Gość: rzeeeeeeźnik IP: *.stargard.mm.pl 11.01.06, 20:25 a moze bys na drzewo wystapil buraku jeden (razem z nieudacznikami z UM) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jaro Re: Czy Les Gondor wygra z miastem? IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 11.01.06, 21:30 O ile sobie przypominam, pan Les Gondor miał na podstawie umowy obowiązek zapewnić, aby Pogoń grała na poziomie I ligi. Wszyscy pamiętamy, z jakim hukiem Portowcy polecieli do II ligi, przy okazji zgarniając najwyższą porażkę w historii klubu i walkowera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: delorian Re: Czy Les Gondor wygra z miastem? IP: *.chello.pl 11.01.06, 21:51 Czy pana Gondora w sprawie przeciwko miastu w dalszym ciagu reprezentuje mecenas Bartlomiej Sochanski?? Odpowiedz Link Zgłoś
gozal o nie!!! tylko nie kolejne odszkodowanie!!! 11.01.06, 23:32 jezu! gdybyśmy usieli zapłacić takie odszkodowanie, nakrylibyśmy się nogami! jak widać, ci, którym społeczeństwo ciężko płaci za działanie w jego interesie, muszą przemyśleć wszystkie warianty, podpisując umowy, bo inaczej wychodzą takie jaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekspans Re: o nie!!! tylko nie kolejne odszkodowanie!!! IP: 83.168.120.* 11.01.06, 23:58 Pisałem i przypominałem o tej sprawie i że miasto zapłaci na 100 % to odszkodowanie. Nawet jeśli wyrok będzie nie korzystny dla Gondora to ten odwoła się do sądu europejskiego. Miasto cały czas nie dotrzymywało umowy to kto będzie taki wariat i miał w nieskończoność czekać na coś czego nigdy nie miał otrzymać ? Umowy były dobre tylko były cały czas chore decyzje. Od Gondora wymagało się całkowitego pokrycia kosztów budowy i przebudowy dróg ale, juz od Ptaka tego się nie wymagało co !!!!!!!!!!!!!!!!! To kto tu jest wiarygodnym partnerem do prowadzenia interesów ? napewno nie miasto.Te pieniądze powinien zapłacić Marian a nie podatnicy ! Odpowiedz Link Zgłoś
gradus2004 Re: o nie!!! tylko nie kolejne odszkodowanie!!! 12.01.06, 00:06 co Ty za bzdury gadasz?? Gdyby ktos dale temu zlodziejaszkowi Gondorowi jakiekolwiek grunty to powinien od razu isc do wiezienia :)... zastanawiam sie tylko dlaczego Gondor chce tak malo? Dlaczego nie od razu 100 albo 200 mln odszkodowania? :) On nawet zlotowki w Pogon nie wlozyl... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekspans Re: o nie!!! tylko nie kolejne odszkodowanie!!! IP: 83.168.120.* 12.01.06, 00:12 Nie interesuje mnie kim był i kim jest Gondor ! Cały czas to podkreślam że, miasto nie wywiązywało się z podpisanej umowy tak było i z Begdasem pomimo że za Begdasa Pogoń była wice mistrzem w pierwszej lidze. Odpowiedz Link Zgłoś
gradus2004 Re: o nie!!! tylko nie kolejne odszkodowanie!!! 12.01.06, 00:25 Gość portalu: Ekspans napisał(a): > Nie interesuje mnie kim był i kim jest Gondor ! Cały czas to podkreślam że, > miasto nie wywiązywało się z podpisanej umowy tak było i z Begdasem pomimo że > za Begdasa Pogoń była wice mistrzem w pierwszej lidze. a widziales ta umowe?? Podaj jakie konkretne punty miasto zlamalo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekspans Re: o nie!!! tylko nie kolejne odszkodowanie!!! IP: 83.168.120.* 12.01.06, 06:16 Drogi Gradusie miasto nie wywiązywało się z przekazaniem obiecanego terenu ( było w umowie że, teren będzie przekazany ) i cały czas miasto zwodziło a tylko obiecywało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek proszę o treść umowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 10:14 cała dyskusja opiera się na emocjach a nie na faktach. Chyba , że w przeciwieństwie do mnie znacie treść umowy. Jeżeli nie to należałoby podać do wiadomości publicznej całą umowę wraz z ew. załącznikami a potem możemy dyskutowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: proszę o treść umowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 12:08 fakty to sa takie ze miasto za nasza kase zaplacilo za MIESZKA 1 10 baniek a marian mial ekspertyzy i co My zaplacilismy i tak bedzie teraz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad Mylisz sie, Pan Gondor powinien byl zalozyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 23:15 miastu sprawe i wywiazywac sie ze swojej czesci umowy. O ile pamietam Pogon nie byla finasowana, zaleglosci wobec ZUS wlascwie zabily klub, nie placono zawodnikom. Pan Gondor zaprzestal finasowania i doprowadzil do spadku do II ligii i grozil wycofaniem klubu z rozgrywek co oznaczaloby degradacje klubu. Jedny mslowem dzialania Pana Gondora naruszaly zapis polskeigo prawa - dziala z rozmyslem i na szkode firmy ktorej byl prezesem. To ze ktos nabral kredytow w bankach a nastepnie je wyprowadzil a teraz zada zwrotu tych pieneidzy jest niezgodne z obowiazujacym prawem - to ze banki ryzykowaly i dawaly kredyt nie oznacza ze miasto ma splacac cos czego nie zaciagalo. O ile wiem sytuacja jest patowa - miasto obiecalo i nie wywiazalo sie z umowy ale rowneiz Gondor nie wywiazal sie z umowy - dziwie sie ze cala sprawa nie zajelo sie ABW - to klasyczny przyklad skoku na publiczne pieniadze - L. Gondor nie byl wiarygodnym inwestorem - udowodnil to sam - jak mysle miasto przeczuwalo ze L. Gondor nie bedzie wywiazywal sie ze umowy i moglo opozniac przekazanie terenow w trosce o interes spoleczny... Pan Gondor naprawde zle zrobil ze nie skierowal sprawy do sadu przeciw miastu wtedy kiedy "inwestowal" w Pogon... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad A, ale Ptak nie zadluza Pogoni, za Ptaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 23:20 Pogon nie ma dlugow wobec ZUS - dlugi te pojawily sie w takiej poteznej kwocie za rzadow Bekdasa i Gondora... naprawde to ze ktos nabral kilkadziesiat milionow z bankow i wydal je miedzy swoich znajomych nie jest powodem by zadac tych kilkudziesieciou milionow od miasta - nawet gdyby miasto mialo zaplacic Panu Gondorowi jakies odszkodowanie to kwota ta powinna byc adekwatna do rzeczywistych nakladow inwestycycjnych - bo nie mozna nazwac inwestycja wyplacania sobie pensji w kilkumilionowej wysokosci - zwykle marnotrawienie kredytu - to byly arbitralne decyzje Pana Gondora... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas jakby gdyby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 01:34 gdyby miasto przegrało i kasy potrzebowało... to ja proponuje zezłomowac tego anioła.... zawsze to pare groszy bedzie... to szkół nie trzeba bedzie zamykać... bo chyba wtedy pozamykaja szkoły! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty Z tego co ja się orientuję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 05:42 Przedmotem rozpatrywań sądu jest to czy wyrok sądu polubownego podtrzymać (jest ważny czy nie ) czy uchylić a to zupełnie inna bajka. Jeżeli wyrok sądu polubownego sąd uchyli to wcale nie znaczy, że sąd powszechny takiego odszkodowania nie przyzna. Obecna decyzja sądu nie opiera się na merytorycznym rozpatrywaniu winy miasta lub braku tej winy ale na kilku w zasadzie podstawach formalnych kiedy taki wyrok mozna uchylić. Nie jest to jednak rozstrzygnięcie co do racji w kwestii kasy i winy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekspans Re: Z tego co ja się orientuję IP: 83.168.120.* 12.01.06, 06:19 Trzeba pamiętać że, odsetki cały czas rosną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norbert a moje 3tyś? IP: *.stargard.mm.pl 12.01.06, 10:11 A mi spolka pogon gdzie prezesem byl pan Gondor jest winna za faktury z 2002 roku z odsetkami okolo 3 tys .zł. , nawet zapadl wyrok i komornik nie ma z czego sciagnac mojej kasy ,podalem zarzad do sadu w stargardzie ,sprawa odbyla sie tydzien temu a ten odrzucil pozew-uzasadnil ze byla to akcyjna spolka i nie moge wyegzekwowac tej kwoty od zarzadu i oddalil pozew,co to za sprawiedliwość , kto wie co mam teraz dalej zrobic? e-*mail sezon2003@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś