Dodaj do ulubionych

Podróż samochodem

30.05.06, 10:25
Witam dziewczyny!!!
Czy w 30 tygodniu ciąży można sie wybierać w dłuższą podróż samochodem ok 500
km.
Jakie są wasze opinie na ten temat lub może doświadczenia albo plany.
Jakie są najważniejsze zagrożenia w takiej podróży.
Pozdrawiam Lena.
Obserwuj wątek
    • myszka-m Re: Podróż samochodem 30.05.06, 12:46
      Hej. Właśnie się wybieram w taką podróż. Będziemy robić krótkie przerwy na
      rozprostowanie nóg jak poczuję się zmęczona siedzeniem. Nie będę prowadzić,
      więc mogę się nawet zdrzemnąć. Jeśli droga nie będzie wyboista (w ciąży nie
      cierpię trzęsawki :-) i nie przytrafi nam się wypadek (tfu, tfu..) - to nie
      przewiduję innych zagrożeń, zwłaszcza, że jak dotąd ciąża przebiega mi bardzo
      bezproblemowo. Nie zapomnij zabrać ze sobą kartę ciąży, no-spę czy coś w tym
      stylu na wypadek skurczy... Myślę, że wszystko zależy od Twojego stanu zdrowia.
      Pozdrawiam, M-M
    • wiolina31 Re: Podróż samochodem 01.06.06, 09:24
      Odbyłam trochę dłuższą podróż w 25 tygodniu ciąży - pod koniec września
      ubiegłego roku bylismy Kotlinie Kłodzkiej. Osobiście bardzo polecam wakacyjny
      wyjazd i solidny odpoczynek przed pojawieniem się dzidzi na świecie. Oczywiście
      warunkiem jest niezagrożona ciąża i Twoje dobre samopoczucie. Podróż nie była
      najgorsza, trochę dokuczał mi kręgosłup, ale częstsze postoje pomagały. Z tym że
      prowadził mąż.
      • lenka74 Re: Podróż samochodem 02.06.06, 10:27
        Dzięki juz sie lepiej poczułam i chyba się wybiorę i odpocznę troszkę w
        wakcajce. Pozdrawiam serdecznie.
    • karcia85 Re: Podróż samochodem 05.06.06, 19:44
      ech kobietki...jakie Wy delikatne jesteście;))) moja znajoma prawie do samego
      końca ciąży pracowała i prowadziła samochód (dalekie trasy). To jest dopiero
      godne podziwu,nie? Pozdrowionka!
      • kamyk4 Re: Podróż samochodem 11.06.06, 22:17
        JA do 7 miesiaca jezdzilam jako pilot wyciecek autokarowych ale w 8 czy 9 15 minut jazdy wprawialo mnie i moj kregoslup w stan maksymlanego bolu. Wiec to wszystko zalezy od czlowieka. Polecam wyjazd. Zawsze mozna wrocic albo wynajac hotel gdzies blizej.
        • myszka-m Re: Podróż samochodem 21.06.06, 11:43
          Heja. Ja tam specjalnie delikatną kobietką nie jestem, ale... Właśnie wróciłam
          z wakacji, fantastycznie się dotąd czułam - stąd moje opinie dot. podróżowania
          samochodem. Niestety spędziłam jedną nockę w szpitalu z powodu plamień. Nie
          czułam zmęczenia, bólów czy czegoś w tym stylu. Byłam szczerze zaskoczona. A
          gin w szpitalu nie zostawił na mnie suchej nitki, twierdząc że w ciąży wszystko
          może się wydarzyć i niewiadomo kiedy i dlaczego można zrobiś sobie kuku. Był
          szczerze oburzony i zaskoczony tym, że w 7-mym m-cu podróżuję, uprawiam seks,
          wychodzę na słońce itd. Różnie to bywa. Bądźcie rozważne dziewczyny. Pozdro, M-M

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka