Dodaj do ulubionych

Tragiczny weekend na drogach

IP: *.student.uu.se 18.12.05, 17:16
napisane jest, ze kierowca (drech pewnie jakis rabany), ktory spowodowal
wypadek pojdzie NAWET na 8 lat do wiezienia, hohoho. Qrfa, to jakies zarty
chyba, do kamieniolomow na 40 powinien isc minimum. Ale pewnie mial ciezkie
dziecinstwo i ono sprawilo,ze przejechal linie ciagle...arghh....
Obserwuj wątek
    • gozal Re: Tragiczny weekend na drogach 18.12.05, 18:31
      żadnej litości za łamanie przepisów, bo widzimy do czego to może doprowadzić.
    • Gość: Piotr Re: Tragiczny weekend na drogach IP: *.chello.pl 19.12.05, 01:27
      Mialem to (nie) szczescie ze jechałem 2 metry przed tym golfem udzeilalem
      pierwszej pomocy pasazerom z golfa bo honda byla tak rozbita ze nie moglismy z
      drugim kierowca (ktory sie zatrzymał bo restza ludzi przejzdzala tylko) otworzyc
      drzwi dopiero, straż to zrobiła. Przyznam szczerze ze kierowcy golfa nie
      moglismy wyciagnać bo zaklinowany miedzy słupkiem a kierownica i poszlismy z tym
      kierowcą dalej "ratowa" ludzi. On mial sie zajac ta honda ale byl w takim samym
      szoku jak ja. Pamietam ze po objerzeniu pasazerow z golfa polozylem ich na boku
      zeby swoja krwia sie nie udusili i wzialem sie za gaszenie silnikow bo strsznie
      sie dymilo. Probowlaismy caly czas otworzyc honde ale nie mozna bylo ruszyc
      drzwi. To straszne uczycie widzac dziecko i nie mozesz wejsc do srodka balem sie
      zbic szybe zeby go nie pokazleczyc. Na szczescie pogotowie bylo po 3 min i gdy
      lekrze zajeli sie wszytkimi odszedlem zeby nie przeszkadzac im w pracy. TU APEL
      DO WSZYTKICH! ZATRZYMUJCIE SIE LUDZIE NA TYLE OFIAR 2 OSOBY TO ZA MALO!
      PAMIETAJCIE O GASNICACH APTECZKACH I LATARKACH CZASEM POTRAFIA URATOWAC ZYCIE!
      Ps.w lusterku widzialem jak mnie doganial ja mialem 70 km/h o on ze 140 na
      pewno...popis..szpan...GLUPOTA!!
      • exman Re: Tragiczny weekend na drogach 19.12.05, 10:12
        Piotr, szacunek za zachowanie zimnej krwi ! Pozdrawiam.
    • pczernia Re: Tragiczny weekend na drogach 19.12.05, 09:14
      duzo takich pseudorajdowców spotykam na trasie. pokupowali tanie gruchoty i
      gaza w podłoge. ten koles z golfa do konca zycia powinien placic temu chłopcu z
      hondy jaka wieksza kase za utrate ojca. to bylo morderstwo a nie wypadek!!!
    • Gość: LOGIN Re: Tragiczny weekend na drogach IP: 212.160.165.* 19.12.05, 10:01
      Na razie to powinni mu j.ja uciąć żeby nie spłodził takiego samego głupiego jak
      on. Dość bandytów na drogach!!!
      • Gość: FuFu Re: Tragiczny weekend na drogach IP: *.teleton.pl 19.12.05, 12:52
        Jak znam życie chłopaczek z Golfa przed sądem zagra tak pięknie swoją skruchę i
        poczucie winy, że najwyżej dwa lata w zawiasach dostanie. Szkoda gadać...

podpisuję się pod apelem Piotra - apteczka, latarka i gaśnica obowiązkowo u
        każdego!
        • Gość: andreas Re: Tragiczny weekend na drogach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.05, 14:04
          ale wydaje mi sie, ze mozna pociagnąć sprawce
          do płacenia do pełnoletności Kajetana!!!

Moi znajomi, którzy przed czołówkami uciekali na pobocza i rowy
          pokupowali sobie jeepy... zeby czuc sie bezpieczniej przed takimi golfami!

Wyprzedzanie na ciagłej, w ogóle wyprzedzanie bez pewnosci bezpieczeństwa
          manewru dla siebie i innych to totalna (!) głupota!

Szkoda człowieka, szkoda ojca, zadne pieniadze czy kara nie wróca...
    • Gość: kaska Re: Tragiczny weekend na drogach IP: *.digitalnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.05, 15:37
      ta kobieta ktora zginela , kierowca opla , byla moja nauczycielka przez 2 lata :
      (:(:( buhuhuh kurde takie warunki pogodowe a wy zapier**** jak szaleni .. zycie
      wam niemile ??? :(:(:(:( odawajcie pania od fizyki !!! :(:(:(
      • Gość: Mal Re: Tragiczny weekend na drogach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 16:20
        Kaska! Tys ze szkoly mej! nasza ukochana Pani od Fizyki !! :(:(:( pani B. ;(
        uczyla mnie drugi rok! kto teraz bedzie miedzy nami jak nie nauczycielka ktora
        ucyzla w mej szkole od 79' ? kto??!! ;(
        • pia.ed Re: Nie po raz pierwszy!!! 19.12.05, 17:04
          • pia.ed Nie po raz pierwszy!!! Pod Bialymstokiem tez . 19.12.05, 17:12
            Napisano wlasnie, ze w katastrofie 30 wrzesnia kierowca jechal za szybko,
            a poza tym idiotycznie wyprzedzal!!!

" ...Biegły ustalił, że kierowca autokaru - który także zginął w wypadku -
            wyprzedzał inne auto niezgodnie z zasadami ruchu drogowego i w ten sposób
            doprowadził do czołowego zderzenia z ciężarową lawetą, na którą najechał
            jeszcze z tyłu bus.

Biegły ustalił, że kierowca autobusu jechał za szybko (z prędkością ok. 110
            km/h przy dozwolonej prędkości do 70 km/h), wyprzedzał inny samochód w czasie,
            gdy z naprzeciwka nadjeżdżała ciężarowa laweta i doprowadził do czołowego
            zderzenia obu pojazdów.
            • Gość: andreas tak IP: *.orange.pl 19.12.05, 19:01
              i to nie predkośc była przyczyna, a nieostroznośc czy głupota!
              jak nie widze odcinka drogi czystego na którym będę mógł wykonać manewr,
              to nie wyprzedzam!!
              Czasami niektórzy nie potrafia chyba prawidłowo ocenic sytuacji!

Mi na ten przykład bardzo pomaga GPS, w nocy to juz super,
              bo widzę jak droga biegnie czy jest zakret i w która stronę czy prosta!
              Wiem wiec czy spokojnie mogę wykonac manewr
              czy poczekac i za chwile bedzie prosta!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka