absztyfikant 30.03.06, 17:51 ftp://ftpbi.gazeta.pl/im/7/3231/m3231227.mp3 Piosenka zostala zaspiewana na ostatnim konwentyklu PiS. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Karo Re: Torzewski spiewa o Kaczorach! Rewelka! IP: 83.168.96.* 30.03.06, 19:55 Na blogfm.blox.pl/html ogłoszono konkurs na odszyfrowanie sensu śpiewanego tekstu. Poniżej wklejam próbkę: W nas puch, siła, ruch, czystej myśli głód, arktyczny lud W nas wolność jak rum podnosi szum Patrzcie tam (Patrzcie tam x2) Ja ich znam (Ja ich znam) To nasz śnieg sprawia to, że ziemia kręci się, I że drogi się łaszą jak psy, Tu ten śnieg, nasza krew, tak pachnie w dzień jak nic Kiedy drżą wasze dłonie u drzwi Są to pingwiny, bo są ludem Arktyki (no, Antarktydy, ale licencia poetica...:- )), są to pinwiny głupie (czystej myśli głód), ma dla nich duże znaczenie śnieg - on sprawia, że ziemia się kręci, mówią, że śnieg to ich krew. kolejna wersja: "W nas duch, siła, ruch, czyste myśli i chłód, arktyczny lód. W nas wolność, a tłum podnosi szum Chodźcie tam (chór: bądźcie tam x2) Ja ich znam (chór: ja ich znam) Bojaźń, pięść sprawia to, że ziemia kręci się. I że trwogi się łaszą jak psy. Nurtem rzek nasza krew, a każdy dzień jak bieg, kiedy rżą nasze konie u drzwi. A że sen sprawia, że nie będziesz więcej spał, zanim jawą nie staną się sny. Światło zmienia swój cień i choćbyś miał spalić się, takie jest nasze prawo, to my." i jeszcze jedna (moja ulubiona ;-)) W nas dwóch siła much, czyste myśli i chłód, arktyczny lód. W nas wolność, a tłum podnosi szum - chodźcie tam (chór: patrzcie tam x2); Ja ich znam (chór: ja ich znam x2) To nasz ... sprawia, to że ziemia kręci się. I że drogi się łaszą jak psy. ... nasza krew. A każdy dzień jak ... kiedy rżą nasze konie u drzwi. A że sen sprawi, że nie będziesz więcej spał zanim jawą nie staną się sny. Światło zmienia swój cień i choćbyś miał spalić się, takie jest nasze prawo, to my. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Torzewski spiewa o Kaczorach! Rewelka! 03.04.06, 14:57 :) Najlepszy jest i tak arktyczny lod:))))) Odpowiedz Link Zgłoś