Dodaj do ulubionych

Nie bedezie juz TV Gryf!! :-(

IP: 87.207.88.* 08.03.06, 09:35
Szczecińska Telewizja Gryf przestała wczoraj nadawać. Po długiej i ciężkiej
chorobie zmarł jej właściciel, Łukasz Borowiecki.

- Telewizja nie może dalej działać - mówi Piotr Lichota, redaktor naczelny. -
Koncesja na nadawanie była imienna.

Jeżeli spadkobiercy nadal będą chcieli prowadzić telewizję, muszą wystąpić o
nową koncesję. Przebrnięcie przez formalności może trwać ponad pół roku.

Z „Gryfem” w ostatnim czasie było związanych około 40 osób. To nie tylko
dziennikarze, ale także obsługa techniczna. Telewizja co godzinę nadawała
serwis informacyjny ze Szczecina, znana była także z transmisji na żywo obrad
rady miasta.

Obserwuj wątek
    • kakq Re: Nie bedezie juz TV Gryf!! :-( 08.03.06, 11:16
      szkoda
      lubiłamich nie ktore programy :((((
    • Gość: sting Re: Nie bedezie juz TV Gryf!! :-( IP: *.bazapartner.pl 08.03.06, 13:15
      serio?
      • piotr33k2 Re: Nie bedezie juz TV Gryf!! :-( 08.03.06, 16:03
        nie przesadzałbym z tą tv gryf bo jak na razie to była na poziomie niewiele
        wyższym od osiedlowej kablówki.
    • Gość: Fred Re: Nie bedezie juz TV Gryf!! :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 16:09
      Przecież to była żenada jakich mało..jak ktoś moze zalowac tej telewizji...
      • Gość: ja Re: Nie bedezie juz TV Gryf!! :-( IP: *.internet.v.pl 08.03.06, 18:24
        Do Freda i innych jemu podobnych cwaniaczków którzy potrafia jedynie krytykować
        i pieprzyc, a nie merytorycznie rozmawiać, no i którzy w swoim szarym życiu
        niczego nie osiągnęli i marne szanse mają na to, aby coś się w ich życiu
        zmienić miało. Koles czy ty masz pojęcie jaka kasa idzie na TV publiczną z
        twoich min. podatków i abonamentu twej babki i dziadka??? No i ile z tej kasy
        idzie funduszów w błoto??? Czy ty wiesz koleś ile kasy idzie na jeden program
        Majewskiego w TVN-ie i ile na jeden Lisa????? I ile osób te programy
        przygotowuje??? Czy masz zielone pojęcie jakim tanim kosztem była robiona ta
        mała lokalna telewizja Gryf???? Gdybys miał przestałbys pieprzyć farmazony,
        tylko z podziwem patrzył, że cos na ekranie było o twoim mieście, któremu z
        pewnością żal, że po jego ulicach chodzisz. Bo to co ci ludzie zrobili i robili
        min. dla ciebie pajacu, żebys sobie mógł przełączać kanały pilotem świadczy o
        ich wielkości i poswięceniu. uwierz koleś.... Zrobić z niczego cos to sztuka.
        No ale ty nie masz pojęcia o niczym, ty umiesz tylko krytykować. I jeszcze
        jedno. Pokaż mi chociaz jedno udane przedsięwzięcie prywatnego przedsiębiorcy
        ze Szczecina, które znane byłoby w całej Polsce i nie skonczyło się wielką
        aferą z przekrętami finansowymi w tle. No i jeszcze jedno- nie było do tej pory
        i nie będzie takiej telewizji która pokazywałaby Szczecin od rana do wieczora!!!
    • Gość: poloneZ Re: Nie bedezie juz TV Gryf!! :-( IP: 83.168.106.* 08.03.06, 17:33
      Jaka była taka była ale to była typowo szczecińska telewizja. Pewnie że nie
      wysokich lotów lecz ambitna, skromna, prawdziwa i uczciwa bo bez podtekstów
      politycznych. Choć widziałem jak Zaremba prezentował krótko przed ostatnimi
      wyborami jazdę PF 125p.
      Słowem szkoda.
      • piotr33k2 Re: Nie bedezie juz TV Gryf!! :-( 08.03.06, 18:14
        oczywiscie oczywiście, nikt nie mówi że nie powinna taka lokalna niepubliczna
        telewizja istnieć w szczecinie bo wolnych niezależnych mediów nigdy za
        dużo ,tylko jak już to dobrać bardziej profesjonalny zespół a nie jakiś
        amatorów z ulicy.
        • Gość: ja Re: Nie bedezie juz TV Gryf!! :-( IP: *.internet.v.pl 08.03.06, 18:55
          "amatorem z ulicy" z pewnością jest ten człowiek, który nawet po smierci innego
          człowieka, wiedząc że ta śmierc pozbawiła wielu ludzi pracy a ich rodzin
          pieniędzy na przezycie- kpi, wyśmiewa i szydzi.... To dopiero amatorszczyzna
          człowieczeństwa
      • purpurat_z_fioletowym_nosem Re: Nie bedezie juz TV Gryf!! :-( 08.03.06, 19:10
        Wyniesc Piotra na stolec piotrowy!
        Krynico madrosci wszelakiej!
        • Gość: wojtas Re: Nie bedezie juz TV Gryf!! :-( IP: 213.155.185.* 08.03.06, 19:23
          wielka szkoda
          telewizja miejska, o problemach naszego miasta
          swietni ludzie
          np. piotr lichota - przyszedl z RMF by rozkrecic stacje, udalo mu sie to w 50
          procentach, bo zabraklo czasu, ale bylo wszystko na dobrej drodze
          lepsza ogladalnosc, lepsze programy i tak z dnia na dzien po stacji:(
          kolejna postac to zbyszek pankiewicz - swietny dziennikarz, tez porzucil inna
          prace, tvp3 i co??
          teraz jeden i drugi bez pracy
          to byli moi gryfowi ulubiency
          wiecie co z nimi??:(
          • Gość: karierowicz Re: Nie bedezie juz TV Gryf!! :-( IP: *.centertel.pl 09.03.06, 19:21
            Co ty piszesz człowieku!? Kto kogo porzucił - lichota to 4 czy 5 red.nacz. w
            tej telewizji. On jedynie co może rozkręcić to szpulke nici. Ignorant kompletny
            a już na businessie to sie zna jak świnia na wadze. Intelekt i obycie ma na
            poziomie przedszkolaka i tak już zostanie bo siebie nie przeskoczy :( Jak on
            tam coś miesza to na pewno schrzani. Na szczęście niewszyscy są takimi
            cieniakami i szkoda mi tych osób, które były dobre bo rynek mediów w tym
            mieście jest jaki jest. Nie oglądałem tej tv zbyt często bo niektóre programy
            były na strasznie niskim poziomie ale fajnie że była taka tv i mam nadzieję, że
            będzie nadal ale z innym red.nacz. bo ten tylko poziom może obniżyć.
        • Gość: Gryf Re: Nie bedezie juz TV Gryf!! :-( IP: 217.153.6.* 08.03.06, 19:24
          Tym razem pogubil sie chlopina,ale generalnie nie jest taki zly i pusty jak w
          tym jednym poscie ten nasz Piotr33k2 forumowy przyjaciel innego forumowicza -
          blackexita.

Prawda,dla czlowieka jest tym,co czyni z niego czlowieka.
          • Gość: parus odinokaj Re: Nie bedezie juz TV Gryf!! :-( IP: *.internet.v.pl 08.03.06, 20:24
            Pewnie że szkoda tv Gryf , porównywanie jej do tvn czy polsat jest oczywistym
            bezsensem ,ale była to lokalna telewizja ,jakiej w Szczecinie jeszcze nie było
            miło było zobaczyć twarze znajomych czy też znajome miejsca.
            • Gość: KJ Re: Nie bedezie juz TV Gryf!! :-( IP: *.internet.v.pl 08.03.06, 20:52
              Podobno ma zostać wystawiona na sprzedaż... a wątpie żeby się znlazł ktoś kto
              ją kupi...

Szkoda naprawde szkoda TV GRYF :(((
              • Gość: GOSC Re: Nie bedezie juz TV Gryf!! :-( IP: *.szczecin.mm.pl 08.03.06, 21:10
                hahaha a spekulanci maja uzywanie, ehh ludzie ludzie czyz sama sensacja zyjecie????

• Gość: szczecin Re: Nie bedezie juz TV Gryf!! :-( IP: 213.155.191.* 08.03.06, 20:44
      Jezeli tylko ktos z rodziny bedzie w stanie te telewizje wznowic to trzymam kciki.
      To jest najlepszy pomysl na pokazywanie Szczecina.
      • Gość: leon Re: Nie bedezie juz TV Gryf!! :-( IP: *.internet.v.pl 08.03.06, 21:20
        na pewno szkoda, że zniknęła szczecińska stacja telewizyjna chociaż co do
        obiektywizmu i dziennikarstwa to mozna było mieć wiele pretensji, no ale cóż
        cały koszt tego przedsięwzięcia był o połowę niższy niż gaża lisa w polsacie
        więc o czym tu mówić "jaka kasa taka klasa"

a lichota jest cienki jak bolka trampki!
        • Gość: GOSC Re: Nie bedezie juz TV Gryf!! :-( IP: *.szczecin.mm.pl 08.03.06, 21:22
          wiesz leon, mysle ze ty bylbys wspanialym redaktorem naczelnym

zal mi Cie
    • Gość: micz Re: Nie bedezie juz TV Gryf!! :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 21:16
      Nareszcie koniec tej żenady w treści i amatorszczyzny dziennikarskiej!
      • Gość: GOSC Re: Nie bedezie juz TV Gryf!! :-( IP: *.szczecin.mm.pl 08.03.06, 21:18
        MICZ a w czym ty taki profesjonalny jestes??? pochwal sie chetnie posluchamy!

jak wiem w tv kablowych jest mnostwo innych kanalow do ogladania skoro tak cie
        razila TV GRYF to po co ogladales????
        • Gość: pomorzany wielka szkoda!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 21:28
          • Gość: red&white Re: wielka szkoda!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 21:29
            szkoda TV GRyf!!! Byla nieco amatorska ale nasza lokalna, autentyczna, w miare
            obiektywna i mam wrazenie coraz lepsza ostatnimi czsy. Nie ma juz RADIA ABC nie
            ma TV GRYF,wielki żal
        • Gość: micz Re: Nie bedezie juz TV Gryf!! :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 21:35
          Ogladałem po to żeby sie ponabijać z cieniasów, którzy w swoim mniemaniu
          uważali się za gwiazdorów ekranu pierwszej wody, prezentując poziom
          licealistów krecących programy kamerą taty - to naprawdę niezła komedia była.
          • funkcjonariusz [...] 08.03.06, 23:02
            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: norbertszczecin [...] IP: *.chello.pl 08.03.06, 23:06
      • Gość: ja gryf IP: *.internet.v.pl 09.03.06, 00:51
        żal mi tych którzy nie umieją uszanować innych. Cóż można wam zyczyc tylko
        tego, abyście podobnie jak pracownicy TV Gryf, stracili nagle pracę i nie mieli
        z czego żyć. I jeszcze jednego można wam życzyć- żeby także o was tak pisano i
        tak rozstrząsano co w waszej pracy było złe... Pozdrawiam was. Prezentujecie
        dno etyczne...
        • Gość: micz Re: gryf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 07:35
          Ty za to nie prezentujesz dna moralnego, życząc źle innym. Dziewczynce zabrali
          zabawki, bo je niszczyła i teraz muszą uważać na swoje życie.
          • Gość: Troll Re: gryf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 08:13
            Szkoda, ale może uda się coś z tym zrobić. W TV Gryf można było obejrzeć
            transmisje z meczy i imprez sportowych różnych dyscyplin i wszystkich kategorii
            wiekowych - ogólnie było sporo sportu regionalnego. Będzie tego brakowało.
            • Gość: DZIENNIKARZ Re: gryf IP: 195.245.213.* 09.03.06, 08:26
              Mimo, że pracuję w TVP3 to szkoda mi Gryfa. Nie była to dla nas żadna
              konkurencja, ale wypełniała pewną lukę - sprawy miejskie, których my nie możemy
              aż tak pokazywać, bo mamy cały region pod kamerą. Inna sprawa, że ludzie
              stracili pracę - to jest przykre. Trzymam kciuki za Gryf - i mam nadzieję, że
              wróci w lepszym stanie i z lepszym warsztatem dziennikarsko - operatorskim,
    • Gość: Fred Re: Nie bedezie juz TV Gryf!! :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 12:54
      A co mnie to interesuje ze pracownicy stracili pracę i zródło dochodów ?
      Codzienie dziesiatki ludzi traci pracę.Jakby byli dobrzy to bez problemu znajdą
      ją gdzie indziej.A jak beda prezentowali taki poziom intelektualny jak w
      prowadzonych przez siebie programach to życze im powodzenia...
      • zona.pijaka Re: Nie bedezie juz TV Gryf!! :-( 09.03.06, 17:25
        Stado przygłupów w tym wątku. Nie rozumiejących że nikomu mormalnemu absolutnie
        nie przeszkadza wiekszy pakiet, ilość najróżniejszych programów. Ze lepiej mieć
        wybór stu programów, niż trzech - bo wtedy zawsze sobie coś można wybrać.
        • piotr33k2 Re: Nie bedezie juz TV Gryf!! :-( 10.03.06, 19:29
          gwoli wyjaśnienia dla tych co nie umią czytać ze zrozumieniem ,tv gryf była
          jaka była czyli licha i kiepska i przyzna to każdy ,nie znaczy to jednak że mam
          coś przeciwko istnieniu tej tv. tak samo jak przeciwi jej zmarłemu
          założycielowi ,mówiłem tylko aby nie piać z zachwytem nad klasą tv. gryf bo
          nie ma nad czym piać ,mówiłem też aby po ewentualnym wznowieniu działalności
          prowadzić audycje działać bardziej profesjonalnie bo to co było to jedna wielka
          amatorszczyzna .
          • Gość: empe42 Re: Nie bedezie juz TV Gryf!! :-( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 20:45
            Umieją, Piotrze, umieją.
      • Gość: wrrrr [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 18:50
    • Gość: jantar Re: Nie bedezie juz TV Gryf!! :-( IP: 213.155.185.* 11.03.06, 09:31
      z artykulu w dzisiejszym "Głosie" wnioskuje ze nie wszystko stracone i ze
      bedzie dobrze
      w ratowanie tv gryf zaangazowali sie politycy i nie tylko!!
      3mam kciuki
      • Gość: Adam Re: Nie bedezie juz TV Gryf!! :-( IP: 83.168.106.* 11.03.06, 16:49
        Nie ma niczego łatwiejszego jak kogoś ocenić (tv gryf), i niczego trudniejszego
        jak kogoś zrozumieć ( niektórzy forumowicze)
        Miałem okazję przez chwilę współpracować z ekipą TV Gryf i wiem ile serca ,
        czasu i pasji wkładali w swoją pracę-co w tym mieście należy do rzadkości.
        Trzymajcie się dzielnie!!!
    • Gość: andreas Pamietajcie jednak! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.06, 16:52
      Pamietajcie jednak, że to juz nie będzie TAKA SAMA telewizja!
      • Gość: majkel Gryf rules IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.06, 16:47
        TV Fryf, moja ukochana stacja. Amatorska i czasem banalna ale lokalna i
        ulubiona. Mam nadzieje ze wroci na nasze ekrany!!!
        • Gość: majkel Re: Gryf rules IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.06, 16:48
          Gość portalu: majkel napisał(a):

> TV Fryf, moja ukochana stacja

TV Gryf oczywiscie, Przepraszam za blad :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka