Dodaj do ulubionych

Wielki piątek

14.04.06, 08:30
Tajemnica Męki Panskiej. Na poważnie. Smuci mnie, ze jest tu tyle jadu wobec
katolików. Czy naprawdę, sprawa spędzenia wolonego czasu wg
własnego uznania - jest tak kontrowersyjna? Jak zrozumieć te wrzaski
coniektórych, twierdzących, ze zamiast spędzania czasu w świątyni, lepszym
rozwiązaniem jest bycie w pubie w tłumie, na stadionie w tłumie, w Operze na
spektaklu w tłumie. Czy w takiej Szwecji ludzie są lepsi, bo zarobione
pieniądze tracą ma uciechy doczesne - niż my tu w Polcse. Gdzie znaczna część
Polaków wybrała sobie inną formę uciech duchowych? Gdzie, zamiast kupowania
finezyjnych kondomów wolimy dać na tacę.
Obserwuj wątek
    • Gość: Galoty Re: Wielki piątek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 08:33
      lub zamiast na tacę lub biednym to za pośrednictwem papy Rydzyka na ratowanie
      stoczni w Gdańsku
      • Gość: praktyczny Re: Wielki piątek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.06, 11:02
        Albo za pośrednictwem Arcykapłana Adama na walkę z Palestyńczykami a potem z
        resztą świata.
    • Gość: bazyl Re: Wielki piątek IP: *.speed.planet.nl 14.04.06, 08:34
      Po twoim poscie mnie olsnilo, czemu Kosciol zwalcza uzywanie prezerwatyw...
      • ja_aska Re: Wielki piątek 14.04.06, 08:48
        każdemu wg potrzeb.
    • Gość: wierząca Re: Wielki piątek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 09:37
      czy post obejmuje tez sex?
      • Gość: mezatka Re: Wielki piątek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 09:42
        Gość portalu: wierząca napisał(a):

> czy post obejmuje tez sex?

zależy jaki

ja dzisiaj nic do ust nie biore
    • Gość: Fugazi Re: Wielki piątek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 09:39
      Zamiast kolejny raz pić do kolegi Swarożyca napisz coś o owej tajemnicy.
      Niezmiernie mnie frapuje owa.

Pozdrawiam
      Fugazi
      • zona.pijaka Re: Wielki piątek 14.04.06, 09:45
        Gość portalu: Fugazi napisał(a):
        > Zamiast kolejny raz pić do kolegi Swarożyca

Dziwna ta Twoja teoria, jakoby biednego Swarożyca atakowano. Czytając jego
        posty o katolikach pełne jadu, koisz swą duszę?
        • Gość: Fugazi Re: Wielki piątek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 09:49
          Dobra, skończ już ze swoją obsesją Swarożyca.
          Dawaj coś o tajemnicy męki. Pogadamy. Będzie jakiś pożytek z twojej i mojej tu
          obecności na forum.

Pozdrawiam
          Fugazi
          • zona.pijaka Re: Wielki piątek 14.04.06, 09:53
            > Dobra, skończ już ze swoją obsesją Swarożyca.

Już po raz drugi, trzeci w tym wątku zaczynasz rozmowę o jakimś Swarozycu. Masz
            jakąś fobię wobec niego ze tak ciągle wspominasz imię jego? I ze niby mam
            kończyć? Przeca ja wcale nie zaczęłam. Weż się jeb-
            • Gość: Fugazi Re: Wielki piątek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.06, 10:51
              > Weż się jeb-
              • zona.pijaka Re: Wielki piątek 14.04.06, 10:55
                > > Weż się jeb-
      • Gość: empe42 Re: Wielki piątek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.06, 09:58
        " Są tajemnice wiary, których nie tylko że nie można objąć rozumem, ale i
        nikt by ich sobie nie mógł wymyślić. Kościół poprzez wieki nie bał się głosić
        swoich tajemnic, wbrew ludzkiemu rozsądkowi. Bóg ma bowiem swoją logikę. Nie
        byłoby możliwe, by człowiek pojął Boga. Uczyniłby Go wówczas wytworem własnego
        umysłu". To słowa księdza Jana Twardowskiego, drogi Fugazi.
        Zyczę Ci wszystkiego dobrego z okazji Świąt.
        • zona.pijaka Re: Wielki piątek 14.04.06, 10:06
          Wiesz czy się różnimy z fugazim?
          On czyta i zachwyca się intelektualnie:
          www.nie.com.pl/
          Mnie interesuje spekuła, najnowsze info o elku:
          www.gazetaprawna.pl/index.php?action=showNews&dok=1693.81.3.2.4.1.0.1.htm
          • Gość: Fugazi Re: Wielki piątek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.06, 10:58
            > Wiesz czy się różnimy z fugazim?
            > On czyta i zachwyca się intelektualnie:
            > www.nie.com.pl/
            Jak zwykle jesteś w błędzie. Wszak to nic nowego jeżeli idzie o Cię.
            Owego "Nie" od roku w rękach nie miałem. Czytam czasem, to prawda lecz
            nie "Nie".
            Z ostatnich lektur "Czy diabeł może być zbawiony" katolickiego Kołakowskiego.
            Polecam choć wątpię czy dasz radę.

Pozdrawiam
            Fugazi
            • zona.pijaka Re: Wielki piątek 14.04.06, 11:03
              > Z ostatnich lektur "Czy diabeł może być zbawiony" katolickiego Kołakowskiego.
              > Polecam choć wątpię czy dasz radę.

Zgadłeś, rozprawy naukowe o diabłach pozostawiam innym przygłupom. Dla mnie
              szkoda mojego cennego pijackiego czasu.
        • Gość: Fugazi Re: Wielki piątek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.06, 10:53
          " Są tajemnice wiary, których nie tylko że nie można objąć rozumem, ale i
          > nikt by ich sobie nie mógł wymyślić. Kościół poprzez wieki nie bał się głosić
          > swoich tajemnic, wbrew ludzkiemu rozsądkowi. Bóg ma bowiem swoją logikę. Nie
          > byłoby możliwe, by człowiek pojął Boga. Uczyniłby Go wówczas wytworem
          własnego
          > umysłu".

Tak ,to bardzo typowe tłumaczenie wszelkich tajemnic...

Pozdrawiam
          Fugazi
    • Gość: yeti Re: Wielki piątek IP: 83.168.96.* 14.04.06, 11:05
      Zdesperowana dziewczyna stoi na nadbrzeżu i chce popełnić samobójstwo.Widzi to
      młody marynarz, podchodzi do niej i mówi:
      - Nie rób tego! Zabiorę cię na pokład naszego statku, ukryję,przemycę do
      Ameryki i zaczniesz nowe życie. Przez cały rejs będę cię karmił, będę ci dawał
      radość, a ty będziesz mnie dawać radość. Jeszcze nie wszystko stracone...
      Dziewczyna, jeszcze pochlipująca z cicha, postanowiła dać sobie jeszcze jedna
      szanse i poszła z nim na statek. Jak obiecywał, tak zrobił ukrył ja pod
      pokładem, raz na jakiś czas podrzucał kanapki, jakiś owoc lub cos do picia, a
      całe noce spędzali na miłosnych igraszkach. Sielankę przerwał kapitan, który
      pewnego dnia odkrył kryjówkę dziewczyny.
      - Co tu robisz? - zapytał surowo.
      - Mam układ z jednym z marynarzy. Zabrał mnie do Ameryki, karmi mnie, a ja mu
      pozwalam robić ze mną, co chce. Mam nadzieje, że kapitan go nie ukarze?
      - Nie - odpowiedział kapitan - Chciałbym jednak, żebyś wiedziała, że jesteś na
      pokładzie promu samochodowo-pasażerskiego Świnoujście-Świnoujście.
      • xyz-xyz Re: Wielki piątek 14.04.06, 14:55
        To a`propos wiary? Bardzo wnikliwe spojrzenie na temat. Żona.pijak też tak
        głęboko wierzy, że Magazynier zawiezie ja do Hameryki. I robi wszystko dla
        Magazyniera. A teraz jeszcze uwierzyła dwóm konusom i jednemu macho z
        broną. :)))))))))))))))))))))))
        • zona.pijaka Re: Wielki piątek 14.04.06, 15:20
          xyz-xyz napisał:
          > To a`propos wiary? Bardzo wnikliwe spojrzenie na temat. Żona.pijak też tak
          > głęboko wierzy, że Magazynier zawiezie ja do Hameryki. I robi wszystko dla
          > Magazyniera. A teraz jeszcze uwierzyła dwóm konusom i jednemu macho z
          > broną. :)))))))))))))))))))))))

Te, niedouczony mecenas! To, że spoufalam się z Tobą, nie oznacza bym
          pozwoliła, byś pluł na moich guru. I tak cie rozliczą, patrz tylko jak przyjdą.
          • xyz-xyz Re: Wielki piątek 14.04.06, 15:26
            Nie boje się. Poszczuję ich moim kotem, niedouczony informatyku. A to dla cię:

Trzech informatyków spotyka się w knajpie. Jeden mówi:
            - Słuchajcie poderwałem super laskę?
            Pozostali:
            - Tak? Super. Opowiadaj. Jakiś sex był?
            - No ba - odpowiada pierwszy - była u mnie. Rozebrałem ją i posadziłem na
            biurku obok laptopa i ...
            - Gadasz! Kupiłeś laptopa? Jaki procesor...
            • zona.pijaka Re: Wielki piątek 14.04.06, 16:53
              Te twoje wyliniałe koty? Są zupełnie podobne do ciebie. A to dla cię:

Adwokat z Charlotte, Północna Karolina zakupił pudło bardzo rzadkich i bardzo
              drogich cygar, po czym ubezpieczył je od ognia. W ciągu miesiąca wypaliwszy je
              wszystkie, nawet bez zapłaty pierwszej raty za polisę ubezpieczeniową, zgłosił
              do firmy ubezpieczniowej żądanie odszkodowania. W swoim pozwie adwokat napisał,
              że cygara zostały utracone w "całej serii drobnych spaleń". Firma
              ubezpieczeniowa odmówiła zapłaty, jako że ubezpieczony zużył cygara w "normalny
              sposób".
              Adwokat założył sprawę w sądzie i wygrał! W uzasadnieniu sędzia zgodził się z
              firmą ubezpieczeniową, że żądanie jest niepoważne. Tym niemniej stwierdził, że
              adwokat właściwie się ubezpieczył i w polisie było zaznaczone, że cygara są
              ubezpieczone na wypadek ognia, bez określenia, co znaczy "normalny lub
              nienormalny sposób utraty przez spalenie".
              Zamiast złożyć sprawę do sądu apelacyjnego, firma ubezpieczeniowa zaplaciła
              adwokatowi $15,000 za cygara utracone w wyniku spalenia. Natychmiast, jak
              adwokat zrealizowal czek, firma ubezpieczeniowa zgłosila do prokuratury 24
              przypadki celowego podłożenia ognia i adwokat zostal aresztowany. Z jego
              zeznaniami ze sprawy o odszkodowanie w ręku firma ubezpieczeniowa poszła do
              sądu i adwokat został skazany za celowe spalenie swojego ubezpieczonego mienia
              na 24 miesiące więzienia i $ 24,000 odszkodowania.
        • Gość: Galoty xyz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 15:28
          Napisałeś
          >A teraz jeszcze uwierzyła dwóm konusom i jednemu macho z
          >broną. :)))))))))))))))))))))))
          W pierwszej chwili sądziłęm, że masz na myśli dwóch konusów Kwaśniewskiego i
          Millera

• Gość: empe42 Re: xyz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.06, 16:17
            Jakeś taki mądry Fugazi, to wytłumacz mi tę tajemnicę.Ale Ty na pewno uważasz,
            że to żadna tajemnica, że to są mżonki ciemnoty.Ty przecież CZYTUJESZ TO I OWO.
    • Gość: katolik Re: Wielki piątek IP: *.globalconnect.pl 14.04.06, 19:57
      Popatrzcie na częśc tych szmatławych wpisów, wiader pomyj wylewanych na innych
      na tym forum----
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka