Dodaj do ulubionych

Do jacka.zienkiewicza

28.09.05, 11:48
Czy Marcin M. już wytrzeźwiał?
Obserwuj wątek
    • xyz-xyz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 28.09.05, 12:26
      Co ty na to?

Sam Długosz nie jest związany z PO. Ma 39 lat, w PRL działał w opozycji, m.in.
      w NZS na Uniwersytecie Jagiellońskim. Po 1989 r. wstąpił do Kongresu Liberalno-
      Demokratycznego, a potem wraz z KLD znalazł się w Unii Wolności, która go
      desygnowała do rady nadzorczej TVP, a potem do radia publicznego.
      • jacek.zienkiewicz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 28.09.05, 17:30
        Ponawiam pytanie kto to jest Marcin M.?

A co do Długosza to proszę o sprecyzowanie pytania.
        Jeśli chodzi o to, że uważasz, że jego zasiadanie w Radzie Nadzorczej PR jest
        TKM-em, to odpowiadam, że nie wiem czy masz rację, bo nie znam pana Długosza,
        ani jego kwalifikacji. Przyznam tylko, że jak na RN PR, a wcześniej RN TVP to
        podejrzanie młody. Ale może zdolny i mądry.

Wiem o nim tylko tyle ile przeczytałem na stronie:
        www.prsa.com.pl/rn2.asp?id=51&x=1
        Przytaczam:
        "Andrzej Długosz
        ur. 1966 r. – przewodniczący Rady Nadzorczej „Polskiego Radia” - S.A. (od 1999
        r.) Absolwent Wydziału Prawa Uniwersytetu Jagiellońskiego, prezes Zarządu Cross
        Media PR."
        To trochę mało do oceny człowieka. Jeśli wiesz coś więcej to chętnie się dowiem
        i wtedy ocenię.
        Pzdr
        JZ
        • xyz-xyz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 29.09.05, 08:22
          Zatem czuję się zaproszony na wieczorek piwny. Może być Irish pub. Fugazi
          natchnął mnie chęcią na Guinessa:)))))))

To trochę mało do oceny człowieka. Jeśli wiesz coś więcej to chętnie się dowiem

Pan Długosz, to obecnie aresztant, z zarzutami machinacji finansowych i prania
          brudnej forsy. Nie zauważyłem byś zapytał publicznie Donalda Tuska o jego
          związki z panem Długoszem.
          • jacek.zienkiewicz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 30.09.05, 15:38
            xyz-xyz napisał:
            > Zatem czuję się zaproszony na wieczorek piwny. Może być Irish pub. Fugazi
            > natchnął mnie chęcią na Guinessa:)))))))

Nie tak szybko. Poza tym proponuję inną stawkę niż Ty.

> Pan Długosz, to obecnie aresztant, z zarzutami machinacji finansowych i prania
            > brudnej forsy. Nie zauważyłem byś zapytał publicznie Donalda Tuska o jego
            > związki z panem Długoszem.

Skoro nikt Tuska nie pytał to widać nie widział powodu, nawet dziennikarze np.
            Trybuny.
            A co do pana Długosza jak coś zbroił to jest tam gdzie powinien. A o jego
            związki z PO podpytam się bardziej zorientowanych i odpowiem Ci wtedy szerzej.
            Pozdrawiam
            JZ
            • xyz-xyz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 03.10.05, 14:20
              Pan Długosz

www.smd.org.pl/dzialy/o_nas/czhon.php
              I jeszcze chcę poznać pańską opinię o panu Sośnierzu. Nowemu poslowi z PO.
              • jacek.zienkiewicz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 03.10.05, 16:13
                Nie mam o nim żadnej opinii, bo go (Sośnierza) nie znam.
                A dlaczego pytasz akurat o niego? Masz jakąś "ciekawostkę"?
                JZ
                • xyz-xyz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 03.10.05, 16:23
                  Tak. Pan poseł ma zarzuty za niegospodarność w Śląskiej Kasie Chorych. Teraz
                  jest kandydatem PO na ministra zdrowia. Zainwestuj 2 zł i kup NIE Urbana.
                  Ciekawy artykuł:)
                  • jacek.zienkiewicz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 03.10.05, 16:41
                    Jak mi się uda to kupię i poczytam. Ewentualnie weź Urbana na piwko.
                    JZ
                  • albert_c Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 03.10.05, 22:05
                    xyz-xyz napisał:

> Tak. Pan poseł ma zarzuty za niegospodarność w Śląskiej Kasie Chorych.

* ;-)
                    A Ty wciaz to samo w tym temacie, z tego co pamietam to 'posunal' go sam
                    jegomosc Lapinski - specjalista od zarzadzania sluzba zdrowia.
                    nie czytalem NIE bo jak wiesz nie po drodze chytac mi ta gazete, ale jezeli to
                    jest w aktualnym nr to az sobie kupie aby zaspokoic swoja ciekawosc, bo swoja
                    droga to z tego co pamietam to akutar system wprowadzony przerz Sosnierza
                    przynosil dobre rezulaty.

Inna sprawa to sprawa ktora o nim opisywala Rzepa swojego czasu samym p[iorem
                    pani Marszalek - tak lubianej przez Ciebie zreszta;)

Teraz
                    > jest kandydatem PO na ministra zdrowia. Zainwestuj 2 zł i kup NIE Urbana.
                    > Ciekawy artykuł:)

* bez jaj, Sosnierz ministrem zdrowia???
                    • xyz-xyz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 04.10.05, 12:47
                      Sośnierz za frico oddał wytwórcom kart prawo czerpania korzyści z powierzchni
                      reklamowej na tych kartach. Circa 2 miliony rocznie. A co do Łapy. To prostak.
                      Jednak nie słyszałem żeby zarówno jemu, jak i Naumanowi postawiono jakiekolwiek
                      zarzuty. A taki był szum, prześwietlanie szwajcarskich kont, łapówki w domyśle
                      itp. I co? I nic. A Sośnierz stoi przed sądem... i ma ochotę na tekę:)
                      • jacek.zienkiewicz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 05.10.05, 09:07
                        Hej xyz-xyz, czekam na odpowiedź na moją propozycję stawki zakładu.
                        Pzdr
                        JZ
                        • xyz-xyz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 05.10.05, 09:30
                          Odpowiedziałem krwiopijco:))))
                          • jacek.zienkiewicz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 05.10.05, 09:37
                            Raczej tu masz moją ripostę

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=29687586
                            JZ
          • jacek.zienkiewicz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 30.09.05, 19:58
            Aczkolwiek wieczór piwny może się odbyć i poza zakładem :-) Z Guinessem
            włącznie.
            Pzdr
            JZ
            • xyz-xyz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 03.10.05, 09:33
              Nie widzę przeszkód. Tyle, że ja nie jestem bankierem i stać mnie najwyżej na
              Bosmana:))
              • jacek.zienkiewicz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 03.10.05, 16:07
                Też nie jestem bankierem, tylko co najwyżej bankowcem.
                A że wolę piwko jasne, to Ty postawisz Bosmana (choć wolałbym jednak Żywca), a
                ja postawię Guinessa. Może być?
                Pzdr
                JZ
                • xyz-xyz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 03.10.05, 16:09
                  Może być. Gdzie i kiedy. Poza zakładem oczywiście. Ja do piwka skory:)
                  • jacek.zienkiewicz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 03.10.05, 16:19
                    Mogę dziś wieczorem, np. 20-21. A co do miejsca to ważne żeby podawali w nim
                    Guinessa (że o Bosmanie lub Żywcu nie wspomnę) i żeby nie było zbyt hałaśliwe.
                    Nie mam specjalnie orientacji gdzie mają teraz Guinessa w Szczecinie, więc może
                    coś zaproponujesz?
                    JZ
                    • xyz-xyz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 03.10.05, 16:30
                      Tawerna na Bohaterów Warszawy. 20?
                      • jacek.zienkiewicz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 03.10.05, 16:35
                        Tawerna bardzo chętnie, ale prosiłbym o 20.30, bo muszę uśpić młodego
                        Zienkiewicza. A jak Cię poznam (albo Ty mnie?). Mnie o tyle łatwo że jestem
                        dość duży.
                        JZ
                        • xyz-xyz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 03.10.05, 16:43
                          Mnie o tyle łatwo że jestem
                          > dość duży.

Chyba łatwiej jednak kliknąć na twoją stronę internetową. Ja zaś bedę w
                          czerwonej czapce Warka Champions Ligue:)

20.30
                          • jacek.zienkiewicz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 03.10.05, 16:45
                            O'k jesteśmy umówieni.
                            Do zobaczenia.
                            JZ
                            • albert_c Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 03.10.05, 22:08
                              szkoda ze dopiero teraz zaczyatlem Wasze umowienie bo bym chcetnie zaklocil
                              Wasza mila pogawedke:))

No to sie tylko zapytuje jak tam spotkanie Szanowni?

pozdrawiam, albert
                              • ja_aska Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 04.10.05, 09:34
                                było spotkanie?
                              • xyz-xyz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 04.10.05, 12:43
                                Odbyło się:) Kolega Jacek jest wielce sympatycznym przedstawicielem żarłocznego
                                kapitalizmu;) To żart oczywiście:) Choć do Jacka mam pewno zastrzeżenie. Mam
                                nadzieję, że twój Jacku wieczorny pomysł był li tylko droczeniem się ze mną:)
                                • jacek.zienkiewicz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 04.10.05, 13:15
                                  Jakie zastrzeżenie, ciekaw jestem. Ewentualnie aby rozwiać Twoje obawy (jeżeli
                                  to o to chodzi) to jako "żarłoczny kapitalista" dałem zarobić dwóm drobnym
                                  przedsiębiorcom przewozowym. I pobudziłem przez to i popyt wewnętrzny i wzrost
                                  gospodarczy, w dodatku bez pomocy Państwa, urzędów i ulg podatkowych. Po prostu
                                  wolny rynek i wszyscy byli zadowoleni (szczególnie że chłopaki jechali ze mną
                                  nie pierwszy raz, więc i pogawędka była miła).
                                  Pzdr
                                  JZ
                                  • xyz-xyz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 04.10.05, 13:22
                                    Spadł mi kamień z serca:)
                              • jacek.zienkiewicz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 04.10.05, 13:21
                                albert_c napisał:
                                > No to sie tylko zapytuje jak tam spotkanie Szanowni?

Obawiam się Albercie, że xyz-xyz jest prawie beznadziejnym przedstawicielem
                                kultywatorów idei marksizmu-leninizmu, aczkolwiek te "prawie" daje odrobinę
                                nadzieji na ozdrowienie jego poglądów. Tyle że kuracja musiałaby być szybka i
                                intensywna. A poza tym to o'k, krew się nie lała :-)
                                Pzdr
                                JZ
                                • xyz-xyz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 04.10.05, 13:24
                                  Hmmm z tym Leninizmem, to troszkę sie zagalopowałeś.:) Wspomniałem jedynie, że
                                  Lenin wprowadził w Rosji tzw. plitykę NEP. A to był prawie wolny
                                  rynek:))))))))))))))) I to było wszystko o Leninie:) Ale niech ci tam będzie.
                                  • jacek.zienkiewicz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 04.10.05, 13:30
                                    Hmm Lenina krytykowałeś, ale jego następcę po części chwaliłeś :-)
                                    Poza tym idee i działania tych panów to dwie różne sprawy.
                                    JZ
                                    • xyz-xyz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 04.10.05, 13:42
                                      Pamiętam również pochwały dla pewnego staruszka z Andów:) Zaś moje dywagacje o
                                      Józefie Wissarionowiczu miały na celu wykazanie, że stosując ten sam rodzaj
                                      argumentacji, można udowodnić ozdrowieńcze skutki jego działalności. To taka
                                      słowna ekwilibrystyka:)
                                      • jacek.zienkiewicz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 04.10.05, 13:45
                                        Ale ja pochwał dla Pinocheta za okres po krwawych represjach się nie wypieram.
                                        A poza tym to nie były moje pochwały tylko rdzennych Chilijczyków, które
                                        jedynie przytoczyłem.
                                        Pzdr
                                        JZ
                                        • xyz-xyz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 04.10.05, 13:47
                                          Ja zaś przytaczałem jedynie opinie rdzennych Rosjan:)))))))))))))))
                                          • jacek.zienkiewicz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 04.10.05, 13:49
                                            Tylko że Chile "oczyściło" się z totalitaryzmu, a Rosja do dzisiaj nie.
                                            Pzdr
                                            JZ
                                            • xyz-xyz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 04.10.05, 13:58
                                              Nie przesadzasz aby z tym "totalitaryzmem" Putina? fakt, że demokracji
                                              wzorowanej na amerykańskiej tam nie ma i nie będzie, ale mimo wszystko jest
                                              znaczny postęp i o totalitarnej władzy w Rosji już mówić uczciwie się nie da.
                                              Tam jest budowany typowy system prezydencki. Taki, jaki śni się Kaczorkom:)))
                                      • ja_aska Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 04.10.05, 14:10
                                        kiedy następne spotkanie? ja chcę drinka:-)
                                        • Gość: Jacek.Zienkiewicz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 IP: 217.97.220.* 04.10.05, 18:37
                                          Dziś odpada. Mogę najwcześniej jutro koło 20.00.
                                          Pozdrawiam i zapraszam
                                          JZ
                                        • dyrgosia Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 05.10.05, 09:25
                                          Jak to następne ? I ja nic nie wiem....
                                          • jacek.zienkiewicz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 05.10.05, 09:45
                                            Ja też jeszcze nic nie wiem. Ale może coś się oświeci. Tylko ktoś musi
                                            być "inicjatywny".
                                            Pzdr
                                            Jz
                                            • jacek.zienkiewicz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 05.10.05, 15:58
                                              Wieczór mam wolny, więc może jakieś piwko?
                                              Są chętni? xyz-xyz co Ty na to?
                                              Pzdr
                                              JZ
                                              PS. Odpowiedzi i wieści poprosze SMS-em na komórkę gdyż opuszczam stanowisko
                                              komputerowe.
                              • jacek.zienkiewicz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 04.10.05, 13:52
                                Albercie, jak masz ochotę to zapraszam na następne spotkanie.
                                Pzdr
                                JZ
                                • albert_c Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 05.10.05, 20:58
                                  jacek.zienkiewicz napisał:

> Albercie, jak masz ochotę to zapraszam na następne spotkanie.
                                  > Pzdr
                                  > JZ

* Jacku, nie wiem czy XYZ wspominal czy tez znow dal dowod swej dyskrecji, ale
                                  my sie z XYZetem znamy i to calkiem milo:)

a odnosnie spoptkania Jacku to mamy przyjemnosc od czasu do czasu, nie zawsze
                                  przy pifku, ale wg mnie zawsze milo, wkrotce znow bedzie okazja wspolnie
                                  pogadac, a poki co trzymam jeszcze w tajemnicy,

pozdrawiam serdecznie,

ps. na nastepne spotkanie postaram sie zajrzec;-)
                                  • jacek.zienkiewicz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 06.10.05, 12:34
                                    O'k do zobaczenia.
                                    JZ
    • jacek.zienkiewicz Re: Do jacka.zienkiewicza 28.09.05, 17:53
      Teraz już wiem o co Ci chodzi. Wcześniej nie wiedziałem że napity
      przewodniczący OKW to Marcin M.
      Powtórzę więc:
      Niejaki Marcin M. to nieodpowiedzialny kretyn, którego (jeśli jest członkiem
      PO) należy z hukiem kopnąć w dupę. A jeśli członkiem nie jest to zapomniec o
      tej osobie przy wszelkich zadaniach i rekomendacjach (nie tylko wyborczych czy
      publicznych). Ten człek pokazał Pełną Nieodpowiedzialność i jako
      nieodpowiedzialny gó..arz tak powinien być traktowany.
      Pzdr
      JZ
      PS. Przepraszam że odpowiadam dopiero teraz.
      • Gość: antyknajak-13 Re: Do jacka.zienkiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 18:29
        Cały Jacek. Tak trzymać Jacku. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka