Dodaj do ulubionych

PO w Szczecinie przeciw koalicji z PiS-em

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 17:42
Oj PeOwcy... Nie głosowałm na was, ale skoro już coś tam zdobyliście to
lepiej nie zadzierajcie nosa, bo jeszcze nic nie zrobiliście, a już szumicie!
Nie podoba się PiS? Mnie może też nie zabardzo, ale jest zwycięzcą i trzeba
to uszanować! Kultury politycznej wam trzeba!
Obserwuj wątek
    • swarozyc Re: PO w Szczecinie przeciw koalicji z PiS-em 24.10.05, 18:08
      podstawowym zadaniem kazdej partii jest reprezentowanie wlasnego elektoratu we
      wladzach panstwowych, z ktorych wladza wykonawcza jest (byc moze )
      najwazniejsza.
      Zamiast sie certolic i fukac jak niezaspokojona panienka, powinni wejsc w
      gleboka koalicje oparta na szacunku dla obupolnych interesow, i "cywilizowac"
      PiS w kierunku rozwiazan prorynkowych, skoro ci ostatni sa socjalistami jak
      mowicie..
      • anna_maria Re: PO w Szczecinie przeciw koalicji z PiS-em 24.10.05, 18:10
        ktoś bedzie musiał odpowiedzieć za nierealne obietnice wyborcze, szukać winnego
        • Gość: emircoo Re: PO w Szczecinie przeciw koalicji z PiS-em IP: *.vx.pl / *.vx.pl 25.10.05, 02:55
          w Naszym Dzienniku juz mozna przeczytać, że jeśli PiS nie zrealizuje swoich
          obietnic to zrobi stanie się tak za sprawą PO...
    • Gość: zork7 Re: PO w Szczecinie przeciw koalicji z PiS-em IP: *.chello.pl 24.10.05, 18:42
      PiS wygrał, to niech sobie wdraża ten socjalizm, do spółki z Rydzykiem i
      Leperem!

Brawo PO! Droga do wolności nie jest ani łatwa, ani krótka, ale trzeba nią
      dalej podążać.
      • anna_maria Re: PO w Szczecinie przeciw koalicji z PiS-em 24.10.05, 18:45

PiS wygrał, to niech sobie wdraża ten socjalizm, do spółki z Rydzykiem i
        Leperem!

wyjatkowo muszę sie zgodzić, pytanie tylko czy apetyt na władzę nie zwycięży ?
        • anna_maria Re: PO w Szczecinie przeciw koalicji z PiS-em 24.10.05, 18:59
          Pełna Odpowiedzialność
          • Gość: Nerv Oboje macie racje... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 19:16
            Napisałem podobnie o PiS i Rydzyku dobę wcześniej to część mądrali wysyłała
            mnie do psychiatry, dziś jakoś spoko na forum. Może odpowidzialności za owe
            obietnice się zlękli? Władza nie zawsze smakuje...
    • Gość: zorba Re: PO w Szczecinie przeciw koalicji z PiS-em IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 19:26
      Głosowałam na PO ale gdybym wiedziała że to tacy oszuści, nigdy bym tego nie
      zrobiła.NIGDY!Ja im zaufałam, że chcą budować mój kraj a ci idioci chcą
      niszczyć.Mam nadzieję że to tylko w tym województwie posłowie PO są takimi
      debilami i kłamcami.
      • Gość: roman Re: PO w Szczecinie przeciw koalicji z PiS-em IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 20:14
        > Mam nadzieję że to tylko w tym województwie posłowie PO są takimi
        > debilami i kłamcami

Na to wyglada, że ekipa PO z naszego województwa to banda wyjatkowych pieniaczy
        i zer politycznych, choć taki obraz tej partii zaczyna mi się też jawić
        globalnie. Mam nadzieję, że porażka w wyborach to początek końca tej zakłamanej
        formacji.
      • Gość: javal Re: PO w Szczecinie przeciw koalicji z PiS-em IP: .48.218.* / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 11:01
        to w końcu kochanieńka głosowałas na PO czy koalicję z PISem?
        zdecyduj się wreszcie :P
    • Gość: XX Re: PO w Szczecinie przeciw koalicji z PiS-em IP: 5.2.* / *.chello.pl 24.10.05, 19:27
      Posłanka Magdalena Kochan: - Nie wyobrażam sobie, by PO poparła pomysł
      centralnego finansowania służby zdrowia, o którym mówi PiS. Nas zgniły
      kompromis nie interesuje.

Już zapomniała jak z Masłowska (PiS) miała konferencje prasowe, czy telewizja
      Gryf, to wtedy mówiła, że kobiety razem się porozumią lepiekj niż mężczyźni, a
      teraz przeciw PiS-owi, przeciw programowi zdrowotnemu. Dodatki rodzinne
      (fundusz alimentacyjny) tak. A służba zdrowia nie.
      ..
      Widocznie wszyscy powinni iść do psychiatry, bo wczęśniej padały deklaracje
      współpracy, Czyżby moje uszy źle słyszały, czyżby prasa żle podawała, a teraz
      to co. No tak polityka to ku.....
      • Gość: Po PO Re: Zaremba w Kronice... Wstydź się... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 19:34
        Jestem zniesmaczony. Gdzie honor, gdzie zasady?
    • student1 Re: PO w Szczecinie przeciw koalicji z PiS-em 24.10.05, 19:58
      to bardzo zła wiadomość
      przykro mi że politycy PO obrazili się na mnie i na moją mamę bo głosowaliśmy
      na PiS i Kaczyńskiego
      obrażają nas w ten sposób bo poddają w wątpliwość naszą wizję państwa
      a nasza wizja państwa to rządy zjednoczonej prawicy
      niestety
      obrażają także mojego ojca i siostrę którzy głosowali na PO i Tuska
      bo oni głosowali na nich będąc pewni że powstanie koalicja PO i PiS
      gdyby wiedzieli że PO będzie miało zamiar być w opozycji razem z SLD to prędzej
      rękę by sobie odgryźli niż wrzucili nią kartkę do urny
      a przy okazji
      w Niemczech prawica potrafiłą się dla budowy państwa dogadać z lewicą i
      wystawić wspólny rząd a u nas następcy UW znowu obrażają się na społeczeństwo i
      chcą nas pouczać
    • agao68 Re: PO w Szczecinie przeciw koalicji z PiS-em 24.10.05, 20:16
      niestety to było do przewidzenia .... Dobrze jest innych krytykować nie
      dostrzegając swoich błędów
      • Gość: a dobrze Re: PO w Szczecinie przeciw koalicji z PiS-em IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.05, 20:30
        marzyło się kolegom z PO oj marzyło..władza , kariera i już szykowali sobie
        ciepłe posadki a tu kicha kaczory zabiorą wszystko z samoobronką i pslem
      • Gość: kiedyśPO->terazPiS Re: PO w Szczecinie przeciw koalicji z PiS-em IP: 217.153.6.* 24.10.05, 20:35
        ZAREBA jest znany z tego że prawie nic w życiu nie zrobił
        ZAREBA jest także znany z tego że miał znanego dziadka
        ZAREBA wtydu nie masz za grosz!
        ZAREBA kreujesz się na niewiadomo jaki autorytet... żałosne.
        ZAREBA przez poprzednią kadencje będąc na
        "diecie" przytyłeś chyba z 15 kilo od "nic nie robienia"
        Rokita i Tusk gratulują Kaczyńskiemu, mówią o współpracy, a ty lokalny działacz
        tylko narzekasz, marudzisz, i bzdury gadasz...
    • sobiepan1 Re: j.w.p.p. zaremba to zwykły pieniacz. 24.10.05, 20:33
      taki krasomówca, PO-dobny do Jacka Piechoty.
      I po co na niego głosowaliście?

Sobiepan
      • Gość: arek Re: j.w.p.p. zaremba to zwykły pieniacz. IP: 217.153.6.* 24.10.05, 20:38
        w PO są ludzie porządni i mniej porządni - tacy co to troche czerwoni czy różowi
        są... jak widać nasz region do tych lepszych nie należy....
    • Gość: ada Re: PO w Szczecinie przeciw koalicji z PiS-em IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 20:52
      a poseł Litwiński zachował znany spokój i opanowanie w temacie - to jest
      polityk a nie jak jego koledzy. Dziwi mnie że Nitras siedzi cicho on pierwszy
      do zadymy a taka się szykuje.
      • sobiepan1 Re: PO w Szczecinie przeciw koalicji z PiS-em 24.10.05, 21:05
        Gość portalu: ada napisał(a):

> a poseł Litwiński zachował znany spokój i opanowanie w temacie - to jest
        > polityk a nie jak jego koledzy. Dziwi mnie że Nitras siedzi cicho on pierwszy
        > do zadymy a taka się szykuje.

^^^^
        Rzeczywiście Pan Litwiński od chwili zostania posłem, to już inna klasa, niż
        np. Pan Zaremba.

a jaka się zadyma szykuje?

Sobiepan

• Gość: ewa Re: PO w Szczecinie przeciw koalicji z PiS-em IP: 194.88.12.* 24.10.05, 23:35
          Głosowałam na PO gdyż podobał mi się ich program. Wchodząc w koalicję z PiS-em -
          czyj program będą realizować? Swój czy PiS-u? Bo jeżei PiS-u to niech PiS
          ponosi pełną odpowiedzialność za przedwyborcze obietnice.
          Pozdrawiam wszystkich pieniaczy!
          • swarozyc polacy jeszcze nie wiedza ze w polityce 24.10.05, 23:40
            liczy sie kompromis skoro nie zdobylo sie wiekszosci, i nikt nie pieprzy; to
            nich se sami..
            Kampania wyborcza ze swoja retoryka to jedna sprawa, a pragmatyzm dnia
            codziennego, to druga!
            Tak trudno to zrozumiec?
            • Gość: Buazen Ale po co PiS'owi PO??? IP: 157.25.9.* 25.10.05, 10:59
              Po co PiS'owi PO? Nie ma innych posłów potrzebnych do poparcia w trakcie
              głosowania? Czemu nikt nie domaga się koalicji PiS'u z Samoobrona albo PSL'em?
              tylko PO i PO. Trzeba tworzyć rząd od razu z ludźmi z PO? Nikt inny sie nie
              nadaje? O co tu chodzi?
    • paprykarz.szczecinski bo to zła koalicja może być 24.10.05, 21:24
      weźcie sobie przykład z obsady w porcie reprezentowanej przez PiS.
      czy już naprawdę jest taka krótka ławka reprezentantów w PiS,że byle umiejący
      się podpisać przy zakładaniu konta bankowego do przelewów wypłat może miec
      stanowisko kierownicze?
      jak ma być zła koalicja ,to po co ma być?
      Przecież PiS może sam udźwignąć swój program, nawet jeśli go nie ma ....
      To uczciwa opcja:
      PiS ma władzę,PiS rządzi, PiS odpowiada za rządy.
      Więcej koryta dla swoich,więc o co się tu PiS bije?????
      • Gość: greg Re: bo to zła koalicja może być IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 22:40
        A Zaręba juz sie szykował, żeby powywalac ze stołków ludzi z SLD i powsadzac
        swoich, a tu kicha HAHAHAHAHA!
        • student1 Re: bo to zła koalicja może być 24.10.05, 22:51
          a swoją drogą to jestem ciekaw czy decyzję o nawoływaniu przeciwko koalicji PO
          z PiS pan Zaremba Łyczywek i pani Kochan konsultowali ze swoimi wyborcami
          z tymi którzy dali kasę na wybory i z tymi którzy popierali w wielu akcjach
          widziałem plakaty Zaremby na Turzynie
          ciekaw jestem czy kupcy z Turzyna Manhattanu Szfera i Pogodna też są przeciwko
          koalicji PO i PiS
          i czy organizacje pozarządowe na które powoływała się Pani Kochan też są
          przeciwko koalicji PO i PiS
          i czy ci przedsiębiorcy którzy głosowali u nas na PO też są przeciwko koalicji
          PO i PiS
          bo komuchy które głosowały na PO głosując w ten sposób przeciwko PiS na pewno
          są przeciwni koalicji
    • Gość: RycerzNiepokalanej Mówią,że PO w Szczecinie,to dziady poza Litwińskim IP: *.tm.net.my 24.10.05, 23:06
      Moralne dziady oczywiście. A jak jest naprawdę?
    • Gość: the.bill1 PO - NIEODPOWIEDZIALNI ANARCHIŚCI? IP: *.tm.net.my 24.10.05, 23:34
      Dziś ROZPOCZĘŁY sie rozmowy w sprawach programowych w Warszawie, które trwają.
      Co więc ma znaczyć zachowanie PO w Szczecinie?

Czy to nacisk regionu na Warszawe, aby wzmocnić pozycję negocjacyjna PO?

Urazona ambicja po przegranych wyborach?

Jakieś zobowiązania, które nie pozwalają realizować innego programu niż ten,
      który sprzyja "tylko bogatym"?
      A może w PO są ludzie tak umoczeni, że wiadomo z góry, że zostana wykryci przez
      frakcję PiS - Rokita?

A może to po prostu anarchistyczny rys osobowościowy liberałów?
      Czy ktos z PO może normalnie odpowiedziec, a nie mówić o sprawach programowych,
      kiedy te ostatnie śą w Warszawie własnie uzgadnianie???
    • Gość: leTNick cudzy głupi Łuczywek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 23:49
      pacan!
      • Gość: Grigorio Re: cudzy głupi Łuczywek IP: *.utp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.05, 00:27
        Cóż za pajacy mamy w regionie.
    • Gość: andreas jak Wy nic nie rozumiecie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.05, 00:34
      przeciez to nie o zadne obrażanie chodzi!
      Chodzi o stanowiska, ograniczona przecież jest ilość!
      A kazden poseł obiecał swoim, no co pomagali, ze dostana coś,
      no oprócz studentów - oczywiscie!
      No, i jak tu się wywiązac...
    • maestro_xp Re: PO w Szczecinie przeciw koalicji z PiS-em 25.10.05, 07:57
      Na PiS głosowało ciut ponad 10,5% OGÓŁU uprawnionych do głosowania Polaków
      Na PO głosowało niewiele ponad 9,4% OGÓŁU uprawnionych do głosowania Polaków

Na Kaczyńskiego głosowało ciut ponad 27,27% OGÓŁU uprawnionych Polaków
      Na Tuska głosowało niewiele ponad 23,19% OGÓŁU uprawnionych Polaków

Wnioski:
      PRAWIE 90% Polaków uprawnionych do głosowania jest INNYCH niż PiS-owscy
      działacze poglądów

NIE POPARŁO Kaczyńskiego PRAWIE 73% Polaków uprawnionych do głosowania.

PO i Tusk oczywiście mają jeszcze niższy % poparcia

ci panowie, co tak butnie szczyczą się "poparciem" Narodu, pownni zdawać sobie
      z tego sprawę...

te ok. 3/4 Polaków patrzy im na łapki...
      PATRZY UWAŻNIE

a swoją drogą zdziwił mnie nagły, w ciągu 2 tygodni, DZIWNY PRZYROST OSÓB
      UPRAWNIONYCH DO GŁOSOWANIA:

Liczba osób uprawnionych do głosowania (dane z www.pkw.gov.pl):

Wybory do SEJMU i SENATU: 30 229 031
      Wybory na Prezydenta: 30 279 209

różnica ok. 50.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: leon Re: PO w Szczecinie przeciw koalicji z PiS-em IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.05, 08:30
        ty maestro masz pretensje do systemu demokratycznego? jeżeli 90% polaków
        zadecydowało że te pozostałe 10% ma wybrać to w twojej pokrętnej logice z
        jakiej racji sądzisz że nie poparli kaczyńskiego czy tuska, nikt w demokracji
        nie jest w stanie nikogo zmusić do wyrazania swojej woli- więc do kogo
        pretensje? więc nie filozofuj w ten sposób i nie szukaj na tym forum głupszych
        od siebie!
        • maestro_xp TO SĄ FAKTY. z faktami nie dyskutuje się 25.10.05, 08:41
          tylko trzeba mieć ich świadomość...

demokracja jest najgorszym systeme, ale lepszego nie wymyślono.
          luźny cytat z Churchilla

nie mam pretensji do nikogo
          najwyżej ci, co za PiS i Kaczyńskim głosowali będą mieli pretensje do samych
          siebie
          ja szanuję wybór demokratyczny, choć to nie znaczy, że muszę się z nim zgadzać

i WŁĄŚNIE DEMOKRACJA MI TO GWARANTUJE - odmienność zdania oraz prawo do jego
          wyrażania.

Chyba, że w IV RP będą inne standardy demokracji.........
          • student1 Re: TO SĄ FAKTY. z faktami nie dyskutuje się 25.10.05, 09:02
            raczej pretensje do siebie w tej sytuacji mogą mieć ci co głosowali na PO
            wierząc w obiecywaną koalicję PO i PiS a nie opozycję PO i SLD
    • Gość: ARO Re: PO w Szczecinie przeciw koalicji z PiS-em IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.05, 08:55
      Panie Łyczywek ! i Spółka !
      Wy zawsze lubiliście krytykować wszstko i wszyskich. Wam tylko w głowie "długie
      koryto" i wielka kasa. Nie jesteście godni nawet krytyki - LENIE DO ROBOTY !
    • Gość: emeryt Re: PO w Szczecinie przeciw koalicji z PiS-em IP: *.internet.v.pl 25.10.05, 09:00
      I tacy ludzie chcieli rzadzic krajem --przegrana spowodowala obdarcie ich z
      masek .Wstyd jak wy swym wyborca w oczy powiecie ze jestescie nie
      odpowiedzialni bojazliwi lenie do pracy . To podstawowa wada polaka zamiast
      pracowac dla kraju beda sie przygladac i oponowac jak wygladacie w oczach
      wyborcow ? I pomyslec ze taki Zareba mysli o prezydecie miasta Szczecina gdzie
      Pana ambicja ? Jaki z Pana bedzie prezydent gdy ktos glosniej tupnie??
      • dyrgosia Re: PO w Szczecinie przeciw koalicji z PiS-em 25.10.05, 09:03
        Nie mogę pojąć dlaczego PiS tak sie boi wzięcia pełnej odpowiedzialności ?
        Przecież to marzenie każdej partii, możliwość realizowania swojego programu,
        bez komromisów i ustępstw...
        • student1 Re: PO w Szczecinie przeciw koalicji z PiS-em 25.10.05, 09:07
          PiS nie boi się wzięcia odpowiedzialności bo ją bierze
          wystawił kandydata na premiera i próbuje ułożyć koalicję z PO
          natomiast dlaczego PO boi się wziąć odpowiedzialność
          może nie tyle się boi odpowiedzialności ile próbuje przejąć te dziedziny z
          których będzie się mogło wypłacić różnym Polikotom and comp
        • Gość: ARO Re: PO w Szczecinie przeciw koalicji z PiS-em IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.05, 09:10
          PIS aby przeprowadzić reformy lub zmieniać realja potrzebuje w parlamencie
          większości a takiej nie posiada. Dlatego też droga koleżanko Dyrgosiu to nie
          jest ucieczka od odpowiedzialności lecz poszukiwanie odpowiedzialnego
          współpartnera który chciałby zrobić coś dobrego dla naszego kraju.
          • dyrgosia Re: PO w Szczecinie przeciw koalicji z PiS-em 25.10.05, 09:13
            Dyrgosiu to nie
            > jest ucieczka od odpowiedzialności lecz poszukiwanie odpowiedzialnego
            > współpartnera który chciałby zrobić coś dobrego dla naszego kraju.

A co z obietnicami złozonymi samoobronie, ojcu Rydzykowi, wyborcą...?
            kto ma je teraz spełnić ?
            • Gość: ARO Re: PO w Szczecinie przeciw koalicji z PiS-em IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.05, 09:18
              Za szybko na krytyczne opinie. Musimy troszeczkę poczekać.
            • Gość: ARO Re: PO w Szczecinie przeciw koalicji z PiS-em IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.05, 09:20
              Dyrgosiu - więcej optymizmu. Życie z założenia nas nie oszczędza. Wiele od nas
              zależy jak będzie wyglądala przyszłość.
    • Gość: qwe Re: PO w Szczecinie przeciw koalicji z PiS-em IP: *.nat4pol.bazapartner.pl 25.10.05, 09:26
      Platforma nieobywatelska przy waszych założeniach nigdy nie będziecie rządzić
      bo czasy monoparti sie skończyły .O ile wiem to Kaczyński tez miał coś z
      waszego programu w kampani "sieprzaj dziadu" to ukłon z jego strony w waszą
    • Gość: Gienekx Brawo PO olejcie swoich wyborców! IP: *.ps.pl / *.tuniv.szczecin.pl 25.10.05, 09:35
      Brak odpowiedzialnośći, brak poszanowania wyborców, brak odwagi!
      Cała PO i nawet zakład wygrałem :)Mam nadzieję, że znikniecie z mapy
      politycznej jak zniknęła partia, z której się wywodzicie - UW.
      • Gość: javal Re: Brawo PO olejcie swoich wyborców! IP: .48.218.* / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 11:02
        nie pierdantol gienek tylko się zastanów
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=30914553&a=30947931
    • Gość: optymista Re: PO w Szczecinie przeciw koalicji z PiS-em IP: *.teleton.pl 25.10.05, 10:36
      Zaremba?? he he , to jednak prawda co się plotkuje o jego inteligencji....
    • Gość: kyczmada Re: PO w Szczecinie przeciw koalicji z PiS-em IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 11:33
      Posłowie-nic nie zrobiliście a już się kłócicie.Co będzie dalej?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka