Dodaj do ulubionych

czwarta władza , a nawet czwarta trzydzieści pięć

IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 15.01.03, 04:17
pogadajmy o szczecińskich dziennikarzach , to taki wdzięczny i wesoły temat.
wiem ,że wielu z nich czyta informacje z tego forum.
już sam fakt tej ich umiejętności napawa mnie optymizmem. ale do adremu:
pojawiło się oto nowe pokolenie dziennikarzy telewizyjnych pracujących dla
potworka zwanego kroniką. i cóż my widziem proszę wycieczki?
ano niedomytych i nieodpowiednio przebranych chłoptasiów i panienki ,
mądrujących się na ważne tematy. ja wiem,że wzór mód i elegancji w tym gronie
stanowi KEROWNICZKA tej redakcji , no ale na miły bóg ...
nie weselej w publicznym jak dom radyjku. tam miłosiernie nie widać , ale
głosiki zadające "ważne" pytania ważnym osobom są zbyt infantylne nawet do
dubingowania Motyla Emmanuela lub innej dobranocki.
prowadzący program w swoim luzactwie - prostactwie prześcignęli
najśmieszniejsze przykłady z takich potęg medialnych jak PSR,ABC , czy nawet
radioPlama.
jestem dorosłym słuchaczem i widzem /od lat świadomie niepłacącym abonamentu/
i chciałbym by traktowano mnie jak dorosłego /wtedy zapłacę, a jakże/

oglądacie? słuchacie? czy mocno się mylę???

do usłyszenia i zobaczenia
Obserwuj wątek
    • spokojny czwarta władza nawet o 8.00 rano 15.01.03, 08:03
      Gość portalu: Karuzelowy napisał(a):

> pogadajmy o szczecińskich dziennikarzach , to taki wdzięczny i wesoły temat.
      > wiem ,że wielu z nich czyta informacje z tego forum.
      > już sam fakt tej ich umiejętności napawa mnie optymizmem. ale do adremu:
      > pojawiło się oto nowe pokolenie dziennikarzy telewizyjnych pracujących dla
      > potworka zwanego kroniką. i cóż my widziem proszę wycieczki?
      > ano niedomytych i nieodpowiednio przebranych chłoptasiów i panienki ,
      > mądrujących się na ważne tematy. ja wiem,że wzór mód i elegancji w tym gronie
      > stanowi KEROWNICZKA tej redakcji , no ale na miły bóg ...
      > nie weselej w publicznym jak dom radyjku. tam miłosiernie nie widać , ale
      > głosiki zadające "ważne" pytania ważnym osobom są zbyt infantylne nawet do
      > dubingowania Motyla Emmanuela lub innej dobranocki.
      > prowadzący program w swoim luzactwie - prostactwie prześcignęli
      > najśmieszniejsze przykłady z takich potęg medialnych jak PSR,ABC , czy nawet
      > radioPlama.
      > jestem dorosłym słuchaczem i widzem /od lat świadomie niepłacącym abonamentu/
      > i chciałbym by traktowano mnie jak dorosłego /wtedy zapłacę, a jakże/
      >
      >
      > oglądacie? słuchacie? czy mocno się mylę???
      >
      > do usłyszenia i zobaczenia

Z przekonaniem popieram Twój głos kolego Karuzelowy.
      Zabawa w dziennikarzy w Matlakowej Tv jest żenująca. Ta telewizja jest dowodem
      na zbyteczność tzw abonamentu.
      Dobre pozycje jak Małgosi Gwiazdy i Michała Elmerycha , mimo iż wyróznione
      zostały usunięte z programu. Pragnę jednak uzupełnić wykaz potęg medialnych, z
      których pochodzą Ci wspaniali i oczekujący na Pulitzera tzw "dziennikarze" o
      Radio "As". Natomiast niedbały, ludowy wręcz wygląd np pana Gołębiewskiego są
      trudne wręcz do krytyki. Słów brakuje.
      Dziennikarze. Ha !

• Gość: sevenn Szczecinski Orzeł. IP: 212.14.60.* 15.01.03, 09:40
        Muszę niestety z przykrością zauważyć, że nazwy instytucji szczecinskich mówią
        mi wiele, znam je wszystkie przynajmniej ze słyszenia. Jednak nie jestem w
        stanie wymienić więcej niż 2 nazwiska. I to pani J. Kowalewska, nazwisko
        pospolite, osobowość nieco barwna i II P> Ynona Husaim Sobecka, nazwiska
        oryginalne, osobowośc mierna. Prawidłowość się nasuwa im bardziej wyszukana
        nazwa własna, tym mierniejszy efekt jej działalności.Kurier Szczecinski
        wyszukane , nazwa sugeruje, ze gazeta niczym kurier dociera do wszystkich ze
        skuteczną szybkoscią, albo Glos Sz-nski jeszcze lepsze:))))) Głos szczecina jak
        dumnie. Kronike sobie podaruje , nazwa szumna , n.c. Miało byc o
        dziennikarzach. Ilu z tych ludzi ma wykształcenie dziennikarskie i praktykę w
        innych niz szczecinskie media. That's all, dziekuje.
      • Gość: Karuzelowy Re: czwarta władza nawet o 8.00 rano IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 15.01.03, 14:55
        nazwisko Elmerych-Gwiazda /tyczy to obojga / jest klinicznym przykładem na
        to,że w publikatorach- cósik kurna nie lubieją zawodowców.
        w szczecińskiej tiwi i rejdiu , jak kto lepszy od przeciętniaka , to po sezonie
        na drzewo. odpowiedź na pytanie dlaczego tak się dzieje , jest prostsza niż
        dyr.Matlak : głupkami się lekko rządzi.
        przecudnej urody czystkę w radyju zrobił , zaginiony coś ostatnio, były szef
        programowy-... no nie pamiętam nazwiska /nigdy nie miałem pamięci do kupy/
        był tak nieważny dziennikarsko,że wypierdzielił wszystkich starych , otaczając
        się grupą spadów z abeców,asów,plusów i innych radiowęzłów.
        po tych zabiegach higienicznych poziom programu spadł na pysk i trzyma się
        równo,mimo zmiany kerownictwa. jeżeli czołowym reporterem jest katarzyna wolnik-
        sajna /postać tyle kolorowa,co głupia/ jeżeli rano , do mikrofonu gada jakaś
        bonda /skąd oni go wytrzęśli? as,czy abc?/ to dla starych słuchaczy tego radia
        nie ma tam nic do słuchania.
        p.s.
        gołębiewski...hi hi hi ludowy anturaż..! powinien mieć małe z prowadzącą
        kronikę córką klimowskiego

a swoją drogą-przebojową mamy młodzież i oni się wogóle nie krępują, nie
        mają wstydu czy luster?
    • moja_prawa_noga Re: czwarta władza , a nawet czwarta trzydzieści 17.01.03, 11:07
      Jędrzej Wijas, radny SLD, członek komisji rozwoju i promocji powiedział
      dla Gazety:
      Na promocję gospodarczą w tym roku przeznaczono tylko 600 tys. zł, a na
      promocję w telewizji planuje się wydać ponad 200 tys. zł. Trzeba zadać sobie
      pytanie, czy szczecinianom potrzebni są nowi inwestorzy, czy filmy o
      działalności zarządu? Dla porównania: w ubiegłym roku tylko na promocję wśród
      inwestorów zagranicznych przeznaczono 1,7 mln zł.

Nie mówi ile pani Juchniewicz (SLD) wydała na produkcję programów telewizyjnych
      Edmunda Runowicza i Elżbiety Malanowskiej z pieniędzy szczecińskich podatników?

Gość portalu: boy napisał(a):

> Jurczyk spłaca długi wyborcze. Przed II turą wytwórnia
      > telewizyjna "ALFA" Ryszarda SIELICKIEGO zrobiła za DARMO!!!!
      > telewizyjne spoty wyborcvze Jurczykowie. Ciekawe jak sztab to
      > rozliczy i co na działalnośc ALFY powiedziałaby Urząd Skarbowy?
      > Teraz Jurczyk płaci za swoej reklamóki publicznymi pieniędzmi!

Jednocześnie firma Eurotrade uwłaszona w latach dziewięćdziesiątych na mieniu
      komunalnym (monopolz Violą na "legalne" nośniki reklamowe), uruchamia nową
      telewizję "Gryf".

A przy okazji WOŚP, prezes lokalnej telewizji partyjnej SLD, pomstuje na nowe
      władze miasta, że nie już zleca jego firmie produkcji festynów telewizyjnych.

Jeśli tak dzieje się jedynie w szczecińskiej branży telewizyjnej to pragnę
      zapytać gdzie jest tu miejsce na godnych zaufania publicznego konkretnych i
      uczciwych dziennikarzy z własną osobowością?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka