ryckus Re: Masakra psów w Tanowie 23.05.06, 15:27 Pogłskajcie bydlaka po główce razem z tą grzywną. Następnym razem siekiera znajdzie człowieka. Takiego drania tylko za jaja i powiesić! Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi Re: Masakra psów w Tanowie 23.05.06, 15:28 to troche nie dziwne że psy bezpańskie sie wałesają stanowiąc zagrożenie dla zdrowia i zycia i nikogo to nie interesuje a tu nagle taka dzielna policja, prokuratura... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kumaty Śmierć bezpańskim PSOM!!! IP: *.k390.webspeed.dk 23.05.06, 15:29 są groźne dla ludzi na pohybel im Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: Masakra psów w Tanowie IP: .2P1D* / 195.124.114.* 23.05.06, 15:39 Policja tez bedzie miala za uszami jak sie okaze ze mieszkancy zglaszali problem, gdyby ktos z trojkatu Mieszkancy-WlascicielePsow-Sluzby zadzialal to nie byloby tej rzezi ... a teraz moga podac sobie rece, nawzajem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PS Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.crowley.pl 23.05.06, 15:36 Dwa lata? ZARTY! Ten psychol powienien wyjść dopiero jak przejdzie gruntowne leczenie psychiatryczne Odpowiedz Link Zgłoś
ichi.aour Re: Masakra psów w Tanowie 23.05.06, 15:53 Potępiam bestialstwo tego człowieka. Ale to wytwór określonej społeczności, mającej w pogardzie zwierzęta. Wszelkie zwierzęta. Także i te leśne, za którymi tak gorliwie ujmuje się forumowicz żona.pijaka. Dwunożni kłusownicy robią nieporównanie więcej szkód niż psy. Psy nie zakładają barbarzyńskich sideł. Ale wracając do tematu. Chłopi puszczają burki luzem, "żeby się wyżywiły" - bo kto by tam karmił darmozjadów, topią, zakopują żywcem lub palą nowo narodzone kocięta i szczenięta, nie leczą zwierząt. Moja znajoma, która niedawno przeprowadziła się na wieś, wybrała się z kotem do weterynarza. Ten nie miał ANI JEDNEGO leku dla kotów. Musiała jechać z receptą do miejskiej lecznicy. I nie była to jakaś zabita dechami wieś pod Białymstokiem. Uważam, że wszystkie te organizacje zwierzęce, które zawracają dupę petycjami w obronie kanadyjskich fok i zakazem występów zwierząt w cyrkach, powinny zająć się opracowaniem długoletniej kampanii na rzecz naszych psów i kotów. Żeby takie haniebne wybryki były ewenementem a nie codziennością. Teraz trąbi się na temat powstania "Straży dla zwierzat", niby to odpowiednika amerykańskiego SPCA. Chciałbym zobaczyć efekty ich działalności. Odpowiedz Link Zgłoś
unicef123 Re: Masakra psów w Tanowie 23.05.06, 17:45 ichi.aour napisała: > Potępiam bestialstwo tego człowieka. Ale to wytwór określonej społeczności, > mającej w pogardzie zwierzęta. Wszelkie zwierzęta. Także i te leśne, za którymi > > tak gorliwie ujmuje się forumowicz żona.pijaka. Dwunożni kłusownicy robią > nieporównanie więcej szkód niż psy. Psy nie zakładają barbarzyńskich sideł. > Ale wracając do tematu. Chłopi puszczają burki luzem, "żeby się wyżywiły" - bo > kto by tam karmił darmozjadów, topią, zakopują żywcem lub palą nowo narodzone > kocięta i szczenięta, nie leczą zwierząt. Moja znajoma, która niedawno > przeprowadziła się na wieś, wybrała się z kotem do weterynarza. Ten nie miał > ANI JEDNEGO leku dla kotów. Musiała jechać z receptą do miejskiej lecznicy. I > nie była to jakaś zabita dechami wieś pod Białymstokiem. Uważam, że wszystkie > te organizacje zwierzęce, które zawracają dupę petycjami w obronie kanadyjskich > > fok i zakazem występów zwierząt w cyrkach, powinny zająć się opracowaniem > długoletniej kampanii na rzecz naszych psów i kotów. Żeby takie haniebne > wybryki były ewenementem a nie codziennością. Teraz trąbi się na temat > powstania "Straży dla zwierzat", niby to odpowiednika amerykańskiego SPCA. > Chciałbym zobaczyć efekty ich działalności. Masz rację , tez chciałabym to zobaczyć. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski Zaraz tam "psychol" 23.05.06, 16:23 Około godz. 13.00 na tym forum grasowała niejaka Deva. Każdy swój post tytułowała hasłem "pies = dziecko" (taki w każdym razie miało ono sens). Osoba demonstrująca tego rodzaju poglądy z pewnością normalna nie jest. Czy jest niebezpieczna? - mi się wydaje, że tak (przecież może zacząć wcielać powyższe hasło w życie!). A więc co robić? Na dwa lata do psychiatryka z nią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: james I tak dostanie karę w zawieszeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 15:40 Nie rozumiem po co jest prawo, skoro stosuje się je sporadycznie? Rozumiem, więzienia są przepełnione ale niech imć "sędzia" zastosuje chociaż jakiś czyn społeczny. Ot, choćby pracę w schronisku. Jakby gość popracował przez kilkaset godzin sprzątając klatki może by coś zrozumiał i zastanowił się nad swoim durnym czynem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x-on Re: Masakra psów w Tanowie IP: 195.42.249.* 23.05.06, 15:42 Powinni być _też_ ukarani właściciele psów; za wypuszczanie ich bez opieki, pies powinien być na smyczy i w kagańcu, albo przynajmniej pod opieką własciciela. Odpowiedz Link Zgłoś
dralsp Re: Masakra psów w Tanowie 23.05.06, 15:59 Potworne, ale i często spotykane na wsi. Tam pies ma mniejszą wartość niż kurze jajko. Mieszkanie na wsi u "gospodarza" jest w większości przypadków gorsze dla psa niż pobyt w schronisku, tam chociaż dostanie jedzenie. Przez okres 12 lat mieszkałam na wsi /koszmar/ i miałam okazję zaobserwować jak są traktowani nasi "bracia mniejsi" przez swoich właścicieli. Smutne to bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
wrolo Re: Masakra psów w Tanowie 23.05.06, 16:00 brawo! robotę hycla wykonał, powinien otrzymać wynagrodzenie od gminy! Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkreuz Re: Masakra psów w Tanowie 23.05.06, 16:22 wrolo napisał: > brawo! robotę hycla wykonał, powinien otrzymać wynagrodzenie od gminy! Robota hycla polega na odławianiu bezpańskich zwierząt i dostarczaniu ich do schronisk. Nie na masakrowaniu siekierą, muszę cię rozczarować. Nagrodą w takim przypadku mogą być np. darmowe dwuletnie wakacje w przytulnym pierdelku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magik Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.zarz.agh.edu.pl 23.05.06, 16:03 skoro walesaly sie kolo jego gospodarstwa to znaczy ze byly bezpanskie. I o co tyle szumu? Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: Masakra psów w Tanowie 23.05.06, 16:19 co za poj.. , niektórzy ludzie sa jak potwory... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seb Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.man.polbox.pl 23.05.06, 16:29 Powinni transmitować przed dziennikiem w telewizji publiczną kastracje degeneratów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.biol.sc.edu 23.05.06, 16:35 W Polsce brak ekstremistycznej bojowki. Ludzi, ktorzy mordowali by takich drani. A generalnie takie podejscie do zwierzat jest tylko dalsza konsekwencja nauki kosciola, w ktorej to czlowiek jest czyms innym niz zwierze, ktore (jak twierdzi kosciol katolicki) nie ma duszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babaqba Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.acn.waw.pl 23.05.06, 17:15 Chwilowo w Polsce psy mają więcej praw niż ludzie. Gdybym ja wysrał się na trawniku w centrum miasta na pewno straż miejska by ukarała mnie mandatem. Pieski zaś mogą sr.. dosłownie wszędzie i zawsze. Mi nie wolno hałasować w nocy a piesek sąsiada może ujadać bez przeszkód, nikogo nie martwią wiejskie burki goniące rowerzystów i pitbulle należące do proli okupujące miejskie boiska szkolne. A w tym wątku widać liczebność "wielbicieli zwierząt", którzy chcą ciężkich kar dla opisywanego pana przy jednoczesnym popieraniu psiego terroru dla "niewielbicieli". WON Z PSAMI Z POLSKI! Właściciele psów to egoiści zatruwający życie innym dla własnej, bezmyślnej przyjemności. Dość psiego smrodu na klatkach schodowych, ujadania z balkonów, obsikanych wszystkich murków i gówien wszędzie wokół! Odpowiedz Link Zgłoś
unicef123 Re: Masakra psów w Tanowie 23.05.06, 17:51 Gość portalu: babaqba napisał(a): > Chwilowo w Polsce psy mają więcej praw niż ludzie. Gdybym ja wysrał się na traw > niku w centrum miasta > na pewno straż miejska by ukarała mnie mandatem. Pieski zaś mogą sr.. dosłownie > wszędzie i zawsze. > Mi nie wolno hałasować w nocy a piesek sąsiada może ujadać bez przeszkód, nikog > o nie martwią wiejskie > burki goniące rowerzystów i pitbulle należące do proli okupujące miejskie boisk > a szkolne. A w tym wątku > widać liczebność "wielbicieli zwierząt", którzy chcą ciężkich kar dla opisywane > go pana przy jednoczesnym > popieraniu psiego terroru dla "niewielbicieli". WON Z PSAMI Z POLSKI! Właścicie > le psów to egoiści > zatruwający życie innym dla własnej, bezmyślnej przyjemności. Dość psiego smrod > u na klatkach > schodowych, ujadania z balkonów, obsikanych wszystkich murków i gówien wszędzie > wokół! Dobrze się miewasz ? zesraj się na trawniku to dowiesz się co to znaczy ! Czy to wina zwierzaka ( one się wstydzą ! ) ,że ich właściciel nie sprząta bo jest leniwy i wstrętny . Dziwnie ludzie objawiają swoje uczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LALA Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 17:54 SAM SIE WYNOS Z POLSKI NAJLEPIEJ NA BEZLUDNA WYSPE BO SMIERDZISZ Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkreuz Re: Masakra psów w Tanowie 23.05.06, 17:56 Gość portalu: babaqba napisał(a): > Chwilowo w Polsce psy mają więcej praw niż ludzie. Gdybym ja wysrał się na traw > niku w centrum miasta > na pewno straż miejska by ukarała mnie mandatem. Pieski zaś mogą sr.. dosłownie > wszędzie i zawsze. > Mi nie wolno hałasować w nocy a piesek sąsiada może ujadać bez przeszkód, nikog > o nie martwią wiejskie > burki goniące rowerzystów i pitbulle należące do proli okupujące miejskie boisk > a szkolne. A w tym wątku > widać liczebność "wielbicieli zwierząt", którzy chcą ciężkich kar dla opisywane > go pana przy jednoczesnym > popieraniu psiego terroru dla "niewielbicieli". WON Z PSAMI Z POLSKI! Właścicie > le psów to egoiści > zatruwający życie innym dla własnej, bezmyślnej przyjemności. Dość psiego smrod > u na klatkach > schodowych, ujadania z balkonów, obsikanych wszystkich murków i gówien wszędzie > wokół! Bredzisz człeku jak potłuczony. Na moich oczach strażnik miejski wlepił 2 stówy mandatu gościowi którego pies biegał luzem po parku. A nigdy nie zdarzyło mi się widzieć, by ukarał mandatem obszczymura lejącego w parku pod drzewem w trakcie libacji z kolegami. Tak samo możesz zgłosić na policję ujadanie psa, jak sąsiad może zgłosić twoje pijackie wrzaski, czy jak tam sobie lubisz pohałasować po nocy. A jak ci się nie podoba w Polsce, to możesz zwinąć manatki i spróbować, w jakim kraju wolno ci będzie sr.. na trawnik i hałasować nocą. Szerokiej drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kodemsky Niestety masz wiele racji... IP: *.rev.pro-internet.pl 23.05.06, 18:59 Pies to odpowiedzialnosc, wszyscy oburzaja sie opisanym wyeliminowaniem psow, a jak powiesz jakiejs paniusi, zeby posprzatala kupe swojego psa to sie w glowe popuka. Czym na dobra sprawe rozni sie to co on zrobil od zabicia swiniaka czy krowy? Nie mowiac juz o np. paleniu szczurow w portach. Co na to obroncy zwierzat? PS. jak niektorzy widac nie wiedza, zwierzeta NIE MYSLA. Odpowiedz Link Zgłoś
po.prostu.ona Re: Niestety nie masz racji... 23.05.06, 19:22 W wielu miastach są ustawiane kosze na psie odchody, coraz więcej osób sprząta po psach, a tymi, którzy tego nie robią powinna zajmować się straż miejska. Na moim osiedlu widzę wiele paniuś, które jeszcze przed rokiem nie sprzątały, a teraz, odkąd spółdzielnia ustawiła kosze - grzecznie chodzą za swymi pieskami z woreczkiem. Na paniusie działa presja kontroli społecznej, gorzej z dresiarzami, którzy generalnie mają wszystko w dupie. A czym się różni zabicie psa od zabicia świni czy krowy? Świnie i krowy to zwierzęta hodowlane, psy i koty to zwierzęta towarzyszące. Dzikie szczury to szkodniki - mimo wszystko palenie ich, podejrzewam nie jest legalną metodą deratyzacji. Takie praktyki należy zgłaszać TOZ-owi. Nie ma co demagogicznie rozmydlać tematu, którym jest bestialski postępek rolnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ahhh ten Tarnów Re: Masakra psów w Tanowie IP: 80.244.143.* 23.05.06, 17:04 Tylko tyle mam do powiedzenia że ludzie z Tarnowa mają specyficzny styl bycia. Mieszkam w okolicy Tarnowa i wiem co pisze. Nielubię tego miasta!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.speed.planet.nl 23.05.06, 19:11 Ciolku,to Tanow a nie Tarnow Odpowiedz Link Zgłoś
jezyk7 Re: Masakra psów w Tanowie 23.05.06, 17:10 Bo to "TYLKO" psy. Trzeba zachować jakąś proporcję w wyrokach za zabóstwo ludzi i psów nieprawdaż? pzdr. jezyk7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko za oko Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 17:24 tak samo zatluc jego siekiera po malu zeby dlugo czul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp to chyba oczyszczanie miasta z zarazy?? IP: *.tvsat364.lodz.pl 23.05.06, 17:30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morela Złotowłosa Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.n.net.pl 23.05.06, 17:31 Zadusiłabym sqrwysyna yebanego gołymi rękami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bunio Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.chello.pl 23.05.06, 17:46 2 lata za takie okrucienstwo dla takich sadystow nie ma miejsca w spoleczenstwie , co mu zrobil niewinny pies , poprostu szok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goska Re: Masakra psów w Tanowie IP: 81.130.225.* 23.05.06, 17:54 wlasnie. takich ludzi powinno sie karac tak samo. jaka wina, taka kara Odpowiedz Link Zgłoś
superspamerek Żyć szlachetnie 23.05.06, 18:06 Ale się wzruszają obrońcy krzywdzenia, zabijania i... jedzenia zwierzaków. Aż miło poczytać. Toż to sumienia gryzą niektórych "porządnych" obywateli? Przecież nie o to chodzi, kto ma rację, tylko aby życ szlachetnie, jak Ludzie, a nie jak potwory. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kander Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 18:53 w swietle dnia codziennego, na swiecie, to nie jest to wielka zbrodnia czyniona psom. Jednak patrzac na to pod katem, ze facet zajeb... psy bo go wkur.... to sam bym zrobil mu wietnamski sajgon. Nawet, jezeli dla wielu ludzi pies, to >tylko< "zwierze" [ a my to, co? Roslinki?]. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oburzony Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.chello.pl 23.05.06, 18:57 powinni powiesić sku..syna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CZAREK Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 18:57 ZABIJAC NIEPOWINIEN ALE TO JEST PROBLEM NIE DO ROZWIAZANIA JA TEZ MAM SUKE I NAWET INTERWENCJA W GMINIE NIEDALA ROZWIAZANIA WSZYSCY UMYWAJA RECE A TAKIE PSY POBUDZONE HORMONAMI SA NIEBEZPIECZNE DLA OTOCZENIA ZWLASZCZA JAK ZBIERZE SIE ICH PONAD 10 SZT I REWALIZUJA MIEDZY SOBA POZDROWIENIA DLA GMINY KORCZYNA Odpowiedz Link Zgłoś
po.prostu.ona Re: Masakra psów w Tanowie 23.05.06, 19:01 wysterylizuj sukę i nie będziesz miał problemu. No i wyłącz CapsLocka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.server4you.de / *.server4you.de 23.05.06, 19:08 To co sie dzieje z ldzmi to jest straszne, gdzie jakies wartosci ludzkie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicca Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 19:07 całkowicie zgadzam się z <kera>, dwa lata to stanowczo za mało. i przydałaby sie większa grzywna... która zostałaby przeznaczona np: na jakieś schronisko. Odpowiedz Link Zgłoś