Dodaj do ulubionych

dla nas Rosja be, a tu prosze

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.05, 01:26
Tak my walczymy z Rosja i mamy za swoje, a Zachód bardzo prosze
tak jak mówiłem -zapiszcie to - inwestuje w drodi w polsce,
by transport był łatwiutki.... po naszych drogach
=====
Volkswagen zainwestuje w Rosji
(PAP, pr/24.11.2005, godz. 21:42)

Niemiecki koncern Volkswagen zamierza inwestować od 2006 r. w uruchomienie
produkcji samochodów w Rosji - zakomunikował w czwartek rosyjski minister
rozwoju gospodarczego i handlu Gierman Grief.

"Spotkałem się z przedstawicielami Volkswagena", który "podjął decyzję o
przystąpieniu na początku 2006 r. do inwestowania w Rosji" - oświadczył
minister, cytowany przez agencję Interfax.

Według wyspecjalizowanego niemieckiego magazynu "Automobilwoche", Volkswagen
postanowił wykorzystać "dynamizm rosyjskiego rynku samochodowego" i zbuduje w
okolicach Moskwy zakłady, które będą mogły produkować 200.000 pojazdów
rocznie.

W Rosji produkują już samochody takie koncerny jak Ford, Renault i KIA,
podczas gdy Toyota buduje fabrykę w Petersburgu.

Chińska grupa kapitałowa Chery przymierza się do budowy montowni samochodów w
europejskiej części Rosji.

Tymczasem grupa niemiecko-amerykańska DaimlerChrysler oznajmiła w
listopadzie, że na razie rezygnuje ze swego projektu zbudowania fabryki
mercedesów w Rosji.

========

A my tak bronili tego naszego rynku, bo to u nas mieli budowac fabryki,
wymyslali blikady, akcyzy, cła....
a tu prosze bardzo w Rosji!
Takiej niedemokratycznej!
Tak rurke sobie puszcza po dnie Bałtyku, by nas ominac,
a ewentualnie po naszych drogach przejadą!

Obserwuj wątek
    • xyz-xyz Re: dla nas Rosja be, a tu prosze 25.11.05, 09:28
      Proponuję w Szczecinie Rondo Szamila Basajewa:)
      • Gość: Ekspans Re: dla nas Rosja be, a tu prosze IP: 83.168.120.* 25.11.05, 10:27
        Będą jeszcze płakać że tam zainwestowali bo, może przyjść taki czas że wszystko
        tam stracą i poniosą tylko straty.
        • dyrgosia Re: dla nas Rosja be, a tu prosze 25.11.05, 10:28
          > Będą jeszcze płakać że tam zainwestowali bo, może przyjść taki czas że
          wszystko
          >
          > tam stracą i poniosą tylko straty.

tak jak w Polsce ?
        • xyz-xyz Re: dla nas Rosja be, a tu prosze 25.11.05, 10:40
          Jak na razie jedynie my ponosimy straty. Głównie z powodu takiej a nie innej
          postawy wobec Rosji. Również twojej postawy...
    • xxtoja Re: dla nas Rosja be, a tu prosze 25.11.05, 10:57
      I bardzo dobrze niech inwestują, Rosja to piękny kraj, tylko dziki do tej pory,
      tyle bogactwa natury w nim ukrytej, tyle zła i piękna. moze go wreszcie
      ucywilizują. a politycy szczególnie z sld nie umieli wykorzystac walorów
      naszego kraju. Bo dla nich (oczywiscie niektórych)ważniejsze było swoje ego niż
      naród, który go wybrał.
      ..
      Jesteśmy krajem tranzytowym, to też ukazała historia np. różne wojny
      itp.Niestey politycy nie potrafią tego wykorzystać, a to dzieje się od
      Grunwaldu. Mądry polak po szkodzie.......
      • xyz-xyz Re: dla nas Rosja be, a tu prosze 25.11.05, 11:32
        a politycy szczególnie z sld nie umieli wykorzystac walorów
        > naszego kraju.

Taaaa i dlatego polityce SLD wybudowali w Warszawie Rondo Dudajewa. Również
        polityk SLD wypowiedział takie słowa:
        "Problem nie polega na tym, abym jako pierwszy pojechał do Rosji. Pierwszym
        etapem poprawy stosunków polsko-rosyjskich powinna być wizyta prezydenta
        Władimira Putina w Warszawie. Polski prezydent był w Moskwie sześć razy, a
        jego rosyjski kolega w Warszawie tylko raz"

Również to SLD w programie zapowiadało odgrywanie przez Polskę kluczowej roli w
        Europie środkowowschodniej.

To rząd SLD wypalił z tarcza antyrakietową.

Dzidzia nie pleć bzdur...
        • Gość: Gregor Re: dla nas Rosja be, a tu prosze IP: *.utp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.05, 11:54
          SLD prowadziło w stosunku do Rosji odmienną politykę, politykę uległości
          zresztą trudno się dziwić patrząc na przeszłość tej organizacji.
          Jakie jednak to dało efekty ?
          • xyz-xyz Re: dla nas Rosja be, a tu prosze 25.11.05, 12:27
            Taki, że do dnia udzielenia wotum zaufania rządowi PiS Rosja nie podejmowała
            żadnych działań. Wystarczyło dać Kaczorom władzę i reakcja natychmiastowa. Zakaz
            importu. SLD nie prowadziło polityki uległości, tylko znało miejsce Polski w
            szeregu. Kaczory myślą, jak myślano przed wojną, że Polska to mocarstwo. Może
            zaczną się kolonii domagać? Ciekawe, ze w Finlandii nikt nie buduje rond
            Dudajewa... ale co tam dla Kaczystów Finlandia! Polska od morza do morza!
        • xxtoja Re: dla nas Rosja be, a tu prosze 25.11.05, 11:59
          och xyz, ja kotuś miałam na mysli te podnoszenie pucharów do góry i interesiki
          dot. ropy i gazu i te kieszenie i minister Siwiec teraz ucałuje ziemię. Ach o
          anaztazji nie wspomnę i o jak mu tam było Ałganow? Ach niedługo beda budowac
          mosty powietrzne nad nami, były takie projekty państw z kopułami nad
          terytorium. Tylko szkoda, że nie widzisz, że pewne sprawy zaczęli ludzie z
          organizacji pozarządowych, a nie politycy. Widocznie solidaryzujesz sie z
          polityka Dumy, aby organizacje pozarzadowe wek. TJ. lep[iej o nich nie mówić,
          to umrą smiercią naturalna.
          • xyz-xyz Re: dla nas Rosja be, a tu prosze 25.11.05, 12:38
            och xyz, ja kotuś miałam na mysli te podnoszenie pucharów do góry i interesiki
            > dot. ropy i gazu i te kieszenie i minister Siwiec teraz ucałuje ziemię.

Co ty kicia bredzisz???????? Co ma Siwiec do stosunków rosyjsko –polskich? Jakie
            puchary? Zaś interesiki z ropą i gazem robią wszyscy oprócz Polaków. Dla nas
            Katyń ważniejszy, niż ogrzane mieszkania.

Ach o
            > anaztazji nie wspomnę

Masz na myśli Anastazję Potocką? Deć ona się z Kernem i Niesiołem prowadzała.

i o jak mu tam było Ałganow?

:)))))))))))))))))))))))) Wołodia to jakaś choroba psychiczna prawicy:)))) Zdaje
            się, że jedna ze śmiesznych prawicowych gadzinówek niejakiego Wołka, dostała w
            Sadzie baty, aż zafurczało. Dziewuś nie kompromituj się:)

Ach niedługo beda budowac
            > mosty powietrzne nad nami, były takie projekty państw z kopułami nad
            > terytorium.

Kopuły, to mają prawicowi politycy, nierówne:)

Tylko szkoda, że nie widzisz, że pewne sprawy zaczęli ludzie z
            > organizacji pozarządowych, a nie politycy.

Masz na myśli Stowarzyszenie Wolna Czeczenia? Dziewuś zapytaj o t stowarzyszenia
            nowego szefa AW. Dużo by gadać:)

Widocznie solidaryzujesz sie z
            > polityka Dumy, aby organizacje pozarzadowe wek. TJ. lep[iej o nich nie mówić,
            > to umrą smiercią naturalna.

Nie ja się solidaryzuje ze zdrowym rozsądkiem. A nie jest zdrowe podskakiwanie
            mocarstwu, które na dodatek dostarcza nam 90 % ropy i 50 % gazu ziemnego. I nie
            chodzi o to, że Rosja może nam bombkę zrzucić, bo nigdy nie zrzuci. Dla niech
            szkoda na takiego małego szczekającego pieska. Oni się dogadają z równymi sobie
            i dostaniemy tak po dupie, ze się nam może odechce w końcu mocarstwowych rojeń.
            • xxtoja Re: dla nas Rosja be, a tu prosze 25.11.05, 12:45
              xyz-xyz napisał:

Nie ja się solidaryzuje ze zdrowym rozsądkiem. A nie jest zdrowe podskakiwanie
              > mocarstwu, które na dodatek dostarcza nam 90 % ropy i 50 % gazu ziemnego. I
              nie
              > chodzi o to, że Rosja może nam bombkę zrzucić, bo nigdy nie zrzuci. Dla niech
              > szkoda na takiego małego szczekającego pieska. Oni się dogadają z równymi
              sobie
              > i dostaniemy tak po dupie, ze się nam może odechce w końcu mocarstwowych rojeń

przecież sam napisałeś, żeś beton. Co do szczekajacego pieska i Piłsudski taki
              był, mały człowiek, który układał pasjance. I co lepiej był pieskiem podnóżkiem
              i pieskiem liżącym i służącym, jak w tym rosyjskim cyrku.
              • xyz-xyz Re: dla nas Rosja be, a tu prosze 25.11.05, 12:58
                Masz racje wypowiedzmy Rosji wojnę:) Może znowu cud się zdarzy:) Przyjmij jednak
                do wiadomości, że w ekonomii cudów nie ma. Ropy w Polsce nie znajdziemy. A
                wygłupy Kaczorów dotyczące polskich żołnierzy w zamian za ropę, to już podchodzi
                pod ... nieważne...
                • xxtoja Re: dla nas Rosja be, a tu prosze 25.11.05, 13:19
                  tu nie chodzi o cud, tylko o gospodarkę, o to abyśmy zyskali, ze jesteśmy
                  krajem transferowym, ze przez nas przechodzi transport. A tobie jak cos nie po
                  mysli to wchodzisz na wojenną scieżkę, boisz sie mówić o swoim prawie do życia.
                  Polityką ustępstw się nasz kraj nie naje, bo za bardzo drzemie historia
                  przeszła w narodach. Mamy być partnerem do rozmów, a nie agresorem, czy
                  potulnym pieskiem pudelkiem
                  • xyz-xyz Re: dla nas Rosja be, a tu prosze 25.11.05, 13:50
                    Hmmmm ja o wojnie???? Hmmm nic nie kumam...
                    • xxtoja Re: dla nas Rosja be, a tu prosze 25.11.05, 14:11
                      Masz racje wypowiedzmy Rosji wojnę:) Może znowu cud się zdarzy:)
                      ale co tam dla Kaczystów Finlandia! Polska od morza do morza!
                      A my o Katyniu...
                      reasumując
                      Zawsze widzisz wroga w i przyczyne wszystkiego w jakiejs okreslonej
                      przez Ciebie wybranej i znielubianej opcji politycznej

Podsumowanie
                      żybyś nie miał chwili zadumy i reflekji nad soba, tylko dalej wymachiwać
                      szabelką i stawać w obronie na ślepo? Tak jak bojówkarze islamscy i ludzie
                      potrafiący dla idei zabić swoje ja?
                      • xyz-xyz Re: dla nas Rosja be, a tu prosze 25.11.05, 14:25
                        Znasz li zanczenie słowa sarkazm?
                        • xxtoja Re: dla nas Rosja be, a tu prosze 25.11.05, 14:35
                          serwisy.gazeta.pl/kultura/1,34169,3032142.html?nltxx=1721533&nltdt=2005-11-25-03-05
                          to dla ciebie ku pokrzepieniu serca, bo wiem co sarkazm zakrywa w człowieku.
                          • xyz-xyz Re: dla nas Rosja be, a tu prosze 25.11.05, 14:51
                            Jest jeszcze babcia klozetowa - feministka Iza, która korzysta z męskiego pisuaru.

Poziom dowcipu Dworaka(:-
                            • xxtoja Re: dla nas Rosja be, a tu prosze 25.11.05, 15:35
                              A ty jaki masz poziom dowcipu, bo jakiś jestes pochmurny, jak burza gradowa.
                  • Gość: K.F. Re: dla nas Rosja be, a tu prosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 16:21
                    Raczej byliśmy krajem tranzytowym do Rosji, bo coraz częściej ładunki lecą na
                    południe od granic Polski. Jeszcze kilka wygłupów i na Wschód nic przez nasz
                    kraj nie przejedzie. I null za tranzyt po naszych drogach i torach.
                    Niemcy, Czesi i Słowacy cały czas montorują to co u nas sie dzieje, wyciagają
                    wnioski i są szalenie zadowoleni z polskiego piekiełka.
                    Budują sobie, jak w mordę strzelił gigantyczne drogowe połączenie z mega portów
                    takich jak Hamburg czy Rotterdam, przez obowdnice Berlina Drezno, Pragę i dalej
                    na Wschód. Połączenia szerokotorowe z koleją transsybersyjka mają fantastyczne
                    terminale w Czechach i na Słowacji z "suchym" portem w Bohuminie.
                    Roisja uru..ia połaczenia liniowe pzrez Bałtyk z Rotterdamu pzrez kaliningrad
                    do Sankt petersburga. I wszyscy mają dokładnie w dupie nasz porąbany kraik.
                    Vide sprawa cukru w UE. Polska wyszła na piramidalnego idiotę koncertowo!
    • Gość: andreas pozwole sobie zauważyć XYZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.05, 13:12
      pozwole sobie zauważyc, iż projekty fabryk tak zaawansowane
      nie powstaja w ciagu miesiaca!
      A juz same fabryki - to tez nie kwestia pół roku!

Napisano, iz jedma z decyzji był "dynamizm rosyjskiego rynku motoryzacyjnego"
      to tez tez nie dynamiz ostatniego miesiaca!

Czyli jest to efekt jakis bardziej długofalowy
      niz jakies wybory sprzed miesiaca!

W Kaliningragdzie robia Hamery dodam jeszcze!
      Z możliwoscia sprzedazy na rynek bez cła!

To swiadczy o naszej polityce wolnosciowej.
      My myslimy o losie Ukrainy, która raczej sie teraz zwraca ku Rosji!
      Myslimy o losie Białorusi, której Łukaszenke Zachód gwarantuje
      bezpieczeństwo gdzie chce oraz szmal
      byleby nie stratował w wyborach....
      A oni wszyscy mysla o biznesie ...
      • xyz-xyz Re: pozwole sobie zauważyć XYZ 25.11.05, 13:46
        A my o Katyniu...
      • Gość: Gregor Re: pozwole sobie zauważyć XYZ IP: *.utp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.05, 13:47
        xyz Polacy nie robią z ruskimi ? A alek i jego świta, leszek itp. ? No chyba,
        że masz ich za żydów jak tak to przperaszam ?
        A tak nawiasem mówiąc, czy przypadkime twoimi idolami nie są bolek bierut albo
        wanda wasilewska ? :)
        A poza tym ładne mi mocarstwo, gdzie ludzie mieszkają w szałasach i wpie..ją
        słoninę z wódką :)
        • xyz-xyz Re: pozwole sobie zauważyć XYZ 25.11.05, 13:49
          > słoninę z wódką :)

Próbowałeś kiedyś?:) Moim idolem jest Ojciec Dyrektor:)
        • Gość: Gregor Re: pozwole sobie zauważyć XYZ IP: *.utp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.05, 13:51
          Zapomniałem dodać, że jednak muszę przyznać Ci rację w kwesti Ukrainy i
          Białorusi, większość białorusków ma dobrze, mają co żreć, mają węgiel, wódkę,
          ubiją świnię na święta więc po co ich uszczęśliwiać na siłę, powinniśmy tylko
          dbać a tamtejszą polonię i w miarę umożliwiać im przyjazd do Polski, podobnie z
          Ukrainą równie dobrze moglibyśmy robić intersy z janukowyczem.
          Nie jesteśmy mesjaszem narodów.
    • Gość: andreas XYZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.05, 14:02
      czy naprawde to jest az tak - powiedz mi proszę!
      przeciez inteligentny jesteś... czy to aż tak?

Zawsze widzisz wroga w i przyczyne wszystkiego w jakiejs okreslonej
      przez Ciebie wybranej i znielubianej opcji politycznej!
      A mnie sie wydaje i to ostatni prezio pokazał,
      że obecnie w polityce następuje jakas unifikacja...
      i to przeciez ostatni prezydent przykładem!
      I te problemy sa jakies głębsze, jakieś siegajace w podswiadomośc,
      a nie tylko tak płytko jak SLD i PiS czy inny ktoś!!!

Daj spokój... kwaczyzm czy kwaśniakowość....
      tylko na tyle Cie stać.... czy taka misja?
      • xyz-xyz Andy 25.11.05, 14:25

???? Tobie się andreasie wydaje, że gesty i słowa naszych "polityków" nie
        docierają do sąsiadów? Żartujesz? Chciałbym zapytać jakież to gesty, czy słowa
        Kwaśniewskiego spowodowały ostre reakcje któregokolwiek z naszych sąsiadów? Bo o
        wygłupach Kaczyńskich głośno nie tylko w Rosji. Niemcy zastanawiają się skąd te
        miliardy Euro uciułać żeby Kaczorowi za Warszawę zapłacić. Inna sprawa, że
        śledząc nasze forum widać jaki mamy stosunek do sąsiadów. I ten stosunek
        przekłada się na wybierane opcje polityczne. Ona (ta opcja) kreuje więc nasz
        wizerunek na arenie międzynarodowej. Jednakże zachowanie się ludzi takich jak ci
        myślących podobnie do tych co na forum pisują, wobec innych nacji, kreuje obraz
        Polaków jako takich. Nie mam sił i możliwości zmieniać mentalności moich
        rodaków. Mam za to siłę i chęć pisać co mi się nie podoba w działaniu władzy,
        która za stosunki z sąsiadami odpowiada. I tyle andreasie. Przesadzasz teraz ty.
        Ciągle piętnujesz mnie za to, że atakuję kaczystów. A kogo mam u licha atakować,
        skoro wygłupy w stylu odtajanie tajemnic Układu Warszawskiego są dziełem tych
        konkretnych ludzi? I to mi się bardzo nie podoba. Bardzo! Bo w takich
        działaniach upatruję główne przyczyny naszych kłopotów, głównie ze strony Rosji,
        która widać zmęczyła się cierpliwym słuchaniem o kacapch, katyniach, i innych
        bogoojczyźnianych pierdołach. Tyle.

tylko na tyle Cie stać.... czy taka misja?

Tak, mam misję. Napieralski mi kazał. Za mało się Kaczory wygłupiają więc muszę
        wymyślać nowe wpadki kaczystów. Andy wyluzuj...
        • xxtoja wyluzuj się xyz 25.11.05, 14:30
          xyz-xyz napisał:
          Niemcy zastanawiają się skąd te
          > miliardy Euro uciułać żeby Kaczorowi za Warszawę zapłacić. Inna sprawa, że
          > śledząc nasze forum widać jaki mamy stosunek do sąsiadów.
          xyz naprawdę oni tak myślą, to już ta nawiedzona niemka nie bedzie pisać pozwów
          o ziemię szczecińska i te inne/ jak się cieszę, chip chip hura kaczor odniósł
          sukces, a tutaj na ziemiach zachodnich mozemy spac spokojnie, bo Grzesiu czuwa
          nawet bez lojalki xyz-eta, jaki jesteś kochany chłopiec.
          • xyz-xyz jestem luźny jak garnitur 43 na Kaczorkach:) 25.11.05, 14:49
            > xyz naprawdę oni tak myślą, to już ta nawiedzona niemka nie bedzie pisać pozwów
            >
            > o ziemię szczecińska i te inne

Ha ha ha ha ha ha Ty tak na prawdę myślisz? Będą pisać kto im zabroni? A wygłupy
            Kaczora nie zmienią tego. Fakt faktem, że równie dobrze mogą sobie pisać
            fraszki. Ta blondynka z Niemiec reprezentuje dokładnie ten sam poziom, co
            Kaczory. Stąd problem. Tam Panie Steinbach to folklor, a u nas linia polityczna.
            Żenada.

chip chip hura kaczor odniósł
            > sukces,

Kaczor? Jaki sukces?? Dzicinko tę sprawę załatwioni nim się Kaczor urodził.

a tutaj na ziemiach zachodnich mozemy spac spokojnie,

Spaliśmy spokojnie i śpimy dalej, mimo że aż tacy cwaniacy jak Kaczor zaczęli
            robić sobie z tych spraw trampolinę wyborczą. Nic się od lat 40tych nie zmieniło
            i nie zmieni. Fine. A Kacze wygłupy tylko starsze panie straszą.
            • xxtoja Re: jestem luźny jak garnitur 43 na Kaczorkach:) 25.11.05, 15:34
              xyz-xyz napisał:
              Niemcy zastanawiają się skąd te
              > miliardy Euro uciułać żeby Kaczorowi za Warszawę zapłacić.

> Ha ha ha ha ha ha Ty tak na prawdę myślisz? Będą pisać kto im zabroni? A
              wygłup
              > y
              tak xyz wygłupy,
              a kiedy, bedzie można wykupić ziemię na własność, jeżeli to tak dawno
              załatwione. Bo ja bym chciała, aby moje mieszkanko choć było własne, a nie na
              wieczyste użytkowanie, nawet, jak jest w wspólnocie.
        • Gość: anderas Re: Andy IP: *.orange.pl 25.11.05, 16:35
          Powidz mnie kiedy bedizemy rozmawiac o polityce i politykach,
          tak normalnie bez tego pryzmatu prtyjniactwa?

Przeciez kazedn polityk winien miec dobro na umysle kraju,
          a tu jakies odstepstwa tak, ale nie dalekie...

pytasz co Kwas zrobił, to on zrobił!
          UKRAINA!!!!
          To jego Put trzymał w korytarzu i ustawił obok Łukaszenki!

Ale ja staram sie patrzec na polityków nie wiedzac o ich opcjach!
          moze to ja sie mylę?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka