Dodaj do ulubionych

Kłopoty z budową obwodnicy do Stargardu

IP: *.range86-133.btcentralplus.com 25.08.05, 02:46
przeprowadzacie ludzi z ich miejsca zamieszkania. Z ich domu. Drodzy
inwestorezy nie osmieszajcie sie i nie robcie z Panstwa dziadow poniewaz tym
ludziom nalezy sie zadoscuczynienie. Dla rzeczoznawcy nieruchomosc jest
warta 150 tys czyli x, a dla nich to jest wartosc niewymierna czyli y. jak
dla mie, maieszkam w Anglii y= 2x X, i to z przeproszeniem za zdazenie.
Troczhe honoru panowie !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Piotrek R Re: Kłopoty z budową obwodnicy do Stargardu IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 25.08.05, 05:29
      Powinni im jeszcze podziekowac, ze chca zamienic. Ktos sobie kupil dzialke albo
      i mieszka tam cale zycie i mu nagle zabiora i kaza sie wynosic. GDDP ma
      poczucie humoru a ciekawe czy jakby to byla dzialka jednego z pracownikow to
      czy tez by to tak wygladalo?
      • Gość: WitchKing Re: Kłopoty z budową obwodnicy do Stargardu IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.05, 21:09
        Co jest ważniejsze? Protesty dwóch starych kobit, czy półmilionowa aglomeracja?
        Oto jest pytanie. Mnie jako mieszkańca Szczecina nic nie obchodzą rozterki
        moralne dwóch babsztyli i ichb zasrane obejście!
    • antyknajak-13 do Mariusza 25.08.05, 05:53
      Mariusz. Dlaczego podajesz imiona i nazwiska właścicielek tego gruntu. Narażasz
      te panie na wiele niebezpieczeństw.
      • Gość: czytelnik Re: do Mariusza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 08:31
        Wara kazdemu od własności prywatnej. Zamieszkujący ludzie maja dobra wolę,
        zamiana. A dyrekcja dróg, cwaniacko próbuje wywłaszczyć i to na siłę. Całe
        szczęście przepisy europejskie stanowią inaczej. Jeżeli trzeba, to niech
        załatwią im dwa domy. Poza tym te sprawy powinne być wyregulowane przed
        rozpoczęciem inwestycji. Kto dał pozwolenie na budowę w takim stanie, i kto
        aplikował o srodki finansowe bez tytułu własności gruntu?
    • Gość: Jazzek Re: Kłopoty z budową obwodnicy do Stargardu IP: *.wro.volvo.net / 62.29.248.* 25.08.05, 09:00
      Śmiechu warte... Inwestycja warta bez mała 9 milionów, a im szkoda
      kilkudziesięciu tysięcy dla ludzi.
    • delcko W Szczecinie tak,i zabieg nazywa się biznesem 25.08.05, 09:25
      W Szczecinie też była taka sytuacje, kiedy fragment gruntu pod Kaskadę został własnością tzw "biznesmenow" (chyba Rozsenbarga i Łutszczewskiego). Wtedy jak pamiętam, nazwano to uczciwym interesem. Po prostu kupili taniej , sprzedają drożej. A w w/w przypadku nie ma mowy o biznesowaniu, więc urzędasom się wydaje że mogą komuś coś narzucić i nakazać sprzedaż za grosze!!!!! Szanowne Panie właścicielki gruntu na którym chcą zbudować drogę!!! Proszę nie sprzedawać tego cennego kawałka ziemi poniżej jego 10-cio krotnej wartości!!!!! 1 500 000 zł proponuję za niego skasować!!!!!!!!!!! pozdrawiam i trzymam kciuki!!!!!!
    • delcko Ziemia jest warta 1 500 000 zł i ani grosza mniej! 25.08.05, 09:35
      tyle Panie powinny skasować!!!! życzę powodzenia i trzymam kciuki!!!!!
      • amdrzej11 Re: Ziemia jest warta 1 500 000 zł i ani grosza m 25.08.05, 09:53
        Stuknij sie w glowe! Ta ziemia z domem jest warta 1 500 000 000 zl a nie 1 500
        000! Chcesz oszukac te panie podobnie jak urzednicy? Kobiety nie dajcie sie
        oszwabic! Ponizej 1 500 000 000 nie schodzcie! Trzymam za was kciuki!
        • Gość: krakus Re: Ziemia jest warta 1 500 000 euro i ani centa m IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 25.08.05, 10:08
          chodzi oczywiscie o 1 500 000 000 euro :)
          • Gość: Andrzej Re: Ziemia jest warta 1 500 000 euro i ani centa IP: *.nll.se 25.08.05, 11:25
            Oczywiscie! Przepraszam obie panie i uczestnikow forum!
    • amdrzej11 Re: Kłopoty z budową obwodnicy do Stargardu 25.08.05, 09:55
      Powtarza sie historia z Gornego Slaska, gdzie dzieki uporowi mieszkancow
      oraz opieszalosci i glupocie urzednikow nie zbudowano drugiej czesci drogi na
      lotnisko, i teraz trzeba bedzie oddac pieniadze UE.
      • Gość: łucja Re: Kłopoty z budową obwodnicy do Stargardu IP: 217.153.6.* 25.08.05, 13:38
        Panstwo powinno miec pieniadze na odkupienie gruntu nie dajcie sie kobiety
        to jest wasza własnosc moja ciocia 15 lat temu miała taka sytuacje w
        poznaniu na ulicy Ostrowskiej tez leciała autostrada dali tyle kasy ze kupili
        nowy dom , umeblowali od nowa ,nawet zapłacili za wszyskie rematy kafelkowania
        od A ---do--
        • Gość: Andrzej Re: Kłopoty z budową obwodnicy do Stargardu IP: *.telia.com 25.08.05, 20:06
          Jak ukrasc Kalemu to zle - dobrze jak Kali ukrasc!
        • Gość: olek Re: Kłopoty z budową obwodnicy do Stargardu IP: *.chello.pl 28.08.05, 13:28
          A mojej rodzinie po wojnie PRL zabrała ZA DARMO cały majątek, na który dziadek
          wcześniej zapracował. Dziś mógłbym się tam wprowadzić, pod warunkiem że
          odkupiłbym to, co zostało zabrane !!! Czy nie myślicie drodzy przedmówcy
          (niektórzy), że wasze argumenty m.in. na temat sentymentów oraz konieczności
          wyrównania krzywd brzmią śmiesznie ??? A może uważacie, że to w porządku iż
          Polska jest takim krajem, w którym pewna część społeczeństwa ma utrzymywać bandę
          darmozjadów, którzy tylko chcą wyciągnąć jak najwięcej dla siebie ?
          Powtarzam, zabrano nam majątek bez choćby grosza odszkodowania, a tutaj mówi się
          o odszkodowaniu i to w wysokości całkiem sporej jak na to co chcą zabrać.
    • Gość: DANNY Re: Kłopoty z budową obwodnicy do Stargardu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 13:45
      "Zakopianka" to taka droga która łączy świat z Zakopanem. Centralne media przy
      okazji kazdego długiego weekendu trąbią o gigantycznych korkach, jakie się tam
      tworzą. Wieje grozą a ja tarzam się ze śmiechu, kiedy słyszę, że modernizacja
      tej drogi (krótko mówiąc jej poszerzenie i obwodnice miejscowości) nie ma szans
      na realizację, bo nie zgadzają się okoliczni mieszkańcy zwani Góralami. Nie
      zgadzają się, bo zmodernizowana droga omijałaby ich sioła i nie mogliby wciskać
      oscypka i kapci wolno przejezdżającym turystom.

Dalej brak jest rozwiązań systemowych, pozwalających uniknąć spekulacji gruntami
      i pozwalających proste pod względem proceduralnym wywłaszczanie z terenów
      określonych w planach długoletnich pod inwestycje drogowe.
    • Gość: Jan Z. Re: Kłopoty z budową obwodnicy do Stargardu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 16:24
      Tylko tunel. Czytałem że sklepu Ikei w Szczecinie też nie wybudowano przy
      Szosie Poznańskiej z podobnego powodu.
      • Gość: techno Re: Kłopoty z budową obwodnicy do Stargardu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 16:38
        Kiedyś czytałem o pewnym przypadku w Niemczech. Niemcy chcieli puścić o ile
        dobrze pamiętam autostradę (bądź linię kolejową - przepraszam, ale wypadło mi to
        z głowy;), na co nie zgadzał się właściciel pewnej działki. I oczywiście chciał
        kolosalne pieniądze za jej sprzedaż... No i się facet przeliczył:D Projektanci
        stwierdzili, że lepiej wybudować tunel. I jak pomyśleli, tak zrobili... A
        "przedsiębiorczy" Niemiec obszedł się smakiem wielkich pieniędzy:) Mam nadzieję,
        że u nas też coś wymyślą...
        W Warszawie jakiś czas temu był przypadek, że pewna rodzinka nie godziła się na
        sprzedaż za "niskie" pieniądze swojego domu (znowu budowa drogi). Miasto
        postąpiło bezlitośnie... Droga i tak powstała kikla metrów od ich domu po czym i
        tak musieli się wyprowadzić bo nie mogli znieść hałasu jaki tam panował... A po
        wybudowaniu drogi nie dostali nawet części tego, co mogliby wcześniej dostać od
        miasta...
    • Gość: Willow Re: Kłopoty z budową obwodnicy do Stargardu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 22:10
      Niech każdy robi co do niego należy! Wnuczek niech broni babci bo to jego
      przyszły interes, inwestor niech liczy kasę bo musi zostać na premię, A JA CHCĘ
      W KOŃCU MÓC WYJECHAĆ Z TEGO CHOREGO MIASTA W CYWILIZOWANY SPOSÓB !!!
    • Gość: podatnik GDDKiA, to bolszewicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 12:01
      złodziejska organizacja przestepcza. żydokomuna okrada polaków z ich własności.
      własciciele chcą porozumienia, ale koszerne cwaniactwo woli ukraść ziemię pod
      inwestycję. bydlaki myślą że są w palestynie.
      • ja_aska Re: GDDKiA, to bolszewicka 01.09.05, 15:46
        znowu kretyn>
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka