Dodaj do ulubionych

Rozmowy nagrane i rozmowy nie nagrane

03.01.03, 19:28
Pan Naczelny M. Gazety nagrał rozmowę z Panem R., który oferował korzystne
zmiany Ustawowe w mediach za 17,5 mln dolarów !
Dlaczego ktoś nie nagrał rozmowy za ile wchodzi korzystna dla G. Ustawa o
Biopaliwach, gdzie w % domieszki do paliwa wyprzedzamy całą Europę !
Jak myslicie ? Za ile była ta Ustawa ? Biorąc pod uwagę potencjalny dochód to
może nawet za 50 mln dolarów . To po około 100.000.USD ma parlamentarzystę !
ho ho ho.
Niech żyje i rozkwita kapitalizm polityczny :-(
Obserwuj wątek
    • Gość: naim Re: Rozmowy nagrane i rozmowy nie nagrane IP: 62.233.187.* 03.01.03, 21:23
      Dziwnie zbiegły się ze sobą dwie wizyty w USA: Kwaśniewskiego i Gudzowatego.
      Ten pierwszy prywatnie, ten drugi też. Ten pierwszy nic nie załatwił, ten
      drugi podpisał umowę z F-16(Lockhed Martin) na dostawę i produkcję biopaliw.
      Dziwnie więc wygląda przetarg na zakup tych samolotów. Czy ktoś przy zdrowych
      zmysłach chce opanować i mieć wyłączność na 52% rynku produkcjikrajowej
      czegoś , na co jeszcze nie ma zbytu i stosownych zapisów w ustawach?
      Pisałem o tym.
      .............
      Takich rozmów nie prowadzi się w tak dziecinny sposób , za dużo w tym
      amatorstwa i oczywistych odpowiedzi.
      A jak myślisz, ile dystrybutorzy samochodów ( tych średniej klasy) zawiezli na
      początku ubiegłego roku na Wiejską? Zrobili zrzutkę (ok. 5 mln zł)na cofnięcie
      ustawy o ulgach w imporcie używanych samochodów.
      Szcecińscy dystrybutorzy.
      • Gość: petrol Re: Rozmowy nagrane i rozmowy nie nagrane IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.03, 22:07
        Te nagrane rozmowy to b dziwne. Ja sprawy Panow M i R nie ocenialbym w
        katgoriach czarne i biale. na dodatek zamieszne sa czolowe osobistosci w
        kraju.Zwykle mowi sie w takich sprawach ze cos w tym jednak jest, dziwi mnie
        reakcja Premiera, ktory powziawszy swiadomosc juz latem iz jest oczerniany /On
        tak uwaza/ przez znanego producenta filmowego powinien zlecic ta sprawe
        odpowiednim organom np. CBŚ a nie bawic sie w zabawe w prywatnych dedektywow.
        Natomiast biopaliwa-jest oczywiste ze jest to gra na baze G. Rolnicy troszeczke
        tez skorzystaja ale najwiecej producenci paliwa z etanolu i zaklady przetworcze
        rzepaku. W chwili obecnej wiekszosc skupiona w rekach G. Ot i wszystko. To nie
        jest 100 ani 200 mln dolcow....
    • absztyfikant PSL! PSL! PSL! 04.01.03, 01:56
      za cala sprawa stoja "chlopi" z najbogatszej partii w Polsce, wystarczy
      zobaczyc jaka kase robia w swoim budynku na wyzwolenia, gdzie w piwnicy w
      dyskotece alkohol jest sprzedawany nieletnim, srednia wieku 15 lat !!!
      • black.night Kompletnie nie kojarzysz facet. 04.01.03, 05:44
        absztyfikant napisał:

> za cala sprawa stoja "chlopi" z najbogatszej partii w Polsce, wystarczy
        > zobaczyc jaka kase robia w swoim budynku na wyzwolenia, gdzie w piwnicy w
        > dyskotece alkohol jest sprzedawany nieletnim, srednia wieku 15 lat !!!

Kompletnie nie kojarzysz dialogu facet.A piszesz o sobie - "inteligentny radny"
        • Gość: rado Re: Kompletnie nie kojarzysz facet. IP: zuw2:* / 111.111.51.* 04.01.03, 08:33
          > Kompletnie nie kojarzysz dialogu facet.A piszesz o sobie - "inteligentny
          radny"
          dla mnie to co napoisal black.night jest sluszne. pslowcy wymyslili nowy
          biznes. to o ich lokalu to terz prawada z tym ze w kazdym innym jest to samo.
          ale policja ma wazniejsze sprawy. np. lapanie struszek i co ladniejszych
          studentek na pasach. pozdrawiam rado
          • Gość: naim Re: Kompletnie nie kojarzysz facet. IP: 62.233.187.* 04.01.03, 13:04
            Moze w tej piwniczce obrotowi z PSL już promują metanol do paliw?
    • absztyfikant czarnul, ty rzeczywiscie sobie dobrze kolor... 04.01.03, 13:34
      nicka wybrales, bo ciemnosc widze ogromna. Jesli nie wiesz o czym mowisz to
      lepiej popytaj sie u swojej idolki, moze ci podziekuje w koncu jak ma w
      zwyczaju....Albo ci ekspertow podesle:)
      Ale na temat:

za ustawa o biopaliwach od 2 lat lobbuja poslowie psl-u min podkanski,
      sawicki, kalinowski, komorowski - ten od bakomy i leppera etc poszukacj w
      prasie z tamtego okresu, lub poczytaj co pisze Rzepa i GW o biopaliwach, np
      Kublik, albo tez ogladaj TV, bo prezydent Kwasniewski tez sie juz wypowiedzial
      pod katem ew. veta.

oj ciemnosc widze....
      • Gość: baba A dlaczego Rywin jeszcze nie jest zatrzymany IP: 212.14.60.* 04.01.03, 14:16
        Wszak może przecież mataczyć
      • swiateczna Lubię Pana Panie Sułku 04.01.03, 15:28
        absztyfikant napisał:

> nicka wybrales, bo ciemnosc widze ogromna. Jesli nie wiesz o czym mowisz to
        > lepiej popytaj sie u swojej idolki, moze ci podziekuje w koncu jak ma w
        > zwyczaju....Albo ci ekspertow podesle:)
        > Ale na temat:
        >
        > za ustawa o biopaliwach od 2 lat lobbuja poslowie psl-u min podkanski,
        > sawicki, kalinowski, komorowski - ten od bakomy i leppera etc poszukacj w
        > prasie z tamtego okresu, lub poczytaj co pisze Rzepa i GW o biopaliwach, np
        > Kublik, albo tez ogladaj TV, bo prezydent Kwasniewski tez sie juz
        wypowiedzial
        > pod katem ew. veta.
        >
        > oj ciemnosc widze....

Panie absztyfikant, panie Sułku. Jest Pan wyjątkowo agresywny w dyskusji.
        Trochę mniej tej jak to Pan sam pisze - "żółci". Być może tu jest odpowiedż
        dlaczego nie jest Pan najbardziej lubianym forumowiczem.Ja jednak jestem
        przekonana, że wyciągnie Pan wnioski i się poprawi.
        A swoją drogą dlaczego Pan tak szyfruje w tych swoich wypowiedziach ? Ja Pana
        lubię ale musi się Pan troszeczke poprawić.
        • absztyfikant Re: Lubię Pana Panie Sułku 04.01.03, 16:03
          swiateczna: strzelaj dalej

Nie jestem jakims tam Sulkiem, a meritum sie gubi

Odsylam do ludzi, ktorzy sie zajmuja biopaliwami w prasie - np redaktor Kublik

Biopaliwa sa szkodliwe, i ja nie szyfruje tylko pisze skrotowo, tak by srednio
          inteligentny czlowiek mogl to zrozumiec. Powiem tylko jeszcze w kwestii
          formalnej, by nie powstalo wrazenie, ze mowie, ze jestescie wszyscy malo
          inteligentni czy cos takiego. Wy po prostu zle wykorzystujecie przyrodzone
          zdolnosci.

Wszak nikt nigdy nie odmawial diablowi inteligencji, prawda? Ot taki "Rychu"
          czy arsene.lupin...
          • swiateczna Nie ma jednego "meritum". Jest ich wiele w zależn 04.01.03, 16:17
            absztyfikant napisał:

> swiateczna: strzelaj dalej

Jesteś przewrażliwiony. Ja nie strzelam. "Panie Sułku" to głosny tekst ze
            sławnego skeczu radiowego.

>
            > Nie jestem jakims tam Sulkiem, a meritum sie gubi

Dla jednego to jest "meritum" a dla drugiego tamto jest "meritum" . Zrozumienie
            tego powoli Panu lepiej pojąć istotę zachowań ludzkich i lepiej znależć się w
            społeczeństwie.

>
            > Odsylam do ludzi, ktorzy sie zajmuja biopaliwami w prasie - np redaktor Kublik
            >
            > Biopaliwa sa szkodliwe, i ja nie szyfruje tylko pisze skrotowo, tak by
            srednio
            > inteligentny czlowiek mogl to zrozumiec. Powiem tylko jeszcze w kwestii
            > formalnej, by nie powstalo wrazenie, ze mowie, ze jestescie wszyscy malo
            > inteligentni czy cos takiego. Wy po prostu zle wykorzystujecie przyrodzone
            > zdolnosci.
            >
            > Wszak nikt nigdy nie odmawial diablowi inteligencji,
            Zostawmy w spokoju siły nadprzyrodzone i to w dodatku gdy nie jest do końca
            pewne , czy istnieją :-)

prawda? Ot taki "Rychu"
            > czy arsene.lupin...

Tu znowu szyfrujesz pisząc, że nie szyfrujesz. Może niech Pan odpocznie trochę
            Panie Sułku.
            • absztyfikant a co to znaczy 'szyfrujesz' ? ntxt 04.01.03, 16:27
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka