mac62 21.06.06, 16:53 Czy któraś z was była już wzywana do ZUS-u w celach wyjaśnienia przyczyny pozostawania na zwolnieniu lekarskim w trakcie ciąży? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zwirula Re: zwolnienie lek.a ZUS 21.06.06, 22:29 Hej, ja ostatnio miałam stresa :) na zwolnieniu jestem od 7 tc., mój okres zasiłku chorobowego (opłacanego zwolnienia) kończy mi się na początku lipca a termin podoru mam na koniec sierpnia, więc jak przystało na zapobiegliwą mamusie w odpowiednim momencie złożyłam papiery o przyznanie zasiłku rehabilitacyjnego. Swoje odczekałam... i ostatnio dostałam odp. (bez wzywania na komisję), że szanowny ZUS przychyla sie do mojego wniosku. Przyznano mi zasiłk na 2 miesiące. ... nie taki diabeł ZUS straszny :) Straaasznie bałam się, że będą mnie wzywać, albo czegoś sobie jeszcze zażyczą. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mac62 Re: zwolnienie lek.a ZUS-do zwiruli 21.06.06, 22:45 no dzięki- ale mnie uspokoiłaś- też jestem na zwolnieniu od 7 tyg. a rodzę dopiero w grudniu i pewnie też mnie czeka przyjemnoćć mnóstwa dokumentów potwierdzających moją gotowość do zasiłku reh. różne przerażające rzeczy się czyta na temat ZUS-u na innych forach dlatego zapytałam jak to jest w Sz-nie. Ale ci zazdroszcze ,że już za 2 m-ce ujrzysz swoją kruszynę , ja się jeszcze naczekam. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: zwolnienie lek.a ZUS-do zwiruli 22.06.06, 06:56 Mac nic się nie martw, ja byłam na zwolnieniu od 6 tyg. c. i też nie robili żadnych problemów, zasiłek rehabilitacyjny przyznali na 3 miechy bez żadnych komisji. Pozdrawiam i życzę spokojnej końcówki ciąży i lekkiego porodu Odpowiedz Link Zgłoś
zwirula Re: zwolnienie lek.a ZUS-do zwiruli 22.06.06, 09:15 Oj, ten czas ciąży zleci, że nawet nie będziesz wiedziała kiedy... ale rozumię Cię... teraz zazdroszczę Tym ciężarówką, które mają swoje maleństwa "na piersi" :) Jeszcze troszkę, jeszcze kilka tyg., damy radę :) Pozdrawiamy gorąco Aga z Malwinką w brzuszku :) Odpowiedz Link Zgłoś
mac62 Re: zwolnienie lek.a ZUS-do zwiruli 22.06.06, 09:34 śliczne imię wybrałaś dla małej. Jeśli u nas będzie dziewczynka(a wszyscy o tym marzą) to nazwiemy ją Zosia, a w przypadku kolejnej męskiej istotki - Franek. Pozdrawiam ciepło i idę z dzieciakami do parku. Odpowiedz Link Zgłoś