Dodaj do ulubionych

ile kosztuje miejsce na liście

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 09:25
jeden z gości zastanawiał się jak to aferowicze z bryzy w 98 znaleźli się na
szczytach list AWS? proponuję aby nasze lokalne partie wpisały ofrty - ile
kosztuje 1.. 2 czy 3 miejsce na liście wyborczej do samorządu po co mamy
dywagować tu na próżno>
Obserwuj wątek
    • Gość: tata Re: ile kosztuje miejsce na liście IP: *.chello.pl 02.03.06, 12:09
      Czy tylko oni powinni siedzieć, a reszta
    • Gość: Walerian Popławski W samoobronie były "opłaty za miejsce" IP: *.iscnet.pl 02.03.06, 12:44
      na liście do ostatnich wyborów parlamentarnych. Pierwsz trójka kosztowała coś
      koło 100 tys. zł. chyba, ale Endrju szybko zaprzeczył i wprowadził weksle.
      • Gość: Klis z Samoobrony G... wiesz , a dziób drzesz! IP: *.orange.pl 02.03.06, 13:26
        W końcu dosadnie, bo mam dosyć pomówień. Byłam na liście Samoobrony, za miejsce
        nie zapłóaciłam NIC!!! Ci pierwsi ze Szczecina, Czyli poseł Regina Wasilewska-
        Kita, Mateusz Piskorski (czyli pierwszych dwoje)też nie zapłacili bo ich na to
        nie stać. Za to pracowali dla Samoobrony. Swoją drogą ciekawe, czemu nie
        zainteresujesz się jak to wyglądało w innych partiach np. PO i PiS, skoro ich
        liderzy przyznają się do wydania na kampanię ponad 100tys zł??? Partia im
        zafundowała? Zapomnij o tym. Każdy za siebie płacił sam. Ja osobiście wydałam
        400zł. A ty co??? Byłeś (aś) na liście? Płaciłeś(aś coś) Nie. Więc po co
        zabierasz głos i bredzisz???
        • Gość: Walerian Popławski Re: G... wiesz , a dziób drzesz! IP: *.iscnet.pl 02.03.06, 13:36
          a dostałaś się?! nie? może dlatego, że nie zapłaciłaś? nie twiedzę, że każdy
          musiał płacić, pewnie byli też tacy którzy za 1 miejsce nic nie zapłacili. Al;e
          to pewnie wyjątki. A niejaki Misztal (wcześniej też np. Bonda) to się dostał
          dzięki pracy organicznej w strukturach partii pewnie, heh :)))))))))))))
        • Gość: Walerian Popławski A co do Wasilewskiej to przesadziłaś IP: *.iscnet.pl 02.03.06, 13:41
          że jej nie stać. A balangi, potkania partyjne w jej zajeździe to co innego, jak
          nie forma sponsoringu?
    • Gość: andreas Jestem ZA! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 12:55
      tak zamiast jakis list partyjniactw...
      proponuje wystawić miejsca w Radzie pod przetarg!!!
      Miasto by zarobiło pare groszy, to na przedszkola by starczyło,
      a nawet szkołe jakąs!
      Byłaby pełna przejrzystość, a iradni wtedy oficiajlnie by prowadzili
      działalnośc gospodarcza pod nazwa RADNY...
      a teraz to taka szara strefa, nie opodatkowana,
      a koszty tylk sa z tymi sprawami sądowymi!

Żądam przejrzystosci!
      Miejsca do rady na przetarg!!!!
      • swantevit Tymczasem w Szwecji.. 02.03.06, 13:03
        ..miejsca do rad gminnych stoja otworem dla kazdego..
        Kilka gmin na polnocy SZwecji ma klopoty(a wlasciwie partie polityczne)ze
        znalezieniem chetnych do rad gminnych, dlatego tez otworzyly swoje listy
        dla "kazdego". W Szwecji bycie radnym to zaszczyt i sluzba spoleczenstwu, za
        zwrot koszow dojazdu i marnej gratyfikacji + bulka i kawa..
        ..tylko najpierw trzeba zostac obywatelem, a nie byc mieszkancem, aby to
        zrozumiec..
        • Gość: zorro Re: Tymczasem w Szwecji.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 14:57
          czy uważacie że dobrym pomysłem jest zlikwidowanie diet radnych ( przywilejów
          już żadnych nie mają ) i czy wtedy będzie mógł zwykły (pracujący) obywatel
          pracować w radzie, czy stanie się ona areną walki o wpływy lobbystów
          finansowanych z szarej strefy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka