Dodaj do ulubionych

Jak prof. Ziemianin został ekspertem w sprawie ...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 18:47
Panie Ziemianin! Pańska opinia "umoczonego" w czrwonej zarazie od lat 60 po
90-te, eliminuje pana jako osobę bezstronną, a tym samym pańska opinia w
żaden sposób nie może być miarodajna! LEPIEJ PILNUJ PAN SYNEKURY W RADZIE
NADZORCZEJ DROBIMEKSU A KWESTIE PRAWNE ZOSTAW PAN LEPSZYM OD SIEBIE....
Obserwuj wątek
    • Gość: tropik Re: Jak prof. Ziemianin został ekspertem w sprawi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 10:27
      Dlatego, że obiektywna opinija Profesora Ziemianina nie po Twojej myśli to
      mieszasz go z błotem. Zanim zaczniesz bezpodstawnie sikać na zasłużone
      autrytety to stuknij się w czoło i zastanów się czy czasem tobie nie brakuje
      czwartej klepki. Czytając takie opinije przypominają mi się ubeckie czasy.
      Spadaj człowieku ( o ile nim jeszcze jesteś) i nie zawracaj ludziom w głowach.
      • Gość: lexus Re: Jak prof. Ziemianin został ekspertem w sprawi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 12:29
        oj tropik, tropik. od razu widać ze o prawie masz takie pojęcie jak swinia o
        pieprzu. a o pomroczności jasnej to ty słyszał, co? Ziemianin został starannie
        wybrany. ale to już wyższy, niedostępny dla ciebie, stopień wtajemniczenia.
        • Gość: borowik Re: Jak prof. Ziemianin został ekspertem w sprawi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 16:11
          Widzę, że ten "tropik" włożył kij w mrowisko i zdrowo wam dołożył. Moje
          gratulacje dla niego.
          • Gość: mamoniowa Re: Jak prof. Ziemianin został ekspertem w sprawi IP: 62.69.200.* 13.08.05, 16:14
            Mnie tez zaimponowal ! Znajomoscia mowy ojczystej.
      • northstar jaki ekspert, taki obronca, he he 13.08.05, 13:31
        Te tropik, a co to za opinija, hę ?
        Jakims dziwnie archaicznym jezykiem sie poslugujesz ?
    • Gość: prawnik czegoś nie rozumiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 11:47
      dlaczego cywilista (i to raczej wątpliwej jakości) rozstrzyga problem pt: czy
      należało zapłacić podatek czy tez nie? Czy Ziemianin tym samym przerzucił sie na
      prawo podatkowe?
      • antyknajak-13 Wiem, że nie pytasz 13.08.05, 12:48
        Jeżeli weżmiesz pod uwage jeszcze , że :
        1. jeden z forumowiczów wyjątkowo arogancko stanął w obronie Ziemianina
        2. Piechota jest w sztabie wyborczym Cimoszewicza
        3. Wcześniej zanim Piechota nie pojawił sie w sztabie wyborczym Cimoszewicza to
        Ziemianin nie świadczył tam usług, ale świadczył podobne firmom i osobom
        związanym z Jackiem P
        4. Że Drobimex to od samego początku siedlisko czerwonych mówek i stały sponsor
        SLD
        to zapewne zrozumiesz :-)
        Niech Cimoszewicz zapyta oficjalnie Urzędu Skarbowego. US ma obowiązek udzielic
        jednoznacznej odpowiedzi.
        Pozdrawiam i przekonany jestem, że z Twojej strony nie było to pytanie.
        Pozdrawiam
        • Gość: Nerv DZIĘKUJĘ TYM, KTÓRZY KUMAJĄ :-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 17:46
          Serdecznie dziekuję tym, którzy rzeczywiście wiedzą o co idzie w opinii
          wyrażonej przeze mnie na samym początku! A "tropikowi" mogę tylko odpowiedzieć
          tak: upałów nie ma, i nie wiem skąd wziął Ci się ten tropik we łbie...
          Pozdro!
          • Gość: student Re: DZIĘKUJĘ TYM, KTÓRZY KUMAJĄ :-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 18:19
            Po przeczytaniu tych wszystkich opinii odnoszę wrażenie, że macie już
            kandydatów na miejsce Profesora i do rady nadzorczej a w treści tychże opinii
            wulgaryzmu wam nie zabrakło.
    • Gość: znajomy Bronka Ziemianin jest cywilistą i do tego bardzo kiepskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 17:47
      i niestety nie zna się na prawie podatkowym i innych zagadnieniach
      administracyjnoprawnych. Wstyd i hańba!
      • Gość: marcin świnoujście Daj tak pieniądze i niech skarbowy się dowie! IP: *.fn.pl 13.08.05, 18:46
        Po pierwsze niech najpierw sprawdzą czy kasa rzeczywiscie od córki pochodzi.
        Po drugie dzięki tym pieniądzom Cimoszewicz uzyskał więkaszą dźwignię kredytową
        w postaci promesy na wyższą kwotę.
        Po trzecie jak Cimoszewicz stwierdził na komisji, część pieniędzy wydanych na
        akcję była jego własnością, a więc proporcjonalnie on też osiągnął zysk który
        winien wykazać w oświadczeniu.
        Po czwarte, ciekawe czy szary obywatel mógłby tłumaczyć się przed skarbowym w
        stylu: bank realizował tą operację to musiał wiedzieć skąd mam pieniądze.
        Po piąte, buta, cynizm i arogancja cimoszewicza są porażające
        • antyknajak-13 NIETYKALNY "umiera" (słabnie) więc warczy 13.08.05, 18:51
          Każdy kto choc trochę samodzielnie zajmuje się podatkami wie, że Cimoszewicz
          jest w slepej uliczce i co ostatecznie nie wybierze to zawsze naruszył przepisy
          podatkowe. O reszcie mniej od strony formalnej oczywistej, jak data ich
          zbycia , nie wspomnę.
          Racja gdyby taka sytuacja spotkała , na takie pieniądze w obecnych czasach tzw
          statystycznego obywatela , oberwałby juz dawno i to mocno.
          Jednak Cimoszewicz nie jest statystycznym obywatelem. Jego buta i arogancja są
          typowe dla osób, które przez wiele lat stały pona prawem, ponad urzędem
          kontroli itd i należały do grona NIETYKALNYCH.
          • Gość: obywatel Co zrobi prokuratura? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 19:26
            Nawet jak cała sprawa dojdzie do prokuratury to, jak znam życie, bedzie umorzona
            bo marszałek nie był świadomy. Jak nasz Jurczyk z altanką. Amen
            • antyknajak-13 Re: Co zrobi niezależna :-) prokuratura? 13.08.05, 20:10
              Otóż poczeka na sondaże tuz przed wyborami i jak Cimoszewicz będzie miał jakies
              szanse to umorzy , jak nie będzie miał szans to złozy Cimoszewicza w swojej
              ofierze lennej nowej władzy, a w TV wystąpi sam Prokurator Wojewódzki aby się
              zbudowac nowym i zadeklarować jako pies wiernośc nowemu Panu. No bo przecież
              nie społeczeństwu ! Taka to już jest w Polsce instytucja i za to co napisałem
              też jest paragraf w państwie prawa. :-)
              • Gość: belfer Niezależna prokuratura? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 22:53
                Kto zmieni konstytucję tak, żeby prokuratura zyskala niezależność, prokurator
                generalny był wybierany jak prezydent, a podstawowym obowiązkiem prokuratury
                byłoby egzekwowanie przestrzegania prawa?

Kto rozwali te sitwy prawnicze sędziów, prokuratorów, adwokatów, radców,
                notariuszy i stworzy wolny rynek co w krótkim czasie zdecydowanie poprawi jakość
                i wydajność ich pracy a przez to praworządność w tym kraju?

Ten, kto mi to obieca, będzie miał mój (i nie tylko moj) głos w urnie wyborczej.

Chyba przegiąłem z tymi wymaganiami, co?
                • antyknajak-13 Belfer. Klucz do dzwi za którymi jest normalność 14.08.05, 07:06
                  Zgadzam się z Tobą belfer.Klucz do dzwi za którymi jest "normalność" znajduje
                  się tam gdzie Ty to teraz wskazałeś, belfer
                  Może za wyborem Prokuratora No 1 , jak Prezydenta to nie byłbym ale za wyborem
                  przez Sejm i Senat lub na zasadach jak jest wybierany Prezes IPN itp ,
                  zdecydowanie tak.
                  Wszelkie liczne obecnie, polskie problemy jak : niesprawiedliwość społeczna,
                  bezkarność władzy, korupcja i szereg innych zmalałyby szybko do europejskiej
                  średniej gdyby tak było, jak napisałeś.
                  Niestety wielu wyborców ma za małą wyobrażnię aby zrozumieć, że to jest jeden z
                  problemów-kluczy. Wyborcom wydaje się, że teraz wybiorą Józka i Józek będzie
                  uczciwy. Być może ale to jest loteria.
                  • Gość: belfer Normalność - utopia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 13:02
                    Tylko jaka ekipa, po wygranych wyborach(!), dobrowolnie zrzeknie się znaczącej
                    części swojej władzy.
    • Gość: Jaro Re: Jak prof. Ziemianin został ekspertem w sprawi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 16:48
      Ale sie Ziemniakowi fucha trafila. Dziwne, bo dziad jest już na wpol gluchy i
      slepy.
      • Gość: hobbit Re: Jak prof. Ziemianin został ekspertem w sprawi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 17:11
        Dziwne, bo dziad jest już na wpol gluchy i
        slepy

Temida jest tylko ślepa. Jest więc lepszy od Temidy w wyrokowaniu
      • Gość: iks Re: Jak prof. Ziemianin został ekspertem w sprawi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 14:52
        hahahhahahahah a wnuczka profesora jest juz doktorem, mimo mlodego wieku i
        niebywałej mądrości
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka