczywiscie albo arogancki albo cos chciał ukryć!
                            Po drugie, to wazne bo prawdopodobnie sprzedawał akcje,
                            bo wiedział co bedzie grane!
                            Czyli wykorzystywał wiedze do prywaty, na giełdzie - to jest zakazane,
                            poza tym znaczy, że rząd ówczesny planował to dużo wcześniej...
                            I o to tu chodzi!
                            • piotr33k2 Re: Piotrze tu nie chodzi o to... 13.08.05, 17:10
                              Gość portalu: andreas napisał(a):

> Piotrze tak jak minąłeś z podatkiem - bo wtedy nie było od akcji,
                              > tak teraz mijasz sie...
                              > tu nie chodzi że nie wpisał, bo się pomylił...
                              > Po pierwsze - wypiera sie tego strasznie i bronił swojej pomyłki -
                              > rzeczywiscie albo arogancki albo cos chciał ukryć!
                              > Po drugie, to wazne bo prawdopodobnie sprzedawał akcje,
                              > bo wiedział co bedzie grane!
                              > Czyli wykorzystywał wiedze do prywaty, na giełdzie - to jest zakazane,
                              > poza tym znaczy, że rząd ówczesny planował to dużo wcześniej...
                              > I o to tu chodzi!
                              jakie daleko wyciągniete wnioski zupełnie jak u giertycha ,sprzedał to musiał
                              wiedzieć a jak wiedział to jest przestepstwo itd.itp. obrót akcjami polega na
                              tym że sie je taniej kupuje a drożej sprzedaje i to nie jest przestepstwo, to
                              tak gdybys tego nie wiedział .
                              • Gość: andreas Re: Piotrze tu nie chodzi o to... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.05, 17:32
                                powtarzam....
                                zarzut dla niego powazny nie jest, że zapomniał - co Ty piszesz cały czas!
                                Poczytaj swoje posty... najpierw o podatku, a potem zapomnieniu.
                                Tylko, że prawdopodobnie wiedział o majacym nastapic aresztowaniu
                                i dlatego sprzedawał!
                                I ja nie piszę, że wiedział... ale ciekawe czemu nagle zaczął
                                FAKT posiadania akcji i sprzedania ukrywać!
                                Bo jak to nazwać, jak nie ukryciem skoro w jednej deklaracji
                                "nie zapomniał" je wpisać, a w nastepnej juz zapomniał!

Cała sprawa teraz czy jest sprytny i ma dobrych doradców żeby sie wyźlizgał.
                                Już z korespondencji Stefaniuka i Borowskiego i Cimo wynika,
                                że twardo nie zrobił korekty tylko odpisał, że to jego sprawa!

Bo wybacz, ale jak jego koledzy, przyjaciele i prywatni i partyjni
                                cos planowali, to byliby złymi kolegami gdyby go nie uprzedzili,
                                wiedząc że matyle akcji - i mógł duzo stracić!!
                                A znam ludzio z tej opcji dobrze, bo to moi przyjaciele
                                i wiem, że zawsze na ich pomoc mozna liczyć!
                                Koleżeńscy są!!! I na pewno Cimo sie nie zawiódł!
                                • piotr33k2 Re: Piotrze tu nie chodzi o to... 13.08.05, 17:59
                                  o żadnym zapomnieniu nie pisałem ,nie wpisał bo ich juz nie miał to wszystko,
                                  to samo napisał stefaniukowi ale ten niezbyt rozgarniety inaczej to na poczatku
                                  zinterpretował . jaki układ jacy koledzy ? to że kwasniwska go chonorowo
                                  poparła to zaraz układ? a kogo miala poprzeć ?kogos kto kto przeciw niej
                                  również swoistą interpretacją faktów zarzucal wspólprace z kryminalistami? bo
                                  jak ktoś był na przyjeciu kilkuset osobowym i zrobił sobie zdjwecie a pózniej
                                  okazał sie aferzysta to pewnie kwaśniewska też miała udzial w tej aferze ? to
                                  samo jest z cimoszewiczem i twoja oraz giertycha swoistą interpretacją ,musial
                                  wiedzieć bo kupił i sprzedała ,a gdzie elemntarne dowody? dowody ?to tylko
                                  twoje daleko posuniete insynuacje i nic wiecej ,co jak co ale cimoszewicz nigdy
                                  nie był zamieszany a ni nie mial postawionych zarzutów aferalnych , on był
                                  zawsze z dala i krytyczny wobec korupcji w sld ,pierwszy to publicznie
                                  krytytkował i za to był nie lubiany w środowisku ,jedyna jego wadą jest to że
                                  chciał pomóc finasowo dzieciom nie całkiem zgodnie z przepisami skarbowymi do
                                  czego sie w koncu przyznał i wielce mi co .
                                  • Gość: andreas Re: Piotrze tu nie chodzi o to... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.05, 18:25
                                    to nie ma sensu Piotr... ostatni raz poczytaj uwaznie

"nie wpisał bo ich juz nie miał to wszystko" - NIE wszystko, bo deklaracje
                                    miał zrobic za czas za który jeszcze miał - CZY TY tego nie rozumiesz?
                                    Składam deklaracje za poprzedni rok do 31 marca!
                                    Ale umieszczone tam dane musza oddawać nie stan na ten dzień,
                                    ale na poprzedni rok! Takie to trudne do zrozumienia!??
                                    A on napisał na marzec stan, a nie za poprzedni rok!!!

Tak wiec nizbyt rozgarniety to akurat Cimo, ale na zwracane mu uwagi
                                    dalej udawał nierozgarnietego... czyli robił to świadomie!!

Na dowody poczekaj... albo sie zbiora albo nie!

Juz wiadomo, że mimo uwag nie zrobił korektu deklaracji!!!
                                    Byc może jego znajomość prawa jest nikła i dlatego nie zrobił!?

Udział pani Jolanty swiadczy tylko i wyłącznie o układach i preferencjach jego!
                                    Może go honorowo poparła (pisze sie prze samo H),
                                    ale znaja sie tyle lat ...

Rzeczywiscie złodziej ten którego złapią i udowodnią, a nie ten co kradnie!

Mam nadzieję, ze ta maksyme także stosujesz
                                    wobec lokalnych polityków czy biznesmenów...
                                    Nie ten złodziej co kradnie, ale ten któremu udowodnia!

Tak samo wobec ludzi, których znasz - bądź konsekwentny!!

Rzeczywiscie Giertych idzie daleko w swoich, insynuacjach czy wywodach,
                                    ale pamietaj że jego wiedza (dokumentów tajnych)
                                    jest wieksza niz Twoja czy moja.

Koniec!

Żyj sobie dalej z Twoimi wyobrażeniami, a ja ze swoimi o oataczjacym świecie,
                                    moze tak jest lepiej - człowiek jest wiecej szczęśliwy!
                                    • piotr33k2 Re: Piotrze tu nie chodzi o to... 13.08.05, 18:48
                                      powtarzam robienie z cimoszewicza przestępcy podobnego do pęczaka czy innych z
                                      sld jest żałosne , niepowazne i świadczy o skrajnym nieobiektywiżmie , a do
                                      tego sie ta cała wyimaginowan afera sprowadza .
                                      • Gość: grz Re: Piotrze tu nie chodzi o to... IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.05, 23:05
                                        każdy o tym wie że to jaja mające na celu utrącenie
                                        cimoszewicza..gdyby ktos nie wiedział to proponuję taki dowcip:
                                        --------------------------------------------------------------------------------
                                        -przychodzi blondynka do szatyna..
                                        -po cos przyszła?- pyta szatyn...
                                        =odpowiada blondynka- RŻNĄĆ GŁUPA
                                        --------------------------------------------------------------------------------
                                        taka jest też krytyka Cimoszewidcza...kazdy wie o co chodzi, ale rżnie głupa...
                                        • Gość: andreas Re: Piotrze tu nie chodzi o to... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.05, 15:19
                                          tak masz racje, to chodzi o wybory!
                                          Ale tez nie jest to zmyslone, bo sie przyznał!
                                          A polityka to brudne sprawy w krysztale...
                      • sid15 Re: Do piotr33 13.08.05, 15:31
                        Nie jestem zwolennikiem ani Tymińskiego,ani Giertycha i Andrzeja L. także,jeśli
                        chcesz dalej sugerować.Ale to nie znaczy,że mam kochać jakiegokolwiek członka
                        SLD,formacji która zawsze szkodziła temu krajowi i uważała się za państwo w
                        państwie.Jedyne formacje które bardziej zasłużyły się w dziedzinie gnojenia
                        Polski to NSDAP i NKWD.A więc będąc Polakiem trudno żebym popierał tych ,którzy
                        ewidentnie niszczą ten kraj i jeszcze śmieją się nam wszystkim prosto w
                        oczy,mówiąc ,że czynią to dla naszego dobra.Może ty w to wierzysz?
                        • piotr33k2 Re: Do piotr33 13.08.05, 15:51
                          ja też ich nie kocham bo tu nie o kochanie chodzi tylko o obiektywizm i
                          cimoszewicz nie jest wcale ani gorszy ani bardziej ubabrany od innych
                          kandydatów ,podejrzewam nawet że miesci sie w czołowce tych bardziej etycznych
                          a rzekoma odpowiedzialność jego za lata gnebienia polski jest śmieszna i była
                          juz wielokroc przerabiana ,ja nie mówie że należy na niego koniecznie głosowac
                          mówie tylko że zajadłe ataki na niego są tylko i wyłacznie czystą gra
                          przedwyborczą grupy ludzi którzy sami są umoczeni w brudy po pas .
                          • sid15 Re: Do piotr33 13.08.05, 15:59
                            Piotrze chyba nie sądziłeś ,że polityka to zabawa dla grzecznych dziewczynek?
                            Ale Cimoszewicz wychodzi z tak zafajdanej piaskownicy,że nie ma mowy o tym żeby
                            nie był utytłany wyjątkowo mocno.A ta jego buta jest śmieszna i nie do
                            przyjęcia.Stoi na środku podwórka,w zafajdanym fartuszku , dąsa się i poucza
                            innych jak się nie poplamić.A kto się z ogrem Olinem w bagnie taplał przez te
                            całe lata?Święty Franciszek?
                            • piotr33k2 Re: Do piotr33 13.08.05, 16:06
                              wiem że to nie zabawa dla grzecznych dzieci ale śmieszy mnie ta nieuzasdniona
                              histeria na forum wzgledem cimoszewicza ,i co ma wspólnego olin z nim ,zreszta
                              domniemany olin jest tylko dalej domniemanym olinem ,sąd go uniewinnił i akurat
                              ten wyrok sądu wszyscy szanuja i nie podważają.
                              • Gość: andreas Re: Do piotr33 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.05, 17:03
                                prawdopodobnie Cimo siedzi w układach po uszy -
                                najlepiej swiadczy udział pani Jolanty...
                                Ale po uszy w układach siedzą wszyscy - no może, MOŻE Tymin tylko nie!
                                Teraz nasz wybór, które układy preferujemy!

Ja jako lubie metna wodę - jestem za Cimo!
                                Tu da sie zyc w tych cięzkich czasach!
    • antyknajak-13 Do pana (pani) admina tego forum 13.08.05, 18:46
      Sądzę, że wszytskie wątki i dyskusje nt kandydata Cimoszewicza można przenieść
      na jakieś forum historyczne.
      Dziekuję
      • piotr33k2 Re: Do pana (pani) admina tego forum 13.08.05, 18:54
        a ja proponuje nie czytać , nie komentowac a najlepiej wogóle nie patrzeć jak
        sie nie podoba bo takiego przymusu nie ma a nie podpierać sie adminem ,dziekuję.
        • antyknajak-13 Re: Do pana (pani) admina tego forum 13.08.05, 20:20
          Już przeciętnie inteligentny forumowy małolat zrozumiałby właściwie ten mój
          tekst i odwołanie do admina. Tradycyjnie nie zrozumiałeś Ty ale to nawet
          świerszcz w kominie tego forum wie, że masz z tym częste problemy.
          • piotr33k2 Re: Do pana (pani) admina tego forum 13.08.05, 22:53
            rozumiem ze dalej masz kompleksy na moim tle i próbujesz na siłe sie
            dowartosciować ośle, o którym każdy stały forumowicz wie że nim jestes i nie
            potrafisz wymyslić nic oryginalnego podpierając się czyimś stylem.
            • Gość: marian paździoch Re: Do pana (pani) admina tego forum IP: 62.69.200.* 13.08.05, 23:18
              czy postać tow.cimoszewicza warta tej kłótni?

mp
              • piotr33k2 Re: Do pana (pani) admina tego forum 13.08.05, 23:25
                ja sie z andreasem nie kłócę obrażliwie na śmierć i życie ,a co do tego tam
                typa to szkoda gadać on tak juz ma wrednie wpisane w mózg. (powinien kupić nowy)
              • Gość: andreas to nie kłótnia IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.05, 15:06
                to nie kłótnia, ale wymiana pogladów i czesto mi się zdarza w wyniku
                dyskusji zmieniam, a przynajmniej zmiekczam często swoje stanowisko!
                Mądry nawet z głupiej dyskusji wyciagnie wnioski!
                Nawet próba pokazania innej opcji i zrozumienie jej,
                daje nam dużo - bo argumenty drugiej strony moga byc stronnicze,
                ale przecież nie pozbawione racji!

A nawet wyzwania od głupów mi daje do zastanowienia,
                że może sie zagolopowałem albo nie dośc wnikłem w argumenty drugiej strony!

I o to chodzi, o to chodzi...
    • Gość: Blue Dragon Re: Cimoszewicz kpi sobie z nas w żywe oczy. IP: 83.168.96.* 13.08.05, 23:29
      Powiedz mi czy Roman Giertych swieci przykladem a moze jestes zwolennikiem leppera boze chron polske przed nasladowcami pana Hitlera
      • piotr33k2 Re: Cimoszewicz kpi sobie z nas w żywe oczy. 13.08.05, 23:39
        mało co dzisiaj na inauguracji kampani swojej parti nie podnieśli rąk w
        rzymskim pozdrowneniu ,odruch naturalny było widać .
    • Gość: kit [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 09:38
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: marian paździoch Re: obsrywajcie się sami... IP: 62.69.200.* 14.08.05, 10:07
        o,o,o! pięknie niedziela sie zaczyna.

ja wysiadam!

mp

• Gość: grz Re: obsrywajcie się sami... IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.05, 15:42
          ja też idę na jednego...
      • Gość: s. WON Z KOMUNĄ RAZ NA ZAWSZE, NIE MA PRAWA BYC 5% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 17:13
        idź i nie wracaj
    • kay36 Re: Ankietka PBS 15.08.05, 19:03
      70 procent ankietowanych nie wierzy, że błąd w oświadczeniu Włodzimierza
      Cimoszewicza był pomyłką. Wyjaśnieniom marszałka o błędzie uwierzyło 15 procent
      badanych. Tyle samo nie ma w tej sprawie zdania.

60 procent uczestników sondażu uważa również, że Włodzimierz Cimoszewicz
      zachował się niewłaściwie kupując akcje PKN Orlen w imieniu swojej córki i
      zięcia. 22 procent uznało czyn marszałka za właściwy.

Z ankiety PBS wynika także, że większość Polaków jest przeciwna kupowaniu akcji
      spółek giełdowych przez polityków. Za niewłaściwe uznało to 64 procent
      ankietowanych, a za właściwe 24 procent.

Badanie - na zlecenie telewizyjnych Faktów - przeprowadzono dzisiaj na 500-
      osobowej próbie reprezentatywnej dla dorosłej ludności Polski.

Ale jednak te 22% wierzy, trzeba by było przeliczyć ile na naszym forum osób
      też mu wierzy?,
      Ja mu nie wierzę. czy był ślepy jak razem z kolesiami rządził. Kiwali go, czyli
      taki naiwny, ale co do swoich pieniędzy nie jest, bo umie liczyć swój zysk.
      • Gość: EA Re: Ankietka PBS IP: 213.155.191.* 15.08.05, 22:32
        Trzeba być chyba głuchym i ślepym by nie dostrzegać "przymiotów" które okazuje
        Włodek... trza być chyba głupim by nie uczyć się na histori ostatnich 60 lat...
        co jeszcze mają zrobić czerwone pająki by w końcu ludzie przestali im wierzyć ?
        Ojczyznę zdradzili, naród zniewolili, państwo doprowadzili do nędzy, ludzi
        prześladowali i gnębili, dwóm pokoleniom zmarnowali życie, a przez ostatnie 10
        lat stworzyli swoistą organizację mafijną... co jeszcze muszą zrobić by w końcu
        ludzie otworzyli oczy ?
        • Gość: marian paździoch Re: Ankietka PBS IP: 62.69.200.* 16.08.05, 22:29
          wykopać sztandar pzpr i zwołać zjazd zjednoczeniowy, q#wa ich mać!

mp
    • Gość: klawisz Re: Innymi slowami... IP: 212.180.161.* 16.08.05, 11:36
      Zgadzam sie :))).
    • assessor Re: Cimoszewicz kpi sobie z nas w żywe oczy. 21.08.05, 22:10
      Nie lubię tej formacji politycznej. Jednak należy trzymać się faktów a na
      dzień sytuacja marszałeka Cimoszewicza jest już nieco lepsza. Mam nadzieję, że
      w poniedziałek jeszcze więcej faktów ujrzy światło dzienne. Jednak wiele z nich
      jeszcze musi zostać odtajnione. Z pochopnymi opiniami lepiej się powstrzymac,
      niech o tym zadecyduje sąd. W tej chwili to sytuacja posła Giertycha robi się
      nieciekawa i z oskarżyciela może stać się oskarżonym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka