Dodaj do ulubionych

Krzystek faworytem przed drugą turą wyborów pre...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 02:12
Pani Małgosia jak zwykle ma rację: w Szczecinie wygrała esbecja. Przemalowana
z czerwonego na różowo, będzie rządzić z drugiego siedzenia poprzez bandę
szczeniaków, którzy będą musieli spłacić esbecji długi wyborcze.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kj Krzystek faworytem przed drugą turą wyborów pre... IP: *.smsnet.pl 13.11.06, 02:19
      Piechota napewno lepszy od przestraszonego Krzystka...
    • Gość: andreas tak nie wolno i nie wypada IP: *.orange.pl 13.11.06, 02:34
      tak nie wolno i nie wypada wykrzykiwac pani Malgosiu,
      40 proc, szczecinian wybrało!
      Mysle, ze to nie sa esbecy!

Natomiast czy PO to esbecy tez watpie!
      Nerwy na wodzy!
      • beatrix13 Jacyna potrafi tylko obrażać,nie ma klasy, 13.11.06, 07:36
        po raz kolejny słoma z butów jej wyszła,
        tacy ludzie nie nadaja się ani do polityki ani do pełnienia jakichkolwiek
        funkcji publicznych,
        żenujący koniec
        • Gość: patrycja Betrix nie wspominaj o klasie, plizzz IP: *.globalconnect.pl 13.11.06, 08:10
          Jaką ty masz klasę każdy widzi.
          • beatrix13 Re: Betrix nie wspominaj o klasie, plizzz 13.11.06, 08:17
            dokładnie:)
            a starsza pani,która nie umie przegrywać przez ostatnie kilka lat wrzeszcząc i
            tupiąc pokazywała co potrafi,tym bardziej każdy widział,
            to już koniec!
            • Gość: patrycja Re: Beatrix zakończ juz ten nieskładny słowotok IP: *.globalconnect.pl 13.11.06, 08:22
              Beatrix to nie jest każdy.
              Beatrix to jest między innymi intelektualnie mniej niż każdy.
              Zatem oceny beatrix są nie istotne:)
              • beatrix13 Re: Beatrix zakończ juz ten nieskładny słowotok 13.11.06, 08:38
                Gość portalu: patrycja napisał(a):

> Beatrix to nie jest każdy.
                > Beatrix to jest między innymi intelektualnie mniej niż każdy.
                > Zatem oceny beatrix są nie istotne:)

...............
                wyrażam głos wygranej części wyborców,to ty od teraz jesteś nikt i spływają po
                mnie twoje inwektywy,
                oj boli,bvardzo boli patysiu/pacysiu ta sromotna klęska,
                nie skoro nie podobają ci się mieszkańcy Szczecina,których nazywa się u was
                esbekami,może czas ,żebyś zmieniła miasto na korzystne dla ciebie
                • Gość: zed W tym mieście rządzą esbecy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 08:57
                  tylko po co w takim wypadku pani profesor chciala byc ich prezydentem?
        • Gość: szczecinianin Re: Jacyna potrafi tylko obrażać,nie ma klasy, IP: 85.219.206.* 13.11.06, 09:59
          Zgadzam się całkowicie . Beznadziejna kobieta nie mająca żadnej kultury
    • Gość: fix Brawo Jacku! W drugiej turze wygrywasz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 02:36
      Proste jak drut! PO będzie w letargu, a ludzie od Tereski zostaną w domach!!!
      • galoty raczysz żartować fix 13.11.06, 06:26
        Jeżeli wyniki tzn Krzystek-Piechota się potwierdzą to w drugiej turze Piechota
        dozna totalnej klęski. To będzie Waterloo Piechoty.
      • Gość: sztucer Re: Brawo Jacku! W drugiej turze wygrywasz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 10:28
        niech Ci Bóg wybaczy bezmyślność i wreszcie obdaruje rozumem... Amen.
    • Gość: andreas czyli w radzie spokojnie PO z SLD sojusz!? IP: *.orange.pl 13.11.06, 02:52
      • Gość: marek a Krystek na ich pasku IP: *.devs.futuro.pl 13.11.06, 17:22
        bo ta "niezależność kandydata popieranego przez PO" to tylko na pokaz.
        Co innego we Wrocławiu, tam Rafał Dutkiewicz wypracował sobie autentyczną neizależność, tak że i PO i PiS nie miały wyjścia jak go formalnie poprzeć.
        Tam rzeczywiście prezydent rządzi. Krystek zbyt przestraszony jest i świadom chyba braku zaplecza politycznego tak że na PO jest skazany i na koalicje które PO ewentualnie zawiąże.
    • billclinton1 Re: Krzystek faworytem przed drugą turą wyborów p 13.11.06, 03:13
      Jestem jedynie szczęśliwy, że Lubińska przegrała !!!
      • Gość: andreas Re: Krzystek faworytem przed drugą turą wyborów p IP: *.orange.pl 13.11.06, 03:19
        a ja mam mieszane odczucia!

Ale jak mamy głosowac na układy, to chyba SLD czyli pan Piechota...
        choc po stronie pana Krzystka tez jest do kogo zadzwonic!

• Gość: Stalaktyt Re: Krzystek faworytem przed drugą turą wyborów p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 03:25
      Proponuje skladke podatnikow na zbiorowe badania psychiatryczne dla zwolennikow
      PiS. Przeciez z tymi imbecylami szalu mozna dostac! Kurcze - moj pradziadek
      walczyl w kampanii wrzesniowej jako oficer ulanow, dziadek - w strzelcach
      podhalanskich, ojciec nigdy nie byl w PZPR, za to strajkowal w Stoczni i po
      wprowadzeniu stanu wojennego nie przepisal sie, jak wiekszosc
      dzisiejszych "patriotow" do OPZZ, a dzis to cala zakompleksiona banda z PiS
      wyzywa mnie i mi podobnych od esbekow. Przeciez z tymi ludzmi nie mozna budowac
      normalnego panstwa. Jak u prawdziwych komunistow - ich zywiolem jest ciagla
      walka klasowa i szukanie roznych wyimaginowanych wrogow, a taktyka - lzenie na
      elity i rzekome porozumiewanie sie nad ich glowami z "narodem" - jak wg
      najlepszych wzorow zaczerpnietych z "Czerwonej Ksiazeczki" towarzysza Mao. A
      jakich wspanialych kandydatow maja - Pani Lubinska, niby bezpartyjna, a z PiS,
      niby taka doswiadczona, a jak byla minister finansow, to takie glupoty gadala,
      ze zlotowka na leb na szyje leciala, az musial premier zabronic swoim ministrom
      wypowiadanie sie w mediach bez konsultacji z nim - kompletne przedszkole. A
      odstraszenie sklepow IKEA od Szczecina - mieszkam na Zachodzie i akurat widze
      jak wiele IKEA robi dla naszej gospodarki - chyba co drugi mebel, ktory mozna
      kupic w ich sklepach w innych krajach ma plakietke "Made in Poland". Ale Pani
      Lubinska pewnie woli kupowac stylowe mebelki z bud na Manhattanie i w dodatku
      jest tak zajeta chodzeniem wsrod wirtualnych smieci i pogaduszkami z
      dzialkowiczami, ze na poszerzanie swoich horyzontow polityczno-ekonomicznych po
      prostu juz nie ma czasu.
      • Gość: andreas Re: Krzystek faworytem przed drugą turą wyborów p IP: *.orange.pl 13.11.06, 03:33
        wiesz jaka jest jedna z różnic miedzy PiSem a PO?
        ze PiS spokojnie dobiera sobie ludzi spoza układu PiS,
        a PO weźmie tylko z układu!

Oczywiście to nie wada, bo tylko członkowie zrealizuja program PO...
        a program najwazniejszy dla PO, dlatego nie ma POPiSów
        • korfi Andy 13.11.06, 07:26
          PiS dobiera ludzi nie ze swojego układu tylko z jednej przyczyny. Już im
          zabrakło. Dlatego po jakkolwiek konkretnego człowieka sięgają skąd się da.
          Samoobrona, LPR, a jak dobrze poszukasz to i dawnego PZPR trochę nabrali. Mają
          bardzo płytkie zaplecze w ludziach nadających sie do pełnienia funkcji
          publicznych. Pod programem permanentnej walki podpisują to powoduje.

-------------------------------------------------------
          Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm
        • Gość: zed poza ukladem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 09:05
          chcesz powiedziec o tych wszystkich ludziach bez zadnych kompetencji obsadzonych
          w radach nadzorczych? ludziach pis, samoobrony i lpr. to jest ten dobor spoza
          ukladu?
          czy moze poza ukladem stawia nie posiadanie odpowiednich umiejetnosci, a ci co
          cos potrafia to juz uklad?
          • Gość: andreas Re: poza ukladem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 14:35
            zobaczysz, jak bedzie rozstawiało PO...
            chłopie to dopiero bedzie powtórka postPZPR wygłodzonego PO!
            • Gość: zed Re: poza ukladem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 10:09
              jak na razie nie miala okazji ustawiac a wy poprzypinaliscie jej juz najgorsze
              cechy. za to wasz ukochany pis naplul wam swoim zachowaniem wielokrotnie w twarz
              a wy sie jeszcze do tego usmiechacie.
      • Gość: misiek Re: Krzystek faworytem przed drugą turą wyborów p IP: *.teleton.pl 13.11.06, 07:06
        Pieknie napisane.Pozdrawiam
      • Gość: davyjohn Re: Krzystek faworytem przed drugą turą wyborów p IP: *.eranet.pl 13.11.06, 07:16
        Tak na marginesie to fajnie byłoby rozumieć to co się czyta. "W tym mieście
        rządzą" to nie to samo co "ludzie głosujący to". Taka mała dygresja...
        Acha, tak z ciewawości (bo mi się nie chce szukać) napisz tutaj drogi
        przedmówco o ile "na łeb na szyję" spadła ta złotówka (na pewno masz te dane w
        głowie i doskonale się orientujesz w tym).
        Pozdrawiam
        Acha: Akurat obrazić zwolenników danej partii to Tobie matole się udało -
        najpierw podszkolić musisz swój warsztat a potem krytykować innych. Powodzenia.
        • Gość: piotr Re: Krzystek faworytem przed drugą turą wyborów p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 10:01
          To nieprawda że złotówka spadła .
          Pieniądz na wypowiedzi idiotów [czyt. idiotek ]nie reaguje .
          Traci na wartości jedynie gdy wypowiadają się ludzie poważni.
        • Gość: andreas Re: Krzystek faworytem przed drugą turą wyborów p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 14:37
          przepraszam stwierdzenie "w tm miescie rzadza"
          ppo tym jak szczecinianie w wyborach zadecydowali jak zadecydowli,
          to co oznacza, prosze wytłumacz...
          • Gość: andreas "rzadzą" to sportowy odpowiednik rules IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 14:38
            i w tym wypadku rzadza znaczy, nie konkretnie rzadzic,
            a le jest na wierzchu, dominuja...
      • Gość: czapski Re: Krzystek faworytem przed drugą turą wyborów p IP: *.szczecin.mm.pl 13.11.06, 09:06
        Jaka glupote powiedziala Lubinska ?
        • Gość: X Re: Krzystek faworytem przed drugą turą wyborów p IP: *.chello.pl 13.11.06, 11:41
          Lubinska powiedziala, ze jeden miliard w deficycie budzetowym nie zrobi nikomu roznicy. Bedac w Anglii krytykowala interesy tamtejszej firmy (Tesco) w Polsce. I jeszcze kilka glupot, ktore udalo mi sie szczesliwie zapomniec.
          • Gość: czapski Re: Krzystek faworytem przed drugą turą wyborów p IP: *.szczecin.mm.pl 13.11.06, 14:47
            Przeczytaj ten artykul w Financial Times. Lubinska powiedziala, na pytanie co
            Polska zawdziecza Tesco, ze woli inwestycje hi-tech od inwestycji w markety.
    • Gość: szok Potencjał Krzystka to głównie namaszczenie PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 03:32
      Trudno mi zrozumieć jak może on wyprzedzić Piechotę. Wybór prezydenta to
      przecież zaufanie do możliwosći i doświadczenia osoby, a nie do programu partii.
      • Gość: andreas Re: Potencjał Krzystka to głównie namaszczenie PO IP: *.orange.pl 13.11.06, 03:38
        pan Krzystek przeciez ma duze mozliwosci i chyba juz doswiadczenie,
        załatwił mieszkanie!

pan Piechota załatwił o wiele wiecej.. koledzy potwierdzcie...
        • Gość: szok Re: Potencjał Krzystka to głównie namaszczenie PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 03:49
          Mieszkanie, przy uratowanej stoczni, to jak przysłowiowa mrówka obok słonia.
        • Gość: Kj Re: Potencjał Krzystka to głównie namaszczenie PO IP: *.smsnet.pl 13.11.06, 04:35
          Ja i tak sądze że Piechota jest zdecydowanie lepszy. Mi się wydaje że Krzystek
          to taka trochę marionetka w rękach min. Nitrasa. Jednego jestem pewien piechota
          nie jest niczyją marionetką!
          • Gość: Mike Re: Potencjał Krzystka to głównie namaszczenie PO IP: *.teleton.pl 13.11.06, 04:41
            Ktos tu ma duze poczucie humoru:)
            • Gość: Kj Re: Potencjał Krzystka to głównie namaszczenie PO IP: *.smsnet.pl 13.11.06, 04:46
              To akurat nie była ironia. Marionetka a reprezentowanie interesów "kogoś" to co
              innego :] Soryyyy wolę cwaniactwo niż bycie marionetką.
              • Gość: Mike Re: Potencjał Krzystka to głównie namaszczenie PO IP: *.teleton.pl 13.11.06, 05:39
                Po pierwsze malo wiesz najwyraźniej, po drugie SLD dosc juz naszkodzilo w Szczecinie. A co do samego Krzystka to przynajmniej podobalo mi sie to że nie obiecywal zadnych gruszek na wierzbie i fajerwerkow w postaci fabryki Toyoty po niemieckiej stronie w ktorej niby mialoby pracowac 1200 Szczecinian.
          • Gość: kera Re: Potencjał Krzystka to głównie namaszczenie PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 04:59
            masz rację Kj,ze jest niczyją marionetką, a tylko dlatego, że ci od sznureczków
            z mafii paliwowej juz siedzą
            • Gość: Kj Re: Potencjał Krzystka to głównie namaszczenie PO IP: *.smsnet.pl 13.11.06, 05:02
              Hehe właśnie o to mi chodziło :D:D:D
              • Gość: H56 znaczy, że oszołomstwo poszło w pis-du od koryta IP: 195.150.112.* 13.11.06, 05:43
                bardzo dobry podział głosów, będą się pilnować na wzajem
                • Gość: Ekspans Re: znaczy, że oszołomstwo poszło w pis-du od kor IP: 83.168.120.* 13.11.06, 05:45
                  Super wieści szkoda tylko że Po zabrakną dwa fotele nie wchodząc w koalicję.
                  • Gość: monty Re: znaczy, że oszołomstwo poszło w pis-du od kor IP: *.chello.pl 13.11.06, 06:15
                    Nitras powinien dostać jakieś pieniądze z TV za poinformowanie jako strona o
                    wynikach wyborów. ,wyręczył red.prowadzącego, najważniejsza osoba w Zach. Pom.
                    Nawet w urządach nie trzeba będzie nikogo wymieniać , bo swoi doczekali się
                    swoich, w nagrodę posypią sie mieszkania.
                    Zemściło się na PISie zaniechanie lustracji w mediach i urzędach w Polsce.
                    Teraz idę na lotnisko w Dąbiu zobaczyć jak rośnie mega stadion.
                    Jak wrócę na zupę do mamy to obejrzę pnący się do góry manchatan na Łasztowni.
                    • Gość: as Re: Gazeto twoje sondaże na prezydenta IP: 85.219.206.* 13.11.06, 07:34
                      do bani niepotrzebnie mnie straszykliście że Krzystek może nie przejść znowu
                      się pomyliście i to bardzo, bierzcie przykład z radia .Do pisowców możecie
                      naprawić swoje glosowanie w II turze głosując na Krzystka albo zostańcie w
                      domu.Mam nadzieje że PO będzie mieć 16 radnych jak dla mnie za dużo Sld
                      • Gość: czapski Re: Gazeto twoje sondaże na prezydenta IP: *.szczecin.mm.pl 13.11.06, 09:09
                        Jaki blad naprawiac? Przeciez Krzystek to pompowanie pieniedzy do Nitrasow i
                        Luczakow.
    • Gość: j-23 Re: Krzystek faworytem przed drugą turą wyborów p IP: 149.9.0.* 13.11.06, 07:27
      Miałem do czynienia z Panią Małgosią już parę lat temu. Strasznie napompowana
      kobitka uważająca się za wyrocznię i najlepszą rzecz która spotkała ten świat.
      Typowy zadufany w sobie nie mogący znieść innego zdania członek PiS. Czemu
      wszyscy chcą się upodobnić do swojego wielkiego wodza, a w bezczelności nawet go
      prześcignąć?
    • zona.pijaka A kto to jest ta Małgosia? 13.11.06, 07:53
      Gość portalu: osian napisał(a):
      > Pani Małgosia jak zwykle ma rację: w Szczecinie wygrała esbecja.

Czy to czasami nie ta krowa, która podkładała Jurczykowi świnie przy próbie
      budowy i pokrycia eksploatacji akwaparku na Gontynce.
      Czy to czasem nie tak krowa która zablokowała budowę przesypowni na Gumieńcach.
      A całe zyski tj. 105 zł/za tonę będzie czerpał jej cichy wspólnik Bogacki, na
      jego przesypowni na Basenie?
      • zona.pijaka Re: A kto to jest ta Małgosia? 13.11.06, 07:58

> Pani Małgosia jak zwykle ma rację: w Szczecinie wygrała esbecja.
    • Gość: Realista A ja tak sobie myślę... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 08:00
      ...że lepszy byłby gość, który już swoje nakradł, od gościa, który dopiero zacznie.
      • Gość: shela Re: A ja tak sobie myślę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 08:03
        true true...ten co nakradl przynajmniej bedzie to robil po cichu :P
        w sumie jakby nie patrzec kazdy polityk to osobnik, ktory w momencie gdy nie
        glosi czulych slowek to kradnie dzieciom cukierki ... pytanie ktorego lepiej wybrac
    • fifrock Re: Krzystek faworytem przed drugą turą wyborów p 13.11.06, 08:05
      Jezeli wyniki do Rady sie potwierdza to bedzie kolejny koszmar... glotnie,
      walki, brak 50% glosow...
      • zona.pijaka Re: Krzystek faworytem przed drugą turą wyborów p 13.11.06, 08:12
        A mnie ciekawi, kogo wytnie to forumowe frajerstwo adminowe. Mnie za nazwanie
        Jacyny krową, czy Jacynę za nazwanie mnie esbecją. Myslę chyba że jednak mnie.
        No Absztyf do roboty, naciskaj kosz - masz w tym wprawę.
        • Gość: nauczycielka Re: Krzystek faworytem przed drugą turą wyborów p IP: 217.153.6.* 13.11.06, 08:15
          i dobrze, gratulujePanie Krzystek, ale niech Pan nie zapomni, że liczymy na Pana
          • zona.pijaka Małgosia, małgosia - kto to jest? 13.11.06, 08:23
            Czy to czasami nie ta krowa, którą zamiast pracy na rzecz miasta, ostatnio
            najczęście spotykało się w Binowie na golfie. W w międzyczasie w kościele z jej
            nagłą miłością do kościoła i chęcią podwiązania się pod PIS (niczym Anioł w
            Alternatywy 4). I co w rozwiązanej odnowie u tej krowy? Odnawiamy? Tylko co?
        • beatrix13 Re: Krzystek faworytem przed drugą turą wyborów p 13.11.06, 08:20
          żono pijaka,
          Jacynie wyraźnie coś się pomieszało,kiedy esbecją nazywa młodych ludzi ,głownie
          studentów głosujących za Krzystkiem,
          esbecja,która teraz jest w wieku moherowym w większości to elektorat jej i jej
          koleżanki
          • Gość: marysia Re: Krzystek faworytem przed drugą turą wyborów p IP: *.globalconnect.pl 13.11.06, 15:56
            Esbecja to nie wiek......to charakter!
    • Gość: szyja Re: Krzystek faworytem przed drugą turą wyborów p IP: *.astermedia.pl 13.11.06, 08:36
      Pani Małgosi puszczają nerwy a to zły znak dla potencjalnego polityka.
      Czy w/g Jacyny Witt 40% Szczecinian to S-becy?
      • Gość: Szczeciniak Re: Krzystek faworytem przed drugą turą wyborów p IP: *.globalconnect.pl 13.11.06, 08:45
        Cztery lata temu głosowałem na panią profesor, teraz sumienie mi nie pozwalało.
        Jak z jednej strony można zapowiadać walkę z układami, a z drugiej firmować
        Leppera? To jakieś rozdwojenie jaźni. Zwykła ludzka uczciwość kazała mi
        postąpić zgodnie z sumieniem.
    • Gość: szczecinianka Re: Krzystek faworytem przed drugą turą wyborów p IP: *.chello.pl 13.11.06, 08:41
      ani jednej sensownej wypowiedzi. Widac jak pisowskie metody podjudzania
      spoleczenstwa padaja na dobry grunt. małosc ...
    • Gość: Jaro Re: Krzystek faworytem przed drugą turą wyborów p IP: *.teleton.pl 13.11.06, 09:07
      Twoja "Pani Małgosia" to zwykła chamka i prostaczka. Ci wszyscy, którzy nie
      głosowali na Lubińską to wg niej esbecy? W normalnym kraju taki "polityk" byłby
      skończony.
    • beatrix13 Re: Krzystek faworytem przed drugą turą wyborów p 13.11.06, 09:07
      właśnie podał Rymarz wyniki zatwierdzone z 99% komisji obwodowych:
      Krzystek prawie 42%
      brawo!
      wygrał w cuglach
    • Gość: Marek Re: Krzystek faworytem przed drugą turą wyborów p IP: *.magemar.com.pl 13.11.06, 09:14
      A Ty cierpisz ty razem z Panią małogosią cierpicie na paranoję, chorobę bardzo
      powszechną w pewnym ugrupowaniu politycznym.
      • zona.pijaka Współczuję PIS-owi 13.11.06, 09:23
        Moje najszczersze wyrazy współczucia, mojej ukochanej partii - przesyła
        zona.pijaka

Sami żeście sobi winni, że przyjęliście pod swoje skrzydła to nienapiasione
        krówsko, MWJ.
      • simr1979 Bijecie pianę ślepi na...... 13.11.06, 09:41
        prawdziwego niusa, jakim jest klęska PO w wyborach do Rady Miasta - miała być
        przecież bezwzględna większość z duuuużym zapasem!
    • Gość: merlin Re: Krzystek faworytem przed drugą turą wyborów p IP: *.chello.pl 13.11.06, 09:30
      Gdyby glupota miala skrzydla, to pani Jacyna - Witt unosila by sie nad
      magistratem jak golebica . Trzeba byc wyjatkowo bezczelnym i aroganckim, aby
      ludzi, ktorzy glosowali inaczej niz sobie to ustalila ( tzn . nie na jej
      mentorke i patronke) nazywac esbekami . No , ale coz - nie odstaje od
      rozumowania swojego szefa (glownego PIS - u (aru) wietrzacego wszedziw spiski,
      uklady i zadajacego delegalizacji wszystkich, ktorzy nie popieraja "jedynie
      slusznej linii" - calkiem jak za nieboszczki PZPR , z doswiadczen ktorej
      czerpia pelnymi garsciami. Takich sp. Aleksander Malachowski nazywal "biala
      bolszewia" . I mial swieta racje !!
    • Gość: kling-klang Re: Krzystek faworytem przed drugą turą wyborów p IP: *.chello.pl 13.11.06, 09:43

> Pani Małgosia jak zwykle ma rację: w Szczecinie wygrała esbecja. Przemalowana
      > z czerwonego na różowo, będzie rządzić z drugiego siedzenia poprzez bandę
      > szczeniaków, którzy będą musieli spłacić esbecji długi wyborcze.

Która p. Małgosia? Ta z jednym zębem, co grzebie po śmietnikach? Czy może ta,
      co robi na szydelku moherowe berety z antenką? Bo inne znane mi panie Małgosie
      nie mówią takich bredni
    • Gość: Co ja tu robie Krzystek faworytem przed drugą turą wyborów pre.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 09:45
      Szczecinianie jak zwykle pokazali swój brak wiedzy, wyczucia politycznego i
      pozostawanie 10 lat za innymi. To miasto juz zawsze zostanie prowincją, bo
      prowincja jest w ludziach, ich wiedzy, kapitale kulturowym. Tylko totalnie
      nieświadomi politycznie i sugerujący się "wiedzą" z mediów mogą głosować na:
      1) kandydata, który pojawił nagle znikąd 2 tygodnie przed wyborami, jest młody i
      bez doswiadczenia (a więc pytanie: komu bedzie spłacał długi polityczne?
      Nitrasowi? Jacy "starzy wyjadacze" za nim stoją?, Na jakie ustępstwa bedzie
      musiał pójść, żeby wydeptać korytarze kuluarów urzedów, w których nie ma jeszcze
      kontaktów? Na jakie kompromisy?). W każdym razie - na kandydata, który ładnie i
      świerzo wypada w TV, ale znany jest mieszkańcom raptem 2 tygodnie przed wyborami
      - mogą głosować tylko bezmyślni szczecinianie.
      2) prawdopodobnie - to co grało rolę w przypadku głosów szczecinian - to fakt,
      że tak naprawdę głosowali oni na "partię polityczną" (PO versus PIS, Samoobrona)
      a nie na "władzę lokalną". I przenosili wielką politykę na swoje małe podwórko.
      Kandydatom PiSu (jacyby nie byli) - dostało się za Kaczyńskich i wojnę w Iraku,
      a Piechocie za 40 lat PRL-u błędy i wypaczenia. W swoim jakże słodkiej
      szczerości opartej na wiedzy z mediów, głosowano po prostu na partię a nie
      lokalnego kandydata. Mieszkańcy tej 400tysięcznej miejscowości w pn-zach Polsce
      nie odróżniają poziomu wyborów krajowych - parlamentarnych i wyborów lokalnych,
      samorządowych. A jeśli już odróżniają - to robią dokładnie odwrotnie, niż w
      danej sytuacji sugerowałby rozsądek i strategia polityczna.
      3)jestem liberałem i zawsze byłem sympatykiem PO, uważam również, ze Krzystek
      robi sympatyczne wrażenie i ładnie wypada w mediach. Jednak wychodzę z
      racjonalnego założenia, że w polityce trzeba stosować politykę a nie miraże. A
      sytuacja wygląda tak, że: Lubińska i Piechota (choć lewicowy) - od lat siedzą w
      polityce na poziomie parlamentu (Piechota w poprzednich kadencjach, Lubińska -
      była niedawno ministrem finansów). Więc mają "wydeptane" ścieżki w centralnych
      biurach, urzędach, kontakty wśród ministrów, posłów i senatorów, przerabiali już
      na własnej skórze jak ściągac fundusze i zarządzać dotacjami centralnymi dla
      regionów, wiedzą gdzie dzielą fundusze europejskie na poziomie krajowym etc. W
      tym zestawieniu Piechota wypada trochę gorzej - bo związany jest ze środowiskiem
      lewicowym - które straciło mandaty i reprezentacje w tym sejmie. Jako prezydent
      nie bedzie więc miał poparcia na PoPisowym szczeblu centralnym. Natomiast
      Lubińska ma aktualne, bezpośrednie wsparcie (a w każdym razie wiedzę co w trawie
      piszczy) ze strony obecnych władz krajowych, dużej części posłów sejmu, posiada
      aktualną wiedzę o ludziach i procedurach w parlamencie, funduszach unijnych,
      urzędach krajowych. Łatwiej więc jej byłoby pozyskać środki, wsparcie finansowe
      dla Szczecina z banków krajowych, funduszy strukturalnych itp. L. jest w PiS,
      ale obecnie to PiS "trzyma łapę" na funduszach, ustawach, dotacjach. A Kaczki -
      czy się to podoba czy nie - będą jeszcze jakiś czas trzymać się Władzi. W tym
      zestawieniu - kandydat PO (choć sam jestem sympatykiem liberalnego centrum) -
      jest wyborem nieracjonalnym politycznie (a o politykę chodzi w wyborach). Nie ma
      kontaktów w parlamencie, nie ma doświadczenia w zarządzaniu funduszami unijnymi
      i dotacjami dla regionów, nie ma poparcia w PiSowych władzach centralnych i w
      dodatku jest reprezentantem opozycji - co oznacza, że jako prezydent Szczecina,
      będzie w opozycji do aktualnego rządu i prezydenta. Co oznacza - że jeśli trzeba
      bedzie wesprzeć jakąś władzę lokalną i zadecydowac o dotacjach, korzyściach dla
      róznych regionów - preferowani będą kandydaci nie-opozycji.

• Gość: rybak Re: Krzystek faworytem przed drugą turą wyborów p IP: 217.153.6.* 13.11.06, 09:58
        mądry artykuł, ty powinieneś zostać prezydentem!
      • zona.pijaka Re: Krzystek faworytem przed drugą turą wyborów p 13.11.06, 09:59
        Gość portalu: Co ja tu robie napisał(a):

> Szczecinianie jak zwykle pokazali swój brak wiedzy, wyczucia politycznego i
        > pozostawanie 10 lat za innymi. To miasto juz zawsze zostanie prowincją, bo
        > prowincja jest w ludziach, ich wiedzy, kapitale kulturowym. Tylko totalnie
        > nieświadomi politycznie i sugerujący się "wiedzą" z mediów mogą głosować na:
        > 1) kandydata, który pojawił nagle znikąd 2 tygodnie przed wyborami, jest
        młody
        > i
        > bez doswiadczenia (a więc pytanie: komu bedzie spłacał długi polityczne?

Bzdety klepiesz trepie. Pracował dużo w Urzędzie Wojewódzkim, w Urzędzie
        Miejskim, ma doskonałe preferencje do zarządzania. Wszyscy o tym wiedzieli,
        oprócz ciebie - trepie.
        • Gość: czapski Re: Krzystek faworytem przed drugą turą wyborów p IP: *.szczecin.mm.pl 13.11.06, 11:07
          Preferencje do zarządzania? Heh, preferencje to on moze i ma...
    • marta.uparta Pani Małgosia nie ma racji... 13.11.06, 10:02

> Pani Małgosia jak zwykle ma rację: w Szczecinie wygrała esbecja. Przemalowana
      > z czerwonego na różowo, będzie rządzić z drugiego siedzenia poprzez bandę
      > szczeniaków, którzy będą musieli spłacić esbecji długi wyborcze.

w Szczecinie rządzą szczecinianie, takie sa prawa demokracji. Ludzie mają głos,
      wybierają tego, kogo mają ochotę, a ci którzy przegrali muszą się z tym
      pogodzić i zaakceptowac tych, których wybrała większość. A kto nie rozumie
      tych mechanizmów, może faktycznie lepiej by się czuł w PRLu?
    • anna451 Re: Krzystek faworytem przed drugą turą wyborów p 13.11.06, 10:19
      bardzo się cieszę i mam nadzieję ,że wygra p.Krzystek!!!!!!!!
    • Gość: obserwator Krzystek faworytem przed drugą turą wyborów pre.. IP: *.hetnet.lublin.pl 13.11.06, 10:31
      Co jest prawdą? ta widomość czy te słupki?
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3732440.html
    • Gość: Gosik Krzystek faworytem przed drugą turą wyborów pre.. IP: 212.14.15.* 13.11.06, 10:38
      Ludzie! Przeciez generalnie rządzi PiS, co człowiek z PO bedzie mógł??? Piechota
      przynajmniej jest rozpoznawalny, w warszawie czy na arenie międzynarodowej itp.
      Stary wyga, zna układy! Trzeba realnie spojrzeć na możliwości, a nie na obietnice!
      • Gość: Galoty Re: Krzystek faworytem przed drugą turą wyborów p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 10:40
        Piechota jest rozpoznawalny. To prawda. Jeszcze bardziej są rozpoznawalni
        Jaruzelski i Wałęsa ale co z tego.
      • Gość: b.k. Re: Krzystek faworytem przed drugą turą wyborów p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 14:03
        Tak jasne - skoro PiS rządzi "na górze" to ma rządzić i w Szczecinie??? Co ty
        za głupoty piszesz? A co do Piechoty - TW "Robert" '84-'89 i beznadziejny min.
        gospodarki i pracy... Już zapomnieliście o tym? (Dwupiętrowy dworzec główny -
        hehe... śmiechu warte) Krzystek może i niedoświadczony i nieznany, ale lepiej
        wybrać mniejsze zło...
        • Gość: tak Re: Krzystek faworytem przed drugą turą wyborów p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 14:05
          Krzystek może i niedoświadczony i nieznany, ale lepiej
          > wybrać mniejsze zło...

i koalicję z PIS
          • Gość: eh Re: Krzystek faworytem przed drugą turą wyborów p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 14:36
            > i koalicję z PIS

Jakoś we Wrocławiu się dało stworzyć normalną koalicję PO-PiS... W końcu MUSI
            nastąpić w tym mieście NORMALNOŚĆ!
            • Gość: realista Re: Krzystek faworytem przed drugą turą wyborów p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 14:37
              PIS dla stołków wszystko zrobi
    • Gość: kocurrek Skoro pani profesor ma takich doradców IP: 217.153.6.* 13.11.06, 11:36
      to dobrze że odpadła, mała strata - żalu brak.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka