Dodaj do ulubionych

Calbud - Plus

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 21:03
Znalazłam ciekawą informację. Poruszyła temat maria w wątku Arkadiusz
Litwiński:
Czy prawdą jest, że grunt trafił w ręce Calbudu, a nie Miasta ? i że został
sprzedany Niemcom (część gruntu pod hipermarket) za 1 mln EURO. Ja nie
oczerniam, ja tylko pytam czy to prawda. Kto zatem jest uczestnikiem tej
transakcji jeżeli nie Calbud. Kto, dlaczego nie Miasto gdzie pan był jak
dokonywała się transakcja.

Ten wpis dotyczy terenu przy ul. Janickiego na którym postawiono sklep Plus?
Czy prawdą jest, że teren ten nabyła firma będąca własnością pana
Litwńskiego, który następnie sprzedał część tej nieruchomości pod
supermarket "Plus"? I od kogo został kupiony ten teren, skoro nie był on
własnością miasta. Przecież miasto wcześniej kupiło ten teren od wojska żeby
zrobić tam sąd, o czym rozpisywała się prasa.
Obserwuj wątek
    • Gość: KorOs Re: Calbud - Plus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 09:11
      zuza, nie konfabulujesz? Litwiński kupił ten grunt i sprzedał Niemcom?
      Domyślam się, że jako dyrektor - chociaż tylko(?) pracownik Calbudu - Litwiński
      powinien znać dobrze całą sprawę, tym bardziej, że w sprawę zaangażowane było
      również miasto a to wchodziło już w obszar zainteresowań radnego Litwińskiego.
      P. Litwiński powinien nam to wszysko wyjaśnić!
      Panie Arku, jest Pan w mojej czołówce knadydatów do sejmu. ja, moja liczna
      rodzina i szerokie grono znajomych liczymy na przekonujące wyjaśnienia w tej
      sprawie jeszcze przed wyborami.
      • Gość: marian paździoch Re: Calbud - Plus IP: *.internet.v.pl 18.09.05, 09:51
        nie jestem za tym,zeby litwiński coś wyjaśniał.

wyjaśnienia , nie zmienią i tak niekomfortowej sytuacji w jakiej znalazł się
        litwiński. mogą tylko wzmóc agresję na tym forum w stosunku do niego.
        zawsze znajdzie sie 'życzliwy' który podważy jego słowa.

np. korosa zapewnienia o zdecydowanym poparciu litwińskiego, jako czołwego jego
        kandydata, jest ono z gruntu fałszywe, co widać w przesładzaniu i ma na celu
        sprowokowanie w/w do polemiki z innymi 'życzliwymi'

ja i tak nie będę głosował na litwińskiego, mam swoich faworytów. może dlatego
        patrząc z boku, dostrzegam cały ten fałsz i podchody do tego kandydata.

mp

• antyknajak-13 Re: Calbud - Plus 18.09.05, 10:07
          Gość portalu: marian paździoch napisał(a):

> nie jestem za tym,zeby litwiński coś wyjaśniał.
          >
          > wyjaśnienia , nie zmienią i tak niekomfortowej sytuacji w jakiej znalazł się
          > litwiński. mogą tylko wzmóc agresję na tym forum w stosunku do niego.
          > zawsze znajdzie sie 'życzliwy' który podważy jego słowa.
          >
          > np. korosa zapewnienia o zdecydowanym poparciu litwińskiego, jako czołwego
          jego
          >
          > kandydata, jest ono z gruntu fałszywe, co widać w przesładzaniu i ma na celu
          > sprowokowanie w/w do polemiki z innymi 'życzliwymi'
          >
          > ja i tak nie będę głosował na litwińskiego, mam swoich faworytów. może
          dlatego
          > patrząc z boku, dostrzegam cały ten fałsz i podchody do tego kandydata.
          >
          > mp

Ponieważ rozważałem czy nie zagłosować właśnie na Arka, więc proszę go o
          wyjaśnienie na forum opisanej transakcji Calbudu.
        • Gość: KorOs Nie ufam Paździochowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 11:07
          paździochowi:

kryteria wyboru kandydata na posła ustalam sam, zgodnie z konstytucją RP.
          kandydat nie ma obowiązku odpowiadania na moje pytania ale może utracić mój głos.
          może w zamian za np. za butelkę arizony kupić glos jakiegoś oleandra, od którego
          ma prawo żądać gwarancji odpowiedniego skreślenia. czy oleander dotrzyma umowy
          (oleandry umieją glosować - i to jak!) kandydat może tylko domniemywać. takie
          jest zbójeckie (pardon: demokratyczne)prawo wyborcy!
          wszystko zależy od zaufania. a zaufanie, (moje), od FAKTÓW - nie haseł.
          np. nie ufam paździochowi gdy pisze:
          >ja i tak nie będę głosował na litwińskiego, mam swoich faworytów. może dlatego
          > patrząc z boku, dostrzegam cały ten fałsz i podchody do tego kandydata.
          • Gość: marian paździoch Re: Nie ufam Paździochowi IP: *.internet.v.pl 18.09.05, 11:37
            a to pech!

:-)

mp
        • Gość: kosa Re: Calbud - Plus IP: *.chello.pl 18.09.05, 11:42
          rzecz niebywała,ale tez tak uważam
          :)
    • albert_c Re: Calbud - Plus 18.09.05, 11:45
      Gość portalu: zuza napisał(a):

> Czy prawdą jest, że teren ten nabyła firma będąca własnością pana
      > Litwńskiego,

* ode mnie tylko male sprostowanie: AL nie jest udzialowcem firmy Calbud, ppelni
      tam tylko i az funkcje dyrektora.

I od kogo został kupiony ten teren, skoro nie był on
      > własnością miasta.

* od agencji wojskowej - Agencja Mienia Wojskowego dokladnie gdyz byl to teren
      wojska polskiego.

ja przyznam nie widze w tym nic za bardzo zdroznego - zdaje sie WAM oglosila jak
      zawsze to czyni przetarg na sprzedaz swojej ziemi - nie bardzo rzoumiem dlaczego
      miasto m.in. za moje pieniadze ma wpiewr kupic ziemie tylko po to by ja pozniej
      odsprzedac za chwile Niemcom czy innym Dunczykon czy komu badz.

mozesz mi wytlumaczyc?????

Przecież miasto wcześniej kupiło ten teren od wojska żeby
      > zrobić tam sąd, o czym rozpisywała się prasa.

* czy aby na pewno 'ten teren'?
      • albert_c odpowiedz jest tu 18.09.05, 11:48
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=28816886&a=29174696
      • Gość: zuza Re: Calbud - Plus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 20:04
        No i nie doczekaliśmy się odpowiedzi od pana Litwińskiego.A dywagacje czy
        Calbud kupił tą ziemię o Agencji Wojskowej czy też od miasta, oraz czy był na
        pewno na to przetarg czy też nie, wyjaśniane są przez forumowiczów, którzy
        piszą, że im się wydaje, co dla mnie nie jest wiarygodne. Ja bym chciała
        wiedzieć jaką rolę odegrał Calbud który jest pana Litwińskiego.Bo jeżeli jest
        to sprawa niejasne, to nie chcę oddawać głosu na człoweika, który jest jakoś
        tam poukładany w gospodarce, i później o0każe się, że Szczeci znowu słynie z
        mafii,korupcji i przekrętów. Ja bym chciała żeby nasi posłowie byli naprawdę
        najlepsi, ale widzę że to zmierza w złym kierunku.
        • Gość: ccc prawdy nie poznacie bo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 21:39
          lepiej żyć bez tej wiedzy. Nie ma w tym mieście sprawiedliwych i uczciwych
          polityków
          • Gość: kera Re: prawdy nie poznacie bo IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.05, 22:03

Areczku zaniemówiłeś ??
            Zuza czeka, ja czekam, inni czekają.
            Dasz nam odpowiedż czy wolisz do wyborów udawał strusia.
            Uważaj Aruś, bo nim sie obejrzysz, dostaniesz od wyborców kopa w ten strusi kuper.
            • Gość: meggy Re: Gdzie Wy żyjecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 22:37
              Czy Wam wszystkim się wydaje, że kandydaci na posłów nie robią nic innego tylko
              czytają forum gazety non stop? Niedziela jest od tego, aby spędzić ją w
              spokoju, z rodziną i choć na chwilę oderwać się od szalonego tygodnia!
              • e.beata Re: Gdzie Wy żyjecie? 19.09.05, 09:21
                A może zamiast czekać przeczytajcie wyjaśnienia Litwińskiego?
                albert podał wam link na tacy.
                Możecie takze sprawdzić w AMW czy na ten teren był przetarg.
                Myślę, że nikt na jeden temat nie będzie się rozdrabniał w wielu wątkach.
                • Gość: ToTam Re: Gdzie Wy żyjecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 11:02
                  A pani to jako rzecznik prasowy pana Litwińskiego? Przeczytałęm w linku i nic
                  tam nie wyjaśnił.Dalej nie wiemy jak to się stało że firma w któerej dyrektorem
                  jest Litwiński kupiła tereny od AMW a następnie sprzedała pod kolejny Plus.A w
                  ogóle jak to się stał że skoro na tym terenie nie ma planu zagospodarowania
                  przestrzennego, Plus dostał zgodę na budowe. To bardzo zastanawiające w świetle
                  bycia radnym przez pana Liwińskiego.
                  • Gość: byk Re: Gdzie Wy żyjecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 21:31
                    No właśnie to zastanawiające
                    • Gość: marian paździoch Re: zastanawiające, istotnie... co na to dyr. litw IP: *.internet.v.pl 19.09.05, 21:41

iński?

mp
                      • albert_c Re: zastanawiające, istotnie... co na to dyr. lit 19.09.05, 22:02
                        Marianie skad ta Twoja nadaktywnosc w okresie przedwyborczym???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka