Dodaj do ulubionych

Porażka z tą Lubińską

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 13:25
Nikt jej tam nie zna, ona zna finanse państwa tylko z książek, sama nie ma
wielkiego dorobku naukowego. Jakie ma doswiadczenie praktyczne poza uczeniem
studentów czegos co zna tylko z teorii. Długo sie nie utrzyma. Moze i to
lepiej dla Szczecina ze tam jest ale z perspektywy kraju martwie się.
Obserwuj wątek
    • Gość: naim Re: Porażka z tą Lubińską IP: *.forweb.pl 31.10.05, 18:34
      Może jest poprawiona genetycznie przez swojego wybitnegomężagenetykaobśmianego w USA ?
      A gdzie kontynuacja tych osiągnięć ?
    • Gość: asystent Re: Porażka z tą Lubińską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 18:46
      Wysokiej klasy specjalistka co jest wystarczająco udokumentowane w dzisiejszych
      publikacjach.Doradzała Balcerowiczowi jak i Gronickiemu. Zupełnie nie rozumiem
      tak brutalnej i nieuzasadnionej agresji. Chyba, że strach przed reakcją
      wyborców, ktorzy będą mieli możliwość poznać ministra kreatywnego,
      konsekwentnego, pracowitego i odpowiedzialnego.
      • Gość: Jaca Konkrety ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 18:55
        Jakos nie widac specjalnych osiagnięć w sylwetce ministra:
        serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2993443.html a przecierz tu Pani
        Lubińska podała swoje najważniejsze osiagnięcia. Publikowanie dla GW czy RZ
        jest dobre dla dziennikarza a nie wysokiej klasy naukowca, ktory powinien byc
        widoczny w prestizowych tytułach naukowych.
        • Gość: asystent Re: Konkrety ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 19:21
          Jaca. Była doradcą dwóch Minsitrów Finansów, Poza tym chcesz oceniac Lubińską
          a "przecież" [pisze jako "przecierz". Już od czasów rewolucji pażdziernikowej
          robotnicy i inni mniej wykształceni ludzie nabrali odwagi oceniac profesorów
          nie potrafiąc dobrze pisać. Ostatnim razem niejaki Lech Wałęsa naubliżał
          wybitnym profesorom i intelektualistom. Kontynuujesz ten nurt powstały w 1917
          roku
          • Gość: Jaca Re: Konkrety ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 19:27
            Jakoś się żaden Minister tym nie szczycił i sławy nie zdobyła. To że teraz
            bedzie Ministrem to tylko przypadek ze miala doktoranta, ktory był za cienki
            zeby doktorat zakończyc i obronic no a teraz bedzie jej szefem. Żaden inny
            premier by jej nie powołał. Się nie czepiaj literówk moich tylko przytocz
            jakieś publikacje Pani Profesor które były na tyle odkrywcze, że podbiły Świat
            lub Kraj. Studiowałem u tej Pani i znam jej "wielki" dorobek.
            • Gość: asystent Re: Konkrety ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 19:34
              Ja też studiowałem. Stwarza fantastyczną twórczą atmosferę. Jaca przecież
              publikowano, że "poszedł w politykę" dlaczego nie ocenisz zdolności doktoranta
              Piechoty lub nie porozmawiasz z nim w języku angielskim. Mozna dyskutować ale z
              osobami nie z sztabów politycznych a Ty jesteś ze sztabu
              • Gość: Jaca Słodzisz oj słodzisz :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 19:42
                Oj czemu tak słodzisz Pani Lubińskiej. Chyba by mozna polemizowac czy "Stwarza
                fantastyczną twórczą atmosferę", podpisz się z imienia i nazwiska może Cie
                doceni. Z twoich literek przemawia lizustwo a nie konkrety. Wyraziłem swoją
                opinie i raczej brak wiary w sukces tej Pani.

Chodzi o brak praktyki, "doradzanie" Balcerkowi, ktory z US współpracuje od lat
                to tylko doradzanie papierkowe i honorowe. W czym konkretnie doradziła. Za duzy
                przeskok według mnie z Radnej Miasta Szczecina na Ministra. Pare szczebelków
                kariery pominieto.

Obym sie mylił, niemniej zycze tej Pani powodzenia, w koncu to chwała dla
                Szczecina miec Ministra. Ide do domu papa.
                • Gość: asystent Re: Słodzisz oj słodzisz :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 19:52
                  Nie zapomnij dobrze zamknąć dzwi na Garncarskiej i włączyć system alarmowy.
        • student1 Re: Konkrety ... 31.10.05, 19:23
          te informacje nie podała pani Lubińska tylko GW
          a to zasadnicza różnica
          zasadnicza
          • Gość: K.F. Re: Konkrety ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 07:54
            Student - po prostu daj tytuły prac naukowych prof. Lubinskiej, wykaz wykładów w
            renomowanych zagranicznych uniwersytetach i kilka publikacji w renomowanych
            periodykach naukowych.
            Tak jak miał np. prof. Kołodko czy prof.Belka.
            Czy to takie trudne?
            • Gość: ??????? Re: Konkrety ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.05, 10:40
              ?
              • Gość: Lex Re: Konkrety ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 11:41
                Na tle Lepperow,lp-er-ow,koscielnych ksenofobow i wszelkiej ciemnoty p.Lubinska
                wyroznia sie zdecydowanie pozytywnie.Niezaleznie od wszystkiego jest to
                polityczny miesterstuck a gra idzie o wysoka stawke.W polityce nie liczy sie
                zupelnie "co wiem" tylko "kogo znam".Minister Finansow nie musi byc omnibusem
                naukowym.Moze natomiast takimi sie otoczyc.Jest szansa na realizowanie zdrowego
                programu gospodarczego.Wole Lubinska od jakiegos mafioza z SLD,ktory byl
                slawnym zomowcem i umial przeliczyc szwadron szturmowy do 15-tu.
                • Gość: pieszy . IP: *.fnet.pl 01.11.05, 12:00
                  odnoszę wrażenie, że dla wielu obecnych tutaj gawędziarzy jedynym człowiekiem z
                  osiągnięciami jest j. piechota, może jeszcze m. jurczyk. biedne umysły ...

(o tzw. lokalnym patriotyzmie bedę milczał)
                  • Gość: K.F. Re: . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 12:21
                    Nie możesz "Kropko" spojrzeć na sprawe normalnie?
                    Szczecin wydał kilu ministrów dla różnych rządów: Balazsa (rolnictwa),
                    Komołowskiego (minister pracy i wicepremier), Piechotę (gospodarki).
                    Narazie można podliczyć efekty działań Piechoty.
                    Żeby nie wiem jak na to patrzeć - stocznia pracuje, kilka tysięcy ludzi ma
                    zatrudnienie, kolejnych kilkanaście - w zkałdach kooperujących.
                    Stocznia nie ma długów, poza kredytami na aktualna produkcje i portfel zamówień
                    na kilka lat.
                    Komołowski, co zaświadczam osobiscie - doprowadził razem z wiceministrem Piotrem
                    Myncem (budownictwo) do tego, ze droga S-3 znalazła swoje odbicie w
                    rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów. Pilotowałem te sprawę i mam ku temu stoso
                    dowody w postaci dokumentów z autografem premiera Buzka.
                    To są fakty.
                    Ministre Lubińska jak narazie jest jeden dzień ministrem.
                    Natomiast była długo radną w Szczecinie, miasta w ktorym budżet jest do luftu,
                    i trzeba go zmieniać.
                    O finansach miasta - lepiej nie mówić. Są skandaliczne.
                    I w tym budżecie - dobre czy złe działania radnych są widoczne.
                    Efekt jest negatywny dla poczynań radnych. Wszystkich, z prof. Lubińską włącznie.
                    I nie jest on pozytywną wizytówką pani profesor-minister i jej oddziaływania
                    pozytywnego na rzecz maista, którego była radną.
                    Miała też prof. Lubińska szansę wykreować startegię dla województwa - nie
                    wykreowała.
                    Miała tez szansę kreować strategie dla stoczni - także nie wykreowała.
                    Pani profesor otrzymała kredyt zaufania od swego studenta, ktory ją cenił i jest
                    teraz premierem.
                    Taka jego wola.
                    Ale nie dziw się, że tutaj w Szczecinie - ludzie patrzą się z obawami.
                    Po prostu - brak im pozytywnych odniesień w pracy pani profesor pro publico
                    bono.
                    To nie przekreśla, rzecz jasna - pozytywnych działań pani profesor na rzecz kraju.
                    Ale też nie zmuszaj tubylców, by byli kandydaturą pani prof. szczególnie
                    usatysfakcjonowani.
                    Różne były tego powody, z reguły - prof. Lubinska wycofywała się z tych prac.
                    • Gość: pieszy Re: . IP: *.fnet.pl 01.11.05, 19:14
                      widze, że cos możesz powiedzieć tylko ta tendencyjność lub brak znajomosci
                      tematu (w co wątpię) razi mnie w twoim przypuszczeniu co do przyszłych
                      osiągnięć mf.
                      kilka uwag jednak. to prezydent miasta tworzy i odpowiada za budżet.
                      jacek piechota nawet nie był łaskaw zerknac do projektu naprawy i ratowania
                      stoczni pod redakcją obecnego mf. (a tak swoja drogą stocznia to warszawska
                      zabawka, a i jej kondycja jest powiedzmy, że istnieje) strategia razwoju
                      województwa to juz cios poniżej pasa.
                      a dlaczego to pan ministae piechota ulokował LG obok wrocławia, wiem wiem brak
                      planu - a to gdzie byli jego radni a czy to on wiedział czy nie o pracach nad
                      zmiana ustawy o planach zag. przestrz. itd itp ...

na serio. jezeli uwazasz, że taki mf dla miasta to wstyd i porazka to jest to
                      zastanawiajace ...
                      dla mnie to zaszczyt
                      (a głosowałem 2xPO)
                      • Gość: K.F. Re: . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 21:06
                        Poczekamy, zobaczymy.
            • felix_edmundowicz rotfl ! 01.11.05, 21:13
              Gość portalu: K.F. napisał(a):

ych uniwersytetach i kilka publikacji w renomowanych
              > periodykach naukowych.
              > Tak jak miał np. prof. Kołodko
              > Czy to takie trudne?

kurde.felek, dlaczego lewica pogoniła prof.Kołodkę z jego bochnem chleba i
              nożyczkami???
              niemniej jednak możemy liczyć na prof.Tigera-Kołodkę po powrocie z wykładów
              visitng profedora z Zambii.
              Niemniej podoba mi się jego zapał w bieganiu.
              kolodko.tiger.edu.pl/
              A tak na marginesie , to za bardzo się nie znasz na tym czym się zajmuje
              minister finansów, Taki Drucki-Lubecki to nie ma chyba imponującego dorobku
              naukowego,prawda? a już Kopernik,cóż on wydrukował za życia?
              prof.Lubińska, to jest szansa i dla Polski i dla Szczecina.Przeciwstawiasz się
              z czystej prostej zawiści,że może się coś udać.
              Czy znalazłaś dorobek naukowy druha Jacka ?
              to go nam zaprezentuj,bowiem na forum piejesz jaki to znakomity minister i
              menedźer i rzutki i przedsiębiorczy i innowacyjny i koncyliacyjny
              • Gość: K.F. Re: rotfl ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 22:13
                Po pierwsze primo druh Jacek nie jest prof. ekonomii o "znakomitym dorobku
                naukowym".
                Po drugie primo - mówimy o ministrze finansów a nie gospodarki.
                Po trzecie primo - prof. Kołodko to m.in. ekspert banku Śwaitowego (Waszyngton)
                i ONZ-owskiego Światwoego Instytutu Gospodarczego WIDER (Helsinki)
                Międzxynarodowego Funduszu walutrowego. Jego komentarze ekonomiczne znajdziesz w
                The Economist, New York Times, Financial Toimes, Intenational Herald Tribune,
                Journal of Commerce itp.
                Po czwarte primo - prof. Kołodko jest wykładowca m.in.na takich uniwersytetach
                USA jak Yale, UCLA i Rochester.
                Po piąte primo - nie przeciwstwiam się prof. Lubińskiej z"czystej zawiści",
                tylko nie mam do niej najmniejszego zaufania. I mam do tego prawo. Nie
                pzrekonała mnie do siebie jako wybitnego ekonomisty. Jest wyborem premiera
                Marcinkiewicza a nie moim. Czego ma dotyczyć ta zawiść, którą mi przypisujesz?
                Po szóste primo - wskaż mi gdzie napisałem o Jacku Piechodzie, ze jest
                "znakomity minister i menedźer i rzutki i przedsiębiorczy i innowacyjny i
                koncyliacyjny".
                Nie cierpisz na jakiś nieskoorynowany natłok myśli, że wsadzasz mi w usta słowa,
                ktorych nigdy nie wypowiedziałem i napisałem.
                Oświadczam Ci Imienniku - że nie mam najmniejszego obowiazku darzyć zaufaniem
                prof. Lubińskiej.
                Mam prawo mieć o niej jako ekonomiście-naukowcu oraz radnej miasta Szczecina -
                swoje własne, osobiste zdanie.
                Mój stosunek do prof. Lubińskiej nie jest przeciwagą do mego stosunku wobec
                b.ministra gospodarki.
                I idiotyzmem z Twoje strony jest wyciagać wnioski, że jak ktoś nie lubi pani
                profesor to musi koniecznie być wielbicielem byłego ministra.
                Wiem, że takie myslenie jest proste i łatwe, ale jesteś nieco inteligentnym
                facetem i stać Cię na bardziej inteligente opinie.
                Narazie serwujesz pewnego rodzaju prostactwo w myśleniu.
                Stać Cię na więcej.
                • student1 Re: rotfl ! 01.11.05, 22:57
                  może i stać wielu na więcej ale ciebie raczej nie
                  wracaj do pisania gniotowatych programów w ramach Strategii województwa
                  zachodniopomorskiego i ogryzaj pazury z zazdrości
                  będziesz miał okazję wystąpić może jeszcze parę razy jako wybitny ekspert razem
                  z kilkoma jeszcze podobnymi do ciebie stałymi ekspertami w TVP3
                  wybór ekspertów jest tam wg określonych kryteriów czyli BMW
                  • beatrix13 Re: do studenta1 01.11.05, 23:32
                    student1 napisał:

> może i stać wielu na więcej ale ciebie raczej nie
                    > wracaj do pisania gniotowatych programów w ramach Strategii województwa
                    > zachodniopomorskiego i ogryzaj pazury z zazdrości
                    > będziesz miał okazję wystąpić może jeszcze parę razy jako wybitny ekspert
                    razem
                    > ALE TY STUDENT NA WSZYSTKICH JADEM PLUJESZ,A WCZORAJ W TV PROF.STAROWICZ
                    MÓWIŁ,ŻE JAKOŚĆ WSPÓŁŻYCIA PRZEKŁADA SIĘ NA JAKOŚĆ ŻYCIU,A TY TAKI SFRUSTROWANY
                    NO I TWOJA GWIAZDA (ALTER EGO) 50 TKA Z PIANINEM W TLE,NIEJAKA COCO NIE ROBI
                    KARIERY KU TWOJEJ ROZPACZY,NIE MA TO JAK ROZDMUCHANE EGO,A WSZYSCY DO CIEBIE
                    CZUJĄ TU NIESMAK
                    • anamar Re: do studenta1 02.11.05, 09:39
                      beatrix13 napisała:
                      > > ALE TY STUDENT NA WSZYSTKICH JADEM PLUJESZ,,A WSZYSCY DO CIEBIE
                      > CZUJĄ TU
                      NIESMAK.........................................................................
                      ..................oj,prawda!
                  • Gość: K.F. Re: rotfl ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 08:32
                    Biedactwo - znowu strzał kulą w płot.
                    Nie pisałem strategii wojewódzkiej.
                    I nie wystęują w TV3.
                • Gość: Lex Re: rotfl ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 08:20
                  wszystkie te zaslugi oceni profesor ZIOBRO
              • anamar Re: rotfl ! 02.11.05, 09:36

>
                a już Kopernik,cóż on wydrukował za
                życia?..........................................................................
                ....."o obrotach ciał niebieskich" mało?
    • kiciara11 Re: Porażka z tą Lubińską 01.11.05, 19:41
      darek,
      daj jej szanse.
      Ja osobiscie wierze w kobiety bo generalnie dbaja o swoje dzieci a w tym
      przypadku Szczecin jest jej rodzina wiec nie chce mi sie wierzyc ze nie bedzie
      chciala przy okazji pomoc nam. Mowie "przy okazji" bo to i tak byloby wiecej
      niz inni nasi ministrowie zrobili.
    • beatrix13 Re: Porażka z tą Lubińską 01.11.05, 22:17
      A DZREWO POZNAJE SIĘ PO OWOCACH
      JESZCZE LUBINSKA NIC NIE ZROBILA KU CHWALE OJCZYZNY,A JUZ PEANY CO NIEKTÓRZY NA
      JEJ CZEŚĆ WYPISUJĄ
      POCZEKAJMY NA EFEKTY
      • Gość: Mutant Re: Porażka z tą Lubińską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 22:26
        Dziewczyna ma ogień!!! Będzie dobrze ... gadać! :-)
    • anamar Re: Porażka z tą Lubińską 02.11.05, 09:29
      oj,porażka dopiero przed nami...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka