Dodaj do ulubionych

Ale obłuda PO ustami Rokity!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 01:08
Rokita powiedział, ze teraz doktryna PO bedzie zdanie...
że nie zgadzam sie z Twoimi pogladami, ale gotów jestem odddac zycie,
bys je mógł głosić...

A wywalaja członków swoich,bo głosza chyba co innego...

A zaraz nastepne zdanie, to ZABIĆ PiS!

wiadomosci.onet.pl/1326235,11,item.html
Obserwuj wątek
    • xxtoja Re: Ale obłuda PO ustami Rokity! 22.05.06, 06:32
      Według Rokity, Platforma musi przede wszystkim przekonać Polaków, że - w
      przeciwieństwie do rządzących - nie jest gołosłowna i niezależnie od
      okoliczności, nie odstąpi od zasad jakie głosi. "Publicznie mówimy - my nie
      jesteśmy tacy jak oni. To jest słowo honoru Platformy Obywatelskiej wobec
      każdego Polaka" - mówił Rokita.

Po drugie - mówił - Platforma chce przekonać Polaków - że zależy jej na
      naprawie państwa, a nie na jego podboju. Platforma - według Rokity - musi stać
      się gwarantem konkurencyjności polskiej gospodarki, walki z bezrobociem i
      zahamowania masowej emigracji zarobkowej młodych ludzi. Platforma ma się
      wreszcie przeciwstawić "fali agresji" wytwarzanej przez ekipę rządzącą. "Bądźmy
      Platformą szacunku dla zwykłych ludzi - podkreślił.
      ..
      ciekawa konwencja, fakt platforma bedzie alternatywą dla wyborców PiS-u, ale w
      Szczecinie czy Nitras będzie tą alternatywą, bo ja mam w tej mierze wątpliwości.
      • Gość: xx Re: Ale obłuda PO ustami Rokity! IP: *.chello.pl 22.05.06, 06:48
        Wiceszef PO Jan Rokita zarzucił rządzącym podbój państwa. Uznał, że stał się on
        doktryną polityczną, a nie występkiem, jak było w czasach sprawowania władzy
        przez SLD. - Buńczuczność w słowach i nieudacznikostwo w czynach wywołuje
        narastającą falę agresji w życiu publicznym - grzmiał z mównicy Rokita.
        Przytoczył badania, z których wynika, że rozczarowanie, wstyd i złość to
        najczęstsze emocje, jakie u Polaków wywołuje polityka. - Tojest kondycja
        emocjonalna polskiego społeczeństwa - uznał Rokita.
        ..
        ciekawe od kiedy ta agresja w zyciu publicznym zaczęłą narastać. Rokita chyba
        jest stałym czytelnikiem forum gazety wyborczej.
        • Gość: andreas jawne kłamstwo!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 12:38
          ale agresja, wyrzucanie swoich członków, stek wyzwisk pod adresem polityków PiS
          i całej koalicji, propozycja skupienia ruchu przeciw PiS wokół PO...
          straszna agresja i chęć zabicia PiSu, który wbrew logice PO
          wybrał koalicje z LPR i SO niż powrót na kolanach do PO...
          Taka agresja i słowa, że gotowi sa umrzeć by ktos mógł głosic mysli,
          z którymi sie nie zgadzaja!!!

Przeciez to najnormalniejsze KŁAMSTWO!!

Mało tego, że nie pozwola głosic innych mysli,
          sa gotowi zabić każdego kto mysli inaczej!!!
      • xyz-xyz Re: Ale obłuda PO ustami Rokity! 22.05.06, 12:43
        "Publicznie mówimy - my nie
        jesteśmy tacy jak oni. To jest słowo honoru Platformy Obywatelskiej wobec
        każdego Polaka" - mówił Rokita.

My nie jesteśmy. Od tego mamy naszych UOPków. Pana Miodowicza i pana Brochwicza.
        Oni robią za nas brudna robotę. My są czyściutkie jak kapelusik Jana
        nieMariileczWładysława Rokity.
    • Gość: sprawiedliwy Re: Ale obłuda PO ustami Rokity! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 12:47
      Nareszcie PO przestaje nadstawiać drugi policzek.
      • Gość: andreas PO nie nadstawia, PO... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 12:58
        Po sobie nie przypominam by nadstawiało policzka,
        ale teraz to DAJE DUPY!!!
    • enancjo Re: Ale obłuda PO ustami Rokity! 22.05.06, 12:47
      .. no chyba sie KILL BILLA naogldali przed kongresem
      i w koncu maja swoj wymarzony program .... KILL PISKI !!!

.. 5 uderzen palcami w serce i po trzech krokach peka ...
      Enancjo

• Gość: andreas propozycja rysunku dla Henryka Sawki!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 12:57
      Kat zamachujacy sie toporem nad głowa skazanego...
      wygłasza dewize PO ustami Rokity:
      Nie zgadzam się z twoimi poglądami, ale gotów jestem umrzeć, byś mógł je głosić.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3359537.html
      • Gość: ian Re: propozycja rysunku dla Henryka Sawki!!! IP: 83.168.106.* 22.05.06, 13:23
        Widziałem Tuska,Schetynę i innych cymbałów mieniących się intelektualną elitą, rżących z radości,w trakcie poPiSu Niesiołowskiego.Dziekuję bardzo za kolejną odsłonę -PO już nigdy mojego głosu nie dostanie!
        • simr1979 Re: propozycja rysunku dla Henryka Sawki!!! 22.05.06, 13:27
          Gość portalu: ian napisał(a):

(...)> rżących z radości,w trakcie poPiSu Niesiołowskiego.Dziekuję bardzo za
          kolejną
          > odsłonę -PO już nigdy mojego głosu nie dostanie!

Zreanimuj sobie Gomułkę - będziesz miał na kogo głosować :D
        • Gość: andreas Re: propozycja rysunku dla Henryka Sawki!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 13:31
          to jest objaw ich bezsilnosci i bezradnosci...
          moga tylko rzucać epitety i sie smiac w... cieniu!

Ja rozumiem, ze maja program tylko na wygranie, a nie na opozycje,
          ale przepraszam czemu nie stać ich było przed zawiazaniem koalicji rzadowej
          na dogadanie sie z PiSem...
          Rozumiem gdzies tam bokiem przeszło bez echa słowo PRZEPRASZAM
          rzucone dla Polaków i wyborców, ale to chyba bardziej by kupić
          bo nastepne zdanie WYGRAMY wybory samorzadowe...
          wygramy parlament i prezydenta!!

Oni chyba nie widza że przegrali i przegrywja...
          Ale przegrywaja nie PO, bo nie ta partia to inna bedzie,
          co za problem!!!

Przegrywaja Polske!
          Mogliby bedac rozumnym partnerem dla PiSu kontrolować,
          mieć wpływ na p0czynania PiSu...
          przecież zawsze chętniej posłucha sie swojego partnera,
          który czasami jakis nacisk moze wywrzeć
          niz opozycjoniste rzucajacego wyzwiskami!!!
          • simr1979 Re: propozycja rysunku dla Henryka Sawki!!! 22.05.06, 13:36
            Gość portalu: andreas napisał(a):

(...)
            > Przegrywaja Polske!
            > Mogliby bedac rozumnym partnerem dla PiSu kontrolować,
            > mieć wpływ na p0czynania PiSu...
            > przecież zawsze chętniej posłucha sie swojego partnera,
            > który czasami jakis nacisk moze wywrzeć
            (....)

To przecież już było - w efekcie pewna partia od dwóch kadencji jest poza
            parlamentem ;)
            • andreas.007 zakładasz sie 22.05.06, 13:45
              ale teraz też bedą poza parlamentem, bo ich nie bedzie!
              Po tym zjeździe (specjalnie uzywam zjazd, bo mi sie kojarzy z PZPR)
              traca członków zamiast z nowa siła i nadzieja...
              zobaczymy jak pójda wybory samorzadowe?

Jak przegraja sprawa prosta!
              Znikną i pojawia jako inny ruch...

Jak wygraja, to bedziemy mieli 3,5 roku walki o władze...
              nieustajacy spór i walka, to zapowiedzieli!
              Stworza ruch opozycyjny skupiony wokół PO i wykorzuystujac samorzady,
              beda chcieli zmusić rzad i koalicje do poddania sie!
              • simr1979 Re: zakładasz sie 22.05.06, 13:55
                andreas.007 napisał:

(...)
                > Znikną i pojawia jako inny ruch...
                (...)

Taaa jeeeest - Piskorski tę partię zawiązał i on ją rozwiąże.... ;D
                • Gość: andreas Re: zakładasz sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 14:12
                  nie Piskorski tylko Olechowski i Płazyński z Tuskiem,
                  ale Olechowskiego i Płazynskiego juz nie ma w PO!!!
                  Tusk nie znosi dogadywania sie...
                  jak sam rzadzi to jest łatwiej dogadac sie... z samym soba!
                  • absztyfikant Re: zakładasz sie 22.05.06, 14:15
                    Gdyby nie Piskorski, to nie byloby Platformy. To wlasnie on wymyslil i de facto
                    stworzyl te partie. Plazynski, Olechowski i Tusk dali tylko twarze. To
                    Piskorski wymyslil zreby owczesnego programu (m.in. bezposrednie wybory wojtow,
                    burmistrzow i prezydentow) i pomysl na te partie (chocby statut).

To jego wierni zolnierze tyrali przy jej zakladaniu, to Piskorski zalatwial
                    kase na kampanie i to on przeciez wyprowadzil ludzi ze sp. UW po jak sie
                    pozniej okazalo rozlamowym kongresie Unii w grudniu 2000 r.

Nie od dzis jednak wiadomo, ze rewolucja pozera swoje wlasne dzieci:)

Wywalenie go z hukiem to element wewnatrzpartyjnej rozgrywki przed wyborami
                    samorzadowymi. HG-W nie dawala sobie rady, Pitera zaczela brykac, wiec siegnieto
                    po bron atomowa. Ciag dalszy nastapi, bo PePe bedzie sie mscic.
                    • Gość: andreas Re: zakładasz sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 14:19
                      a to przepraszam, ale ja to juz wyrazałem, ze pamięc mam słaba...
                      a nadto az tak to ja sie polityka nie interesuje,
                      ba ja sie w ogóle polityka NIE INTERESUJE!

A pamiętam tylko plakaty, na których właśnie tych trzech panów byli!

Czyli teraz juz nikt z PO nie powie, ze zakładał ten ruch...

Tak, teraz musi szukac i wykonczyc wroga zewnetrznego!

Mówili, ze Kurski to taki bulterier...
                      a Tusk to taki Kurski...
          • Gość: suwak Re: propozycja rysunku dla Henryka Sawki!!! IP: 217.153.6.* 22.05.06, 14:45
            Andreas chłopcze! miej ty więcej rozumu, albo się nie odzywaj by nikt nie
            dowiedział się o twojej głupocie. Nie rozumiesz przesłania Woltera w kontekście
            czasu którego dotyczy.
            Jasne że Rokita przesadził z patosem - bo ani ten czas ani ta społeczność.
            Wydajesz się na tyle rozumny i 'jarzący' rzeczywistość, że potrafisz zrozumieć
            frazę. Przeczytaj i pomyśl i jeszcze raz przeczytaj.

Twoje poglądy to PIS; - tak się jawisz ostatnio na forum. Twój wybór, Twoje
            prawo. Tylko na litość boską nie pisz bzdurnych tekstów - Tobie to nie przystoi.
            Nie prześcigniesz xyzeta w głoszeniu jedynej prawdy!.

Czytałeś dzisiejszą 'zajawkę' o wycofywaniu sie PIS na wniosek Samobrony z
            wyborów bezpośrednich?? - piękne koresponduje z wypowiedzią Niesiołowskiego!
            TERAZ KU.. MY!! - TO JEST WIODĄCE HASŁO KACZYŃSKICH i to od początku lat
            90tych.
            Bracia władzy nie oddadzą - nie licz na to, to możesz się cieszyć.
            Tak to symptomy powrótu gomukowszczyzny, powrót komitetów, nomenklatury i
            jednowładztwa. Jedna partia, jedna prawda, a kto nie z nami ten wróg i trzeba
            go zniszczyć.
            Uwiera jedynie demokracja / chyba że była by to demokracja socjalistyczna tak
            jak w dawnych 'dobrych' czasach/.
            Trybunał Konstyt., NBP,media - podpoprządkować bo są niezależne i trzeba je
            słuchać. Won z wyborami bezpośrednimi TKM będziemy pomazywać - MY DWAJ.
            Tylko q..wa Konstytucji RP nie można zmienić... ale do czasu;- coś WYBITNY
            STRATEG wymyśli.
            Szkoda Andreas że ani Twój Tatuś ani Mamusia, ani nawet Dziadki nie przekazali
            tego co się zdarzyło od końca lat 40tych i co się dalej dzieje.
            Może byś mniej politycznych dyrdymałków snuł na forum; - no chyba jak xyz
            czekasz jak xyzet na lepsze czasy.
            To czekaj.
            • xyz-xyz Skoro byłeś łaskaw mnie w to włączyć. 22.05.06, 15:06
              Xyz nigdy nie bronił zapędów autorytarnych w SLD. Z prostej przyczyny. Nigdy
              takowych nie było. Proszę więc z nizin swojego intelektu i proweniencji, byś
              łaskaw był ważyć proporcje. Możesz porównywać PiS, do PZPRu czasów Gomułki, bo
              paralela jest tu nadzwyczaj oczywista. Jednakowoż daj pokój z tymi prztyczkami.
              Ja głoszę swoją jedyna prawdę, Ty głosisz swoją. Ja chwalę tych, których Ty nie
              lubisz, Ty ganisz tych, których lubię ja. Ot i wsio. A co do meritum. Przypomnę
              tylko, że jeszcze nie tak całkiem dawno, przyjaciele z POPiS licytowali się w
              szarpaniu cugli demokracji i łamaniu prawa w komisji śledczej. Dzisiaj czas
              zapłaty. Potwory, które wypuszczono by zniszczyć Sojusz nie dadzą się tak łatwo
              zapędzić do kazamatów. Będą hulać. A Platforma udaje, że nie ma nic wspólnego z
              tym co się dzieje. Otóż ma. I zapłaci za to cenę większą niż zapłacił Sojusz.
              Rachunek z sprawę Jaruckiej Platforma zapłaci. I wierz mi, że wystawi go... PiS
              bądź Samoobrona. Na koniec proszę byś powstrzymał się od epitetów ubranych w
              ładne słowa. To nie przystoi tak zacnemu intelektualiście.
              • Gość: suwak Re: Skoro byłeś łaskaw mnie w to włączyć. IP: 217.153.6.* 22.05.06, 15:26
                ...ależ drogi xyzcie! co ja takiego złego napisałem co Cię mogło urazić???
                - przecież głosisz zawsze stałą i jedyną lewicową prawdę. Ja to podziwiam, bo
                bez względu na racje ty głosisz swoje. Nie głoszę jedynej prawdy bo się do tego
                nie nadaję; co krok to mam wątpliwości a lewicę szanuję i chcę jej na
                politycznej scenie nie mniej niż Ty. Takiej prawdziwej lewicy. Prawdziwej
                prawicy też i pola dochodzenia do kompromisu w centrum!!!
                Czekasz na lewicę - czekasz.
                Ja też.
                /ps problem może być ty\lko w definicji i jej rozumieniu./
                pozdr.
            • simr1979 Re: propozycja rysunku dla Henryka Sawki!!! 22.05.06, 15:07
              Gość portalu: suwak napisał(a):

(...)
              > Czytałeś dzisiejszą 'zajawkę' o wycofywaniu sie PIS na wniosek Samobrony z
              > wyborów bezpośrednich?? (...)

E tam na wniosek.....sami nazwisk nie mają.
              Ława krótka...
              Co tam krótka....to w ogóle nie jest ława...

..to szuflada jakaś...;)

Tragedia...:(

I to jakość kadr głównie miał na myśli Niesiołowski, mówiąc o gomułkowszczyźnie.
            • zona.pijaka Re: propozycja rysunku dla Henryka Sawki!!! 22.05.06, 15:22
              > Andreas chłopcze! miej ty więcej rozumu, albo się nie odzywaj by nikt nie
              > dowiedział się o twojej głupocie. Nie rozumiesz przesłania Woltera w
              kontekście
              > czasu którego dotyczy.
              > Jasne że Rokita przesadził z patosem -

Założe się o funt kłaków że to Ty możesz być conajwyżej chlopcem. Myślę że
              łatwo będzie cię przyłatwić z szczecińskich czasów - kiedy jeszcze srałeś w
              majtki. Tak że bardzo cie proszę, nie mów do ludzi "chłopcze". Np powiedz
              mi "wygo" jaki był układ ubikacji na antersoli kapitańskiej w byłej Kaskadzie.
              I czemu użyłam słowa antresola a nie piętro?
              Wiesz, pamietasz? Albo np gdzie często stołował się Walaszek? Pamiętasz?

Po drugie, myślę ze bełkoczesz. Piszesz o "patosie" bo jego etymologia jest
              podobna do "etosu". Sumując, nie odzywaj się byśmy nie dowiedzieli się o twojej
              głupocie.
              ====
              video.i123.pl/play/762/Mietek__Piosenka_o_Mietku_pijaku
              • absztyfikant Re: propozycja rysunku dla Henryka Sawki!!! 22.05.06, 15:26
                Mysle, ze slowo patos jest w tym kontekscie jak najbardziej na miejscu Miriam.
                • zona.pijaka Re: propozycja rysunku dla Henryka Sawki!!! 22.05.06, 15:43
                  absztyfikant napisał:
                  > Mysle, ze slowo patos jest w tym kontekscie jak najbardziej na miejscu Miriam.

Więc powtórzę myśl, mój drogi sromotniku obrzezany:
                  "Jasne że Rokita przesadził z patosem - bo ani ten czas ani ta społeczność."

Czy pomylony czas i społeczność nie kojarzy ci się z etosem tamtych czasów,
                  czasów solidarności? Bo mi tak. Jeśli tamte czasy,czasy solidarności, kojarzą
                  ci się z "patosem" - to myślę że również Ty mylisz znaczenie tych słów. A
                  takiś był piękny, hamerykański. Z patosem Solidarności.
                  ====
                  • absztyfikant Re: propozycja rysunku dla Henryka Sawki!!! 22.05.06, 15:53
                    Karnawal 'Solidarnosci' nie przebiegal pod haslami walki o wolnosc slowa, ale
                    raczej walki o lepsze zycie. Zreszta etos panny 'S' pieter wiela ma, a nie czas
                    i miejsce na taka debate, zwlaszcza z Toba.

Cytowanie Woltera przez znanego krakowskiego megalomana i kabotyna to patos
                    czystej wody. Zreszta Rokita, na gruncie jezyka polskiego, nie mogl przesadzic z
                    etosem. Mogl ew. przesadzic z powolywaniem sie nan, ale tego nie widze.

Bywaj zdrow(a), Miriam...
                    • zona.pijaka Re: propozycja rysunku dla Henryka Sawki!!! 22.05.06, 16:03
                      > Cytowanie Woltera przez znanego krakowskiego megalomana i kabotyna to patos
                      > czystej wody.

Wybacz sromotniku obrzezany - twoje zdanie uważam za sklecone i bez
                      sensu. "Patos czystej wody"? - toż to ekwilibrystyka

====
                  • vicek113 Re: PATOS to: 22.05.06, 18:11
                    • vicek113 Re: PATOS to: 22.05.06, 19:49
                      /kurcze myślałem że napisałem z tekstem - chyba tylko myślałem/

wg Kopalińskiego:
                      PATOS - (etym.gr pathologia) nastrój wzniosłości,właściwy rzeczom wielkim,
                      majacym historyczne znaczenie;-ton,styl poważny podniosły; -
                      sztuczność, górnolotność, napuszoność w mowie i piśmie.

przeczytaj żonopijaka parę razy i przeproś Absztyfikanta.

ETOS = (etym. gr ethos)- przewodnie wierzenia,mierniki,kryteria ideały,
                      chakteryzujące jakąś grupę, społeczność,naród ideologię;
                      też - zespół wartości będący podstawą głównych form, wzorców zachowania się;
                      też - podstawowy światopogląd,uosobienie, postawa moralna, system wartości
                      jednostki.

czy ty żono pijaka to etos czy brak etosu???
              • Gość: suwak Re: propozycja rysunku dla Henryka Sawki!!! IP: 217.153.6.* 22.05.06, 15:36
                ... zdelegalizowana dziecinko!
                rozumiem że antresola w Kaskadzie kojarzy ci się z ubikacją - też dziura.
                ...ciebie to i za młodu nie wpuszczano na 3piętro;- 'towarzystwo' by cię z taką
                gębą nie wpuściło!!
                nie wiem gdzie Walaszek był jadł - wiem gdzie pił z kim pił i gdzie zażywał
                kąpieli.
                Jak mówię do kogoś bez obrazy chłopcze to wiem co mówie!
                nie pozdr.
                • zona.pijaka Re: propozycja rysunku dla Henryka Sawki!!! 22.05.06, 15:48
                  > gębą nie wpuściło!!
                  > nie wiem gdzie Walaszek był jadł - wiem gdzie pił z kim pił i gdzie zażywał
                  > kąpieli.

Ja do miejskiej łażni przy Polmozbycie nie chodziłam, bywali tam conajwyżej
                  tobie podobni, chętni oglądania się nawzajem i swoich genitalii A już skoro
                  wiesz co jadl Walaszek to powiedz mi chlopcze jakiej marki miał to czerwone
                  auto Walaszek?

====
            • Gość: andreas Suwaku drogi IP: *.centertel.pl 22.05.06, 15:40
              Suiwak rozczarowałes mnie...
              przyjąłes konwencje zjazdu PO do dyskutantów...
              osmieszyć, wysmiać, powiedziec ze jeden mały, a drugi duży...
              ale bez argumentów, których niestety NIE MA!!
              Acha i na koniec dodac, zeby siedziec cicho,
              bo walczysz o moje prawo do głosznia moich mysli,
              ale ja mam siedziec cicho
              "Może byś mniej politycznych dyrdymałków snuł na forum;",
              bo tymi politycznymi WY sie chcecie zajmowac, bo macie racje....
              Teraz dobrze zrozumiałem wywód Rokity i Twój?

Co do kontekstu Woltera to pan Rokita tez nie przedstawił tego kontekstu,
              ba nawet nie podał autora tych słow!!!

A co nam proponuje PO?
              Prosze bardzo PO wzywa nas do wojny, a o co o stołki dla PO!!!

proponuje ruch blokowania PiSu i koalicji...
              gdy wygraja wybory samorzadow Po to bedzie wykorzystywał to do walki,
              do blokowania rzadu...
              Co to oznacza?
              No, wojna kompetencji, szarpanine, wyszukiwanie na siebie argumentów...

JA NIE CHCE WOJNY!!
              To nie jest moja wojna, to jest wojna nawet nie całego PO,
              bo wywalaja niektórych....

Taka propozycja jest PO,
              a co zostanie... zgliszcza i ruina....

ja wiem w ramach dewizy PO (słowa Woltera) i Twojej rady.
              siedź ku.. cicho i nie madruj sie ja wiem lepiej!

Dziekuje nie posłucham!

A jak sie jawie... wierzaj mi, ja nie PiSowiec...
              PO zepchnęło PiS w objecia LPR i SO
              i nto samo robi ze swoimi wyborcami, których pcha do PiSu...
              a jak tego nie widza, to slepi sa izaraz sie skończą!
              • Gość: suwak Re: Suwaku drogi IP: 217.153.6.* 23.05.06, 13:29
                ...przykro Andreas że rozczarowałem.
                napisałeś sporo, w treści przypisując wiele do mnie.
                chcę sprostować lub jak wolisz oświadczyć:
                - nie jest uprawnione stawianie mnie po jakiejkolwiek stronie,
                - w dialogu jestem JA nie WY i tylko wypowiadam się w swoim imieniu,
                a kazdy który to kwestionuje nie rozumie co do niego mówię /lub
                mówię niezrozumiale/,
                - nie identyfikuję się z kimkowiek co nie oznacza że wartościowe , ale tylko w
                mojej własnej ocenie, wypowiedzi 'mędrców' przyjmuję za mi bliskie,
                - nie wyśmiewam nie ośmieszam nie walczę,
                - dbam o to /może do przesady/ by nikt, różnymi technikami, nie zniewalał
                mojego myślenia i postaw.
                - te polityczne dysputy na forum stają się dla mnie, ale i obiektywnie
                dyrdymałkami.
                - i jeszcze jedno; mam dystans i nie muszę się komukolwiek przymilać i jak
                mawiał majster pan Jan - a one to mogą mi skoczyć! Wszystkie.

przepraszam ze się włączyłem;- to z troską o Ciebie bo miałeś wiele do
                powiedzenia - o polityce niewiele. Niewiele sensownego.

serdecznie pozdrawiam

ps. jesli już coś mam wybrać to wybieram wg własnego "etosu" - /wg definicji
                którą ktoś tu przywołał/
            • Gość: andreas i jeszcze jedno IP: *.centertel.pl 22.05.06, 15:55
              i jeszcze jedno do Suwaka, ale i w ogóle..

ja nie ciesze sie zwładzy braci czy PiSu...
              ja rozpaczam z powodu głupoty, z powodu zaparcia sie PO...

Dla mnie niestety tak jest!!
              I nie tylko dla mnie Tusk przeciez przeprosił!!
              Cichutko wprawdzie, ale przeprosił!!

Przeprosił, ze PO nie ma wpływu na władze,
              ze nie moze naciskac partnera czy mu tłumaczyć...
              bo woli smiac sie w cieniu i proponowac wojne!
              Bo chce wziąc wszystko!!!

Tylko to go interesuje WSZYSTKO!!
              Czy nie jest chęc dyktatury...
              samorzady, parlament i prezydent!!!
              A ktos z ciagotami do dyktatury nigdy nie ma za grosz ochoty na negocjacje
              a juz apomniec mozna o ustepstwach!
              Dyktatura to sama racja!!!!
              • ergie Re: i jeszcze jedno 23.05.06, 14:11

> i jeszcze jedno do Suwaka, ale i w ogóle..
                >
                > ...
                >
                > Bo chce wziąc wszystko!!!
                >
                > Tylko to go interesuje WSZYSTKO!!
                > Czy nie jest chęc dyktatury...
                > samorzady, parlament i prezydent!!!
                > A ktos z ciagotami do dyktatury nigdy nie ma za grosz ochoty na negocjacje
                > a juz apomniec mozna o ustepstwach!
                > Dyktatura to sama racja!!!!

do prezydenta i parlamentu dodaj premiera.
                to co powyżej napisałeś jak ulał pasuje do pisior'a.
                więc teraz wiesz co mogła zrobić po ;-)))))))))))))))
                • Gość: andreas Re: i jeszcze jedno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 14:50
                  ale Tusk powiedział, ze teraz KUR,WA ONI wezma wszystko!
                  • ergie Re: i jeszcze jedno 24.05.06, 08:51

> ale Tusk powiedział, ze teraz KUR,WA ONI wezma wszystko!

pogadamy jak wezmą ;-)
                    a chwilowo wszystko ma pisior i jest genialnie :-)))))))))

• Gość: andreas co do propozycji Samoobrony IP: *.centertel.pl 22.05.06, 16:14
              co dfo zajawki, to jest tylko projekt rzucony przez Samoobrone,
              a PiS rozważa...
              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3361913.html
              Ale świadczy to tylko otwartosci PiSu na propozycje!
              PO pewnie miało dla PiSu tylko jedna propozycje,
              to widac po tym zjeździe, żeby PiS ustapił!!!
              Bo widze, ze PiS jest bardzo ugodowy i gotowy do rozmów!!

A PO było (jest) na tyle głupie by tego nie zauwazyć!!

Weszliby do koalicji z PiSem, który ma krótka ławke,
              ba jak zauważył tu kolega, nie ma nawet...
              i siegali by z ławki PO!!!
              Ale to juz polityka, która przerasta PO!!
              • Gość: andreas Suwaku co do wyborów IP: *.centertel.pl 22.05.06, 17:09
                Suwaku, przypomniałem sobie, że PiS proponował PO zmiane ordynacji wyborczej.
                Proponował chyba zrobienie pól tego co jest i pół JOW!
                Ale PO nie chciała...
      • absztyfikant Re: propozycja rysunku dla Henryka Sawki!!! 22.05.06, 13:27
        Akurat te slowa wymyslil niejaki Wolter, a nie Rokita. Ten ostatni je sobie
        zwyczajnie przywlaszczyl.
        • xyz-xyz Re: propozycja rysunku dla Henryka Sawki!!! 22.05.06, 13:30
          Ciekawe, czy imć Rokita umrze za prawo głoszenia, iż Sojusz lewicy
          Demokratycznej, jest poważną partią, zaś miernota-Prezydent z Gdańska, która
          wbrew oczywistej prawdzie, łże obrażając tysiące członków i sympatyków tej
          partii, to pajac?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka