Dodaj do ulubionych

Wątek popierających koalicję PO i PiS

14.09.05, 20:24
Sądzę, że czas już na to, abyśmy my, elektorat PO i PiS, wypowiedzieli się na
forum, na tematy istotne, te które naszym zdaniem trzeba podjąc w pierwszej i
tej dalszej kolejności po wyborach.

Nie ma sie co licytować na podatkowe procenty czy obsadę poszczególnych
gabinetów. Bądźmy mądrzy, patrzmy na naszą Ojczyznę i proponujmy naszym
liderom "gorące" tematy.

Ja ze swojej strony proponuję, w mojej ocenie, trzy sprawy:

1. Szybka nowelizacja Kodeksu Karnego - bandytyzm w Polsce trzeba zlikwidować
stanowczo, radykalnymi środkami.
2. Zmiana ordynacji podatkowej - nie fakt wystawienia faktury VAT, ale jej
zapłata przez nabywcę rodzi należność podatkową.
3. Zmiana Ustawy o zamówieniach publicznych - kryterium najniższej ceny nie
może być podstawą wyboru wykonawcy.

Zapraszam wszystkich do dyskusji i wymiany poglądów.
Obserwuj wątek
    • swarozyc Re: Wątek popierających koalicję PO i PiS 14.09.05, 20:30
      Czystka w sadach.
      Odrzucenie konkordatu(pozbawienie kleru statusu "niedotykalnych")
      Zdyscyplinowanie policji politycznej
      Redukcja administracji panstwowej(30-50%)
      Zastopowanie finansowania "fundacji" roznego rodzaju, zyjacych tylko z dotacji
      panstwowych..
      • 0rhplus Re: Wątek popierających koalicję PO i PiS 14.09.05, 20:47
        swarozyc napisał:

> Zdyscyplinowanie policji politycznej

Swar, pozostałe postulaty są dla mnie czytelne, ten jeden mnie zdziwił: policja
        polityczna?
        Rozwiń myśl, proszę.
        • swarozyc Re: Wątek popierających koalicję PO i PiS 14.09.05, 20:48
          Policja polityczna ma sluzyc panstwu, a nie politykom czy partiom.
          Czyzby to nie bylo oczywiste?!
          • 0rhplus Re: Wątek popierających koalicję PO i PiS 14.09.05, 20:50
            swarozyc napisał:

> Policja polityczna ma sluzyc panstwu, a nie politykom czy partiom.
            > Czyzby to nie bylo oczywiste?!

To jest oczywiste. Myślałam raczej o odpolitycznieniu policji jako takiej.
            • swarozyc Re: Wątek popierających koalicję PO i PiS 14.09.05, 20:53
              Rozdzial panstwa od kosciola.
              Grozba realnej kary dla wszystkich politykow, policjantow, lekarzy sedziow i
              calej reszty "elity" w tym kraju za popelnione przestepstwa.
              Zniesienie idiotycznej "znikomej szkodliwosci czynu"
              itp
              • 0rhplus Re: Wątek popierających koalicję PO i PiS 14.09.05, 20:59
                swarozyc napisał:

> Rozdzial panstwa od kosciola.
                > Grozba realnej kary dla wszystkich politykow, policjantow, lekarzy sedziow i
                > calej reszty "elity" w tym kraju za popelnione przestepstwa.
                > Zniesienie idiotycznej "znikomej szkodliwosci czynu"
                > itp

Podpisałem sie ręką i nogą.
    • Gość: KF Re: Wątek popierających koalicję PO i PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 20:31
      Najpierw proponuję
      * odplugawić język,
      * przestać podpierać się agenturą,
      * nie fałszować żadnych dokumentów,
      * skończyć z prowokacjami i intrygami,
      * ujawnić wreszcie oświadczenie majątkowe Tuska za 2004 r. i wyjaśnić skąd u
      niego takie horrendalne honoraria z Millenium Media, bo efektów to raczje tego
      pisarstwa nie widać, za które bierze forsę.
      Jak się już uporacie z tymi drobiazgami i się jakoś uwiarygodnicie w oczach
      pozostałych - to możecie zacząć te wasze walki z bandytyzmem, p[odatkami itp.
      Narazie zlikwidujcie wewnątrz siebie wasz bandytyzm polityczny.
      • 0rhplus Do Felka. Kurde. 14.09.05, 20:42
        Nie doczytałeś tematu Feluś, ten wątek nie dla Ciebie.
        • kurde.felek Od KF do (0)Rh+ w odpowiedzi. 14.09.05, 21:30
          Przeczytałem ze zrozumieniem.
          Ośmielam się zauwazyć polityczny gladiiatorze, że forum GW jest OGÓlNODOSTĘPNE
          i jak nasz ochotę na polityczne wyższe sferuy, absolutyzm i tp, to załóż sobie
          prywatne, elitarne dla wybranych i wyselekcjonowanych Formowiczów.
          Póki co - jest demokracja.
          Przy okazji chciałabym przytoczyć Ci fragment wypowiedzi pewnego pastora, dr
          Diericha Bonhoffera, którego Niemcy powiesili w 1945 r.za udział w spisku na
          Hitlera.
          Podzielam jego opinię.
          Jest adekwatna do Twojej postawy.
          Oto ona, cytuję:
          (... )"Głupota jest jeszcze groźniejszym wrogiem niż bycie złym.
          Przeciwko złu można protestować, można je skomprmitować, w ostateczności można
          mu zapobiec siłą.
          Zło, pozostawiając w człowieku niesmak, pozostawia także pierwiastek
          samorozkładu, który nosi w sobie.
          Wobec głupoty pozostajemy bezbronni. Nic się nie da tutaj uczynić ani
          protestem, ani przemocą.
          Dlatego bardziej miejmy się na baczności wobec głupca niż wobec złego.
          Nigdy nie zdołamy przekonać głupca za pomocą argumentów, jest to bezsensowne i
          niebezpieczne...
          Przyjrzawszy się lepiej każdemu mocnemu systemowi władzy, czy to politycznej,
          czy religijnej, stwierdzamy, że uderza on w większość ludzi właśnie swoją
          głupotą...".
          Cytat pochodzi z "Etyki" Bonhoffera, z rodziału "O głupocie".

• e.beata Re: Od KF do (0)Rh+ w odpowiedzi. 14.09.05, 22:01
            Z szacunkiem felek ale Orhplus ma rację.
            Ten wątek jest na inny temat, niż przez ciebie poruszony.
            Masz prawo się w nim wypowiedzieć ale trzymaj się tematu.

Co ty dzisiaj taki zdenerwowany jesteś?
            • Gość: K.F. Re: Od KF do (0)Rh+ w odpowiedzi. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 22:11
              Dzięki za nadzwyczajną troskę o mnie, ale nie jestem zdenerwowany.
              To takie falszywe w Twoich ustach, w rozmowach z Wizytką, jesteś uczciwsza.
              Jeśli sądzisz,że decyzja Coimoszewicza mnie wyprowadziła z równowagi, to się
              mylisz, wiem o niej od kilku dni.
              Nawet w poniedziałek wymieniałem na ten temat kilka zdań z ministrem
              Piechotą...
              Ten wątek jest,jak dobrze zrozumiałem nt. działań przyszłej koalicji Po-PiS
              związanych z naszym państwiem.
              Moje uwagi są zatem na temat.
              • e.beata Re: Od KF do (0)Rh+ w odpowiedzi. 14.09.05, 22:28
                OK. Uważasz, że nie jesteś zdenerwowany.
                Ja odbieram wzrokiem i 6 zmysłem co innego.
                Pozostanmy przy różnicy zdań.

>> To takie falszywe w Twoich ustach, w rozmowach z Wizytką, jesteś uczciwsza.

Możesz szerzej rozwinąć? Co jest fałszywe? Nie kumam.

> Jeśli sądzisz,że decyzja Coimoszewicza mnie wyprowadziła z równowagi

Nawet nie brałąm tego pod uwagę.
                A jednak przewrażliwiony jesteś.
                W ogóle mnie nie interesuje z kim rozmawiałeś i co wiesz od kilku dni.
                Myślałam, że masz zły dzień, może problemy w pracy.
                Nawet sprawdziłam czy nikt się pod Ciebie nie podszywa, ale login bez błędu.
                Chociaż nadal coś tam we mnie siedzi, że może dawny felek to jednak inna osoba
                była, a ty tylko po koleżensku piszesz dzisiaj ;-)

Jak by nie było wczorajszy felek był sympatyczniejszy ;-)

Tak wątek dotyczy PO-PIS.
                Ale gdy rozmowa dotyczy uprawy fasolki, a ktoś wyskoczy z przepisem kulinarnym
                na fasolkę po bretońsku, to nie jest w temacie.

• Gość: K.F. Re: Od KF do (0)Rh+ w odpowiedzi. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 22:43
                  Beatko - może masz sokoli wzrok i 6 zmysł i sprawdzasz mi moje loginy, ale na
                  Boga, nawet przy takiej doskonałości - nie jesteś w stanie sprawdzić czy jestem
                  zdenerwany czy nie.
                  Dzień mam normalny, ani lepszy ani gorszy niż inne. Bywały znacznie gorsze niż
                  ten.
                  O fasolce nie pisałbym, o polityce i gospodarce tak.
                  Obie te dziedziny - związane są z moją pracą.
                  Im więcej wiem, tym łatwiej mi się pracuje. PO-PiS będzie kształtować
                  gospodarczy obraz Polski w najbliższym czasie.
                  Wybacz, ale żeby móc oceniać gospodarkę i politykę gospodarczą - muszę znać
                  tych, którzy będą je kreować. Przyszłych posłów, lokalnych polityków, ludzi z
                  PO-PiSem związanych i wpływowych, sprzyjajacych dziennkarzy itp. Ich pogłądy,
                  ich metalnosć, ich sposób interpertacji, wydawania sądów i opinii, stosunku do
                  opozycji itp.
                  Forum jest jedną z płaszczyzn, gdzie się ich poznaje.
                  Chyba to normalne, nie sądzisz?
                  • e.beata Re: Od KF do (0)Rh+ w odpowiedzi. 14.09.05, 22:54
                    Moze jako mężczyzna nie jesteś w stanie tego pojąć, /nie obrażam mężczyzn, ale
                    wy macie mięśnie my intuicję/, ale po sposobie pisania, wypowiadania się jestem
                    w stanie często ocenić stan nerwów rozmówcy ;-).

Myślę, że pogadamy jutro. Dzisiaj jakoś ciężko z tobą rozmawiać.
                    A moze ty po piwku jesteś, bądż po czym innym i stad ta zmiana?
      • Gość: marian paździoch Re: Wątek popierających koalicję PO i PiS IP: *.internet.v.pl 14.09.05, 20:45
        kf, to co proponujesz jest awykonalne.
        popatrz na listy wyborcze, kto jest na pierwszych miejscach.

mp
        • kurde.felek Re: Wątek popierających koalicję PO i PiS 14.09.05, 21:40
          Widzę Marianku - sam kwiat PO. Widać lepszego asortymentu nie mieli.
      • Gość: EA Re: Wątek popierających koalicję PO i PiS IP: *.danmax.pl / 213.155.191.* 14.09.05, 20:51
        Gość portalu: KF napisał(a):

> * ujawnić wreszcie oświadczenie majątkowe Tuska za 2004 r.

O, od kiedy to strony sejmu są tajne ?

orka.sejm.gov.pl/OswIVk.nsf/web/409

> i wyjaśnić skąd u
        > niego takie horrendalne honoraria z Millenium Media, bo efektów to raczje tego
        > pisarstwa nie widać, za które bierze forsę.

orka.sejm.gov.pl/RejIVk.nsf/web/409

Rozumiem że te uwagi w dalszym ciągu mają na celu obronę wielkiego męża stanu
        jakim - wg ciebie - był Cimoszewicz...

• Gość: zona pijaka Re: Wątek popierających koalicję PO i PiS IP: 5.5.* / *.proxycache.rima-tde.net 14.09.05, 21:01
          A ja mam już przygotowane butelki z benzyną (po jabolach) i broń gładkolufową.
          Jak w wojsku, PO PIS ma u mnie ogon na 365 cm. Codziennie ucinam centymetr.
          • 0rhplus Stara i ślepa - Żona Pijaka 14.09.05, 21:03
            Gość portalu: zona pijaka napisał(a):

> A ja mam już przygotowane butelki z benzyną (po jabolach) i broń
            gładkolufową.
            > Jak w wojsku, PO PIS ma u mnie ogon na 365 cm. Codziennie ucinam centymetr.

Wątek dla zwolenników, nie kłusowników, matka.
            • kurde.felek Re: Stara i ślepa - Żona Pijaka 14.09.05, 21:42
              Żoneczko - toż to "ynteligencja" platformiasta - nie oczekuj tu jakieś logiki i
              rozumu. 200% nadęcia, głupota niereglamentowana i dzióbki pełne frazesów - vide
              ta lista pobożnych życzeń. Jak w pzredszkolu.
        • kurde.felek Re: Wątek popierających koalicję PO i PiS 14.09.05, 21:22
          Rozliczenie za rok 2004 pojawiło się zupełnie niedawno na stronach
          internetowych , bowiem kiedy analizowałem oświadczenia majątkowe Tuska jakieś 3
          tyg. temu - tego za 2004 r - nie było. Pojawiło się po pewnych publikacjach na
          ich temat.
          Po drugie - ten wykaz znam. Pytanie jest nadal aktualne.
    • swarozyc Re: Wątek popierających koalicję PO i PiS 14.09.05, 21:02
      wiecej fabryk, a mniej powiatow(w zasadzie to nalezaloby je zniesc i powiekszyc
      niektore gminy ktore nie sa samowystarczalne)
      • Gość: 126p Re: Wątek popierających koalicję PO i PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.05, 22:21
        Swarożyc napisał:
        więcej fabryk:
        - to chyba jest niezależne od rządzących, tylko od napływu inwestorów, i tych
        należy umjejętnie ściągać do kraju,(no tak, to właśnie sprawa dla nowego rządu)
        więc nie przeszkadzać w rozwoju legalnych biznesów.
        mniej powiatów:
        - po tylu reorganizacjach administracyjnych związanych z przemianami
        ustrojowymi, które zaszły w ostatnich 20 latach w Polsce nie wydaje mi się
        słuszny ten postulat. Przedtem urzędy rejonowe, teraz starostwa powiatowe,
        wymiana kompetencji i nazw wprowadza interesantów tych urzędów w totalną
        dezorientację. Ludziska do tej pory nie wiedzą w którym urzędzie jaką sprawę
        załatwić. Jeżeli teraz dokona się kolejna zmiana, będzie kolejny chaos.
        Poza tym, nie da się powiększyć gmin kosztem powiatów, bo to powiaty właśnie
        zawierają w sobie po parę lub parenaście gmin. Można tylko powiększyć jedną
        gminę kosztem drugiej, co jest nielogiczne.

Dodał bym od siebie jeszcze jedną ważną moim zdaniem kwestię:
        Poszczególne województwa - szczególnie zachodniopomorskie - muszą pilnować i
        wymusić na rządzie aby budżety przydzielane centralnie na administrację nie
        były naliczane według liczby miejscowej ludności, co jest w chwili obecnej
        stosowane, lecz według zadań i obowiązków.
        Przykład: Każda gmina w pasie nadmorskim dostaje takie środki na utrzymanie
        swojej administracji jakie wynikają z jej liczby mieszkańców. Tylko, że np. w
        Rewalu, Pogorzelicy czy nawet Kołobrzegu inna jest liczba ludności w styczniu
        czy lutym a inna w sezonie wakacyjnym. (kilkukrotnie większa) Inne są zatem lub
        bardziej zwiększone obowiązki i zakres pracy służb administracyjnych, od
        policji poprzez urzędasów na służbie zdrowia kończąc.Aby zadania te były w
        miarę uczciwie wykonywane musi nastąpić zmiana systemu rozdziału finansów na te
        cele.
        • swarozyc Re: Wątek popierających koalicję PO i PiS 14.09.05, 22:27
          To miala byc paleta zadan do wykonania, lub jak okreslil to Felek, "pobozne
          zyczenie"..
          Zadania sa rozne; wazniejsze i mniej wazne, bardziej realne do zrealizowania
          lub mniej.
          Jezeli mamy zmniejszyc administracje, to dobrym srodkiem do tego jest
          zniesienie powiatow. Z pewnoscia trudne do realizacji.
          Gminy mozna polaczyc np. Rewal i Karnice. Najbogatsza w wojewodztwie i
          najbiedniejsza.
    • Gość: Fugazi ja nie popieram bo to nie ma sensu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 21:14
      - Zakaz monopoli
      - Zniesienie przymusu ubezpieczeń
      - Zniesienie wpływu państwa na umowy cywilne ich kształt i zakres
      - Rozwiązanie karteli, ewentualnie zniesienie obowiązku przynależności do organizacji zawodowych
      - Zniesienie koncesjonowania poza przemysłem zbrojeniowym
      - Likwidacja przywilejów związkowych i wpływu pracowniczych organizacji na kształt i wybór prywatyzacji
      - Całkowite zniesienie ceł i akcyzy
      - Prywatyzacja sektora publicznego możliwie jak najbardziej i reprywatyzacja majątku
      - Likwidacja ministerstwa sprawiedliwości. Sądy maja być niezawisłe.
      - Zaniechanie przetrzymywania w celi bez wyroku sądowego.
      - Legalizacja związków dowolnej kombinacji (płci)
      - Armia zawodowa apolityczna i areligijna
      - Szkolnictwo i s.zdrowia prywatne.
      - Chłosta za udowodnioną korupcję w sektorze publicznym
      - Chłosta za deficyt w sektorze publicznym
      - Chłosta za udowodnione (współ) finansowanie zadań innych niż publiczne przez organy publiczne

Idę o zakład, że wasza opcja ani jednego z tych postulatów nie zrealizuje.

Pozdrawiam
      Fugazi
      • Gość: zona pijaka Re: ja nie popieram bo to nie ma sensu IP: 5.5.* / *.proxycache.rima-tde.net 14.09.05, 21:44
        Program dla samogwałtu
        Nasamprzód wszystko znacjonalizować. A potem wprowadzic ustawę o dzialalnosci
        gospodarczej z rygorystycznym zapisem na wzór z 1989r. Ze wolno robić wszystko
        co nie zabronione. A zabronione, to tylko handel bronią. Za kazdą próbę
        wprowadzenia kontygentu, koncesji - podpisujacy dostaje kare smierci. Podatki
        progresywne plus wprowadzenie podatku obrotowego 1 procentowego.
      • swarozyc Re: ja nie popieram bo to nie ma sensu 14.09.05, 21:44
        Gość portalu: Fugazi napisał(a):
        > - Zniesienie przymusu ubezpieczeń
        > - Całkowite zniesienie ceł i akcyzy
        > - Likwidacja ministerstwa sprawiedliwości. Sądy maja być niezawisłe.
        > - Zaniechanie przetrzymywania w celi bez wyroku sądowego.
        > - Armia zawodowa apolityczna i areligijna
        > - Szkolnictwo i s.zdrowia prywatne.
        > '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
        Zechcialbys rozwinac swe rozumowanie odnosnie w/w punktow?
        • Gość: H56 koalicja bez programu, he,he IP: *.comnet.krakow.pl 14.09.05, 22:41
          każdy sobie rzepkę skrobie. Zobaczymy po debacie. Orhplus, neutralne wątki
          zakładaj na stronach PO. Nie mam zamiaru pytać czy mogę tu wejść. Twoja Marysia
          też mnie nie pytała czy chcę konkordatu.
          • 0rhplus Re: koalicja bez programu, he,he 15.09.05, 06:23
            Gość portalu: H56 napisał(a):

> każdy sobie rzepkę skrobie. Zobaczymy po debacie. Orhplus, neutralne wątki
            zakładaj na stronach PO. Nie mam zamiaru pytać czy mogę tu wejść. Twoja Marysia
            też mnie nie pytała czy chcę konkordatu.

Pięknie dziękuję za połajankę Panie Henryku.
            Czas zmierzyć ciśnienie, bo może być za późno.
        • Gość: Fugazi Re: ja nie popieram bo to nie ma sensu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 22:43
          Idzie o wszystkie dziś obowiązkowe ubezpieczenia: społeczne (np. ZUS) i majątkowe (np. OC).
          Wolny wybór co do formy i wysokości. Wolność człowieka jest priorytetem i bazą na której można budować przyszłość. Brak takowego ubezpieczenie nie wyklucza odpowiedzialności cywilnej z winy popełnionej a nie ubezpieczonej. Powództwo cywilne winno być powszechne i szybkie.

- Całkowite zniesienie ceł i akcyz
          Cła przekładają się na dodatkowe podatki konsumenckie. Te zaś są sprzeczne z zasadą równości i sprawiedliwości. Równość obok wolności stanowi fundament przyszłości.

- Likwidacja ministerstwa sprawiedliwości. Sądy maja być niezawisłe.
          Ministerstwo sprawiedliwości służy politycznemu kontrolowaniu sądów i prokuratury. Te zaś winny być niezależne od polityki w szczególności.

- Zaniechanie przetrzymywania w celi bez wyroku sądowego.
          Zamach na sprawiedliwość jakimi są bezpodstawne aresztowania uzasadniany jest troską o dowody przestępstwa (czytaj opieszałością sądów). Prawo winno być na tyle rychliwe a sądy pracowite aby przestępca po 48 godzinnym areszcie otrzymał wyrok skazujący lub wyrok uniewinniający. Jeżeli państwa na to nie stać aresztant winien być zwolniony i pozostawać na wolności do rozprawy. Nie wykluczam aresztu domowego. Zasada sprawiedliwości obok wolności i równości stanowi kolejny fundament.

- Armia zawodowa apolityczna i areligijna
          Co tu tłumaczyć?

- Szkolnictwo i s.zdrowia prywatne.
          Wyłączna kontrola nad wykształceniem dziecka winna spoczywać na rodzicach.
          Urzędnikom nic do tego. Szkoła publiczna szkoli wg sztampy podyktowanej politycznie. Politycy (urzędnicy) nie są zainteresowani elementem myślącym inaczej. Przymus korzystania ze szkolnictwa kontrolowanego przez urzędników stanowi pogwałcenie zasady wolności.
          Państwowa służba zdrowia choć i szkolnictwo (w mniejszym stopniu) na tyle się skompromitowała (jedynymi leczonymi są urzędnicy NFZ, ich rodziny i znajomi) że jedynym wyjściem jest jej likwidacja lub pozostawienie wyłącznie ratownictwa.

Pozdrawiam
          Fugazi
          • Gość: K.F Re: ja nie popieram bo to nie ma sensu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 22:52
            Proponujesz:
            Idzie o wszystkie dziś obowiązkowe ubezpieczenia: społeczne (np. ZUS) i
            majątkowe (np. OC).
            Wolny wybór co do formy i wysokości. Wolność człowieka jest priorytetem i bazą
            na której można budować przyszłość. Brak takowego
            ubezpieczenie nie wyklucza odpowiedzialności cywilnej z winy popełnionej a nie
            ubezpieczonej. Powództwo cywilne winno być
            powszechne i szybkie.
            No i jak to miałoby wygladać np. w przypadku kolejnej powodzi i
            nieubezpieczonych rolników? Pójdzie do nich Rokita czy Kaczyński i powie -
            moglibyście się ubezpieczać, to byście mieli teraz odszkodowania! Tusk mu
            przyklaśnie?
            No to jak w tym kontekście wygląda napadanie PO-PiS-owcow na Cimoszewicza, ze
            zwrócił uwagę rolnikom, że nie ubezpieczyli się?
            Teraz to dobre, a wtedy nie?
            Czegoś tu nie rozumiem.
            Cel całkowicie nie zniesiesz, bo Unia na to nie pozowoli, chyba,zę sie z niej
            wypiszemy. Vide tekstylia z Chin.
            • Gość: Fugazi Re: ja nie popieram bo to nie ma sensu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 22:53
              Z kimś mnie mylisz Felek . Ja na PO nie głosuję.

Pozdrawiam
              Fugazi
              • Gość: Fugazi Re: ja nie popieram bo to nie ma sensu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 22:57
                Nie pozwalić to może mi żona na dziwki chodzić. Unii nic do tego co w mym domu.
                Chyba, że uważasz, że wszystko jest wspólne i przykładowy Niemiec może Ci nie pozwolić.

Pozdrawiam
                Fugazi
              • Gość: K.F. Re: ja nie popieram bo to nie ma sensu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 23:03
                Domyśłam się, ale pomysł ze zniesieniem ubezpieczeń to Twój czy PO-PiS,u bo już
                mam mętkim w mózgu?
                • Gość: Fugazi Re: ja nie popieram bo to nie ma sensu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 23:07
                  > Domyśłam się, ale pomysł ze zniesieniem ubezpieczeń to Twój czy PO-PiS,u bo już mam mętkim w mózgu?
                  Nie tylko Ty. PO bąka coś a właściwie lokalni kacykowie coś od czasu do czasu o czymś tam bąkają. Nie wiadomo już czy to program PO czy program bakającego kacyka czy jego kumpla z osiedla.
                  Taki mętlik (burdel) już jest, że nic nie wiadomo konkretnie.

Pozdrawiam
                  Fugazi
                  • Gość: H56 Re: ja nie popieram bo to nie ma sensu IP: *.comnet.krakow.pl 14.09.05, 23:11
                    no właśnie, czyje w końcu te propozycje programów ?
                    • Gość: Fugazi Re: ja nie popieram bo to nie ma sensu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 23:14
                      Jak chcesz mogą być twoje.

Pozdrawiam
                      Fugazi
                      • swarozyc Fugazi 14.09.05, 23:17
                        widze fugazi zes dzisiaj nie w formie. Chcesz puscic wszystko na zywiol
                        ("wolna gre sil wolnorynkowych"), a mnie sie wydaje ze to trzeba za morde
                        wziac..

PS a co wlasciwie oznacza twoje pseudo?
                        • Gość: Fugazi Re: Fugazi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 23:21
                          fish.beep.pl/tekst/fugazi.htm
                          Pozdrawiam
                          Fugazi
    • hotcat01 Re: Wątek popierających koalicję PO i PiS 14.09.05, 23:39
      dodam kilka rzeczy dla mnie istotnych:
      - możliwośc wyboru ubezpieczenia społecznego, nie tyle co likwidacja ZUS-u ale
      pełna swoboda w wyborze jak w 2 filarze
      - likwidacja ubezpieczenia zdrowotnego - płatna służba zdrowia - to co się w
      tej chwili dzieje z tzw. "bezpłatną" to czysta hipokryzja, nie posmarujesz to
      Cię nie wyleczą, oczywiście wiąże się to z rewolucyjna reformą służby zdrowia,
      - VAT naliczony - ten pomysł się już pojawiał, płatny w momencie uzyskania
      zapłaty od kontrahenta
      -MOŻLIWOŚĆ ODLICZENIA VAT-U OD ZAKUPU SAMOCHODU I JEGO EKSPLOATACJI ( PALIWO)
      nie rozumiem dlaczego nadal samochód traktowany jest jak luksus a nie narzędzie
      pracy czy inne środki trwałe
      - finansowanie kościołów z pobieranych podatków -jak w Niemczech, podatnik ma
      możliwość deklarowania na jaką instytucję kościelną chce łożyć ( zaraz się
      okaze że sami niewierzący ;) )
      -program finansowania infrastruktury komunikacyjnej a w szczególności dróg -
      akcyza z paliwa itp.
      - of course, uproszczenie systemu podatkowego plus liniowy, powtarzam się ale
      dla mnie to b. istotne
      itp. itd, zyczeń jest bez liku

a szczerze mówiąc, może nasi lokalni platformersi-kandydaci pochwalą się
      szerzej co chcą i mogą wywalczyć dla Sz-na i regionu, to jest b. ważne a o tym
      nikt nie wspomniał, może im coś zasugerujemy na tym polu
      • e.beata Re: Wątek popierających koalicję PO i PiS 15.09.05, 08:49
        Tak jak w propozycji Fugaziego likwidacja obowiązkowych ubezpieczeń jest
        knotem, tak samo myśle o likwidacji obiowiązkowej składki zdrowotnej.
        W bogatym kraju, mogłabym się nad tym zastanowić, ale w Polsce.....?!
        Już teraz ludzie giną, są pozbawiani potrzebnych metod leczenia z braku
        pieniędzy, choć składki płacą.
        Chyba że masz na myśli ukrytą eutanazję?
        • Gość: Fugazi Re: Wątek popierających koalicję PO i PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 09:06
          > Tak jak w propozycji Fugaziego likwidacja obowiązkowych ubezpieczeń jest
          > knotem, tak samo myśle o likwidacji obiowiązkowej składki zdrowotnej.
          > W bogatym kraju, mogłabym się nad tym zastanowić, ale w Polsce.....?!
          Jestem bogaty i myślący. Czy mogę zdecydować gdzie i czy się ubezpieczać?
          Czy wolisz żeby głupszy i biedniejszy mnie ubezpieczył a na starość pokazał figę?

Pozdrawiam
          Fugazi
          • dyrgosia Re: Wątek popierających koalicję PO i PiS 15.09.05, 14:21
            I znów nie zrozumieliście, to miał być wątek piewczy dla popisów...
            inne zdania niemile widziane, przyzwyczajać się, to wytyczne na najbliższe
            miesiące...
        • hotcat01 Re: Wątek popierających koalicję PO i PiS 15.09.05, 14:36
          wybacz, cenie swoje pieniądze i nie widzę powodu dla którego nie mogę decydować
          kto ma nimi obracać. Knot ? Czy sprawiedliwość ? Sądze ponadto, że jeśli miałbym
          mozliwość wyboru to więcej bym zyskał na tym, ze bym płacił abonament
          Medicoverowi czy Falckowi czy innej firmie tego typu niż płacąc składki
          zdrowotne i z nich nie korzystać, znowu jest to marnowanie pieniędzy. Można
          wprowadzić obowiązek ale z możliwością wyboru gdzie się chce leczyć. Poza tym
          wysokość składek obowiązkowych :) to już przesada. Prowadząc działalność
          gospodarczą płaci się circa 700 zł miesięcznie z tego tytułu, za 700 zł sprawdź
          sobie co oferują instytucje finansowe i medyczne. Ubezpieczysz się na życie z
          funduszem emerytalnym za 250 zł/m-c a za 150 zł wykupisz abonament na ochronę
          zdrowia. Zostaje 300 zł które mogą zostać w kieszeni. Wyobraź sobie co się
          dzieje ze składkami z tytułu umów o pracę które są jeszcze wyższe. Sorry, dla
          mnie to wystarczający powód żeby skasować ten chory system ubezpieczeń
          społecznych. Masz rację, nie stać nas Polaków na utrzymywanie tego systemu,
          chyba, że Ty lubisz szastać pieniędzmi ? Poza tym co Ty piszesz? "> Już teraz
          ludzie giną, są pozbawiani potrzebnych metod leczenia z braku
          > pieniędzy, choć składki płacą. " Sama przyznajesz że to złodziejski system
          który g.. gwarantuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka