Dodaj do ulubionych

Sobczyk w SEC'u? Ale jaja ...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 17:40
Słyszałem pogłoski, że ekspert w sprawach ciepłownictwa, pierwszy
grzewczy SLD, Mirek Sobczyk (niezorientowncyh odsyłam do licznych wątków na
tym forum o niesławnej drukarni ZAPOL), wskakuje do Rady Nadzorczej SEC'u.
Dopiero teraz będzie grzał na sldowskich spędach ;)))

Dziennikarze - do roboty! SLD na odchodne zapuszcza korzenie w spółkach
publicznych !!!

PO-PIS'owcy - na co czekacie? Na taczkę tego Pana.
Obserwuj wątek
    • maestro_xp Jeśli już, to nie SLD... to JURCZYK 28.09.05, 18:30
      do spółek z udziałem gminy przedstawicieli desygnuje (g)bur-mistrz, prezydent
      lub wójt
      • Gość: antyknajak-13 Ktoś pytał dlaczego Długobor siedziałobok Jurczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 18:34
        No to chyba jest prawdopodobna odpowiedż. Sobczyk to ZSMP i Długoborski to ZSMP
        czyli tzw Smolna.
        Trzeba przyznać, że xyz jest smieszny z tymi zarzutami TKMu wobec PiS czy Po.
        Mirek Sobczyk drukarz i wydawca czerwonych prosldowskich pisemek dostaje
        synekurkę w spółce gminy. O czym tu rozmwaiać. Tu nie ma porównania.
        • xyz-xyz Re: Ktoś pytał dlaczego Długobor siedziałobok Jur 29.09.05, 09:37
          Nazwa spółki:Towarzystwo Budownictwa Społecznego Prawobrzeże Sp. z o.o.
          Rok rozpoczęcia działalności:1998
          Siedziba spółki:ul. Batalionów Chłopskich 61b, 70-770 Szczecin; Oddział: ul.
          Mariacka 24, 70-546 Szczecin
          Telefony:46-13-692 C; 46-14-469 S; 46-12-558 (fax); 43-36-437 Oddz.
          E-mail: sekretariat_tbs@inet.pl
          Strona WWW:www.tbs.szczecin.pl
          Udział Miasta w %:100,00

Zarząd:
          Roman Dutka-Prezes Zarządu,
          Władysław Sikorski-Wiceprezes Zarządu

Rada Nadzorcza:
          Marcin Kozłowski-Przewodniczący,
          Tadeusz Drabik
          Tomasz Karusewicz-Członek,
          Grażyna Tomaszewska-Sekretarz,
          Michał Kaczmarczyk

www.zachfmpis.org.pl/pisregion.htm
          Tomasz Karusewicz, to nie jest oczywiście facet, który dostał synekurę w gminnej
          spółce. O czym tu rozmawiać. Tu nie ma porównania. Sobczyk w spółce gminnej be,
          Karusewicz w spółce gminnej cacy. Moralność antyknajaka.

Nazwa spółki:Szczecińska Energetyka Cieplna Sp. z o.o.
          Rok rozpoczęcia działalności:1998
          Siedziba spółki:ul. Dembowskiego 6, 71-533 Szczecin
          Telefony:42-50-800
          E-mail: sec@sec.szczecin.pl
          Strona WWW:www.sec.szczecin.pl
          Udział Miasta w %:33,43

Procentowy udział w SEC Sp. z o.o.:
          Gmina Miasto Szczecin - 33,43%
          MVV Polska Sp. z o.o.- 32,05%
          EON Ruhrgas Energie Beteiligungs AG- 32,11%
          Pracownicy - 2,41%

Zarząd:
          Andrzej Burkowski-Prezes Zarządu
          Krzysztof Wierzba-Członek Zarządu
          Bożena Rochna-Członek Zarządu
          Rada Nadzorcza:
          Beata Głąba-Przewodniczący
          Leon Dorozik-Z-ca Przewodniczącego
          Teresa Franczuk-Sekretarz
          Thomas Stepputat-Członek
          Thomas von Haken-Członek
          Martin Kersten-Członek
          Paul Wolters-Członek
          Marzena Kopacka-Członek
          Tadeusz Baran-Członek
          Zbigniew Kotynia-Członek

Zwracam uwagę na udział Gminy w obu spółkach.
          • Gość: vioxx Re: Ktoś pytał dlaczego Długobor siedziałobok Jur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 11:06
            Zasłużony drukarz SLD w nowej rzeczywistości będzie miał kłopot ze zleceniami,
            więc trzeba było podratować go synekurką. " Zmieniamy siebie i zmieniamy
            Polskę"- widać właśnie!
            • Gość: zapolowy Re: Ktoś pytał dlaczego Długobor siedziałobok Jur IP: 213.155.191.* 29.09.05, 15:23
              Miro drukuje dla wszystkich, takze twoich pupili. Jest biznesmenem, dla niego
              pieniądze nie mają barw politycznych.
              • anamar Re: Ktoś pytał dlaczego Długobor siedziałobok Jur 29.09.05, 15:48
                Gość portalu: zapolowy napisał(a):

> Miro drukuje dla wszystkich, takze twoich pupili. Jest biznesmenem, dla niego
                > pieniądze nie mają barw politycznych.
                ................................................................................
                ........ejże!nawet bezczelność ma swoje granice...zresztą wystarczy poczytać
                zapolowe pisemka lub przejrzeć listę dostawców w uw lub um...
                • Gość: zapolowy Re: Ktoś pytał dlaczego Długobor siedziałobok Jur IP: 213.155.191.* 30.09.05, 08:51
                  zresztą wystarczy poczytać
                  > zapolowe pisemka lub przejrzeć listę dostawców w uw lub um...

Przejrzyj, przejrzyj. Mocno się panienko zdziwisz:)))))))))))))))))))))
                  • anamar Re: Ktoś pytał dlaczego Długobor siedziałobok Jur 30.09.05, 09:50
                    no właśnie przeglądam.... i jakoś nic mnie nie dziwi.pochwały sldowskich
                    działaczy,reklamy wieczorkowej enei i elaborat na temat meyera.co w tym
                    dziwnego?tobie zaś radzę przeczytac wątki forumowe na temat zapolowych
                    przetargów a także wypowiedzi pracowników...chociaż myślę,ze też się nie
                    zdziwisz...wszak to fakty powszechnie znane
    • Gość: falcownik Re: Sobczyk w SEC'u? Ale jaja ... IP: *.orange.pl 28.09.05, 22:20
      to po prostu zapłata za wydrukowanie ulotek w czasie wyborów dla PO w Szczecinie
      • Gość: HermannBrunner Re: Sobczyk w SEC'u? Ale jaja ... IP: *.devs.futuro.pl 29.09.05, 07:26
        Taaaaa...
        Gomułka w najlepszym wydaniu. Miodzio.
    • xyz-xyz Re: Sobczyk w SEC'u? Ale jaja ... 29.09.05, 09:26
      SEC jest spółką z kapitałem gminnym. A sprawiedliwoąoliwę zapytuje czym się
      różni Sobczyk w radzie SEC (udział mniejszościowy Gminy), od pana Karusewicza
      sekretarza PiS, w radzie nadzorczej spółki ze 100 % kapitału Gminy Miasto Szczecin?
      • Gość: andreas Re: Sobczyk w SEC'u? Ale jaja ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.05, 11:20
        masz racje niczym sie nie różnią!
        Masz racje to jest obojętnie totalnie kto jest na jakis stanowiskach!
        Tak , to jest polityka kadrowa SLD?

Obojetnie kto jest wiec najlepiej, jak to bedzie nasz kolega...
        To jest polityka naszych polityków!
        I jak długo tak bedzie, to frekwencja taka bedzie,
        a partie z poparcia 60 bedzie schodziło do 10...
        Aż wreszcie ludzie zrobia rewolucje i....
        A w sumie to bedzie obojetne co zrobią ludzie!
        • dyrgosia Re: Sobczyk w SEC'u? Ale jaja ... 29.09.05, 11:24
          Masz racje to jest obojętnie totalnie kto jest na jakis stanowiskach!
          Tak , to jest polityka kadrowa SLD?

Taka jest polityka kadrowa PO i PiS-u, jak i AWS-u, itd, dlatego 60 %
          społeczeństwa powiedziało NIE...
          • Gość: andreas przecież to obojetne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.05, 11:33
            PRZECIEŻ TO OBOJĘTNE NA KOGO SIE GŁOSUJE!!!

Społeczeństwo juz to wie!
            Dokad Wy prowadzicie nas...
            Wy politycy dla których wszystko jest obojetne?

Ja wiem, Wy kadydatów macie dobrych, bo obojetne kto nim jest
            tylko ludzie głupi, bo głosuja na innych!
            Jeżeli w ogóle głosuja!

Zawiodłem sie na Tobie XYZ...
            myslałem, że idzie nowe... naprawdę... myślałem, ze teraz po nauczce...
          • anamar Re: Sobczyk w SEC'u? Ale jaja ... 29.09.05, 15:54
            dyrgosia napisała:

>
            > Taka jest polityka kadrowa PO i PiS-u, jak i AWS-u, itd, dlatego 60 %
            > społeczeństwa powiedziało NIE...
            ................................................................................
            ........sądzę,że najistotniejszym ( bo najświerzszym) powodem dla którego 60%
            powiedziało nie był niespotykany do tej pory zalew
            pęczaków,jakubowskich,olexych i innych typków z tojej ulubionej koterii.jest to
            też przyczyną,dla której w ciągu zaledwie 4 lat sld straciło kilka milionów
            wyborców.naprawdę dalej chcesz udowadniać,że to wszystko kompletnie nic was nie
            nauczyło?
        • Gość: andreas a u Was Murzynów bija... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.05, 11:25
          XYZ widzę sposoby myslenia i postepowania bez zmian...
          widzę pan Piechota sie nie przejęzyczył mówiąc, że nie zmienił partii nigdy!
          Tak, ale w ten sposób trwacie w tym samym i nie patrz,
          że inni siedza w gó..e... patrz w czym Ty siedzisz!
          • Gość: andreas XYZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.05, 11:40
            i dla mnie jest obojetne czy ten czy tamten bedzie!
            Ja Ciebie znam z forum
            i dla mnie wazne jak TY do tego podchodzisz!

Nie odpowiadaj mi za innych - napisz co TY o tym myślisz...
            Czy Tobie Tez obojetne...
            • xyz-xyz Re: XYZ 29.09.05, 12:54
              Widzisz andreasie, ja mam dość niekonwencjonalne poglądy. Ja uważam, że partia
              która rządzi powinna obsadzać takie funkcje właśnie swoimi ludźmi. Dlaczego? Ano
              dlatego, że wtedy bierze pełną odpowiedzialność za działania swoich ludzi. Ja
              nie udaję, że jestem święty i że moja partia jest święta. Nie jest. Żadna partia
              nie jest. Natomiast do szewskiej pasji doprowadzają mnie działacze takich
              partyjek jak PiS. Wszem i wobec ogłaszają, jakie to SLD jest zgnite, jak to
              zawłaszcza państwo. Jednakże wystarczy zajrzeć pod sukno i okazuje się, że jeden
              dyrektor u Mariana jest synalkiem radnej Masłowskie, opozycyjnej wobec Mariana.
              Inny działacz PiS, siedzi na politycznej synekurze i co robi? Wytyka innym
              synekury. To samo robi przedstawiciel PO. Zwróć uwagę, że SLD nie udaje, że nie
              obsadza stanowisk decyzyjnych swoimi ludźmi. Robi to. I bierze za to
              odpowiedzialność, dostaje cięgi gdy coś komuch zbaboli. Jak robią antyknajaki?
              Łykają posadki i udają świętoszków. A jak coś ich człek nawywija, to udają że on
              „nie nasz”. Tak jak w sprawie Długosza z Polskiego Radia. Nagle okazało się, że
              on nie jest z nikim związany! Co jest według ciebie uczciwsze? Jeszcze raz
              powtarzam: ja uważam, że partia rządząca obsadza stanowiska swoimi ludźmi i
              bierze za nich pełną odpowiedzialność.
              • Gość: Antyknajak-13 Jak robią antyknajaki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 13:58
                Antyknajaki siedzą od ocho ocho lat na prywacie i mają w głębokim niepoważaniu
                te tandentne i nudne synekurki, układziki za pieniądze, które nie pokryją nwet
                rat leasingowych mojego aktualnego autka :-)
                "Jak robią antyknajaki?" - dlaczego twierdzisz , że ja tak robię ?
                Natomiast gołodupcy nie potrafiący sami nic zrobić za wyjątkiem tzw rowa
                politykowi czają się na synekurki. Owszem , są również to osoby z innych niż
                SLD partii. Sam osobiście negatywnie wystapiłem na tym forum w kwestii
                zatrudnionego syna Masłowskiej. Nie przekonał mnie argument , że pracował
                wcześniej bo albo on powinien odejść albo mamusia nie powinna kandydować.
                Tylko, żemiędzy nami jest przepaść. Ty , jak to określasz, masz nietypowe
                poglądy bo akceptujesz (sam napisałeś) takie partyjne synekurki. Ja nie bo na
                to płacę podatki (dużo) nie z pensji państwowe, samorządowej czy urzędniczej
                ale z tego co sam wytworzę i zarobię.
                Wiel by można napisac o szkodach jakie wywołuje takie zjawisko, które ty
                akceptujesz ale to zupełnie inna bajka.
                • xyz-xyz Re: Jak robią antyknajaki? 29.09.05, 14:24
                  > Antyknajaki siedzą od ocho ocho lat na prywacie i mają w głębokim niepoważaniu
                  > te tandentne i nudne synekurki, układziki za pieniądze, które nie pokryją nwet
                  > rat leasingowych mojego aktualnego autka :-)
                  To ciekawe, bo pisałeś, że bywałeś z klientami u Magazyniera, więc jakieś
                  geszefty na gminnej kasie zapewne robisz. Prywatnie.
                  Ale nie o tym.
                  Wybacz, że użyłem ciebie jako symbolu. To o antyknajakach. Chodził mi o to, że
                  jedziesz po mnie za Sobczyka, ale nie raczyłeś pisnąć o Karusewiczu. Dlaczego?

"Jak robią antyknajaki?" - dlaczego twierdzisz , że ja tak robię ?
                  > Natomiast gołodupcy nie potrafiący sami nic zrobić za wyjątkiem tzw rowa
                  > politykowi czają się na synekurki. Owszem , są również to osoby z innych niż
                  > SLD partii. Sam osobiście negatywnie wystapiłem na tym forum w kwestii
                  > zatrudnionego syna Masłowskiej. Nie przekonał mnie argument , że pracował
                  > wcześniej bo albo on powinien odejść albo mamusia nie powinna kandydować.

No to teraz o Karusewiczu proszę.

Tylko, żemiędzy nami jest przepaść. Ty , jak to określasz, masz nietypowe
                  > poglądy bo akceptujesz (sam napisałeś) takie partyjne synekurki. Ja nie bo na
                  > to płacę podatki (dużo) nie z pensji państwowe, samorządowej czy urzędniczej
                  > ale z tego co sam wytworzę i zarobię.

Nie akceptuje synekur. Brania kasy za pierdzenie w stołek. Akceptuję obsadzanie
                  stanowisk publicznych przez członków rządzącej partii. Skoro są takie
                  stanowiska, to należy je obsadzić. A skoro partia rządząca ponosi
                  odpowiedzialność za działanie jakiejś spółki, to powinna mieć wpływ na jej
                  działanie. Jak obciążać polityka, na przykład ministra, za to że jakiś prezes
                  zarządu brał łapówki, skoro został powołany w konkursie, a minister nie miał
                  najmniejszego wpływu na powołanie. Co innego, gdy prezesa powołał minister z
                  własnego wybory. Wtedy ów minister odpowiada za każdy błąd prezesa. Ja uważam,
                  że tak powinno być.

> Wiel by można napisac o szkodach jakie wywołuje takie zjawisko, które ty
                  > akceptujesz ale to zupełnie inna bajka.

Ja uważam, że szkody wynikają z niejasności. Takich szkód by nie było, gdyby
                  partia jasno mówił, ten i ten jest z naszego nadania, wszystko co spierdo..li
                  idzie na nasze konto. Wyborcy ocenią nas, a członka spierda..cza oceni sąd.
                  Niestety jest inaczej.
                  Wracając do Sobczyka. jeżeli cokolwiek Sobczyk nawywija, zapłaci za to sam oraz
                  Sojusz. Jeżeli Karusewicz nawywija, zapłaci on sam, PiS nie. Ponieważ oficjalnie
                  PiS go nie wstawił do rady, choć faktycznie tak było.
                  • antyknajak-13 Re: Jak robią antyknajaki? 29.09.05, 14:53
                    xyz-xyz napisał:

> > Antyknajaki siedzą od ocho ocho lat na prywacie i mają w głębokim niepowa
                    > żaniu
                    > > te tandentne i nudne synekurki, układziki za pieniądze, które nie pokryją
                    > nwet
                    > > rat leasingowych mojego aktualnego autka :-)
                    > To ciekawe, bo pisałeś, że bywałeś z klientami u Magazyniera, więc jakieś
                    > geszefty na gminnej kasie zapewne robisz. Prywatnie.
                    Ja robię różne geszefty jako firma doradcza dla średnich inwestorów. Nie robię
                    geszeftów na zlecenie miasta. Nigdy takiej złotówki nie otrzymałem.
                    > Ale nie o tym.
                    > Wybacz, że użyłem ciebie jako symbolu. To o antyknajakach. Chodził mi o to, że
                    > jedziesz po mnie za Sobczyka, ale nie raczyłeś pisnąć o Karusewiczu. Dlaczego?
                    Ja po Tobie nie jadę. Broń Cie panie ...... . Piszę o złodziejaszkach
                    najczęściej w SLD ale nie o Tobie. Ty ich z jakiegoś powodu bronisz i stąd
                    dyskusja czy nawet pyskóweczka.
                    > "Jak robią antyknajaki?" - dlaczego twierdzisz , że ja tak robię ?
                    > > Natomiast gołodupcy nie potrafiący sami nic zrobić za wyjątkiem tzw rowa
                    > > politykowi czają się na synekurki. Owszem , są również to osoby z innych
                    > niż
                    > > SLD partii. Sam osobiście negatywnie wystapiłem na tym forum w kwestii
                    > > zatrudnionego syna Masłowskiej. Nie przekonał mnie argument , że pracował
                    > > wcześniej bo albo on powinien odejść albo mamusia nie powinna kandydować.
                    >
                    > No to teraz o Karusewiczu proszę.

Sprawy Karusewicza nie znam. Daj mi jakis link do publikacji na ten temat to
                    na Twoje zyczenie ustosunkuje się jednoznacznie.
                    • xyz-xyz Re: Jak robią antyknajaki? 29.09.05, 15:00

Sprawy Karusewicza nie znam. Daj mi jakis link do publikacji na ten temat to
                      > na Twoje zyczenie ustosunkuje się jednoznacznie.

Jest członkiem rady nadzorczej TBS "Prawobrzeże". Publikacji o tym nie ma. TZN.
                      jest w BIP. Wyżej podałem ci szczegóły. W tym wątku.
                      Poza tym o ile wiem Sobczyk niczego nie ukradł, więc dlaczego nazywasz go
                      złodziejem? i żeby była jasność. Mirek to nie moja bajka.
                      • antyknajak-13 Re: Jak robią antyknajaki? 29.09.05, 15:10
                        xyz-xyz napisał:

>
                        > Sprawy Karusewicza nie znam. Daj mi jakis link do publikacji na ten temat to
                        > > na Twoje zyczenie ustosunkuje się jednoznacznie.
                        >
                        > Jest członkiem rady nadzorczej TBS "Prawobrzeże". Publikacji o tym nie ma.
                        TZN.
                        > jest w BIP.
                        Nie ma żródła, nie komentuję.
                        Wskażesz (może będzie żródło-publikacja ) skomentuję.
                        Wybacz ale jesteś rozemocjonowany przegraną w wyborach i z uwagi na ten stan
                        nie jesteś (na razie) wiarygodnym zródłem w takich sprawach :-)
                        • ja_aska Re: Jak robią antyknajaki? 29.09.05, 15:16
                          przecież jest w BIPie więc w czym problem?
                          • xyz-xyz Re: Jak robią antyknajaki? 29.09.05, 15:17
                            Może się kajak nie zna na komputerze? A może lepiej interlokutora sponiewierać
                            na czczo:)
                        • xyz-xyz Re: Jak robią antyknajaki? 29.09.05, 15:16
                          1. Wygrana twoich kaczorów, nie ma żadnego wpływu na moje życie, więc nie jestem
                          rozemocjonowany. Poza tym wybory są dla mnie wygrane. Mój kandydat został posłem:)
                          2. Powiem nawet, że mogąc dopi...lać TKMowcom z POPiSu będę mógł rozwinąć się
                          literacko:))
                          3. Przykro mi jest, że podważasz moją wiarygodność. Cóż łatwiej napisać tak, niż
                          pogmerać w BIP.
                          4. bip.um.szczecin.pl/showpage?chapter=11065
                          • antyknajak-13 Re: xyz 29.09.05, 15:28
                            Czy mówimy o "ludziach parti" , którzy bez kwalifikacji zasiadają w takich
                            radach czy o osobach z wiedzą i doświadczeniem.
                            Ten pan Tomek to audytor i fachowiec natomiast drukarz Mirek .... no co ja Ci
                            tu będę pisał sam wiesz bardzo dobrze.
                            Taka jest różnica.
                            Natomiast w takiej Radzie nie powinno być ani tego , ani tego jeżeli są
                            zaangażowani politycznie.
                            • xyz-xyz Re: xyz 29.09.05, 15:35
                              Hi Hi Hi:)))))))))))))))) I tyle:)))))))))))) PiSior to fachura, komuch to zwis
                              męski. Kogo ty antyk chcesz ściemniać?:)
                              • Gość: antyknajak-13 Re: xyz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 15:40
                                > Hi Hi Hi:)))))))))))))))) I tyle:)))))))))))) PiSior to fachura, komuch to
                                zwis
                                > męski. Kogo ty antyk chcesz ściemniać?:)
                                Podbbnie jak w przypadku porównania wykształcenia Millera i Marcinkiewicza w
                                dyskusji z Tobą w innym wątku, podobnie i tu jest dla mnie różnica nie w
                                pochodzeniu partyjnym o co znowu mnie bezzasadnie podejrzewasz, ale w
                                kwalifikacjach obu Panów.
                                Są rażąco różne i to na niekorzyść p.Mirka
                          • xyz-xyz Re: Jak robią antyknajaki? 29.09.05, 15:31
                            Sprawdź jeszcze panią Marzenę Kopacką
                            • xyz-xyz Re: Jak robią antyknajaki? 29.09.05, 15:32
                              Jak raz w SEC:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                          • antyknajak-13 proszę pomyśl xyzecie 29.09.05, 15:32
                            Napisałeś:
                            "Poza tym wybory są dla mnie wygrane. Mój kandydat został posłem:) "
                            Zapewne jakiś facet, który głosował na Romka Giertycha czy Wiecheckiego też
                            wygrał te wybory :-)
                            Sami wygrani :-)

• xyz-xyz Re: proszę pomyśl xyzecie 29.09.05, 15:37
                              Nie inaczej. Ale co z panią Marzeną Kopacką w radzie nadzorczej SEC. Też
                              fachura? W czym jest lepsza od Sobczyka? Wiem. Jest członkiem zarządu
                              PiS:)))))))))))))
                              • Gość: antyknajak-13 Re: proszę pomyśl xyzecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 15:47
                                Przestań xyz z tym nieuczciwym dyskutowaniem.
                                Ja już to pisałem.
                                JESTEM PRZECIWNY OBSADZANIU FUNKCJI W SPÓŁKACH MIEJSKICH PAŃSTWOWYCH
                                DZIAŁACZAMI PARTYJNYMI I TO OBOJETNE CZY Z SLD CZY Z PIS CZY Z PO.
                                Nie jestem temu winien. Również krytycznie na to patrzę. Jednak jak patrzę bez
                                względu na to z której partii a Ty akceptujesz taki stan rzeczy mając jak
                                napisałeś w tej kwestii nietypowy pogląd.
                                Pani Marzenia Kapacka /młoda siksa/ w Radzie Nadzorczej i jednocześnie zarząd
                                PiS. SKANDAL !!!
                              • Gość: andreas bo tak naprawde IP: *.orange.pl 29.09.05, 15:48
                                bo tak naprawde, to n ie chodzi o zaden program czy jakąś politykę!
                                Tak, bo jaki program SLD bedzie realizował pan Sobczyk
                                albo pani Kopacka albo ktos tam...
                                jest w jakiejs radzie i tam rzadzi ekonomia i co najwyzej może realizowac
                                program zatrudniania i wciskania innych kolesi po linii partyjnej!
                                Tylko taki program!
                  • anamar Re: Jak robią antyknajaki? 30.09.05, 10:00
                    Xyz przykro to mówić,ale twoje pojmowanie roli partii nie ma nic wspólnego z
                    rzeczywistością.na "stołki"powinno powoływać się fachowców,ludzi z dorobkiem w
                    danej dziedzinie,a nie partyjnych lizydupców,argumentując,że"partia bierze za
                    nich odpowiedzialność".po pierwsze,żadnej odpowiedzialności nie bierzecie,a
                    synekurki rozdajecie "po uwazaniu" i wg. zasług.argument,że inne koterie czynią
                    podobnie nic nie znaczy,bo po prostu nie powinny tego robić.twoje pojmowanie
                    roli partii jest b.charakterystyczne dla całej twojej formacji i pokrywa się
                    zapewne z poglądami berii,ale-obudź się wreszcie-on nie żyje...
                    • dyrgosia Re: Jak robią antyknajaki? 30.09.05, 10:02
                      Jak to jest ,ze ci fachowcy muszą być po linii ?
                      • anamar Re: Jak robią antyknajaki? 30.09.05, 11:16
                        dyrgosia napisała:

> Jak to jest ,ze ci fachowcy muszą być po linii ?
                        ........właśnie chodzi o to,że nie muszą...służba cywilna i konkursy.
                    • Gość: andreas BO TO O ŻADEN PROGRAM NIE CHODZI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 11:08
                      to nie chodzi o realizacje jakiegos programu...
                      To chodzi o zatrudnianie kolesi i wspomaganie dotacjami
                      różnych inicjatyw (wybory, festyny i inne), ale tylko swoich!
              • Gość: andreas Re: XYZ IP: *.orange.pl 29.09.05, 14:03
                zgadzam sie z Toba - kluczowe stanowiska!
                nadto wśród nich sa chyba ludzie kompetentni i odpowiedzialni,
                powiedziałbym uczciwi czy chocby bez zaszłosci,
                a nie tylko z układów koleżeńskich czy towarzysko-interesownych...

Partie tez powinny dac ludziom, którzy na nich głosowali czyli wyborcom
                szanse na stanowiska,
                bo jak bedzie realizowana my u władzy i nasi ludzie,
                to wyborcy przestana głosowac, bo krecą bicz na siebie...

Partia rzadzaca, to program a nie personalia,
                ja rozumiem że ludxmi realizuje sie program z którego winni rozliczać,
                ale do tego dobierając fachowców a nie kolesiów!
                Obojętnie z jakiej partii!

I prosze nie mów, że w Ameryce to.... strzelaja do siebie,
                a w Białorusi....
                Jak my bedziemy dbali bysmy byli ciut czysci, to bedzie lepiej.
                Nie równajmy do gorszych tylko do lepszych!
    • Gość: andreas a może IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 00:52
      a moze działalność partyjna, jako komuny, powinna byc zakazana
      i surowana karana, jako zorganizowana grupa MAJACA INNE CELE NIZ DOBRO KRAJU!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka