Gość: Nerv IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 01:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lex Re: Książka o współpracy Mariana Jurczyka z SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 08:17 Kolomb,Trzos,Durski,Slowacki i reszta na wyspe Pucka -dozywotnio!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch Re: Książka o współpracy Mariana Jurczyka z SB IP: *.internet.v.pl 06.10.05, 08:36 Lex napisał(a): > Kolomb,Trzos,Durski,Slowacki i reszta na wyspe Pucka -dozywotnio!! *** wtedy spokojnie na ziemię szczecińską powróci prawdziwa komuna. mp Odpowiedz Link Zgłoś
anamar Re: Książka o współpracy Mariana Jurczyka z SB 07.10.05, 15:51 Gość portalu: marian paździoch napisał(a): > Lex napisał(a): > > > Kolomb,Trzos,Durski,Slowacki i reszta na wyspe Pucka -dozywotnio!! > > > > *** > wtedy spokojnie na ziemię szczecińską powróci prawdziwa komuna. > > mp.............................................................................. ..............ech,tośmy się obrońców przed komuną doczekali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedny Szczecin Re: Książka o współpracy Mariana Jurczyka z SB IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.05, 13:29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona pijaka Re: Książka o współpracy Mariana Jurczyka z SB IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 13.10.05, 13:40 To ty Andreas? A wiem ze uzywasz tez modem Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Książka o współpracy Mariana Jurczyka z SB 07.10.05, 13:48 to było wiadomo od dawna dla każdego zainteresowanego i bez tej ksiązki, ja nie mam pretensje do jurczyka o te dawne sprawy bo to różnie bywało i trzeba samemu przeżyć ale fakty sa jakie są i nic ich nie zmieni tylko po co jeszcze bezczelnie pchał sie i nadal sie pcha do czegoś na czym sie kompletnie nie zna i tylko szkodzi ze stratą dla nas wszystkich i siebie samego. Odpowiedz Link Zgłoś
jolunia55 Re: Książka o współpracy Mariana Jurczyka z SB 06.10.05, 08:18 Jak pewnego dnia napisałam na forun,że rządzi nami kapuś to jakiś nawiedzony obrońca magazyniera naubliżał mi na tym forum.Ja jednak miałam rację.Nie dość,że kapuś to jeszcze bez honoru.Trzyma się władzy jakby stołek miał przyklejony do d..Kończdziadu i won na działkę.Przestań nas ośmieszać na forum naszego kraju! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woy "Kolómbowie rocznik 30..." to byłby lepszy tytuł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.05, 08:21 Każde miasto ma "Kolumbów" na jakich jasłużyło... Odpowiedz Link Zgłoś
equipage Re: "Kolómbowie rocznik 30..." to byłby lepszy ty 06.10.05, 13:13 Ale tu chodzi o KOLÓMBA! Odpowiedz Link Zgłoś
sqader Re: "Kolómbowie rocznik 30..." to byłby lepszy ty 06.10.05, 17:47 no.. jak przeczytałem o tym kolómbie to ze śmiechu prawie z krzesła spadłem:)). i to ma być prezydent miasta! co za ciołki go wybrały? nie ja i nikt z moich znajomych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Książka o współpracy Mariana Jurczyka z SB IP: *.parkowe.pol / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 08:37 A komu to potrzebne?, Rydzykowi? Odpowiedz Link Zgłoś
jolunia55 Re: Książka o współpracy Mariana Jurczyka z SB 06.10.05, 08:54 A co ma Rydzyk do Jurczyka bo ja nie kapuję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona pijaka Re: Książka o współpracy Mariana Jurczyka z SB IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 06.10.05, 09:16 Z Jurczykie to jest tak, albo mu się wierzy albo nie. Ja przezyłam tamte czasy, sama doświadczyłam SB-owskich pał i straszenie powieszeniem. Dle mnie i innych którzy to przezyli - jest to uczucie straszne, strach, trwoga ze to nie czcze pogróżki, że za chwilę mogę zniknąc z powierzchni ziemi. A żyć chcę! W tym samym czasie, tysiące innych, by robić karierę, sami stawali w kolejce by zapisac się do partii, do SB. Bo czuli taką potrzebę. Jestem pewna ze na tym forum też uczestniczą dawne osoby ze srodowisk SB- pochodnych. Którym Pan Jurczyk wtedy grał na nosie, i którzy do tej pory nie mogą mu wybaczyć. Ja Mu wierze, ze to SB pozabijało mu dzieci, ja Mu wierzę ze był wywozony do lasu. Ze był przypalany, zmuszany. Jestem pewna na 100 procent, że na tym forum nie ma nikogo który wtedy by odmówił. Może tylko takiemu przygłupowi "nerv" i kilku innym TYLKO wydaje sie że "jest kilka zyc" jak w grze komputerowej. Tym bardziej zasługuje on i inni na określenie jedno : przygłupy. Ze wtedy można bylo odmowic. Jakze łatwo być sędzią, pojadając frytki przed kompterem, pierdząc w krzesło, udawać ze samemu się jest bohaterem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch Re: Książka o współpracy Mariana Jurczyka z SB IP: *.internet.v.pl 06.10.05, 09:28 a może, autorowi wątku chodzio szybką zmianę prezydenta? wszak piechota czeka. a reklamodawcy,(sld) już zaczynają się niecierpliwić. mp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona pijaka Re: Książka o współpracy Mariana Jurczyka z SB IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 06.10.05, 09:39 Gość portalu: marian paździoch napisał(a): > a może, autorowi wątku chodzio szybką zmianę prezydenta? > wszak piechota czeka. a reklamodawcy,(sld) już zaczynają się niecierpliwić. Jurczyk, to kawał naszej szczecińskiej historii. Kudy tam jakiemuś Piechocie do Jurczyka. Nawet mu do pięt nie dorósł. I w dalszym ciagu twierdzę ze przyszlym preziem Szczecina bedzie osoba namaszczona przez Jurczyka. I niestety Piechotopodobni do nich nie należą. Jurczyk może co najwyżej do nich puszczać oko (fałszywe). Do ulubienców Pana Jurczyka nie należa równiez wszelkie partyjki typu "teczkowego maciarewiczowego". Odpowiedz Link Zgłoś
anamar Re: Książka o współpracy Mariana Jurczyka z SB 07.10.05, 15:57 Gość portalu: zona pijaka napisał(a): I w dalszym ciagu twierdzę ze przyszlym > preziem Szczecina bedzie osoba namaszczona przez Jurczyka........................................................................ ........tylkoże pan prezydent nawet nie rozumie tego słowa... Do ulubienców Pana Jurczyka nie należa równiez wszelkie > partyjki typu "teczkowego maciarewiczowego". ............................................................. .......ulubieńcem pana jurczyka jest zawsze jego ostatni rozmówca....a że teczek nie lubi,to zrozumiałe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Nikt nie wątpi,że MJ to człowiek nieszczęśliwy IP: *.utp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.05, 09:33 Gość portalu: zona pijaka napisał(a): > Z Jurczykie to jest tak, albo mu się wierzy albo nie. Ja przezyłam tamte czasy, > > sama doświadczyłam SB-owskich pał i straszenie powieszeniem. Dle mnie i innych > którzy to przezyli - jest to uczucie straszne, strach, trwoga ze to nie czcze > pogróżki, że za chwilę mogę zniknąc z powierzchni ziemi. A żyć chcę! > W tym samym czasie, tysiące innych, by robić karierę, sami stawali w kolejce by > > zapisac się do partii, do SB. Bo czuli taką potrzebę. > Jestem pewna ze na tym forum też uczestniczą dawne osoby ze srodowisk SB- > pochodnych. Którym Pan Jurczyk wtedy grał na nosie, i którzy do tej pory nie > mogą mu wybaczyć. Ja Mu wierze, ze to SB pozabijało mu dzieci, ja Mu wierzę ze > był wywozony do lasu. Ze był przypalany, zmuszany. Jestem pewna na 100 procent, > > że na tym forum nie ma nikogo który wtedy by odmówił. Może tylko takiemu > przygłupowi "nerv" i kilku innym TYLKO wydaje sie że "jest kilka zyc" jak w > grze komputerowej. Tym bardziej zasługuje on i inni na określenie jedno : > przygłupy. Ze wtedy można bylo odmowic. Jakze łatwo być sędzią, pojadając > frytki przed kompterem, pierdząc w krzesło, udawać ze samemu się jest > bohaterem. Bardzo współczuję Marianowi Jurczykowi, że wydał swoich kolegów. Tak bardzo, że jestem gotów kupić mu kilo frytek i posadzić przed komputerem. Ale niech już nie udaje bohatera, a tym bardziej - prezydenta. I proszę, żeby więcej nie pierdział w krzesło. To jest nieznośne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona pijaka [...] IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 06.10.05, 09:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosa Re: Książka o współpracy Mariana Jurczyka z SB IP: *.chello.pl 06.10.05, 09:53 Mylisz czasy, lojalka była podpisna w 1977 roku , po Radomiu i Ursusie ale przed rokiem 1980 w którym Jurczyk tak naprawdę zaistniał.Należy więc przypuszczać ,że nie była spowodowana tak drastycznymi metodami zastraszania o jakich piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona pijaka Re: Książka o współpracy Mariana Jurczyka z SB IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 06.10.05, 10:27 Gość portalu: kosa napisał(a): > Mylisz czasy, lojalka była podpisna w 1977 roku , po Radomiu i Ursusie ale > przed rokiem 1980 w którym Jurczyk tak naprawdę zaistniał.Należy więc > przypuszczać ,że nie była spowodowana tak drastycznymi metodami zastraszania o jakich piszesz. Ooo, następny obrońca SB-owskich metod perswazji sprzed 80-roku. Idąc twoim tokiem myslenia, SB było najbardziej przyjazne elementom antysocjalistycznym JESZCZE WCZESNIEJ. Np lata 70-te, 60-te, a w 50-tych to SB burzyło kazamaty, paliło teczki. Wrecz hołubiło antysocjalistów!!! Puknij sie w ten swój głupi łeb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nerv Jesteś przeraźlwie głupią krową,dawali mieszkanie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 10:28 Juz raz całe Forum kazało ci zasmknąc dzioba, żebyś nie kłapała, Krowo! Oferowli mi mieszkanie w wawce za przyjście do nich do pracy! Do domu przysłali kopertę a w niej 300 ówcze4snych złotych (cała pensja). Na uczelni robili wszystko by ludzi inteligentnych przeciągnąc do siebie, bo w końcu w SB nie pracowali sami idioci! Cztery razy odmówili paszportu na wyjazd do USA, przymkneli na Małoplskiej a jednak się nie złamałem i nigdy się nie złamię. A wiesz dlaczego? Bo choć oberwałem pałką to rozumu w przeciwieństwie do ciebe mi nie odbili. I albo się jest człwiekiem albo gnojem, jak ty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mąż pijaczki nerv!!!!! Właśnie tak !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 12:22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lex Re: Jesteś przeraźlwie głupią krową,dawali mieszk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 01:52 Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
wolyn5 Re: Książka o współpracy Mariana Jurczyka z SB 06.10.05, 12:17 Żono Pijaka! Bezpieka nie zabiła Jurczykowi syna Adama i żony tego ostatniego. Wszyscy to wiedzą z samym Jurczykiem na czele. Było w tej sprawie w 1982 r. podziemne śledztwo” prowadzone przez Przemysława Fenrycha. Jego wnioski jednoznaczne, pokrywające się z ustaleniemi ówczesnej MO i obecnego śledztwa IPN (udział osób trzecich całkowicie wykluczony). Było tak. Oboje wrócili z imprezy późno w nocy. Bardzo się kłócili. Ona otworzyła okno i wyskoczyła na jego oczach z kamienicy przy Malczewskiego. Ciężko ranną odwieziono do szpitala. Adam zdążył nawet złożyć zeznania na milicji (są w aktach ipeenowskiego śledztwa). Nastepnego dnia chodził po znajomych, płakał, opowiadał o tej tragedii. Kiedy telefonicznie dowiedział się, że ona nie żyje, wyskoczył przez okno mieszkania swojej znajomej, było tam parę osób, potwierdzają to. Ta znajoma to dość znana obecnie piosenkarka J. Największy żal o obrzydliwe kłamstwa na temat tej tragedii, które wygaduje Jurczyk mają do niego rodzice żony jego syna. Bo wiedzą jak było - ona leczyła sie psychiatrycznie, miała juz próby samobójcze. Oni nie mają już siły prostować kłamstw Mariana. Maja żal,żę Jurczyk nie daje ani zeta na grób synowej, oni biedni, a on prezydent. A złamas Marian tak kochał swojego jedynego syna, że go zostawił gdy miał trzy lata, nawet nie był na jego ślubie. Teraz cynicznie rozgrywa tę śmierć. Kiedy padła komuna nawet nie zwrócił się do prokuratury o wgląd w akta sprawy tego samobójstwa - jaki ojciec nie chciałby poznać prawdy o śmierci syna, gdyby podejrzewał, że go zamordowano?! Usprawiedliwioenie dla Mariana jest tylko takie: trudno o większą tragedię niż samobójcza śmierć dziecka, może po prostu nie pogodził się z tą myślą i wmówił sobie, że go zamordowano. Sęk w tym, że Marian pewnie znowu zechce być prezydentem i wykorzysta nagrobek w reklamówce wyborczej. To w stylu Świętego”. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mąż pijaczki Święty , święty , święty diabeł zastepów /nt/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 13:45 Odpowiedz Link Zgłoś
samezrp Re: Książka o współpracy Mariana Jurczyka z SB 18.10.05, 20:16 ja też mu wierzę, tylko widzisz problem jest jeden. Kłamcą lustracyjnym nie jest ten, kto donosił, ze strachu czy nie, ale ten, kto skłamał, że nie donosił, a w rzeczywistości donosił. I tyle. Kropka. Gdyby jurczyk napisał, że donosił, ale ze strachu, nikt słowa by nie rzekł. A tak jest kłamcą. Obrzydliwym. Kłamcą, tępakiem. Był (i jest) tak głupi, że nawet donosić porządnie nie umiał. Dobrze, że się "jórczyk" nie podpisał. Odpowiedz Link Zgłoś
jolunia55 Re: Marjan "Kolómb" Jórczyk :))) 06.10.05, 09:42 JA także nie wypadłam sroce spod ogona.Też żyłam w tamtych czasach i nie sprzedawałam tak jak wielu uczciwych polaków swoich przyjaciół.Nikt i nic nie jest w stanie usprawiedliwić kapusia.Jak w takim razie on mógł patrzeć w oczy ofiarom grudnia.A sprawa jego dzieci nie jest wyjaśniona.To mogło być tak samo dobrze samobójstwo.Jeżeli było inaczej i tenfacet ma sumieniie czyste to powinien starać się to wyjaśnić a nie śmierć dzieći wykorzystywać jako kartę do obrony swojej nikczemności.Rodzice Przemyka nie żyją,ale ich przyjaciela nadal walczą o prawdę.Jurczykowi nie zależy aby to wyjaśnić?Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona pijaka Re: Marjan "Kolómb" Jórczyk :))) IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 06.10.05, 09:50 jolunia55 napisała: > JA także nie wypadłam sroce spod ogona.Też żyłam w tamtych czasach i nie > sprzedawałam tak jak wielu uczciwych polaków swoich przyjaciół. Nie sprzedawałaś, bo po prostu byłaś zerem w tamtych czasach. Jak miliony innych. Nie warta zainteresowania ze strony SB. Byłaś bez nazwiska, bez dokonań - po prostu nie masz, jako zero - czym się chwalić. I jako taka nie masz prawa osądzanie co wtedy było dobre a co nie. Odpowiedz Link Zgłoś
jolunia55 Re: Marjan "Kolómb" Jórczyk :))) 06.10.05, 09:56 Jakoś nie czuję się jako zero i nie ty kmiocie będziesz mnie osądzał.Ja przynajmniej mam czyste sumienie,a ty?Może siedząc wespół z naszym magazynierem pomagałeś mu poprawiać błędy lu pisać ładnie po poprawną polszczyzną donosy na kolegów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona pijaka Re: Marjan "Kolómb" Jórczyk :))) IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 06.10.05, 10:06 jolunia55 napisała: > Jakoś nie czuję się jako zero i nie ty kmiocie będziesz mnie osądzał.Ja > przynajmniej mam czyste sumienie,a ty Tak bywa, że zero nigdy sie nie przyzna ze jest zerem. Mimo, ze nie ma sie czym pochwalić. Sam fakt, że milcząco potwierdzasz że SB nie iteresowało sie tobą w tamtych czasach - wiec co robiłas w tamtych czasach? Organizowalas strajki, działałas w podziemnych strukturach? Cokolwiek antypaństwowego. Odpowiedz sobie sama - czy nie jesteś zerem?. Odpowiedz Link Zgłoś
jolunia55 Re: Marjan "Kolómb" Jórczyk :))) 06.10.05, 10:10 A ty co żona JUrczyka? Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Marjan "Kolómb" Jórczyk :))) 06.10.05, 15:29 Rozmowy Polaków. Ja pie... ten karja nie ma przyszłości... Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Marjan "Kolómb" Jórczyk :))) 06.10.05, 15:31 xyz-xyz napisał: Rozmowy Polaków. Ja pie... ten karja nie ma przyszłości... ''''''''''''''''''' Taa, Jaruzelski nas tak nauczyl rozmawiac.. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Marjan "Kolómb" Jórczyk :))) 07.10.05, 08:50 Polactwo zawsze znajdzie sobie wytłumaczenie. Winni zawsze "łoni". A do "łonych", w zależności od potrzeb, polactwo zapisywało Żydów, Niemców, komunistów, imperialistów, Syjonistów i kogo tam jeszcze. Jakoś tak nigdy nie winne polactwo. Teraz Generał winien wewnątrzplemiennej nienawiści. A jak na to Szwedzi się zapatrują? Też zawsze winni Finowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebas [...] IP: *.ssn.pl / 62.233.172.* 06.10.05, 15:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: Książka o współpracy Mariana Jurczyka z SB 06.10.05, 10:29 .. taka ksiazka .. moze sie sprzedac tylko TU i TERAZ i tyle .. nie obciazalbym sie tym zbytnio .. i czytac nie mam nawet zamiaru .. szkoda pieniedzy .. .. po prostu ta postac jest zwyklym przypadkiem .. wytworem poprzedniego systemu .. takim komunistycznym NIKOSIEM DYZMA .. bo kim bylby Nikos w socjalizmie i komunizmie .. jak nie takim wlasnie jak MJ ... Enancjo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oficer Re: Książka o współpracy Mariana Jurczyka z SB IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 06.10.05, 12:01 Marian to taki prezydent jak robotnik obsługujący, dajmy na to tokarkę, tylko sęk w tym, że o nie ma zielonego pojęcia jak ona na prawde działa...Taki był z niego agent jak dzis prezydent. To niestety jedna z pomyłek Resortu...;( Odpowiedz Link Zgłoś
op_par Re: Książka o współpracy Mariana Jurczyka z SB 06.10.05, 12:50 Łatwo smarkaczom i zawistnym zerom oceniać człowieka który w tamtych czasach cierpiał i naprawde działał. Pan Fenrych to dopiero autorytet! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PG JURczyk jest oszustem(nie tylko wyborczym) IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.05, 13:33 Zastanówcie sie Drodzy Szczecinianie.Ile razy oszukał Nas prezydent Marian Jurczyk w ciągu 5 lat jego rządów(liczą 2 kadencje)oraz biorąc pod uwagę jego przeszłość,którą fingował dla własnych celów politycznych.Jest kłamcą.Ma Nas za nic.Za głupków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Jurczyk jest oszustem(nie tylko wyborczym) IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.05, 13:37 Zastanówcie sie Drodzy Szczecinianie. Jurczyk est kłamcą.Ma Nas za nic.Za głupków.Za jakie grzechy Szczecinianie muszą znosić takiego oszusta na prezydenckim fotelu.Przed ostatnimi wyborami parlamentarnymi Jurczykj popierając PSL powiedział,że zamierza startować w 2006 roku na prezydenta Szczecina(3prezydentura).Uważam,że powinniśmy zmierzać do jak najszybszego odsubnięcia Jurczyka od władzy.Jest to możliwe.Jest kłamcą lustracyjnym.Sędzia kłamał.Kłamca lustracyjny nie ma prawa być prezydentem miasta.Czy my żyjemy na Białorusi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komuch ja komuch odmawiam współpracy z obecnymi władzami IP: *.agro.ar.szczecin.pl 06.10.05, 13:58 SB, WSW,MSW...z którymi umowę zawarł jurczyk, były legalnymi organami państwowymi zajmującymi się bezpieczeństwem demokratycznej wiadomo Polski.Jeżeli odmówię współpracy z obecnymi organami represji,prywatnymi folwarkami kierowanymi przez palantów,złodziei i szambo, a dla pozorów legalizmu zwanych:prokurator,uop,wsi, sąd....to czy czeka mnie kara jakaś w obecnym państwie bezprawia????. Czy też jestem godnym pochwały ,bohaterstwa ...,-od społeczeństwa RP??Może ktos odpowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mąż pijaczki Re: ja komuch odmawiam współpracy z obecnymi wład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 14:02 Ja Ci odpowiem. Tamta Polska nie była demokratyczna. Była niedemokratycznym reżimem. Więc porównanie jednego do drugiego jest delikatnie pisząc nie na miejscu. Jednak obecnie jeżeli ktos jest agentem służb również zdecydowanie nie powinien pełnic fukcji Prezydenta , posła itp. To co do zasady. Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Stanisław Wądołowski mówi 06.10.05, 14:12 napiszę krótko wierzę Stanisławowi Wądołowskiemu autentyczny uczciwy przywódca Solidarności w Szczecinie jasno wypowiada się na temat Mariana Jurczyka i niech to będzie ostatecznym argumentem dla wszystkich obrońców esbeckiego kapusia Odpowiedz Link Zgłoś
jolunia55 Re: Stanisław Wądołowski mówi 06.10.05, 15:16 Podpisuję się pod tym obiema rękami i mam w d... co o mnie sądzą niektórzy dyskutanci.Trzeba nazwać go po imieniu-to był kapuś i nie powinien nas dalej ośmieszać jako prezydent miasta Szczecina.!Honor jest mu niestety obcy i dlatego nie podaje się do dymisji/jak wszyscy kapusie/On zachowuje się jak ta świnia,której plują w pysk,a ona twierdzi,że to krople deszczu! Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Stanisław Wądołowski mówi 06.10.05, 15:24 jolunia55 napisała: Trzeba nazwać go po imieniu-to był kapuś i nie powinien nas dalej ośmieszać jako prezydent miasta Szczecina.! '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' Czyli jego dotychczasowe osmieszanie bylo OK?... Kazdy rozsadny czlowiek ktory widzial i sluchal tego krasnala ogrodowego przez 5 minut, mogl sie na nim poznac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pismak Kłopot z tym Jurczykiem... IP: *.plusgsm.pl 06.10.05, 15:38 Strasznie skomplikowana sprawa. Nie ma szans na jednoznaczną ocenę. Zobaczcie, o dziwo, że nawet Jachim się na nią nie poważył. Każda jednoznaczna ocena w sprawie Jurczyka będzie niesprawidliwa. Marian Jurczyk pod koniec lat siedemidziesiątych to zwykły robol. Jak wynika z materiałów tępy, jak tabaka w rogu. Jakimi kierował się motywami biorąc kasę i wydając kolegów? - tak naprawdę nie wiadomo. Nie był na tyle cyniczny, by robić to dla pieniędzy. Nie docisnęli go też zbyt mocno. Nie był przecież ani tytanem rozumu, ani kimś ważnym. Słabymi ludzmi manipuluje się łatwiej. Co wydaje się zaskakujące - a wynika z wypowiedzi UBeka Dynaka - on mógł to zrobić z patriotyzmu! Jakoś zupełnie idiotycznie pojętego. No, i z chęci odegrania jakiejś ważnej roli, z chęci zrobienia czegoś znaczącego. Bo ambicje w Marianie Jurczyku buzują. Tak mu zostało. Hm... coś w tym może być. Ale to tylko jeden aspekt. Potem został przywódcą. Wszedł w swoją rolę. Wcześniej "strona rządowa" spisała go na straty, bo nie stało mu rozumu w skomplikowanych rozgrywkach SB. Cóż, debile tam nie pracowali, więc chyba potrafili ocenić, czy facet się do ich roboty nadawał. Musiał ich nieźle zaskoczyć, gdy został przywódcą drugiej strony. Tu rozum był średnio potrzebny. Liczyła się charyzma. Ale wtedy już Jurczyk nie był chętny dać się sterować SB. Spuścił icn na drzewo. On już wtedy jasno widział swoją drogę. "Nawiedzony" - to idealnie oddaje tę postawę. Przeszłość to przeszłość. Wydał kolegów i wziął pieniądze. A teraz został przywódcą. Wyboraźcie sobie, co może myśleć człowiek nawiedzony. Może myśleć, że dostał drugą szansę. Może myśleć, że został oczyszczony. Może... Nie wiem. Może nawet zapomniał, że kogoś wydał. A potem mu przypomnieli. Dużo zrobił dla Solidarności i dla Polski - nie mówicie, że nie. Tego nie można mu zabrać. Został legendą. Mały, słaby człowiek wepchnięty na cokół. Głupi, ale uczciwy. Jestem skłonny przypuszczać, że mu odbiła rola. Ukształtowało go to. Cała jego burzliwa historia życia po zmianie ustroju to już tylko echa tamtych wydarzeń. Nawiedzony. Hm... jak zaprogramowany. Autozaprogramowany. To takie subiektywne obserwacje. Pamiętam, miałem okazję porozmawiać z nim kiedyś o nim samym. W gorącym okresie referendum odwoławczego. Trzy godziny trwała ta rozmowa. Nie zapomnę jej nigdy. Jurczyk wydał mi się właśnie nawiedzony. On wierzy w to, co mówi. Wierzy, że jest świętym, legendą, wybrańcem. To jest cały Marian Jurczyk. On już wydaje się nawet nie być sobą - normalnym człowiekiem. On w całości stał się "mężem stanu". Wmówił to sobie, tak się zachowuje, je, śpi, mówi, myśli i czuje. Uważam, że to wielka tragedia tego człowieka. Marian Jurczyk nie rozumie, dlaczego cały świat go chce zniszczyć. Nie rozumie, dlaczego tak wielu ludzi go nienawidzi. On nie rozumie, dlaczego ludzie go nie rozumieją. To musi bardzo boleć. Jest jak dziecko we mgle - przekonany o słuszności swoich sądów, a zaskoczony brutalnością wzechświata. A jednak brnie dalej w to wszystko. Dalej pcha się na cokół. Dlaczego? Nie wiem. Może nie ma już innego wyjścia? Może to jego sposób utrzymania się przy zdrowych zmysłach: wszystko co zewnętrzne odrzucić, skupić się na swoich wyobrażeniach (rojeniach) i pchać się dalej taranem - choćby na zatracenie. Nie wiem. Ale wiele za tym przemawia. Ten człowiek to pewien fenomen. Nienawidzimy go za to, co robi. Nie staramy się zrozumieć, kim jest. Mam dla niego pewien szacunek. Szacunek, który należy się człowiekowi cierpiącemu. Nie mnie go oceniać. Ale próbuję go zrozumieć. Myślę, że robi sobie krzywdę nie zdając sobie z tego sprawy. Nie można jednak mu tego wyjaśnić. Dawno przestał słuchać... Pozostaje ostatni aspekt. Szczecin. Jurczyk robi krzywdę nam. Nie powienien być prezydentem. Zdrowiej dla niego i dla nas byłoby, gdyby już odszedł w zapomnienie. Ale bohaterzy (a tak o sobie myśli), odchodzą tylko w ogniu walki. Myślę, że Jurczyk polegnie. W następnym wyborach, w kolejnym sądzie - nie wiem, gdzie. Zaliczy kolejny cios - może ostatnie, może dla niego zbyt silny. moim zdaniem, ten facet nie zasłużył na zniszczenie. Zasłużył na spokojne dożycie swoich dni w tej jego altance na działkach. Zgotował sobie smutny los, pchając się w światła reflektorów (jak ćma). Ale jednak nie powienien zostać z tego powodu doszczętnie zniszczony. To byłoby tak jakoś nie fair... pismak_logowany@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Ech, pismak, pismak.. 06.10.05, 15:44 ta miekkosc katolacka..Ten brak pryncypialnosci.. Tu chodzi o pol milionowe miasto a ty piszesz o jednym krasnalu.. "Czyz nie dobija sie starych koni"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona pijaka Nerv - człowiek kopniety przez historie IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 06.10.05, 16:03 Gość portalu: Nerv napisał(a): > Juz raz całe Forum kazało ci zasmknąc dzioba, żebyś nie kłapała, Krowo! > Oferowli mi mieszkanie w wawce za przyjście do nich do pracy! Takiś im potrzebny był? Jesteś głupi jak but, dlatego pewnie cie nie wzieli do tej Warszawy. Jak bezwartoscowe g--no. Jeślibyś był im NAPRAWDE potrzebny - to nie było człowieka, którego by nie złamali. Nawet podstawili by ci prostytutkę by cie skompromitować. A tak w ogóle to, jako anonimowy śmieć, to sie możesz chwalić. Nawet że stać cie na helikopter. Tu, na forum wszystko można - sprawa osobna, że z takich chwalących sie frajerów można się tylko wysnmiewać. Powiem inaczej, jako znawca: w dupie byłeś- g--o widziałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch Re: Nerv - człowiek kopniety przez historie IP: *.internet.v.pl 06.10.05, 16:49 nie tylko on, kilku z piszących tak bardzo chce komuny, że gotowi są pozagryzać takich porządnych ludzi jakim jest pan jurczyk marian. oni chcą piechoty, przecież to widać, słychać i czuć. niejaki pismak, przemądrzały, niedoceniony pewnie przez swych szefów, produkuje swoje dyrdymały tu na forum, próbując wmówić mieędzy innymi i mnie jak było w tamtym komunistycznym czasie. swoim mendzeniem, może przekona tych pie..iętych szczylów, których tutaj nie brak. każdy kto, prawdziwie w walce przeżył ten czas, wie dokładnie jak było, śmiejąc się z politowaniem dla takich mentorów. proponuję ci żono pijaka. daj sobie spokój. srał ich pies i te małe pieski. pozdrawiam serdecznie!mp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nERV i CIEBIE I TE SZMATE RÓWNO POJ........ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 20:19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pismak Re: Nerv - człowiek kopniety przez historie IP: *.plusgsm.pl 06.10.05, 21:21 Nie mam szefów :)))). Poza tym, co ja Ci mogę wmówić, Twardzielu? Nie żartuj. pismak_logowany@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Nerv - człowiek kopniety przez historie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 14:44 Do Pismaka - mam podobne zdanie, nie mam Twoich talentów literackich więc podpisuję sie pod tym co opisałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: che niedobrze mi IP: *.user.ono.com 07.10.05, 19:16 pazdzioch. skad ty sie wyklules? jestes na etapie dzialkowego dupoliza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kniaź zona pijaka - SBcka szmata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.05, 19:31 Gość portalu: zona pijaka napisał(a): > Takiś im potrzebny był? Jesteś głupi jak but, dlatego pewnie cie nie wzieli do > tej Warszawy. Jak bezwartoscowe g--no. Jeślibyś był im NAPRAWDE potrzebny - to > nie było człowieka, którego by nie złamali. Nawet podstawili by ci prostytutkę > by cie skompromitować. A tak w ogóle to, jako anonimowy śmieć, to sie możesz > chwalić. Nawet że stać cie na helikopter. Tu, na forum wszystko można - sprawa > osobna, że z takich chwalących sie frajerów można się tylko wysnmiewać. > Powiem inaczej, jako znawca: w dupie byłeś- g--o widziałeś. Zono pijaka, wiesz dobrze o tym ze ani Gestapo ani NKWD ani UB nie złamało ludzi którzy mieli honor i dumę. Przestan więc pieprzyc ze kazdego da się złamać. Sam(a) korzystasz z anonimowosci internetu wiec jestes takim samym anonimowym smieciem jak 90% gosci tego forum. Cos mi sie zdaje ze dale(a)s dupy SBkom swego czasu i stad twoja zlosc na tych ktorzy sie nie dali komuchom... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona pijaka [...] IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 06.10.05, 21:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazzek [...] IP: *.wro.volvo.net / 62.29.248.* 07.10.05, 09:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska kniaź 07.10.05, 10:50 Zono pijaka, wiesz dobrze o tym ze ani Gestapo ani NKWD ani UB nie złamało ludz > i > którzy mieli honor i dumę. starałam się nie włazić z butami w waszą dyskusję ale z twoja wypowiedzią (uproszczoną) trudno mi się do końca zgodzić. złamac nie złamało ale przeżyć nie dało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stalkon Re: zona pijaka - SBcka szmata IP: 83.168.106.* 10.10.05, 21:15 Nie ma ludzi nie do złamania. Sa tylko słabi śledczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaopatrzeniowiec Re: Ech, pismak, pismak.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.05, 14:07 "Starych koni" nie. Nie w tym kościele dzwony biją. Trzeba wiedzieć co się cytuje. Notabene, też będziesz stary. I bez megalomanii, to jeszcze nie półmilionowe miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc zaopatrzeniowiec 07.10.05, 15:46 Gość portalu: zaopatrzeniowiec napisał(a): "Starych koni" nie. Nie w tym kościele dzwony biją. Trzeba wiedzieć co się > cytuje. Notabene, też będziesz stary. I bez megalomanii, to jeszcze nie > półmilionowe miasto. ''''''''''''''' Ja wiem co sie cytuje, a stary to ja juz jestem. www.tvp.pl/kochamkino/czyz_nie_dobija.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaopatrzeniowiec Re: zaopatrzeniowiec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.05, 16:52 Do Swarożyca: Tytuł książki MacCoy`a "Czyż nie dobija się koni?" zacytowałeś bez sensu, bo w orginale nie ma słowa "starych".Dobija się konie, które uległy wypadkom(złamanie goleni).Zabijanie starych, kopanie leżącego- żenujące i mocno nieetyczne! Podałeś link do tytułu filmowego; widziałeś ten film? Informuję Ciebie,że tam chodzi o jak najbardziej młode "konie". W sprawie wieku byłem kurtuazyjny (widzę jak piszesz). Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: zaopatrzeniowiec 07.10.05, 21:19 Byl jeszcze jeden powod dlaczego napisalem "starych", ale ci nie powiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaopatrzeniowiec Re: zaopatrzeniowiec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.05, 22:23 Swarożyc, "kombinujesz jak koń pod górę". Dużo zdrówka życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szkoda miasta Traci szczecin IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.05, 13:19 Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: Kłopot z tym Jurczykiem... 06.10.05, 20:12 co ty za głupoty wypisujesz a w którym to miejscu ten człowiek cierpi czy pobierając 15 000 miesięcznie i mając doskonałe poczucie z tego powodu nie zauważyłem u niego nigdy pokory ani zwątpienia tylko butę i cwaniactwo ten kapuś będący na pasku u Jacka Piechoty nie wzbudza mojej litości ani szacunku Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska student(ko) 07.10.05, 10:53 student(ko) daj se na luz. mimo wszystko mj został wybrany a twoja podfruwajka nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orion Re: Kłopot z tym Jurczykiem... IP: *.chello.pl 06.10.05, 21:29 Nie zgadzam się z Pismakiem Postawa Jurczyka wpisuje się w postawę innych mu podobnych,o dużo większej władzy [ "postaw niejednoznacznych"], jak król Staś, czy Jaruzelski. Oni też uważają, że kochali [ją] Polskę,strasznie dla niej dużo zrobli i robią a część ludzi tego nie rozumie. Ocena taich postaw, że są niejednoznaczne jest nieuczciwością i służy jedynie utrzymaniu władzy przez przedstawicieli jedynie słusznej drogi. To coś takiego samego jak wypowiedzi, że jedni walczyli o wolną Polskę siedząc w więzieniu a inni w komitetach. Ogłupianie narodu poprzez powiedzenie , że czarne może być białe jednak się nie udało. Postawa niejednoznaczności mogłaby prowadzić do tego, że w 25 rocznicę powstania Solidarności kwiaty składaliby Oleksy z Milerem, podtrzymując za rękę gdyby żył np. Michaiła Susłowa. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Orion 07.10.05, 14:44 Gość portalu: Orion napisał(a): Ogłupianie narodu poprzez powiedzenie,że czarne może być białe jednak się nie udało. Postawa niejednoznaczności mogłaby prowadzić do tego, że w 25 rocznicę powstania Solidarności kwiaty składaliby Oleksy z Milerem, podtrzymując za rękę gdyby żył np. Michaiła Susłowa. ''''''''''''''''' Oj chyba sie udalo... 50% Polakow uwaza ze stan wojenny byl konieczny, a gienieral do dzis chodzi dumny i wyprostowany zamiast wisiec, a szczyle z SLD bezwstdnie chca realizowac 21 postulatow "Solidarnosci" nie widzac w tym nic zlego.. > > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska swarku 07.10.05, 14:50 uważasz, że realizacja 21 postulatów jest złem? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: swarku 07.10.05, 14:53 Tak, dlatego ze (juz nie pamietam ktore i ile) sa mzonka ekonomiczna i gdyby je wprowadzic w zycie wykonczonoby kazde panstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek51 Re: Kłopot z tym Jurczykiem... IP: *.teleton.pl 07.10.05, 09:17 Jest mniej więcej tak jak piszesz. Jurczyk zawsze był małym, prymitywnym człowieczkiem, że swoimi antyinteligenckimi fobiami. Pamiętam go z jesieni 1981, wtedy był rozpaczliwie żałosny i niewiele rozumiał z tego co się dzieje dookoła. Osobny punkt to jego otoczenie, w tym Przemysław Fenrych, wtedy rzecznik Regionu, też niewiele odbiegający poziomem od swojego szefa, zresztą wtedy w Regionie tylko z Zimowskim dalo się rozmawiać, ale on akurat miał niewiele do powiedzenia. Szkoda ze akurat Marian Jurczyk na nas trafił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toczka w toczke Re: Kłopot z tym Jurczykiem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 11:57 Określił bym ro jak synddrom Wałęsy.Nic dodać nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaopatrzeniowiec Re: Kłopot z tym Jurczykiem... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.05, 13:57 Chyba trochę za dużo naczytałeś się prozy iberoamerykańskiej (Hiulio Cortazar,może Marquez?)ale jest to jedyna, na tym forum, sensowna i rzetelna próba oceny charakterologicznej postaci MJ. Mimo wszystko jeteśmy Mu winni szacunek, a przede wszystkim Tym, którzy Jemu zaufali i mieli odwgę działać w tych niełatwych czasach. Ponad to, jakoś wszscy zapomnieli, że był wyrok sądowy i prześcigają się w inwektywach-pożal się Boże "jolunia55". Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stalkon hmmm i to jest przyczynek IP: 83.168.106.* 10.10.05, 21:13 hmmm i to jest dobry przyczynek do pytania dla naszych 'socjologów' z US: dlaczego go ludzie wybierają? ciekaw jestem ile dostałby dzisiaj w wyborach prezydenckich (miejskich rzecz jasna) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas BYC MOŻE ZMUSZONY.... ALE KAPUŚ!!! IP: *.orange.pl 06.10.05, 18:03 Byc może został zmuszony do donoszenia... ale donosił!!! Pytanie w oswiadczeniu jest czy był współracownikiem? Odpowiedź jest jednoznaczna - BYŁ! Podejrzewam, ze duza część współpracowników była w jakis tam sposób zmuszana! Ale fakt jest że donosił! Teraz wszyscy moga twierdzic, ze byli zmuszani! Pytanie było czy donosił!! Odpowiedx padła NIE! I to jest kłamstwo - donosił! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paźćdzioch Re: listonosz też donosi. IP: *.internet.v.pl 06.10.05, 18:27 )))). mp Odpowiedz Link Zgłoś
jolunia55 Re: listonosz też donosi. 06.10.05, 19:01 Marian Pażdzioch i żona pijaka to chyba przydupasy Jurczyka.Jak można inaczej tłumaczyć bezgraniczneą obronę tego typa.No ale nawiedzeni są wśród nas.Jeszcze raz powtarzam,nikt i nic nie tłumaczy zdrajcy i donosiciela.Gdyby to było takie proste to koledzy Jurczyka broniliby z nim,a nie przeciwko niemu.Trzeba nazywać rzeczy po imieniu-kapuś to kapuś! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch Re: listonosz też donosi. IP: *.internet.v.pl 06.10.05, 19:10 co ty z takim móżczkiem możesz wiedzieć o paździochu? jeżeli coś wiesz, to napisz a jeżeli nie, to sie odwal. proste? pozdrawiam serdecznie!mp Odpowiedz Link Zgłoś
jolunia55 Re: listonosz też donosi. 06.10.05, 19:14 Co ty możesz wiedzieć o mnie i o moim mózdżku?Obrzucanie innych błotem to dowód na to,że brakuje Ci facet sensownych argumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch Re: jolunię 55 przepraszam za obelgę.. IP: *.internet.v.pl 06.10.05, 19:52 niepotrzebnie sie uniosłem. proszę o wybaczenie. marian paźdzoch Odpowiedz Link Zgłoś
sobiepan1 Re: Marian Paździoch, jestem pod wrażeniem! 06.10.05, 20:07 Bardzo ładny gest, ze strony Mariana Paździocha. Nie czyta się na tym forum zbyt często, przyznanie się i przeproszenie osoby. Za to zbyt często używa się epitetów i pomówień, nawet w tym wątku. Pozdrowienia sobiepan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch Re: listonosz też donosi. IP: *.internet.v.pl 06.10.05, 19:15 z takim móżdżkiem powinno być. Odpowiedz Link Zgłoś
jolunia55 Re: listonosz też donosi. 06.10.05, 22:36 Marian,przyjmuje przeprosiny.pozdrawiam i idę oglądać debatę. Do jutra.Może znowu będziemy mięli okazję pogadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarguz Re: listonosz też donosi. IP: 68.199.54.* 06.10.05, 23:34 Maniucha (zasluzony)? jedynie wystepem w Trzebiatowie tak jak wielu mu podobnych min.B.Piwnik jedno zdanie zadecydowalo zeby sie piac do gory-kazdy z nas mial lub bedzie mial swoje 5 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
jolunia55 Re: listonosz też donosi. 07.10.05, 08:24 Mój dziadek mi powtarzał zawsze,że są trzy idee,którym należy być wiernym przez całe swoje życie-BOG,HONOR i OJCZYZNA.Pan Jurczyk o tym nie wiedział? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona pijaka Re: listonosz też donosi. IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 07.10.05, 08:42 jolunia55 napisała: > Mój dziadek mi powtarzał zawsze,że są trzy idee,którym należy być wiernym przez > całe swoje życie-BOG,HONOR i OJCZYZNA.Pan Jurczyk o tym nie wiedział? Ty dziadka nie wciagaj do polityki, pewnie przewraca sie w grobie. Jurczyk w młodości uprawiał ziemniaki a doszedł do prezia Szczecina. A kariera twojego dziadka skończyła się na chodzeniu po redlinach ziemniaczanych, i posypywaniem DDT w pończosze przeciw stonce. Odpowiedz Link Zgłoś
jolunia55 Re: listonosz też donosi. 07.10.05, 08:56 Najgorzej jak na forum wypowiada się gó..arz lub prostak,którego poziom inteligencji nie mieści się w żadnych normach.Ty chyba myślisz,że kupiłeś patent na obrażanie mnie tylko dlatego,że dla mnie kapuś to kapuś i nie ma nic pośredniego.Ile masz lat dziecinko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona pijaka Re: listonosz też donosi. IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 07.10.05, 09:44 jolunia55 napisała: > Najgorzej jak na forum wypowiada się gó..arz lub prostak,którego poziom > inteligencji nie mieści się w żadnych normach.Ty chyba myślisz,że kupiłeś > patent na obrażanie mnie tylko dlatego,że dla mnie kapuś to kapuś i nie ma nic pośredniego.Ile masz lat dziecinko? Bycie kapusiem wyklucza z perspektyty lat, bycia dziecinką. Zdecyduj i nie pluj się: albo kapuś albo dziecinka. Ja podtrzymuje zdanie, ze Pana Jurczyka zna społeczeństwo, obdarzyło go zaufaniem w wyborach bezpośrednich. A ciebie lub twojego dziadka (którego mieszasz ze swoim gów..)- zna jeno pies z kulawą nogą. A pies jak to pies, co najwyżej głośno szczeka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 09:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
anna451 Re: listonosz też donosi. 07.10.05, 13:33 ' Zono PIJAKA A MOŻĘ TAK NA ODWYK Zono pijaka a może czas już najwyższy na odwyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy książka o jurczyku IP: *.internet.v.pl 07.10.05, 11:57 kto to jest Piotr Gontarczyk? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: książka o jurczyku IP: *.utp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.05, 13:05 Gość portalu: jerzy napisał(a): > kto to jest Piotr Gontarczyk? Piotr Gontarczyk to absolwent Wydziału Nauk Politycznych i Dziennikarstwa Uniwersytetu Warszawskiego, ukończył również historię. Uczeń śp. prof. Tomasza Strzembosza. W 2003 napisał pracę doktorską poświęcona PPR. Wspólnie z Leszkiem Żebrowskim i Markiem Janem Chodakiewiczem opublikował trzytomowy wybór "Tajne oblicze GL-AL, PPR. Dokumenty" w latach 1997-1999. Jego dzieło o PPR ukazało się w bibliotece "Frondy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy Re: książka o jurczyku IP: *.internet.v.pl 07.10.05, 19:06 teraz rozumię motywy działania pana gontarczyka - skoro publikuje cokolwiek we "frondzie"... to można się po nim spodziewać jeszcze większych bzdur: n.p. że dziki żyjące w Puszczy Wkrzańskiej do tej pory współpracują z SB. p.s. "nie wykształcenie zdobi człowieka, a rozum". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażka Re: książka o jurczyku IP: *.chello.pl 10.10.05, 21:30 Pytanie kto jest Piotr Gontarczyk? Autor książki Tajny wspólpracownik "Święty" zebrał materiały archiwalne sprawy Mariana Jurczyka . Pytanie skąd miał dostęp do tajnych dokumentów i czy korzystał z dokumentów IPN-u jeżeli tak to czy miał zezwolenie na ich publikowanie? Jak wiadomo kiedy korzysta się z dokumentów IPN-u to należy wypełnić wniosek o wyrażenie zgody na udostępnienie i wykorzystanie w celu badań naukowych dokumentów.Zgodnie z Ustawą z dnia 18 grudnia 1998 roku o Instytucje Pamięci Narodowej -Komisji Ścigania Zbrodni przeciwko Narodowi Polskiemu ( Dz.U. z dnia 19 grudnia 1998r.)Rodział 4 - udostępnianie dokumentów przez Instytut Pamięci na Art.37 mówi o wyrażeniu zgody na udostępnienie swoich danych osobowych.Czy autor książki miał taką zgodę? Przedtswiając zdjecie Pana Mariana Jurczyka na okładce ksiązki i osób mu towarzyszących czy też posiada ich zgodę na publikowanie .Tych pytań podczas czytanie ksiązki nasuwa się zbyt wiele. Marian Jurczy, w głębokim przekonaniu tysięcy szczecinian i Regionu zachodniopomorskiego jest jedynym przywódcą,który nie zdradził ideałów Solidarności.Jest i pozostał czysty i niesokrumpowany.Prawy człowiek.Żarliwy polski patriota.Nie wierzę,że Marian Jurczy,który po 13 grudnia 1981 roku trzy lata spędził w więzieniu, internowany, a potem aresztowany pod zarzutem działań na szkodę PRL-u był agentem SB. To przecież niesłychane,aby więzić własnego agenta,narażać go na niewygody więziennego żywota, utratę zdrowia a potem na dodatek mordować czy tez zmuszć do samobujczego kroku ukochanego syna i synową? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas NIESTETY Grażka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.05, 12:34 Niestety Grazka! Jeżeli to nieprawda... to czekam na wytoczenie procesu o zniesławienie!!! Myslisz, że bedzie? NIE! Pomysl czemu nie będzie! Ja powtarzam jestem w stanie, przy wielu niejasnych sytuacjach, usprawiedliwić pana Jurczyka, ale ... donosił i w oświadczeniu nie przyznał sie do tego! Czyli skłamał! Natomiast Twoje pytania w kwestii pozyskania danych i druku... to dla mnie drugorzedna sprawa. I jezeli autor złamał prawo, to bedzie sprawa i byc może jak pan Jurczyk został przez sąd uwolniony od kłamstwa z uwagi na prawde o która walczył, tak samo i autor książki - jeżeli byłaby sprawa - zostałby uwolniony ze względu na walkę o prawdę która ujawnił! Paradoks!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chłop z jajami Re: NIESTETY andreas IP: *.chello.pl 11.10.05, 12:43 Jeżeli jesteś taki chojrak to się ujawnij Pieprzenie jako anonimowy dupek chwały ci nie przyniesie Wiec jak cwaniaczku, masz w sercu odwagę? Czy tylko tak jak dotychczas będziesz szczekał jak kundel? Mniemam jednak, ze jaj nie masz to pewne! chzj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: NIESTETY andreas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.05, 13:28 nie wiem - mówie jak odważny do odważnego, bo Ty widzę tez jawny! Nie wiem co moje nazwisko tu da - oprócz mozliwosci restrykcji, ale to jak ktos mądry, to może i tak sie dowiedzieć! Ja jestem malutki, kundel jak piszesz... i co to ma za znaczenie? Czy zmieniło to fakty o panu Jurczyku? Juz lepiej? Teraz jest niewinny i bohaterski? Bo ja jestem kundel? Ujawniłbym, ale po co? Gdybym był politykiem i chciał by ludzie mi uwierzyli, zaufali, to pisałbym pod swoim nazwiskiem, jak tu nie którzy czynią! Ale tak samo jak TY, tak samo nie widze powodu! Chcesz o mnie dyskutowac czy o temacie wątku! Powtarzam, jeżeli ja sie przyznam, zem malutki kundel, to zmienia pojecie kłamstwa i prawdy? Naprawde wszystko zalezy ode mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chłop z jajami Re: A mnie się Jurczyk podoba, choć nie we wszy... IP: *.chello.pl 11.10.05, 13:57 stkich swoich decyzjach To ty szczekasz jak wściekły kundel. musiał ci Pan Jurczyk czymś dopiec, skoro go tak usilnie kąsasz. musisz jeszcze z rok poczekać dopiero spełnią się twoje marzenia, przyjdzie Piechota Jacek i będziesz mu jadł z ręki, jak wielu kundli z tego forum. Szczekanie i zawodzenie na tym forum, Jest tu powszechne. Jedni drugich podgryzają, Nie zastanawiając się czy z sensem. Po tematach poruszanych można wywnioskować. Kto jest kto. Ale, po kiego grzyba? chzj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: A mnie się Jurczyk podoba, choć nie we wszy.. IP: *.orange.pl 11.10.05, 16:40 lepiej byc kundlem, który chociac szczeka... niz kundlem, którego mozna kopac po dupie a on zadowolony i tak merda ogonkiem! Czy mnie skrzywdził? Tak, skrzywdził mnie i całe miasto swoim brakiem komptetencji - tylko tyle... cóż te pare milionów jest wobec Twojej ufnosci! Miło iz zwolennicy jurczyka, wolnośc słowa o jaka walczył ich idol nazywaja szczekaniem i mieast argumentów na temat wyrzucaja jedynie wyzwiska - jaki pan taki kram! Tak jestes bardzo podobny do niego ... Odpowiedz Link Zgłoś
anna451 Gdzie 07.10.05, 13:29 Gdzie m ożna kupić tą książkę bo dzisiaj pytałam i nikt nic w księgarniach o niej przynajmniej na Prawobrzeżu nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
jolunia55 DoZony Pijaka ! 07.10.05, 14:00 Do Zony Pijaka,czy innej cholery,która ukrywa się pod tą ksywką.Poziom twojego jadu w wypocinach na każdym forum odpowiada twojemu poziomowi inteligencji,mniej niż zero! Nie mam ochoty czytać twoich wypocin,ani tym bardziej na nie odpowiadać.To po prostu nie godzi się z moim wychowaniem,kulturą i inteligencją/ty niestety nie wiesz biedaku o czym ja tu piszę/Więc nie fatyguj się człowieku i nie wymyślaj swoich Lajdackich tekstów,ja ich czytać napewno nie będę> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaopatrzeniowiec Re: DoZony Pijaka ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.05, 14:33 Do "joluni55"........(w tym miejscu można wpisać to samo co napisałas do "Żony Pijaka"). "Żona Pijaka" odpowiada ci w twoim stylu i tak jak na to zasługujesz. Napisałaś cyt:"To po prostu nie godzi się z moim wychowaniem, kulturą i inteligencją." Przeczytałem, co wypisujesz na forum i twierdzę,że przymioty, na które się powołujesz, interpretujesz jak "niepełnosprawny inaczej". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B.B. opinia IP: *.chello.pl 08.10.05, 15:19 I za te osiągnięcia Jurczyka, wybudujcie mu w Szczecinie jeszcze wygodniejszą wille, od tej którą posiada obecnie!! Obywatel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas BRAKUJE opinii i losów ludzi - PYTANIE DO MARIANA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.05, 16:02 brakuje mi opinii i losów ludzi na których donosił! To nie sąd powinien decydować czy donosił na mało istotne rzeczy! Faktem jest że donosił!! Skłamał lustracyjnie!! Marian Paździoch - słuchaj pamietam jak o donosach o donoszeniu Jurczyka pisałeś, że to nieprawda!! Pamietam, że zadałem Tobie pytanie co by było gdyby okazało sie, że Jurczyk donosił!! Pamietam, że cos miałeś zrobić gdyby to była prawda! Ale nie pamietam co! Ale niewazne - jak sie chłopie czujesz, gdy kiedys powatpiewałeś w jego donoszenie, pamietam jak pisałeś że takie dokumenty mozna spreparować CHŁOPIE JAK SIE TERAZ CZUJESZ!! Patrz wtedy byłeś taki głupi! Prosze odpowiedz.... Widzę, że dalej bronisz KJurczyka ale juz nie podważasz dokumentów. Powiedz czy wtedy kłamałes twierdząc, ze to podróbki czy wierzyłeś w to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona pojaka Re: BRAKUJE opinii i losów ludzi - PYTANIE DO MAR IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 08.10.05, 18:36 Gość portalu: andreas napisał(a): > brakuje mi opinii i losów ludzi na których donosił! > To nie sąd powinien decydować czy donosił na mało istotne rzeczy! > Faktem jest że donosił!! > Skłamał lustracyjnie!! W paszkwilu tym brakuje Adre wielu elementów, a mimo wszystko paszkwil ten jest dla ciebie wyrocznią. Sąd Najwyższy w odróznieniu od Ciebie, rozpatrywał to dogłębnie - wiem, dla ciebie wyroki prawomocne są nic nie warte - jesteś mądrzejszy od sądow. Przyznaj się, uważasz się jeszcze mądrzejszy od boga - ja za takigo głupca się nie uważam. Czego w tym paszkwilu brakuje: - zeznań pokrzywdzonych, i jakich z tego powody doznali przykrości. - zeznań odpowiedzialnych za wywożenie Jurczyka do lasu, kopanie dołów, przykładanie spluwy Jurczykowi do skroni - zeznań odpowiedzialnych za wyrzucenie z okien jego dzieci i pomordowanie ich. - i wielu innych elementów. Może kiedyś, mordercy na łożu śmierci potwierdzą swoje morderstwa, wywożenia Go do lasu. I co wtedy, dopuscisz myśl że JEDNAK przez te lata byłeś głupcem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona pijaka Do Andre IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 08.10.05, 18:42 Ileż to razy w życiu bezczelnie kłamałeś kobietom, że je kochasz. Wiec gdzie jest ten twój honor, na który się powołujesz. A kłamałeś z jeszcze bardziej prozaiczych przyczyn, nie pod grożbą utraty życia. Wydaje mi się że nie masz ŻADNEGO moralnego prawa oceny innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: Do zony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.05, 20:07 Żona, moja Żono... Powiadasz, ze kłamałem nie jeden raz.... i wiesz jaka jest różnica miedzy mną i Jurczykiem, w tym temacie kłamstw? Ja powiem, ze kłamałem i bedę kłamał... PRZYZNAJĘ SIĘ! A nie głupio tłumacze, że to były kłamstwa w afekcie, często w nieswiadomości, pod przymusem emocjonalnym... A Jurczyk powie, że nigdy nie kłamał! Nie oceniam moralnie nikogo, bo gdybym miast faktów wdał sie w ocenę moralną... to moze oceniłbym jak ten sąd! Oceniam fakty, które NIGDY Jurczyk nie podważył!!! Faktem jest, ze podpisał. Faktem jest, że donosił! Powinien powiedzieć, że donosił... był współpracownikiem! Moralną ocene zostawiam - ewentualnym - poszkodowanym! Przeginam teraz wyobraź sobie SSman zobozu powiedziałby, że bił ludzi w pbozach, ale lekko i to nie miało znaczenia, nadto ze strachu o siebie i swoja rodzinę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: Do zony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.05, 20:15 KŁAMSTWO lustracyjne, czyli nie fakt donoszenia, a fakt skłamania w oświadczeniu lustracyjnym! Jeżeli kazde takie kłamstwo wytłumaczymy przymuse, wywożeniem i takimi... to po co w ogóle o to pytać? Poza tym jak to się ma do ludzi, którzy byli poddawani takim samym albo gorszym naciskom i .... nie ulegli. Byli katowani, wywozeni, gnebieni, utrudniano im zdobycie pracy, wyjazdy, życie, ale nie ulegli!!! A on uległ! Donosił. Na pyatanie czy donosił odpowiedział NIE! I jeszcze sąd go uwolnił od tego, że kłamał na pytanie o donoszenie! Marian Paździoch najpierw podważał wiarygodność tych dokumetów! Teraz Ty pytasz Żono czy zrobił krzywdę komuś... Też jestem ciekaw losów tych ludzi na których donosił! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona pijaka Re: Do Andre IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 08.10.05, 20:42 Gość portalu: andreas napisał(a): > Marian Paździoch najpierw podważał wiarygodność tych dokumetów! > Teraz Ty pytasz Żono czy zrobił krzywdę komuś... > Też jestem ciekaw losów tych ludzi na których donosił! Los tych ludzi jest identyczny jak kobiet które dawały ci dupy, bo mówiłeś że ożenisz sie z nimi. Identyczny jak Twoich kolegów, których oczeriałeś przed kobietami, tylko po to by je zdobyć. A ileż razy łamałeś prawo, narażając kolegów, z ktorymi po pijaku jechałeś samochodem. Lub łamałeś przepisy. A w szkole, pracy, czy nie oszukiwałeś kolegow, szefów, rodziców. Nie ma na tym forum człowieka (również ja), kto byłby krystalicznie czysty. Ja tez nie byłam święta, az wstyd pisać - też mam ciemne karty swego życiorysu. Kochasz Boga, bo tak twierdzisz - czy aby na pewno? Wszystkim odpuszczasz oprócz jednemu, Twojemu wrogowi politycznemu. Masz honor, lecz uważasz ze są rożne honory. Dziwne to, zacz ciekawe, ża az tak wybiórcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: Do Żono IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.05, 23:44 odpowiem najpierw Jurczyk NIE JEST moim wrogiem politycznym!!! nie lubie GŁUPOTY i KŁAMSTWA! Kobietom żadnym nie obiecywałem małżeństwa, a juz na pewno nie za dawanie dupy!! W zadnym razie nie obiecuje - unikam tego, nawet klientom nie obiecuje! Pozostałe sa gdzies tam trafione, ale ja nie p[owiedziałem że nie kłamie czy nie przekraczam przepisów! Raczej nie oszukuje, ale... I moze przez to "ale" nie pcham sie na piewrsze rzedy! Nie wazne czy ja kłamie czy nie! Złapano Jurczyka na kłamstwie - zasada prosta! Kłamiesz lustracyjnie - dziekujemy! jak mnie łapano na powiedzmy przkroczeniu, to wiedziałem ze teraz bedzie kara! jurczyk chce jej uniknąć i uniknął! nie uważam, że sa różne honory. Wobec siebie i innych jestem, bardzo surowy w ocenie! Kto raz mi sie narazi kłamstwem lub oszustwem - pamiętam całe zycie... Niestety. Powtarzam, kalmalem czy przekraczalem przepisy, ale jak mnie zapano to zachowywalem sie jak dorosly czlowiek!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: Do zony - ACHA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.05, 20:26 i zauważ, że ja nie próbuje powiedziec, ze moje kłamstwa jakiejs dziewczynie w łóżku sa mniej wazne od kłamstw wobec narodu! Dla mnie kłamstwo jest kłamstwem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona pijaka Re: Andre IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 08.10.05, 20:48 Gość portalu: andreas napisał(a): > Dla mnie kłamstwo jest kłamstwem! A gdyby Bóg zdecydował że kłamstwo to kłamstwo, i każdy kłamca idzie do piekła - to co wtedy?. Czy niebo by istniało?. CZy ktokolwiek z tego forum tam by poszedł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: Żono IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.05, 00:12 A co myslisz, że na sadzie ostatecznym tez przepchnie jakies sprawy? Tam juz Jurczyk sobie nie załatwi, ani inni! Widzisz - sa prawa ludzkie i Boskie! Ja jestem wierzacy, ale hm... nie praktykujacy! Wydaje mi sie,ze niebo bedzie ustniało niezaleznie od woli czy postepowania ludzi. Bóg nie jest przekupny, ale nie wchodzi w takie szczegóły, jak ludzkie przepisy czy prawa. Bo wtedy SSmeni poszliby do nieba, bo nie łamali prawa, a je respektowali! Ja uwazam, że ja moge jeździc szybciej niz mówią przepisy kodeksu i co myslisz, że grzesze i za to pójde do piekła! Ale jak mnie złapie policjant, to albo negocjuje albo płace! A nie tłumacze sie głupio, ze życie jest trudne i skomplikowane! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosa Re: BRAKUJE opinii i losów ludzi - PYTANIE DO MAR IP: *.chello.pl 08.10.05, 20:46 w 1977 Jurczyka wywożono do lasu , przykładano lufę do skroni i kazano kopać dół? a mnie się wydaje ,że SB-cja wybierała tych którzy za awans i czapkę śliwek donosili na kolegów , ponieważ chciała uniknąć Radomia i Ursusa.Ja na stadionie Pogoni nie potępiałem "warchołów", a wielu tam poszło i teraz mówią ,że ich zmuszono. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stalkon kosa-nie do lasu a do kawiarni w hotelu IP: 83.168.106.* 10.10.05, 21:27 Jurczyk podipsał zaobowiązanie do współpracy w kawiarni hotelu Piast... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blum ksiazka IP: *.devs.futuro.pl 09.10.05, 08:00 A GDZIE AKTUALNIE MOZNA NABYC TE KSIAZKE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adrian Jurczyk kłamie całe życie IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.05, 10:58 Jurczyk udaje wielkiego katolika .W co drugim zdaniu mówi o Bogu lub Ojczyznie. Jak na katolika to rozwód nie przystoi.Jest rozwodnikiem i kapusiem.za pieniądze sprzedawał kumpli.Szymańskiegio itd.Jest zakłamanym obłudnikiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazzek Re: Jurczyk kłamie całe życie IP: *.wro.volvo.net / 62.29.248.* 11.10.05, 13:38 Właściwie klucz do zrozumienia postaci Jurczyka kryje się w pseudonimie jego forumowego wielbiciela, Mariana Paździocha. Jurczyk jest... kiepski. Kiepski ojciec, kiepski TW, kiepski związkowiec, kiepski prezydent. Ja o sobie wiem, że w wielu dziedzinach jestem kiepski, i dlatego na czoło się nie pcham. Czego i MJ oraz Szczecinowi życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta M.Jurczyk IP: *.bredband.comhem.se 09.10.05, 23:54 Panie redaktorze A.Zadworny W artykule omawiajacym kaiazke o wspolpracy M.Jurczyka z SB napisal Pan -powiedzial nam Andrzej Mielczanowski,w latach 80 przywodca Solidarnosclowego podziemia w Szczecinie.....A.Milczanowski nie byl przywodca podziemia w Szczecinie.Mam nadzieje ze on sam to sprostuje o ile oczywiscie przeczyta Pana artykol.Panie Zadworny prosze nie falszowac histori nie tak odleglej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 25 złotych Książka do nabycia w szczecińskich księgarniagach IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.05, 10:06 książka kosztuje 25 złotych i jest do nabycia w szczecińskich księgarniacg.Jurczyk jest podłym kłamcą.Udającym bohatera. Odpowiedz Link Zgłoś
sobiepan1 Re: Książka do nabycia w szczecińskich księgarni 11.10.05, 12:22 Książka owa powinna wisieć w sraczu na gwoździu. treśc jej nadaje się w razie zatwardzenia na rozluźnienie odbytu. Szczeze polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chłop z jajami Re: Książka do nabycia w szczecińskich księgarni IP: *.chello.pl 11.10.05, 12:34 Wolę czytać wiszącą w tym miejscu wybiórczą. ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch Re: śmieszna ta książeczka, same pierdoły. IP: *.chello.pl 18.10.05, 20:23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t tw święty (77) IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.06, 08:44 ipn= dr p. gontarczyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty JKM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 08:59 Janusz Korwin Mikke stwierdził w ostatniej kampani prezydenckiej, że sędzia, który wydał wyrok, że Jurczyk nie skłamał lustracyjnie popełnic przestępstwo i On (JKM) zamknąłby takiego sędziego. Ciekawe dlaczego w obliczu takich jednoznacznych dowodów tak właśnie stwierdził sąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch Re: JKM IP: *.chello.pl 27.08.06, 09:45 bo te wszystkie niby dowody, bardziej godne pospólstwa a nie prawnikow, można było o dupe rozbić. ot co! mp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty Re: JKM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 17:11 Marian. Oryginalne pokwitowania z niekwestionowanym nawet przez Mariana jego pismem ? Przestań ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan jurczyk modelowym agentem sb IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 16:42 brał pieniądze,są jego pokwitowania,podpisał zobowiazanie do współpracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek w książce sa dowody współpracy z sb IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 12:11 dowody współpracy jurczyka z sb sa w książce piotra gontarczyka Odpowiedz Link Zgłoś