zappka 24.09.05, 13:43 Witajcie, czy ktos mogłby mi powiedziec czy szczepionke IRS-19 dla dzieci na nawracajace katarki mozna podawac jak maluch juz jest zasmarkany czy trzeba czekac az wyzdrowieje??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
linda6 Re: IRS-19 24.09.05, 18:35 My stosowaliśmy za radą lekarki gdy synek był zdrowy, ale gdy podczas aplikacji złapał katar nie przerywaliśmy kuracji. Odpowiedz Link Zgłoś
mamagucia1 Re: IRS-19 28.09.05, 12:05 zappka napisała: > Witajcie, czy ktos mogłby mi powiedziec czy szczepionke IRS-19 dla dzieci na > nawracajace katarki mozna podawac jak maluch juz jest zasmarkany czy trzeba > czekac az wyzdrowieje??? Laryngolog mojego dziecka poinformowal nas, ze szczepionka wywoluje katar i jesli on jest wodnisty podajemy dalej. Jesli ropny i do tego np. stan podgoraczkowy odstawiamy na kilka dni, wyciszamy infekcje i kontynuujemy. Najlepiej skontaktowac sie z lekarzem ,ktory szczepionke zalecil. Nasz laryngolog: p. Wojcik-Machonska, przychodnia na 3-Maja. Musisz miec skierowanie od rodzinnego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś