dyrgosia 22.11.05, 08:25 Dałam się naciągnąć oszustowi z allegro..., kupiłam komórkę za 300.00, która okazała się całkowitym szmelcem. Kiedy poprosiłam o zwrot pieniędzy usłyszałam :"spier....".... Buuuuuuuuuu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: swieta Re: Ale ze mnie frjerka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.05, 09:05 wystaw naganną opinię i powiadom zespół Allegro, złych opnii oni się boją, powodzenia w dochodzeniu swego Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: Ale ze mnie frjerka 22.11.05, 09:08 Wystawiłam negatywa, ale gościu ma ich już kilka i pewnie zmieni konto i dalej będzie naciągał... Odpowiedz Link Zgłoś
trzecia.zmiana Re: Ale ze mnie frjerka 22.11.05, 09:14 no to fajnie, ze sprawdzilas przed zakupem jego opinie... brawo zycze dalszych sukcesow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swieta Re: Ale ze mnie frjerka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.05, 09:15 to do opiekunów allegro. Zmieni nicka, ale wszystkie dane przecież są te same, oni mają wgląd do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Ale ze mnie frjerka IP: 212.14.58.* 22.11.05, 10:06 Na drugi raz spytaj na forum, ja znam solidnych sprzedawców, ostatnio kupiłem 3 sztuki na fakture. Dostawa w 24 godziny, płatne przy odbiorze po sprawdzeniu przesylki, gwarancia, bez simloca. Jedna sliczna nokia 6001 lezy przedemną. Powiadom Alegro i podaj namiary tego gada na tym forum. Pozdrawiam XXL Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Ale ze mnie frjerka 22.11.05, 09:33 Złóż zawiadomienie o przestępstwie z art 286. KK § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8. § 2. Tej samej karze podlega, kto żąda korzyści majątkowej w zamian za zwrot bezprawnie zabranej rzeczy. § 3. W wypadku mniejszej wagi, sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. § 4. Jeżeli czyn określony w § 1-3 popełniono na szkodę osoby najbliższej, ściganie następuje na wniosek pokrzywdzonego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: empe42 Re: Ale ze mnie frjerka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.05, 09:34 Dyrgosiu, to przecież on jest oszustem, a nie Ty, więc gdzie tu zmartwienie? Straciłaś tylko trochę grosza i tyle. Na drugi raz bądz ostrożniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona pijaka Re: Ale ze mnie frjerka IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 22.11.05, 10:24 W komórkach istnieje niepisany przepis - wybieraj na allegro tylko te oferty gdzie sprzedawca jest ze Szczecina. Kupuj bezposrednio, a na spotkanie idź z kimś kto może ci sprawdzić tą komórkę. Wtedy jedyne co moze zamachlować to szmelc z baterią. A to niewielka strata. Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: Ale ze mnie frjerka 22.11.05, 10:18 nie tylko Ciebie, bo mojemu synowi nic nie przysłali i stracił 450 zł za komórke. Zgłosił to na policję, bo alegro napisało pomożemy, tylko zgłoś to do nich i co dupa zimna, umorzyli sprawę,a złodziej może dalej oszukiwać na alegro. I właśnie maja takie zabezpieczenia dla naiwniaków. A ty tylko mozesz napisać ten pod tym nikiem kłamie, to on zmieni sobie nik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swieta Re: Ale ze mnie frjerka IP: *.pl 22.11.05, 12:57 Nie jest aż tak źle, też kupiłam Nokie z klapką za 750 na allegro, wszystko przyszło - zgodnie z opisem, w pudełku, z instrukcją obsługi. Telefon, mąż używa od 6 msc i jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: Ale ze mnie frjerka 23.11.05, 20:25 Powoli dochodzę do wniosku,że jestem naiwna, nie tylko w sprawie allegro... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Ale ze mnie frjerka IP: 212.14.58.* 24.11.05, 10:00 Nie dołój sie ,głowa do góry:-) Odpowiedz Link Zgłoś
herman.brunner Re: Ale ze mnie frjerka 24.11.05, 11:17 tanie i nowe komorki kupuj w media markt... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cros1 Re: Ale ze mnie frjerka IP: *.teleton.pl 24.11.05, 13:25 A kto to kupuje kota w worku. Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: Ale ze mnie frjerka 24.11.05, 13:26 tak, tak ,tak kopcie leżącego... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona pijaka Re: Ale ze mnie frjerka IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.11.05, 13:36 Moze ci pozyczyć do pierwszego, Gosiu? Albo załatwć Ci "jumaną" komure? Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: Ale ze mnie frjerka 24.11.05, 13:39 Wiedziałam,że są na świecie dobrzy ludzie... ale wagi to mają do siebie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona pijaka Re: Ale ze mnie frjerka IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.11.05, 13:42 dyrgosia napisała: > Wiedziałam,że są na świecie dobrzy ludzie... > ale wagi to mają do siebie :-) Gosiu, zapomnij o wadze, jedz zawsze to co lubisz. Tyle bedziesz miala z życia. Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: Ale ze mnie frjerka 24.11.05, 13:45 > Gosiu, zapomnij o wadze, jedz zawsze to co lubisz. Tyle bedziesz miala z życia. jem,jem i baaaaardzo to po mnie widać :-), ale podobno te przy kości są łagodniejsze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona pijaka Re: Ale ze mnie frjerka IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.11.05, 13:55 Dobra, starczy tego seksu na dzis. Musze wybyć do wieczera. Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: Ale ze mnie frjerka 24.11.05, 13:47 a może mi byś trochę grosz pożyczyła na parę dni. A komurę mam w Jakucji. Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: Ale ze mnie frjerka 24.11.05, 13:46 nie doluj sie tylko ucz tez zacznij sprzedawac Odpowiedz Link Zgłoś