Dodaj do ulubionych

Proboszcz bije dzieci na lekcji religii po bożemu!

28.12.05, 04:40
Proboszcz Jan Pestka z maleńkiego Papowa Toruńskiego (woj. kujawsko-pomorskie)
spoliczkował ośmiolatka za to, że zbyt długo szukał w tornistrze zeszytu z
zadaniem domowym.

Ośmioletni Dawid boi się iść rano do szkoły, na lekcjach dostaje ataków
histerii, leczy się w poradni psychiatrycznej. Dziecko przeżyło załamanie
nerwowe po tym, jak pobił go ksiądz w czasie lekcji religii.

To nie pierwszy wybryk księdza - wcześniej niesfornych uczniów szarpał za
włosy, szturchał albo rzucał ich zeszytami po klasie. W końcu miarka się
przebrała i przeciwko proboszczowi zbuntowali się parafianie. Zażądali od
toruńskiej kurii biskupiej usunięcia kapłana. Wygrali połowicznie - ksiądz
poszedł na bezterminowy urlop zdrowotny i dzieci uczył już nie będzie. Ale w
parafii na razie zostanie. - Musi stąd odejść na dobre. Nie chcemy takiego
proboszcza - mówią mieszkańcy wsi.
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3084885.html
Obserwuj wątek
    • fifrock Re: Proboszcz bije dzieci na lekcji religii po bo 28.12.05, 08:01
      To sciema jakas, po jednym policzku dziecko do psychiatry trafilo...? Co to za
      dziecko, ono nie powinno w ogole z domu wychodzic:/

A ze Ksieza, szczegolnie mlodzi, sa bardziej wybuchowi (kolega z salezjanskiej
      mi opowiadal) to jasne. Tak to juz dzis jest.
      • Gość: Jaro Re: Proboszcz bije dzieci na lekcji religii po bo IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 28.12.05, 09:18
        W takim razie proponuję wyrzucić religię ze szkół, skoro klechy są tak
        strasznie wybuchowi.

Śmieszna jest ta tendencja usprawiedliwiania wszystkiego, co klesze, "bo to
        tylko zwykli ludzie". Skoro ci "zwykli ludzie" wybrali taki zawód i uzurpują
        sobie prawo do mówienia innym, jak mają żyć, niech sami żyją zgodnie z
        przykazaniami swojej rzymskiej wiary.

Najniżej upadli ci, którzy pozwalają, aby jawni dranie robili im kazania o
        moralności.
    • Gość: H56 [...] IP: *.comnet.krakow.pl 28.12.05, 08:05
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: marian paździoch [...] IP: *.chello.pl 28.12.05, 08:43
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: ksiadz fiu fiuuuu IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.05, 09:06
          Z samego rana aż tak puściły emocje przed spokojnym komputerem? Co sie zatem dziwicie księdzu w klasie pełnej dzieci nie zawsze anielsko nastawionych do życia?
          • xxtoja Re: fiu fiuuuu 28.12.05, 09:09
            taki ciężki zawód ma ten ksiądz
            • Gość: marian paździoch Re: za co? przecież nie ku..wałem! IP: *.chello.pl 28.12.05, 09:15
              tak się pilnowałem, a tu masz.

mp
              • xxtoja Re: za co? przecież nie ku..wałem! 28.12.05, 09:26
                oj paździoch, jednak jesteś świntuch.
              • Gość: marian paździoch Re: za co? przecież nie ku..wałem! IP: *.chello.pl 28.12.05, 09:33
                wyraziłem tylko dezaprobatę dla księdza sadysty.
                przejmując sie dramatycznym artykułem G. W.
                co to jednym machnięciem reki spowodował złamanie życia młodemu człowiekowi,
                jego rodzinie i połowie Papowa Toruńskiego.

nie dziwmy się zatem, że w średnich szkołach, to uczniowie tresują nauczycieli,
                paradoksalnie właśnie w Toruniu.

mp
                • xxtoja Re: za co? przecież nie ku..wałem! 28.12.05, 09:35
                  lepiej się przyznaj co napisałeś, jak zawsze kłamiesz i nie rób siebie, aż
                  takiego niewiniątka
                  • Gość: marian paździoch Re: za co? przecież nie ku..wałem! IP: *.chello.pl 28.12.05, 09:44
                    napisałem to co przeczytałaś. plus dwa zdania z artykułu który jest tematem
                    tego wątku.

mp
                    nigdy nie kłamie!
                    • xxtoja Re: za co? przecież nie ku..wałem! 28.12.05, 09:46
                      toby ciebie nie skasowali.
                      • Gość: marian paździoch Re: za co? przecież nie ku..wałem! IP: *.chello.pl 28.12.05, 09:48
                        'nie lubiom mie'

mp
                        • xxtoja Re: za co? przecież nie ku..wałem! 28.12.05, 09:49
                          Gość portalu: marian paździoch napisał(a):

> 'nie lubiom mie'
                          >
                          > mp

nie płacz, aż tak maryjanku
                          • Gość: marian paździoch Re: za co? przecież nie ku..wałem! IP: *.chello.pl 28.12.05, 09:53
                            ale się pocieszam,że heńka też nie.

mp
                            • xxtoja Re: za co? przecież nie ku..wałem! 28.12.05, 09:55
                              a co heniek napisał?
                              • Gość: marian paździoch Re: za co? przecież nie ku..wałem! IP: *.chello.pl 28.12.05, 10:05
                                napisał, co mu miłośći serce do księży dyktowało, jednak w łagodnej wersji. a
                                mimo to dyrgosia jego posta wypier, skreśliła.

mp
                                • xxtoja Re: za co? przecież nie ku..wałem! 28.12.05, 10:12
                                  czyli obraziliście
                                  • Gość: marian paździoch Re: za co? przecież nie ku..wałem! IP: *.chello.pl 28.12.05, 10:20
                                    a skąd!
                                    a zresztą.
                                    jej milczenie świadczy,że zrobiła to z pobudek osobistych.

mp
                                    • xxtoja Re: za co? przecież nie ku..wałem! 28.12.05, 10:42

> a skąd!
                                      > a zresztą.
                                      > jej milczenie świadczy,że zrobiła to z pobudek osobistych.
                                      >
                                      > mp
                                      to do niej napisz, i zapytaj się o jej zranione ego.
                                      • Gość: marian paździoch Re: za co? przecież nie ku..wałem! IP: *.chello.pl 28.12.05, 10:44
                                        kiedy się wstdzę.

mp
                                    • dyrgosia Re: za co? przecież nie ku..wałem! 28.12.05, 10:47
                                      > jej milczenie świadczy,że zrobiła to z pobudek osobistych.
                                      >
                                      oj przeceniasz swoją osobę....
                                      • Gość: marian paździoch Re: za co? przecież nie ku..wałem! IP: *.chello.pl 28.12.05, 10:56
                                        oj przeceniasz swoją osobę....

nie ty jedna mi to mówisz.
                                        muszę zrewidować swoją osobowość.

mp

• xxtoja Re: za co? przecież nie ku..wałem! 28.12.05, 10:59

> muszę zrewidować swoją osobowość.
                                          >
                                          > mp
                                          >
                                          a później będziesz ngusienki jak nowo narodzony bobasek
                                        • dyrgosia Re: za co? przecież nie ku..wałem! 28.12.05, 11:17
                                          > muszę zrewidować swoją osobowość.
                                          >
                                          proszę na kozetkę, wygodnie się połozyć, cofniemy się do dzieciństwa...
                                          • xxtoja Re: za co? przecież nie ku..wałem! 28.12.05, 11:22
                                            dyrgosia napisała:

> >
                                            > proszę na kozetkę, wygodnie się połozyć, cofniemy się do dzieciństwa
                                            ...
                                            będziesz go hipnotyzowała.
                                            • dyrgosia Re: za co? przecież nie ku..wałem! 28.12.05, 11:58
                                              > będziesz go hipnotyzowała.
                                              psychoterapeutyzowała:-)
                                              • xxtoja Re: za co? przecież nie ku..wałem! 29.12.05, 08:28
                                                hipnoza też jest techniką w psychoterapii
                                          • Gość: marian paździoch Re: za co? przecież nie ku..wałem! IP: *.chello.pl 28.12.05, 11:23
                                            proszę na kozetkę, wygodnie się połozyć, cofniemy się do dzieciństwa...

rany julek! aż tak?
                                            nie co dzień mam taką propozycję, nie co dzień. wyznacz czas i miejsce.

mp

• xxtoja Re: za co? przecież nie ku..wałem! 28.12.05, 11:44

> proszę na kozetkę, wygodnie się połozyć, cofniemy się do dzieciństwa...
                                              >
                                              > rany julek! aż tak?
                                              > nie co dzień mam taką propozycję, nie co dzień. wyznacz czas i miejsce.
                                              >
                                              > mp
                                              marian uważaj , bo później to ksiądz może byc potrzebny.
                                              >
                                              >
                                              >
                                              >
                                • dyrgosia Re: za co? przecież nie ku..wałem! 28.12.05, 10:47
                                  mimo to dyrgosia jego posta wypier, skreśliła.

nic nie wywaliłam, ktoś kliknął na kosz...
                                  zaraz wszystko na mła....
                                  • xxtoja no widzisz maryjanku 28.12.05, 10:49
                                    to były tylko twoje myslenie magiczne o dyrgosi
                                    • Gość: marian paździoch Re: no widzisz maryjanku IP: *.chello.pl 28.12.05, 11:03
                                      my tu sobie gadu, gadu.
                                      a postów jak nie ma, tak nie ma. o!

mp
                                      • swantevit Nie wiem czy zauwazyliscie, ale nastapila 28.12.05, 11:05
                                        zmiana ustroju w Polsce; 16 lat temu bezkarnie lalo ZOMO, a dzisiaj zolnierze
                                        watykanscy..
                                        Widocznie lubicie byc bici i ponizani..
                                        • Gość: marian paździoch Re: Nie wiem czy zauwazyliscie, ale nastapila IP: *.chello.pl 28.12.05, 11:12
                                          tylko, że na tego żołnierza, ruszyła cała partyzantka, łącznie z G.W.
                                          i pewnie słusznie, bo co tam jakiś ksiądz będzie podskakiwał i zeszytu żądał.

mp
                                          • xxtoja Re: Nie wiem czy zauwazyliscie, ale nastapila 28.12.05, 11:14
                                            parafianie, to tylko parafianie, którzy te jarzmo poczuli.
                                            • albert_c Marian 28.12.05, 12:01
                                              toz to ja Twoj ulubiony czerwony, ktorzy darzy Cie szczera sympatia tym razem
                                              ucial posta.

Dobrze wiesz za co i Heniu takze wie.

Po prostu byliscie zbyt wylewni w swoich uczuciach i tak tez czyniac -
                                              zlamaliscie regulamin.

A swoja droga watek na ten temat zalozyl juz Fugazi;-)
                                              • Gość: Fugazi Re: Marian IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.05, 12:33
                                                W "moim" wątku dyskusja była na poziomie. Nikt tam cenzora nie potrzebował.
                                                Ekumenicznie i bez agresji.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=34001863
                                                Pozdrawiam
                                                Fugazi
                                                • swantevit Re: Marian 28.12.05, 12:36
                                                  Gość portalu: Fugazi napisał(a):
                                                  W "moim" wątku dyskusja była na poziomie. Nikt tam cenzora nie potrzebował.
                                                  Ekumenicznie i bez agresji.
                                                  '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
                                                  nie prawda, pijaczka krwia mnie straszyla..

>
                                                  • albert_c Re: Marian 28.12.05, 12:38
                                                    byla...i faktycznie 'czerwony' nie byl potrzebny...
                                                  • swantevit ale byl czerwony nos.. 28.12.05, 12:39

• albert_c no byl...pijaczki jezeli dobrze rozumiem? n/t 28.12.05, 12:40

• swantevit Re: no byl...pijaczki jezeli dobrze rozumiem? n/t 28.12.05, 12:41
                                                    taa
                                                  • dyrgosia Re: Marian 28.12.05, 12:43
                                                    albert_c napisał:

> byla...i faktycznie 'czerwony' nie byl potrzebny...

a co tam bylo czerwonego ?
                                                  • albert_c Re: Marian 28.12.05, 12:48
                                                    czerwony to byl tam tylko nos pijaczki
                                                  • dyrgosia Re: Marian 28.12.05, 12:56
                                                    > czerwony to byl tam tylko nos pijaczki
                                                    i moje uszy...
                                                  • Gość: zona pijaka Tu się ukryliście IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 28.12.05, 13:57
                                                    I dawaj, mój piekny nosek koloru tęczy - obrabiać. Jak wam nie wstyd?
                                                  • swarozyc Re: Tu się ukryliście 28.12.05, 14:00
                                                    a co, dupe mamy?
                                              • Gość: marian paździoch Re: Albert_c IP: *.chello.pl 28.12.05, 19:46
                                                wobec tego, pozostaje mi gorąco przeprosić Dyrgosię,za szpetne podejrzenia.
                                                nie mam do Ciebie żalu Albercie_c, ale urlop to by Ci się przydał.

pozdrawiam serdecznie! mp
          • Gość: Jaro Re: fiu fiuuuu IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 28.12.05, 09:19
            > Z samego rana aż tak puściły emocje przed spokojnym komputerem? Co sie zatem
            dz
            > iwicie księdzu w klasie pełnej dzieci nie zawsze anielsko nastawionych do
            życia

A któż klechów zapraszał do szkół? Sami się wprosili tylnymi drzwiami.
            • Gość: ksiadz Re: fiu fiuuuu IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.05, 09:33
              KLECHA RULEZZZZ! Jakiś tam Jaro może mi co najwyżej wrzucić na tacę :)
              • Gość: Jaro Re: fiu fiuuuu IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 28.12.05, 17:47
                Jakiś tam ksiądz może mi skoczyć :P
                • Gość: ksiadz Re: fiu fiuuuu IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.05, 20:49
                  Wymyśl coś samodzielnie.
    • Gość: ferment Re: Proboszcz bije dzieci na lekcji religii po bo IP: *.chello.pl 28.12.05, 12:27
      edico napisał:

> Proboszcz Jan Pestka z maleńkiego Papowa Toruńskiego (woj. kujawsko-pomorskie)
      > spoliczkował ośmiolatka za to, że zbyt długo szukał w tornistrze zeszytu z

ile dzieci pobił?
      • edico Re: Proboszcz bije dzieci na lekcji religii po boż 28.12.05, 19:33
        Słusznie waćpan prawisz i wyrażasz wątpliwości w zakresie rozwoju talentóe
        bokserskich proboszcza boksera. Gołota także musiał stoczyć znacznie więcej
        więcej pojedynków, zanim zasłynął swoimi walorami. Stąd też podpisuje się pod
        wnioskiem bardziej szczegółowej analizy kariery sportowej księdza boksera na
        lekcjach religii w szkołach.
        • Gość: ksiadz Re: Proboszcz bije dzieci na lekcji religii po bo IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.05, 20:51
          Ed, a co z moim pytaniem o "ad rem". Wciąż nie mogę się doczekać odpowiedzi. Dla przypomnienia: czy masz coś przeciwko mówieniu ad rem?
          • Gość: H56 Albercik !!! IP: *.comnet.krakow.pl 28.12.05, 21:05
            dlaczego mnie skasowałeś ? nie napisałem nic wulgarnego ani obraźliwego, moja
            wypowiedź nie dotyczyła nawet księży. Piszesz ,ze ktoś nacisnął czerwony kosz,
            zgoda, ale to Ty jesteś od weryfikacji tekstu. Żądam przywrócenia mojej
            wypowiedzi, bo inaczej, nie zjem jutro sniadania, draniu jeden.
            • Gość: marian paździoch Re: Albercik !!! IP: *.chello.pl 28.12.05, 21:11
              tera za późno, gdzie sie włóczyłeś cały dzien łajzo jeden:)))?
              • Gość: H56 Re: Albercik !!! IP: *.comnet.krakow.pl 29.12.05, 02:22
                dorabiam Marianku.
                • xxtoja Re: Albercik !!! 29.12.05, 08:31
                  uważaj heniu marian to kobieta i te twoje dorabianie pódzie na marne, bo cię
                  oskubie.
                  • albert_c Re: Albercik !!! 03.01.06, 22:29
                    Heniu, mam nadzieje ze sniadanie jednak zjadles.

A ze nie pamietasz jak sie zagalopowales, no to znaczy ze te sniadania musisz
                    czesciej jadac.

Marian z tym urlopem to racja, co prawda nie czytalem przed urloplem Twojej
                    rady, ale teraz wracam z takim powerem do tego aby kasowadc Twoje posty, ze ho ho;-)
          • edico Re: Proboszcz bije dzieci na lekcji religii po bo 28.12.05, 22:50
            Skoro nie pojmujesz farsy własnych meandrów myślowych, niepodobną rzeczą jest,
            byś był w stanie pojąć efekty ich wirtuozerskich poboczy.
            • Gość: ksiadz Re: Proboszcz bije dzieci na lekcji religii po bo IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.05, 23:36
              Marzę o tym, aby znaleźć żródło tej wypowiedzi. Założę się, że nie potrafisz sklecić tak zgrabnego zdanka. Ale podziwiam umiejętności szukacza i wklejacza.
              • Gość: * Re: Proboszcz bije dzieci na lekcji religii po bo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.05, 10:13
                Powinieneś zacząc marzyć pseudo klecho o nadrobieniu swych zaległych podstaw
                edukacyjnych już ze zwykłej przyzwoitości. Pogłębiasz nawiedzona dziecino i tak
                już nie mało kompromitującą się czarną opcję tym swoim prymitywnym fanatyznem
                religijnym.
                • Gość: ksiadz Re: Proboszcz bije dzieci na lekcji religii po bo IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.05, 10:36
                  KLECHY RULEZZ! Nawiedzone dzieciny także! :)))

A jaką opcję ty prezentujesz? Były katolik może? :)
                  • Gość: H56 ksiądz poszedł po koledzie IP: *.comnet.krakow.pl 30.12.05, 18:54
                    pewnie będzie nowa fura, he, he
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka