Gość: asia IP: *.chello.pl 12.11.06, 18:27 czy ktos zna tego goscia ?, jest kierownikiem oddzialu getinbanku na wojska polskiego i robi rekrutacje ktos z nim pracowal ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: exbank Re: ........ Marek DUKLanowski IP: *.chello.pl 12.11.06, 20:20 jest wiele opinii, ze getin to syf niesamowity Odpowiedz Link Zgłoś
hotcat01 Re: ........ Marek DUKLanowski 12.11.06, 21:02 Mógłbys rozwinąć swoją wyrafinowaną sekwencję ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klop Re: ........ Marek DUKLanowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 16:56 przeszedlem rozne stanowiska w bankowosci, getin to kupa, wiecej info o getinie na forum praca gazeta wawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: ........ Marek DUKLanowski IP: *.system.szczecin.pl 14.11.06, 16:57 czy to syn radnego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toska Re: ........ Marek DUKLanowski IP: *.system.szczecin.pl 14.11.06, 17:58 Tak to synus radnego.Byl 5 lat w seminarium.potem sie ozenil,potem sie rozszedl z zona i nawet zalatwil sobie uniwaznienie slubu koscielnego(przez 5 lat studiowal to wie ) teraz ma nowa chyba zone -ulotka tatusia.Jest to bardzo nieprzyjemny ,arogancki i zarozumialy chloptys.. z kazdym srodowiskiem w ktorym jest odchodzi sklocony.Byl u salezjanow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: ........ Marek DUKLanowski IP: *.system.szczecin.pl 14.11.06, 18:01 to teraz tatuś radny wspomoże synka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlody Re: ........ Marek DUKLanowski IP: *.chello.pl 14.11.06, 18:32 hej Nitras, to ty piszesz te obelgi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem Re: ........ Marek DUKLanowski IP: 83.168.96.* 14.11.06, 18:57 Gral w Salosie. Byl szefem, raczej kiepskim. Ma bardzo przykra przypadlosc "wozenia sie" wzgledem innych. Cwaniaczek. Ale jaki szef? Moze w porzadku jest, kto wie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sachej Re: ........ Marek DUKLanowski IP: *.chello.pl 16.11.06, 20:42 tak, to jest syn radnego duklanowskiego seniora, kiedy ojciec byl glownym w zchnie sz-n, mlody pracowal w opanowanym przez kola katolickie banku pocztowym a ojciec byl tez dyrektorem poczty w stargardzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glempo Re: ........ Marek DUKLanowski IP: *.chello.pl 16.11.06, 20:46 tak w pocztowym byla swego czasu ekipa powiazana z m.in radiem AS, np pan witek- grubasek, ktory prowadzil program koscielny w lokalnej tv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brawo Re: ........ Marek DUKLanowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 11:52 skoro został radnym , kosciół dostanie parę ciekawych terenów w mieście.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przyjaciel Re: ........ Marek DUKLanowski IP: 213.76.141.* 17.11.06, 20:01 Ale sobie radnego wybraliscie. teraz caly klan Duklanowskich napasie sie z naszych podatkow.Juz tatulekich poustawia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter Re: ........ Marek DUKLanowski IP: *.chello.pl 17.11.06, 20:34 pracowalem z nim kiedys, szalal bez sensu i podwladni mieli o nim tragiczna opinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzorrzeta Re: ........ Marek DUKLanowski IP: 193.19.145.* 17.11.06, 23:17 Znam goscia od wielu lat. niezawodowo ale prywatnie. Konkretny i uczciwy. Czytajac zas Forum jestem zalamany. i fascynuje mnie ze wszyscy wiedza wszystko na temat wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nius Re: ........ Marek DUKLanowski IP: *.system.szczecin.pl 18.11.06, 10:10 Rzorrzeta-jezeli tak dobrze znasz Mareczka Duklanowskiego to chyba potwierdzisz ,ze byl 5 lat w seminarium,potem sie ozenil,potem zalatwil sobie uniewaznienie slubu koscielnego(cala wine zwalil na zone)teraz ma nowa nie wiem czy zone.Pracowal w szkole podst.11 -zapytaj co o nim sadza,praca w bankach,juz tez nie gra w Salosie,wyprowadzil sie z pogodna zeby go nie kojarzono albo raczej tatulka itd.mozna by onim jeszcze duzo pisac..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzorrzeta Re: ........ Marek DUKLanowski IP: 193.19.145.* 18.11.06, 11:19 Mógłbym ale nie rozumiem w jakim celu i co jest tak podniecającego w podawaniu faktów z czyjegoś zycia., tak część podanych rzeczy jest pradą jednak część nie jest. Zastanawmia mnie tez jakie znaczenie ma dla calego wątku informacja czy cos zwalił na zonę czy nie, pomijając fakt czy jest to prawdą czy nie. Jedyne czym mogę to tłumnaczyć to Twoja znajomośc z osiedla z Kolega Markiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crusd Re: ........ Marek DUKLanowski IP: *.univ.szczecin.pl 18.11.06, 11:06 juz net ma to do siebie , ze mozna prawie bezkarnie pisacczy cos dobrego rowniez ktos napisze o nim ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monty Re: ........ Marek DUKLanowski IP: *.chello.pl 18.11.06, 12:16 TO MUSI BYĆ FAJNY FACET jak tak rzygacie na niego, okazuje sie że 5 lat u salezjan to zbrodnia, wy jak bolszewia za krzyżyk na szyji mordowalibyście ludzi Moje dziecko pójdzie do szkoły do Salezjan bo na około nie ma ratunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: ........ Marek DUKLanowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.06, 18:38 Prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosko Re: ........ Marek DUKLanowski IP: *.chello.pl 19.11.06, 15:53 w szkole u salezjanow jest duzo zieciakow-z uwagi-na internat, ktorych rodzice uwazaja , ze jak beda daloeko oddomui w dodatku w lekkim rygorku internatowyn to zejda ze zlej drogi-amfa, net i picie z kumplami, a to guzik prawda poza tym poziom szkolek koscielnych marniutki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawqys Re: ........ Marek DUKLanowski IP: *.chello.pl 19.11.06, 15:53 potwierdzam getin to shit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monty Re: ........ Marek DUKLanowski IP: *.chello.pl 19.11.06, 18:45 Nauczyciele nie należą do ZNP to już mi wystarczy. a dziecko lubi chodzic do kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: der Re: ........ Marek DUKLanowski IP: *.chello.pl 24.11.06, 20:07 wielki powrot seniora dukli, zchn zniknal a on nie Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: ........ Marek DUKLanowski 24.11.06, 20:17 no tak tatuś rządzi w PiSie i nawet zrobili go pełnomocnikiem rejonu półnosnego, w którym nie mieszka. Dla takiego człowieka zmienili swoje reguły gry, bo dla niego można, a dla innych nie. Duklanowski senior jest mściwy, tak więc uważajcie co mówicie i piszecie. Czy ktos pamieta co on narozrabiał ze stocznią jak był wice. Ja jakoś go kojarzę negatywnymi decyzjami dla miasta. A teraz jest tylko radnym i ze swojego okręgu nie startował, bo by nie zdobył poparcia, i znowu PiS złamał zasady dla Duklanowskiego. Czy on w tym PiSie rządzi? A może następny człowiek chory na władzę. Startował z numeru 1 tak więc ludzie na niego głosowali, nawet nie znając go. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek jabłko Re: ........ Marek DUKLanowski IP: *.chello.pl 26.11.06, 20:39 zchn zenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1111 Re: ........ Marek DUKLanowski IP: *.stargard.mm.pl 26.11.06, 21:46 Marek Duklanowski pracowal w Banku Pocztowym....wysoko sie nosi i na pierwszy rzut oka nie sprawia milego wrazenia. A tatus teraz jest dyrektorem Rejonu Poczty....i po raz kolejny radnym....niektorzy wiedza jak sie ustawic ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
marek.duklanowski Marek Duklanowski 27.11.06, 13:42 Witam serdecznie wszystkich, których moja osoba sprowokowała do napisania kilku słów... Dziękuję serdecznie za zainteresowanie i przede wszystkim za słowa konstruktywnej krytyki - tych jednak pojawiło się tutaj zdecydowanie za mało! Tym także, którzy napisali kilka ciepłych słów o mnie - również dziękuję! ... Pozostałym - w dużej mierze trwożliwym (bo nie podali swojego adresu mailowego, imienia czy nazwiska) i wypisującym w 90% kłamstwa, tym wszystkim życzę pasma samych sukcesów w życiu! Nie wylewajcie swoich frustracji na innych, nie oczerniajcie, skoro nie znacie... Tak będzie lepiej - inaczej obrażacie, a jednocześnie narażacie się na śmwieszność :) Tak - na śmieszność. ... Dla wszystkich chętnych, skłonnych do polemiki, do poznania mnie bliżej i tak naprawdę - do nie obrażania mnie, podaję adres mailowy: duklan@poczta.onet.pl. Jeśli starczy Wam odwagi... Zapraszam... ... Pokrótce jednak ustosunkuję się do słów, które padły. Pierwsza z ważnych, bo przewijajacych się opinii, że GETIN Bank jest niedobrym bankiem - nieprawda. Dla osób chcących pracować, chcących naprawdę dobrze zarabiać, to miejsce wymarzone. Stworzone przez znakomitego polskiego biznesmena skupia dzisiaj ludzi jeśli nawet nie wybitnych, to conajmniej bardzo dobrych. Dalej, ktoś pisze o moich sprawach rodzinnych, o tym, co związane z Salezjanami. Bardzo się cieszę, miło wspominam i bezwzględnie cenię pięć lat spędzonych w Towarzystwie Salezjańskim. Nie ma w tym nic wstydliwego, nie jest to, broń Boże, cokolwiek złego. Za tego typu sprawę tej karty z mojej historii nie uważam. Kwestia "unieważnienia ślubu kościelnego" - jak ktoś to bezustannie podnosi (jedna osoba z jednego adresu IP na różnych wątkach tego forum - używająca nie wiedzieć czemu różnych nicków) nie jest wcale czymkolwiek takim. Najpierw spróbuj dowiedzieć się, czy w KK istnieje możliwość unieważnienia ślubu :) Nie bądź dyletantem! Potem pisz. Trudno więc cokolwiek takiego byłoby załatwić - po prostu nie ma "unieważnienia ślubu kościelnego". Tym bardziej nie dotknęło to mnie - a o innych sprawach z tym związanych na tym forum nie muszę rozprawiać. Poza tym (i tu info dla dyletantów) każdą ze stron tego typu spraw składanych w Sądzie Kościelnym obowiązuje tajemnica. Przestań swoją niewiedzą zatem zwyczajnie śmieszyć... Widzę również odwołania też dość prowokujące odnośnie pracy w BP. Po pierwsze "koła katolickie" nigdy nie opanowały Banku Pocztowego. Szkoda, że na ten temat dywagują ludzie nie mający o tym pojęcia. Szkoda, że ktoś dla poparcia swojej tezy używa do tego jeszcze osoby Witka Jabłońskiego. Szkoda, że kto inny (w celu nędznej prowokacji chyba jedynie) używa podpisu "witek jabłko" tak, aby spróbować Witka w to "wkręcać". Żenujący poziom niektórych dyskutantów. W Banku Pocztowym pracowało wiele osób. Rzeczywiście rotacja była dość duża. Skoro człowiek o nicku "peter" pisze, że był pracownikiem Pocztowego, to nie pozostaje nic innego, jak sprawdzenie tego faktu. A zatem, jeśli pracowałeś w Banku i masz (dziwne przyznam) odczucia co do mojej osoby, a na dodatek podpisujesz się jako "peter", to ma mi się prawo nasunąć pewne skojarzenie odnośnie osoby. A zatem, Piotrze, nie radziłeś sobie, a dzięki mnie przepracowałeś miesiąc dłużej. Skoro od wielu postronnych osób, naszych Klientów, słyszałem, jako Twój przełożony, że wchdząc na salę operacyjną Banku, czuć było od razu strach i przerażenie pracownika - to nie dziw się, że po trzech miesiącach spróbowaliśmy dać Ci jeszcze jedną szansę, a potem podziękowaliśmy. Podobno dobrze Ci idzie u Twojej Mamy w US w Myśliborzu... Odpisz mi na to, jeśli stać Cię na to! Po raz kolejny aluzje do mojego Taty. Dajcie sobie spokój, mali ludzie! Ani "nas tatulek nie poustawia", ani nie będzie źle (a wręcz przeciwnie) - więc dość już tego, bo odrobinę nuży... Post o moim wysokim noszeniu się - ciekawe. Napisany w Stargardzie, gdzie Tata był Dyrektorem RUP dowodzi, że dotyczy pracownika Poczty. Ci nigdy nie mogli mi zarzucić, że noszę się wysoko. Zawsze do usług, zawsze do pomocy! Lepiej, zamiast pisać głupoty, zapytaj tych, którzy pomoc otrzymali! Co do prowadzenia przeze mnie drużyn, lig na różnych poziomach wiekowych, w róznych strukturach SALOS-u - generalnie, co do mojej działalności w SALOS-ie. Jeśli na mecze (i piszę tu o końcówce mojej działalności - jako prowadzącego najstarszy rocznik Ligi Salezjańskiej) przychodzili ludzie pijani, skłonni do zadym, bójek (jeden z takich połamał mi dotkliwie nos), na dodatek nie mający pojęcia o futbolu, to tacy istotnie mnie krytykowali. Przez czas mojej ponad dziesięcioletniej współpracy z Salezjanami nikt z ludzi prezentujących jakikolwiek poziom nie krytykował mnie za moje działania. Owszem, zdarzały się wymiany poglądów, wspólnie dochodziliśmy do consensusu, ale - powtarzam, nigdy nie spotkałem się z zarzutem, że robię coś źle, że byłem kiepskim kierownikiem rozgrywek. Kiepski kierownik spowodował to, co mamy teraz w Lidze Salezjańskiej - kto ma wiedzieć, to wie... ... Tyle, Drodzy Przyjaciele, mojego słowa na tym forum. To, co (wspominałem o tym na wstępie) dość dla mnie zaskakujące dotyczy samej mojej obecności na tym forum. To znaczy, że stałem się osobą publiczną, że wiele moich czynów, ba! nawet faktów z życia, wychodzi dziś na widok publiczny. Okazuje się, że postępująca globalizacja (nawet tu na naszym szczecińskim lokalnym "podwórku") czasami jednak zbliża ludzi... Pozdrawiam serdecznie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxtoja Od początku nieważne IP: *.chello.pl 27.11.06, 14:19 Małżeństwa kościelnego nie można rozwiązać przed sądem kościelnym. Można jednak uznać, że od samego początku było nieważne. Podstawy do takiego wyroku: • W chwili zawierania małżeństwa istnieje przeszkoda natury formalnej (zbyt młody wiek, impotencja, istniejący już węzeł małżeński, różna religia, święcenia, profesja zakonna, uprowadzenie i tym samym wymuszenie ślubu, występek, pokrewieństwo, powinowactwo, pokrewieństwo ustawowe, czyli adopcja, przyzwoitość publiczna, czyli związek z córką bądź synem konkubiny czy konkubina. (Uwaga! Wielu księży błędnie interpretuje ten paragraf, że przeszkodą jest, kiedy małżonkowie przed zawarciem ślubu żyli w konkubinacie i nie uzyskali dyspensy biskupa od tego grzechu). • Nie dopełniono formy (gdy np. ksiądz zamiast mszy weselnej zaczął odprawiać żałobną, świadkowie nie dojechali, a mimo to ślub się odbył itp.). • Wadliwy był akt woli (wyrażony za pomocą wiadomej przysięgi): gdy np. jeden z małżonków był głęboko upośledzony (kan. 1095 pkt 1 i 2); gdy był niezdolny do podjęcia obowiązków małżeńskich (kan. 1095 pkt 3); w sytuacji, gdy zgoda była symulowana (bo jedna ze stron tak naprawdę wcale nie zamierzała stworzyć rodziny; np. oficer SB żeniący się z córką działacza opozycji, żeby w ten sposób wejść w środowisko); gdy jeden z małżonków został przez drugiego podstępnie wprowadzony w błąd przed ślubem; gdy małżonkowie nie mieli podstawowej wiedzy, czym jest małżeństwo, lub gdy jedna ze stron postawiła warunek (ożenię się, jeśli twój ojciec przepisze na mnie dom) albo też małżeństwo zostało zawarte pod przymusem. Istnienie każdej z tych okoliczności trzeba przed sądem kościelnym udowodnić Odpowiedz Link Zgłoś
marek.duklanowski Re: Od początku nieważne 27.11.06, 14:41 Dokładnie - dlatego wszystkim piszącym o "unieważnieniu" zamiast o "stwierdzeniu nieważności" polecam przejrzenie Kodeksu Prawa Kanonicznego... Dokładnie tak, xxtoja!!! Odpowiedz Link Zgłoś