Dodaj do ulubionych

"GW" powoli staje sie Trybuna wymieszana z NIE

29.11.05, 10:10
serwisy.gazeta.pl/df/1,34467,3034810.html
zenada i niesmak...
Obserwuj wątek
    • Gość: K.F. Re: "GW" powoli staje sie Trybuna wymieszana z NI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 16:56
      Trzecia Zmiano, vel Sid'ek!
      To co Ci młodzi ludzie powiedzieli GW, słyszę bez mała codziennie od studentów.
      Tak właśnie, nie inaczej - odbierąją polską rzeczywistość polityczną.
      Reagują adekwatnie do wieku - ostro, radykalnie i nie dzieląc bez rozgraniczeń
      na szarości wszystko - na albo czarne, albo białe.
      GW nie jest żadną mieszanką komuszych gazet, ale po prostu opisuje nastawienie
      dość dużej grupy młodych wykształconych ludzi w naszym kraju. I to trzeba po
      prostu przyjać do świadomości, a nie wybzrydzać.
      Poza tym - wyciagać wnioski.
      Młodziez ma zwyczaj wyrażać swoje opinie dośc jednoznacznie, bezkompromisowo,
      nieco agresywnie i dosadnie.
      Zapomniłeś jak być młodym?
      Nie spotykasz młodych, inteligenych ludzi na swojej drodze, którzy mają własne
      zdanie?
      • piotr33k2 Re: "GW" powoli staje sie Trybuna wymieszana z NI 29.11.05, 17:01
        dla niego chyba prawda zawsze budzi niesmak i żenadę a kłamstwa "ala" rydzyk i
        nasz dziennik wzbudza podziw i szacunek.
        • trzecia.zmiana Re: "GW" powoli staje sie Trybuna wymieszana z NI 29.11.05, 17:24
          piotr33k2 to zwykly szmondak i ciec wiec z nim dyskutowac nie bede. (moje prawo
          takie zdanie o nim miec) Natomiast Tobie Felku odpowiem i owszem,
          spotkalem zbuntowanych ludzi i nie przecze ze wlasnie Ci takimi sa. Jednakze
          nie o tym pisalem. W miejscu tamtego szmatlawego teksciku pojawil sie nowy: "W
          Twarz od IV RP" serwisy.gazeta.pl/df/1,34467,3034595.html i o tym
          wlasnie ja pisze.

pzdr
          • piotr33k2 Re: "GW" powoli staje sie Trybuna wymieszana z NI 29.11.05, 17:28
            a kto chce z tobą dyskutować? z takich osłów i neptyków jak ty mozna tylko
            kpić.
            • beatrix13 Re: "GW" powoli staje sie Trybuna wymieszana z NI 29.11.05, 19:18
              trzeciej zmianie pewnie Jacyna dyktuje co ma pisać w zamian za dobry dostęp do
              publicznych funduszy,o ile zostanie wojewódką,co za wstyd będzie
            • anamar Re: "GW" powoli staje sie Trybuna wymieszana z NI 30.11.05, 10:45
              o co chodzi treciej zmianie?ciekawy i bardzo smutny artykuł...
          • Gość: Medium GW jest autorytarna i kłamliwa to oczywistość. IP: *.bazapartner.pl 29.11.05, 20:00
            O tym, ze Dorn likwiduje patologie, że PiS wali w skorumpowany układ władzy, że
            dzieje sie tyle dobrych rzeczy, które robi PiS? Po co. Dla GW nie liczy sie
            dobro Polski, tylko wygodne życie pan i panów z układu władzy. To oczywiste.
            Więc masz Wyborczą - trybunę ludu III RP - to też słowa studentów.

Polecam: felieton Michalkiewicza:
            "W dniu dzisiejszym "Gazeta Wyborcza" i "Rzeczpospolita" ukazały się z
            pierwszymi kolumnami zaczernionymi, jakby skreśleniami cenzury. Jest to
            demonstracja protestu przeciwko cenzurze, jaka na Bialorusi utrzymuje prezydent
            Aleksander Łukaszenka. Organizatorami protestu są Amnesty International i
            "Gazeta Wyborcza". To bardzo ładnie, że "Gazeta Wyborcza" i "Rzeczpospolita"
            walczą z cenzurą na Białorusi, ale jednocześnie może niepokoić fakt, że te same
            gazety, a zwłaszcza "Gazeta Wyborcza", wielokrotnie opowiadała się przeciwko
            wolności słowa w Polsce, domagając się np. cofnięcia koncesji Radiu Maryja."
            całość:
            www.radiomaryja.pl/
            i wywiad z Kaczyńskim w papierowym wydaniu OZONU. Tutaj część:
            www.ozon.pl/tygodnikozon_2_15_857_2005_32_1.html
            • Gość: K.F. Re: GW jest autorytarna i kłamliwa to oczywistość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 20:54
              Do grona cenzorów mediów katolickich proponuję zaliczyć ...papieża Benedykta
              XVI.
              Właśnie ogłosił polskim biskupom do czego mają służyć media katolickie (tj.
              prowadzone pzred kler katolicki lub pzrez kościól i kler utrzymywane, tj, jak
              np. Radio marytja, telewizja Trwam itp. w Polsce.
              Na pewno - nie do uprawiania polityki!
              Politycznie mają być NEUTRALNE, a właściwie - nie mają się nią wogóle
              zajmować!!!
            • piotr33k2 Re: dorn 29.11.05, 21:21
              dorn likwiduje patologie? odchudza państwo? ciekawe .dzisiaj media doniosły
              (nie gazeta)że pobiera co miesiąć z kancelari sejmu dwa tysiace za rzekome
              wynajecie mieszkania w warszawie chociaż przysługuje mu rządowe a oprócz tego
              ma dwie posiadłości pod warszawą i mieszkanie w samej warszawie ponad
              stumetrowe ,ładnie ta jego oszczędnośc sie zaczyna,a swoją droga to nie ma co
              ładnie dornek sie w tej podłej ubeckie trzeciej rzecypospolitej urządził .
              • albert_c Medium Trzeciej Zmiany 29.11.05, 21:30
                pierwsze bede pial do TZ: baranku nie wywyzszaj sie tak bo zanim sie obejrzysz
                bedziesz lezal. cieniutki jestes i w przeciwienstwie do GW pisujesz same prawdy
                objawione rzecz jasna:(

a teraz do Medium: ludku maly i parszywy, wsluchuj sie pilniej w RM. rzecz jasna
                tam jest ta sama prawda ktorej poszukuje TZ:(

• ja_aska Re: Medium Trzeciej Zmiany 29.11.05, 22:02
                  radio z ryjem w tle jako rzecznik demokracji?
                  • Gość: marian paździoch Re: Medium Trzeciej Zmiany IP: 87.207.49.* 29.11.05, 22:08
                    nie umiecie się zachowowywać, to won z tego forum.
                    a na piotra nie wolno! zrozumiano!

mp
                    • ja_aska Re: Medium Trzeciej Zmiany 29.11.05, 22:23
                      kto won kotku?
                      • Gość: marian paździoch Re: Medium Trzeciej Zmiany IP: 87.207.49.* 29.11.05, 22:31
                        no przecie nie ja!
                        ja byłem i jestem grzeczny:)

mp
                        • ja_aska Re: Medium Trzeciej Zmiany 29.11.05, 22:32
                          ja też, więc kto?
                          • Gość: marian paździoch Re: Medium Trzeciej Zmiany IP: 87.207.49.* 29.11.05, 22:38
                            łoni, prowokatory jedne

mp
                            • ja_aska Re: Medium Trzeciej Zmiany 29.11.05, 22:39
                              czyli trzeciak i pochodne?
                              • Gość: marian paździoch Re: Medium Trzeciej Zmiany IP: 87.207.49.* 29.11.05, 22:56
                                noo!
                                napiszo, i podnieco mnie niewinnego a później huzia na paździocha,że taki
                                homofuriat ze mnie robaczka. niee?

mp
                                • ja_aska Re: Medium Trzeciej Zmiany 29.11.05, 22:58
                                  coś w tym jest:) pewne "tematy" cię podniecają:)
                • Gość: Medium Swoimi słowami wystawiasz sobie świadectwo IP: *.bazapartner.pl 29.11.05, 23:08
                  Nauczyłem się, że z Wyborczą związani sa ludzie nieuczciwi, obłudni i kłamliwi
                  Tyle tytułem delikatnych przymiotników
                  A mówiąc językiem Waszego guru Michnika - jesteście rynsztokiem.
                  • albert_c Re: Swoimi słowami wystawiasz sobie świadectwo 29.11.05, 23:11
                    Gość portalu: Medium napisał(a):

> Nauczyłem się, że z Wyborczą związani sa ludzie nieuczciwi, obłudni i kłamliwi
                    > Tyle tytułem delikatnych przymiotników
                    > A mówiąc językiem Waszego guru Michnika - jesteście rynsztokiem.

* ojoj nic ciekawego w Maryjnym nie leci???

a paciorki juz klepniete baranku, ze na forum PISujesz cieniaku?

pozdrawiam wiecznie rozgarnietego, uczciwego katolaka Medium vel...

• Gość: Medium Re: Swoimi słowami wystawiasz sobie świadectwo IP: *.bazapartner.pl 29.11.05, 23:17
                      Bóg CI to - tak sądzę - wybaczy.
                      Idź sie lpiej wyspowiadać i zacznij żyć po ludzku. Więcej człowieczeństwa, mniej
                      michnikowszczyzny.
                      • albert_c Re: Swoimi słowami wystawiasz sobie świadectwo 29.11.05, 23:20
                        Czlowieku nie badz smieszny taki mocno, bo widac ze Cie beret w glowke Twoja
                        malenka uwiera...

Bog mi, Ty wiesz lepiej niz On widac, tak jak Ci Twoi nieomylni z Maryjnego,
                        wsluchuj sie dalej, tylko tam widac moze sie czuc bezpiecznie.

tu na forum wszyscy przeciw Tobie, pamietaj tylko Tadeusz Cie obroni i
                        przygarnie, zaden adam czy cos...

• Gość: K.F. Re: Swoimi słowami wystawiasz sobie świadectwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 11:06
                        O kurde, ale z Ciebie medium śmieszny człowieczek!
                        Polecenia typu "do spowiedzi" cz "żyj po ludzku" to możesz wydawać samemu sobie
                        i ewentualnie rodzinie, jak Ci na to pozwoli!
                        Nie kwalifikuj ludzi na forum i ich nie obrażaj - bo nie masz do tego
                        najmniejszego prawa.
                        A jak nie potrafisz inaczej - to bądź tak miły i milcz.
                        • beatrix13 Re:zasłona dymna 30.11.05, 11:11
                          rynsztokowe słownictwo,chamstwo,niski poziom intelektualny trzeciej zmiany może
                          świadczyć o jego SBeckim pochodzeniu.To nazywanie wszystkich wokół prez niego
                          esbekami,ubekami,etc to zasłona dymna,sam pewnie wiele z tym wspólnego ma.
                          • Gość: jania Re:zasłona dymna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 01:23
                            To dlaczego mówi sie na to radio "radio nienawiści"?
                  • piotr33k2 Re: Swoimi słowami wystawiasz sobie świadectwo 29.11.05, 23:19
                    Gość portalu: Medium napisał(a):

> Nauczyłem się, że z Wyborczą związani sa ludzie nieuczciwi, obłudni i kłamliwi
                    > jesteście rynsztokiem.
                    że te nauki pobierałeś to wiemy ,wiemy nawet gdzie i od kogo ,że z tych nauk
                    wynika że jestesmy rynsztokiem to też wiemy .
                    • absztyfikant Re: Swoimi słowami wystawiasz sobie świadectwo 30.11.05, 05:42
                      Śmierdziel

Przyszedł śmierdziel do ogrodu
                      I stwierdził,
                      Że się ktoś dopuścił smrodu,
                      Bo śmierdzi.

Stanął śmierdziel, żeby fakt ten
                      Ustalić
                      I cos w związku z tym nietaktem
                      Uchwalić.

Więc się śmierdziel zebrał licznie
                      W drzew cieniu,
                      Protestując energicznie
                      W imieniu.

Potem ruszył po ogrodzie
                      Pochodem,
                      Krzycząc: "Hańba! Precz, narodzie,
                      Ze smrodem!"

Krzyczał, ryczał, ducha sławił
                      (Nie ciało),
                      Ale gdzie się tylko zjawił -
                      Śmierdziało.

Z tego morał się wywodzi
                      Dla wielu:
                      Nie protestuj, gdy sam smrodzisz,
                      Śmierdzielu.

Tuwim.
                  • xyz-xyz Re: Swoimi słowami wystawiasz sobie świadectwo 30.11.05, 10:05
                    Nauczyłem się, że z Wyborczą związani sa ludzie nieuczciwi, obłudni i kłamliwi

Co z cegiełkami na ratowanie Stoczni Gdańskie? Co ze świadectwami udziałowymi
                    PPP? Michnik sobie za to Meybacha kupił?
                    • beatrix13 Re: Swoimi słowami wystawiasz sobie świadectwo 30.11.05, 10:26
                      xyz,myślę,że co byś nie tłumaczył i jak,to tzw. trzecia zmiana vel maruthi i
                      inne nicki tego nie zrozumie. Ktoś mu wbił do głowy,że każdy kto nie ma jego i
                      Jacynowo-Lubińskich poglądów jest esbek,ubek,itp. Każda polemika z nim jest na
                      próżno,pewnie niedługo znów wypłynie na forum pod jakimś nowym nickiem lub
                      odrodzi się jak feniks z popiołów pod starym i będzie obrzucał błotem,bo tylko
                      to mu wychodzi.
                      • xyz-xyz Re: Swoimi słowami wystawiasz sobie świadectwo 30.11.05, 11:18
                        Każda polemika z nim jest na
                        > próżno,pewnie niedługo znów wypłynie na forum pod jakimś nowym nickiem lub
                        > odrodzi się jak feniks z popiołów pod starym i będzie obrzucał błotem,bo tylko
                        > to mu wychodzi.

Do momentu kiedy obrzucał błotem czerwonych była cisza:))) Ale Adasia trącił i
                        już jest bee. A beee był zawsze.
                        • beatrix13 Re: Swoimi słowami wystawiasz sobie świadectwo 30.11.05, 11:25
                          xyz-xyz napisał:

> Do momentu kiedy obrzucał błotem czerwonych była cisza:))) Ale Adasia trącił i
                          > już jest bee. A beee był zawsze.

>fakt,ani alberta ani dyrgosi,a powinno nie ruszało,kiedy trzecia.zmiana vel
                          maruthi obrzucał mnie najgorszymi inwektywami i to bardziej mnie bolało niż
                          jego obelgi,bo opinia takiej miernoty spływała po mnie
                          • albert_c Re: Swoimi słowami wystawiasz sobie świadectwo 30.11.05, 11:56
                            beatrix13 napisała:

> >fakt,ani alberta ani dyrgosi,a powinno nie ruszało,kiedy trzecia.zmiana ve
                            > l
                            > maruthi obrzucał mnie najgorszymi inwektywami i to bardziej mnie bolało niż
                            > jego obelgi,bo opinia takiej miernoty spływała po mnie

* Moja Droga, prosze Cie sprawdz tamte watki: byl ciachniety od razu, raz dwa
                            poszly z dymem jego inwektywy pod Twoim adresem - ostatanie chyba przedwczoraj.

Te dzisiejsze zostawiam.

pozdrawiam, Twoj ulubiony 'cenzus', ktory chroni dobre imie Beatrix niczym...no
                            wlasnie:)))

a to czego nie wychwycilem a cos bylo nie tak, to przepraszam, ale nie
                            wszytsko 'przeczytuje' u nas na FS:)
                • trzecia.zmiana Re: Medium Trzeciej Zmiany 30.11.05, 10:30
                  zatem ci kmiotku odpisze:
                  czytaj ze zrozumieniem to co napisalem i uwazaj zebys ty sie nie polozyl a
                  tymczasem ty i reszta frajerstwa mozesz mnie pocalowac w dupe...

zrozumial czy rozrysowac???
                  • anamar niestety... 30.11.05, 10:50
                    trzecia.zmiana napisał:

> zatem ci kmiotku odpisze:
                    > czytaj ze zrozumieniem to co napisalem i uwazaj zebys ty sie nie polozyl a
                    > tymczasem ty i reszta frajerstwa mozesz mnie pocalowac w dupe...
                    >
                    > zrozumial czy
                    rozrysowac???...................................................................
                    ...z tym typkiem nie ma możliwości dyskusji...reprezentuje dokładnie to,co
                    najbardziej przeraża mnie u kaczystów.
                    • Gość: J. Kaczyński PRAWDA O MICHNIKOWCACH IP: *.bazapartner.pl 30.11.05, 12:05
                      "Całe lata spotykały mnie nieprzyjemności, ciągle słyszałem, jakim to jestem
                      łotrem czy zgoła gangsterem. Front obrońców PRL-u, a potem postkomunizmu, to
                      front najobrzydliwszego chamstwa i dawało się to bardzo często odczuć. Ale
                      wierzę, że mimo wszystko czas, w którym uczciwi ludzie są atakowani, a różnego
                      rodzaju nikczemnicy są godnymi szacunku obywatelami albo zgoła autorytetami,
                      zbliża się do końca. I to mnie cieszy, nawet bardzo cieszy."

www.ozon.pl/tygodnikozon_2_15_857_2005_32_1.html
                  • albert_c Re: Medium Trzeciej Zmiany 30.11.05, 10:51
                    trzecia.zmiana napisał:

> zatem ci kmiotku odpisze:
                    > czytaj ze zrozumieniem to co napisalem i uwazaj zebys ty sie nie polozyl a
                    > tymczasem ty i reszta frajerstwa mozesz mnie pocalowac w dupe...

* ojoj, cienas sie wkurzyl i jak zawsze ukazje nam wszytskim jakim to
                    prostakiem potrafi byc i zazwyczaj bywa, no ale jak czlowiek naczyta sie tego
                    co TZ to inaczej niz prostakiem byc nie moze:(

> zrozumial czy rozrysowac???

* bujaj sie baranku...

• trzecia.zmiana Re: Medium Trzeciej Zmiany 30.11.05, 10:56
                      za to ty kmiotku przeczytaj jeszcze raz to:

P O C A L U J M N I E W D U P E !!!!

kapiszt?
                      • anamar poproś gdzie indziej 30.11.05, 11:04
                        trzecia.zmiana napisał:

> za to ty kmiotku przeczytaj jeszcze raz to:
                        >
                        > P O C A L U J M N I E W D U P E !!!!
                        > ..............................................................................
                        .....na pieszczotę trzeba zasłużyć,trzecia zmiano...

• albert_c Re: Medium Trzeciej Zmiany 30.11.05, 11:33
                        trzecia.zmiana napisał:

> za to ty kmiotku przeczytaj jeszcze raz to:
                        >
                        > P O C A L U J M N I E W D U P E !!!!
                        >
                        > kapiszt?

* takie porsby ktore odpowiadaja Twojej orientacji seksulanej skladaj na forum
                        dla gejow - tam jest jak widze po Twoich natarczywych prosbach Twoje miejsce.

trafiles na hetero baranku...

• ja_aska nie dziwne 30.11.05, 11:57
                          tacy jak on zawsze tyłek wystawiali. ale teraz chcą zaczynać od gry wstępnej?
                  • Gość: K.F. Re: Medium Trzeciej Zmiany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 11:12
                    Zmiano - rozumiem, że ciągoty, libido i chuć Cie ogarnia, ale może byś jednak
                    składał swoje propozycje całowania Ciebie w zadek bardziej kulturalnie, intymniej.
                    Przecież wiesz, że w Polsce nie ma żadnej tolerancji dla homoseksualistów.
                    Po co każdy ma wiedziec, ze Twój zadek jest towarem na sprzdaż. I to na dodatek
                    kmiotkom!
                  • xyz-xyz Plagiator 30.11.05, 11:21
                    mnie pocalowac w dupe..

Napisałem, że możesz pocalowac mnie w moja komuszą dupę (a`propos kart VIP i
                    telefonów). Plagiat jest przestępstwem prawyisprawiedliwy:))))))))))
            • xyz-xyz Re: GW jest autorytarna i kłamliwa to oczywistość 30.11.05, 09:54
              To bardzo ładnie, że "Gazeta Wyborcza" i "Rzeczpospolita"
              > walczą z cenzurą na Białorusi, ale jednocześnie może niepokoić fakt, że te same
              > gazety, a zwłaszcza "Gazeta Wyborcza", wielokrotnie opowiadała się przeciwko
              > wolności słowa w Polsce, domagając się np. cofnięcia koncesji Radiu Maryja."
              > całość:
              Postulat cofnięcia koncesji dla Radia Ma Ryja nie wynika z chęci cenzurowania.
              Niech sobie mohery słuchają co chcą. Problem jednak w tym, że rydzyjko
              bezczelnie łamie prawo. Przydzielenie koncesji tej stacji nastąpiło z rażącym
              naruszeniem prawa. Rydzyjko nie składało latami sprawozdań finansowych, a mimo
              to prawem kaduka przedłużano mu koncesję. Że przypomnę sprawę Tormięsu i
              nawoływań Rydzyka do "kwaśnej" rozprawy z prokuratorką, która „ośmieliła” się
              wezwać Padre Teadeusza do prokuratury. O zbiórce na Stocznie Gdańską chyba
              pamiętasz? A skup świadectw udziałowych PPP?
              • ja_aska trzeci 30.11.05, 10:34
                bycie frajerem w takim towarzystwie to przyjemność.
                • beatrix13 Re: słoma z butów trzeciej zmianie wychodzi 30.11.05, 10:37
                  i brak elementarnych zasad kultury.Czego Jaś się nie nauczył ....
                  • Gość: anna Re: słoma z butów trzeciej zmianie wychodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 12:11
                    Chyba zauważyliście, że trzecią zmianę podniecają nasze posty, proszę - nie
                    odpisujcie już więcej. Przecież gdy do Waszego domu przychodzi osobnik który
                    dom zanieczyści, dzieci i starców opluje i jeszcze każe .... całować... to co
                    robicie, wypraszacie i więcej go nie wpuścicie.Napewno mamy na tym forum
                    poglądy porzeróżne ale nie pozwólmy na chamstwo. Pozdrawiam serdecznie.
                    Jak to jest z tą Gazetą przez niektórych znienawidzoną? dzisiaj wykupiono
                    wszystkie egzemplarze Nowego Dnia bo płytę darmo dawali, ciekawostka :(
                    chytrość, pazerność, brak szacunku dla samego siebie no bo przecież nikt nie
                    widzi jak kupuję koszerną...
              • the.bill1 CO sie Panie porobiło! 30.11.05, 12:19
                To co się tu dzieje, jest świetną ilustracją tego w jaki sposób w III RP
                zaniechano dailogu społecznego. MOże teraz zaczniemy ze soba rozmawiać?
                To wymaga jednak elementarej uczciwości intelektualnej, która dopiero dopuszcza
                wspólne definiowanie tego co się naprawde dzieje a dopiero potem ocene tego co
                się dzieje.
                Obawiam się jednak śledząc ostatnio media, że powstał jakis Front Jedności
                Obrony Patologicznych Układów Władzy. A w Wyborczej jakby obowiązywała znów
                jakaś wojenna dyrektywa jednomyślności, która stara się hipnotyzować
                społeczeństwo dowracając uwagę od istoty dokonywanych zmian.
                • albert_c Re: CO sie Panie porobiło! 30.11.05, 12:25
                  Witaj,

Po pierwsze ciesze sie ze sie zalogowales.

Po drugie: nie rob sobie jaj ok. wpierw wzywasz do dialogu, a nastepnie
                  stawiasz teze obrazajaca spora grupe ludzi, ktorej to tezy obronic nie
                  potrafisz.

takie dzialanie The billa, zeby rzucic gownem to i moze smrod zostanie.

paciorek dzis juz zmowiony?. radio co to zawsze jest super obiektywne i
                  prezentuje soba walory inteligencji w postaci Tadeusza juz dzis wysluchane???

• the.bill1 Re: CO sie Panie porobiło! 30.11.05, 12:36
                    Albert , bo po to taki jeżyk
                    Sprawy sa poważne
                    A Wy sobie wybiórczo (nomen omen) robicie obstrukcję tego co dla Was
                    niewygodne. Ja tylko zareagowałem
                    Rozumiem, że Ty nie obrażasz nikogo piszać, np.
                    "takie dzialanie The billa, zeby rzucic gownem to i moze smrod zostanie"
                    Ale dajmy temu spokój
                    Nie rozumiem też dlaczego uważasz mnie za fana Rydzyka a priori. Przecież to
                    jest medium społóęczne. A to, że można tam wysłuchać spokojnie przedstawicieli
                    rządu, i ich rozmowy ze słuchaczami to dobrze chyba, prawda?
                    Nie wierzę (może jestem tu naiwny, jak wielu, ktorzy wychowali sie na GW), abys
                    chciał odmawiać członkom rządu prawa do wypowiadania sie w mediach.

Szkoda, że tak bardzo interesy przesłaniają rzetelną dyskusję o Polsce. No ale
                    nic dziwnego, zmiana społeczna ma przede wszystkim charakter moralny i zazwyczaj
                    jest zwrócona przeciwko tym, którzy doprowadzili do złej sytuacji myślą, mową
                    uczyniem lub zaniedbaniem i wcale nie maja ochoty na pokutę. Wyznają zasadę po
                    nas choćby potop. Biorąc pod uwagę co to za ludzie, to mnie to zbytnio nie
                    dziwi... Zmykam
                    • the.bill1 Re: CO sie Panie porobiło! 30.11.05, 12:37
                      mialo być
                      po co taki język - sorry (pośpiech jak zwykle)
                    • albert_c Re: CO sie Panie porobiło! 30.11.05, 12:44
                      the.bill1 napisał:

> Albert , bo po to taki jeżyk
                      > Sprawy sa poważne

* arcypowazne, i chyba jezyk nie jeżyk, ale mniejsza z tym.

> A Wy sobie wybiórczo (nomen omen) robicie obstrukcję tego co dla Was
                      > niewygodne. Ja tylko zareagowałem
                      > Rozumiem, że Ty nie obrażasz nikogo piszać, np.
                      > "takie dzialanie The billa, zeby rzucic gownem to i moze smrod zostanie"

* bo ja tak to odczytalem to Twoje postepowanie.

Napisz mi porsze 'co jest dla mnie niewygodne i czego obstrukcje uprawiam'?

> Nie rozumiem też dlaczego uważasz mnie za fana Rydzyka a priori. Przecież to
                      > jest medium społóęczne. A to, że można tam wysłuchać spokojnie przedstawicieli
                      > rządu, i ich rozmowy ze słuchaczami to dobrze chyba, prawda?

* super!
                      ciesze sie bardzo, ze przedstawiciele rzadu mowia, ze nigdzie nie czuli sie
                      jeszcze tak swobodnie jak w tym ksenofobicznym medium.

jeszcze raz super!!! hip, hip hura hura.

a dlaczego uwazam Cie za fana Rydzyka? ot tak czasem tracisz ta nutka, wiec tak
                      sobie mysle.

> Nie wierzę (może jestem tu naiwny, jak wielu, ktorzy wychowali sie na GW),
                      abys
                      > chciał odmawiać członkom rządu prawa do wypowiadania sie w mediach.

* nikomu nie odmawiam. takze czlonkom rzadu.
                      ale niestety nie jest to tylko ich biznes dzis, jak mowia to co wyzej
                      przytoczylem. Bo konsekwencja ich slow jest to, ze Marcinkiwiecz nic nie zaltwi
                      dla Polski bo nikt z 'ciemnogrodem z Polski' nie bedzie chcial siasc przy stole
                      i im szybciej to zrozumieja nasi rzadzacy tym lepiej dla nas wszytskich.

Juz nawet papiez Benedykt sie zorientowal o co w tym chodzi, jak widac z Toba
                      trzeba bedzie jeszcze poczekac.

>
                      > Szkoda, że tak bardzo interesy przesłaniają rzetelną dyskusję o Polsce.

* o czym i do kogo piejesz???

Wyznają zasadę po
                      > nas choćby potop. Biorąc pod uwagę co to za ludzie, to mnie to zbytnio nie
                      > dziwi... Zmykam
                      * j/w do kogo i o co?

moglbys jasniej?

• Gość: K.F. Re: CO sie Panie porobiło! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 13:54
                      Witaj Bill, zacznę od razu z grubej rury - radio i telewizja o. Ryzyka - to
                      media katolickie, a nie społeczne. Stricte - religijne.
                      Kilka dni temu papież, Benedykt XVI wyraźnie poinstruował polskich biskupów do
                      czego są radia katolickie.
                      Na pewno - nie do prezentowania stanowisk rządu, polityki i tp. rzeczy.
                      Politycznie - mają być NEUTRALNE, a praktycznie - mają się nie wtracać się w
                      politykę, bo to nie ich zadanie.
                      Zadania dla mediów katolickich papież określił bardzo jednoznacznie.
                      Politycy do objawiania swoich pogladów mają media publiczne.
                      Bądź tak miły i wysil się intelektualnie nieco i zastanów sie, dlaczego biskupi,
                      z ordynariuszem wrocławskim na czele rozmawiali z Ratzingerem nt. Radia Maryja,
                      ojca Rydzyka i polityków w tej rozgłośni.
                      I dlaczego papież tak bezpardonowo i tak publicznie odniósł się do mediów
                      katolickich.
                    • anamar Re: CO sie Panie porobiło! 02.12.05, 10:16
                      the.bill1 napisał:
                      > Nie rozumiem też dlaczego uważasz mnie za fana Rydzyka a
                      priori. ........................................................................
                      ......bo ten beret,który nosisz jakiś taki włochaty...
                  • anamar Re: CO sie Panie porobiło! 02.12.05, 10:12
                    albert_c napisał:

> Witaj,
                    >

> takie dzialanie The billa, zeby rzucic gownem to i moze smrod zostanie.
                    ................................................................................
                    .........przecież zawsze tak było,więc skąd zdziwienie?
                    • albert_c Re: CO sie Panie porobiło! 02.12.05, 11:41
                      anamar napisała:

> albert_c napisał:
                      >
                      > > Witaj,
                      > >
                      >
                      > > takie dzialanie The billa, zeby rzucic gownem to i moze smrod zostanie.
                      > ..............................................................................
                      .
                      > .
                      > .........przecież zawsze tak było,więc skąd zdziwienie?

* Anamar, to nie zdziwienie, to stwierdzenie, ktorego to faktu thebill zdaje
                      sobie nie zdawac.
                • xyz-xyz Re: CO sie Panie porobiło! 02.12.05, 09:57
                  Obawiam się jednak śledząc ostatnio media, że powstał jakis Front Jedności
                  > Obrony Patologicznych Układów Władzy.

Mylisz się. Powstał front obrony (nie myl z koalicyjna Samoobroną) przed
                  kaczyzmem, który polega na to, że jeden kurdupel rządzi wszystkim nie ponosząc
                  żadnej odpowiedzialności.
              • Gość: Jania Re: GW jest autorytarna i kłamliwa to oczywistość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 01:31
                no właśnie ...jak prawo i sprawiedliwośc -to kto rozliczy Rydzyka z wpłat na
                ratowanie stoczni gdańskiej,kto wyegzekwuje sprawę TORMIĘSU,czy nielegalne
                zgromadzenie mocherowych beretów w celu rozprawienia się z pania prokurator.Co
                ze sprawozdaniami finansowymi...tych wyliczanek byłoby znacznie więcej...
                Gdzie prawo i sprawiedliwość-a może tylko wybranych,słusznie ideologicznie ono
                nie ma zastosowania?
    • Gość: Jazzek Fajny przykład seansu nienawiści... IP: *.wro.volvo.net / 62.29.248.* 30.11.05, 14:22
      Albert_c i trzecia.zmiana to dwie strony tego samego medalu. Pozostałym dużą
      przyjemność sprawia bycie w tej samej grupie, co odmieńców musi zadziobać.

Bycie przeciw Radiu Maryja jest na tym forum dobrze widziane. Podziwiam
      szczerze wytrwałość w słuchaniu radia, którego nie lubią!

J.

PS. RM nie słucham, więc się na jego temat nie wypowiadam.
    • eryk2 Są i inne tytuły... 02.12.05, 12:34
      ""GW" powoli staje sie Trybuna wymieszana z NIE" (trzecia.zmiana)
      To zapraszam do lektury innej prasy: "Naszego Dziennika" (paxowskie "Słowo
      Powszechne" wymieszane z "Volkischer Beobachter") albo "Głosu" Antoniego
      Macierewicza ("Komsomolskaja Prawda" wymieszana ze "Stuehrmerem"). Miłej
      lektury (i udanej późniejszej gastroskopii, bo paw jak nic po czytaniu takich
      pisemek)!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka