Dodaj do ulubionych

6 tydzien -pytanie

09.01.06, 11:57
Dziewczyny mam pytanie. Kolezanka mnie prosila zebym Was spytala czy ktoras z
Was miala podobna sytuacje. Wiec moja kolezanka jest w 6 tyg. cizy i ma
plamienia i bole, skurcze w podbrzuszu. napsizcie prosze czy mialyscie tak,
jak dlugo to trwalo i jakie bralyscie tabletki? I czy te tabletki tzreba brac
do konca. Prosze o informacje.
Obserwuj wątek
    • malgosiek2 Re: 6 tydzien -pytanie 09.01.06, 12:04
      Niech koleżanka uda się szybko do gina i zrobi usg,bo plamienie przeważnie nie
      wrózy nic dobrego.Mogą to być objawy poronienia zagrażającego.
      Lekarz prawdopodobnie przepisze Duphaston lub Luteinę na podtrzymanie ciąży(to
      hormon progesteron)i oszczędzający tryb życia czyli leżenie i L-4.
      pzdr.Gosia
    • slonko1335 Re: 6 tydzien -pytanie 09.01.06, 12:17
      Z plamieniami to ja bym od razu radziła do szpitala pojechać na izbę przyjęć,
      polecam miejski, tam takimi rzeczami bardzo się przejmują. Ja miałam to samo i
      najpierw niestety pojechałam na Unii, a stamtąd odesłali mnie do domu twierdząc
      że nic się nie dzieje, a na usg pan doktor nie zauważył, że serduszko bije i
      stwierdził, że być może ciąża obumarła i kazał iść do lekarza do kontroli za
      ddwa tygodnie. Dwa dni później z plamienia zrobił się krwotok i szybka reakcja
      lekarza ze szpitala miejskiego, natychmiast podane leki i zastrzyki, uratowały
      mi ciążę ( dodam tylko zdziwienie lekarza przeprowadzającego usg, jak
      przeczytał wypis z izby przyjęć na Unii, że serduszko nie bije, biło na
      szczęście!!!). Ja brałam do 24 t.c duphaston i luteinę dopochwwo, wcześniej
      dodoatkowo zastrzyki z kaprogestu i cyclaminę. Musiałam cały czas leżeć i na
      wizyty u lekarza przychodzić przynajmniej raz na dwa tygodnie.
    • bea41 Re: 6 tydzien -pytanie 09.01.06, 12:39
      Ja też radzę udać sie jak najszybciej do lekarza! Zazwyczaj plamienia i ból w
      podbrzuszu nie wróżą nic dobrego. Ja brałam od 6 t.c do 12 t.c., bo miałam
      lekkie plamienia. Niech Twoja koleżanka nie bagatelizuje objawów i pójdzie
      lekarza. Dziwię się, że jescze tego nie zrobiła, bo większość kobiet w ciąży od
      razu leci do lekarza jak dzieje sie coś niepokojącego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka