Dodaj do ulubionych

Co boli Piechotę przed drugą turą wyborów?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 01:46
Bez dwóch zdan pan Balazsz ma racje!
Cała kariera i zyciowe losy pana Piechoty to PZPR, SdRP i SLD!

Ale dla mnie bardzo jasnym punktem jest fakt,
ze nie przeprowadził sie, znaczy całej rodziny do Warszawy!

Wielu przeciez tak robi!

Widac pan Piechota jednak czuje sie szczecinianinem
i to na zawsze, bo przeciez okazjo do wyjecahania chyba miał sporo!
Obserwuj wątek
    • Gość: andreas ach i jeszcze jedno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 01:48
      miał takiego farta, amoze wiedział...

Strajki, to z Almaturem na wyjeździe...
      Stan Wojenny, to z młodzieża na obozie!

Zawsze jak wracał to juz było po zadymie,
      nie musiał sie ustosunkowywać!
      • Gość: EA Re: ach i jeszcze jedno IP: 85.219.206.* 21.11.06, 07:52
        Gość portalu: andreas napisał(a):

> Strajki, to z Almaturem na wyjeździe...
        > Stan Wojenny, to z młodzieża na obozie!
        >
        > Zawsze jak wracał to juz było po zadymie,
        > nie musiał sie ustosunkowywać!

Ustosunkował się milczeniem czy brakiem wypowiedzi na temat... po prostu
        pominął milczeniem najważniejsze wydarzenia w historii Polski XX wieku...
      • Gość: towarzysze precz! Re: ach i jeszcze jedno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 10:12
        Czy te czerwone pająki nie rozumiejąże ich już nikt nie chce!!! Nadają się juz
        tylko na smietnik historii! Harcerzyk musi odejść! Zmykaj pętaczku do Ugandy
        może bo tutaj ciejuż nikt nie chce! I trwoga mnie ogarnia skad w Szczecinie
        tylu durni sie znalało aby zagłosować na komunę!!!!
        • Gość: sim Re: ach i jeszcze jedno IP: *.smsnet.pl 21.11.06, 17:24
          jaka komunę, ty palacie? obudź, się! mamy 2006 rok! jak widać po pierwszszej
          turze, bardzo wielu szczecinian chce Piechoty, więc pakuj się i zmykaj chłopcze
          do Ugandy...
          • Gość: zed nie wyjechal.. IP: 89.100.173.* 21.11.06, 20:41
            bo tu mial swoich ludzi, na nich budowal poparcie.

obiektywnie mowiac nie moze mi nikt pokazac palcem czegos i powiedziec "oto
            sukces jacka piechoty".

cala kariera to skoki po glowach innych, jak zabka;)
            na dodatek widzac w tv jak udziela wywiadow to wyglada jakby przemawial z wiecu
            partii.
    • Gość: czytelnik chłopak z bilbordu IP: 217.153.6.* 21.11.06, 06:07
      Aż się ropłakałem jak czytałem jaki to wspaniały tem krzystek.Tak jawnej reklamy
      w "niezależnej gazecie nie czytałem od 30 lat.
      Piechota ma racje Krzystek nie jest osobowością a tylko chłopcem z bilbordu.
      Bo jak tłumaczyć Krzystka jako wytrawnego polityka skoro jeszcze miesiąc wstecz
      nikt Go nieznał ? Śmieszna ta reklama chłopca z bilbordu. a tak nawiasem to
      kojazy mi sie to z filmem "Bilbord"
      • Gość: obserwator TW Robert IP: *.uznam.net.pl 21.11.06, 07:11
        dlaczego pominięto fragment życiorysu Piechoty jako TW Robert ?
        • Gość: as Re:jakby znał problemy szczecinian IP: 62.233.145.* 21.11.06, 07:24
          to by wiedział że nie 5% jest problemem za mieszkanie tylko długotrwała
          procedura wykupu na własność odkąd w urzędzie miejskim rządzi jurczyk z sld i
          jak nie będzie zmiany rządzących to procedura nie ma szans na przyśpieszenie i
          dalej urzędy\miejski będzie wlókł się ze sprawami bo przecież nie zmieni swoich
          urzędników.
        • krokus5 Re: TW Robert 21.11.06, 12:50
          No właśnie.Cała kariera Tow.Piechoty rozpoczęła się od pamiętnego dla
          niektórych przemówienia w 1982 roku na Politechnice Szczecińskiej w którym
          potępiał "siły antysocjalistyczne i ekstremę solidarnościową".Kłóci się więc ta
          postawa z tym co napisali autorzy artykułu o tym okresie jego
          działalności.Potem kariera potoczyła się szybko.W.g Maciarewicza współpracę z
          SB podpisał 3 maja 1984 roku.Posłem został w 1985 roku.Nigdy nie poddał się
          procedurze lustracyjnej aby oczyścić się z zarzutów.W.g Maciarewicza donosił na
          środowiska młodzieżowe.
      • Gość: EA Re: chłopak z bilbordu IP: 85.219.206.* 21.11.06, 07:56
        Gość portalu: czytelnik napisał(a):

> Aż się ropłakałem jak czytałem jaki to wspaniały tem krzystek.

Nie, nie... wspaniały to jest Piechota przecie...

> Bo jak tłumaczyć Krzystka jako wytrawnego polityka skoro jeszcze miesiąc wstecz
        > nikt Go nieznał ?

Może w końcu jako mieszkańcy i Polacy zmądrzeliśmy przynajmniej na tyle by
        pognać czerwoną pająków...

• Gość: junior wazeliniarski to był artykuł ale o piechocie IP: *.stargard.mm.pl 21.11.06, 16:45
        ???
    • Gość: EA Konrad Wallenrod IP: 85.219.206.* 21.11.06, 07:21
      Kurczę, taki ideał nam się w Szczecinie marnuje... nic o jego osiągnieciach
      ministerialnych... nic o współracy z SB... nic o kolegach od koryta typu
      R.Kwiatkowski... musiał mieć głęboko wpojone idee marksistowwsko-leninowskie by
      po 1980 roku zapisać się do PZPR... pewno jakiś Konrad Wallenrod...
    • Gość: wares Re: Co boli Piechotę przed drugą turą wyborów? IP: 62.233.145.* 21.11.06, 07:44
      Piechota z inwestorami miał kontakty jak był min. gospodarki ale teraz je ma
      obecny minister a piechota dla inwestorów ma takie znaczenie jak ja ,ale w
      kampani można zawsze pobujać.
    • Gość: ghy Re: Co boli Piechotę przed drugą turą wyborów? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 08:13
      oczywiscie
    • Gość: czytelnik Piechta Tak - PO Tak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 08:41
      Najlepszy układ dla miasta - to rządy PO w Radzie Miasta i Piechoty jako
      prezydenta, inaczej bedziemy świadkami cyrku z małym człowieczkiem w tle,
      którym jest Krzystek. Rządy Nitrasa nigdy!!!!
      • Gość: rex Re: Piechta Tak - PO Tak IP: *.chello.pl 21.11.06, 11:11
        Bzdura!
        PO ma większość w mieście i województwie - jakby wygrał Piechota, to będą go 4
        lata zwalczać, zamiast pracy byłyby tylko kłótnie, jak za Jurczyka.
        Nawet jeżeli założyć, że Krzystek - sam w sobie - jest gorszym kandydatem od
        Piechoty, to w tym środowisku, które się realnie ukształtowało, i tak będzie
        lepszym kandydatem.
        Ku rozwadze...
        • Gość: andreas tu sie zgadzam i tego sie obawiam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 13:36
          Zgadzam sie Rex z Toba i tego sie obawiam!
          Obawiam sie, ze jak wygra pan Piechota,
          to bedzie walka z prezydentem, jak za Jurczyka!
          A nie bedzie budowania... a podkopywanie sie!

Gdyby pan Piechota odciął sie zdecydowanie od SLD,
          nie wiem przeprosił za PZPR i ówczesna działalnośc,
          to moze jego doswiadczenie pomogłoby byc
          prezydentem wszystkich szczecinian....
          a tak pociagnie za soba SLD, które ma mniejszośc w radzie
          i beda wojenki!
          • Gość: junior tu nie chodzi o przepraszanie za pzpr IP: *.stargard.mm.pl 21.11.06, 16:53
            tu chodzi o całokształ za jurczyka to faktycznie napierlaski piechota i dariusz
            wieczorek rzadzili, jurczyk byl figurantem do którego lecial napieralski wciskal
            mu kit jaki on jest super tylko fajnie bedzie jak czesnego zrobi wiceprzydentem,
            sld w magistracie kolesiow zainstaluje, a dobro szczecina po co ??:nasi rzadza i
            jest ok! przez 3 lata jurczykowi budzet przyklepywali ?? zrobili go za
            poprzedniej kadencji prezydentem a ten zerwal umowe z niemcami i miasto 10 mln
            odszkodowania musi placic? a w tym miejscu powstalo tesco i hypernova ciekawe
            komu zalezalo tak zeby ten grunt niemcom zabrac co ??? a moze kolesie z sld
            mieli innego kupcva na ten grunt, a jurczyk idealnie sie nadawal zabral niemcom
            grunt bo nie bedzie niemiec plul nam w twarz! prosze oszołom zerwal umowe , to
            nie my ! tylko nasi koledzy przjma ten grunt i postawia hipermarket
    • Gość: GOSIIA Dlaczego Piechota a nie Krzystek IP: 217.153.6.* 21.11.06, 08:48
      Tak słucham i słucham i mdochodzę do wniosku, że my nie wybieramy fchowca a PO.
      A tak zastanówmy się czy jak coś nam się zepsuje w aucie to patrzymy na
      przynależność partyjną czy na fachowość mechanika - napewno na fachowość a nie
      na PO. Uważam, że Szczecinowi niezbedny jest dobry fachowiec mający
      doświadczenie i fachowość i takim jest Jacek Piechota. Nie znaczy, że chcę
      zdyskredytować Pana Krzystka - ale On musi się jeszcze uczyć. PAMIĘTAJMY, że
      nie stać nas na eksperymenty i awanturnictwo.
      • Gość: jojo Re: Dlaczego ani Piechota ani Krzystek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 08:56
        Trzeba było wybrać Lubińską.
        A teraz to macie wybór między niedorozwiniętym dzieckiem z zdemoralizowanym
        aparatczykiem
        • Gość: Mastah Re: Dlaczego ani Piechota ani Krzystek IP: 212.160.172.* 21.11.06, 09:06
          Ale mi alternatywę proponujesz - wariatkę profesorkę, która nic mądrego nie
          powiedziała, no może wędka technologiczna (tylko że sam slogan nie wystarczy) i
          tylko dziwne miny i uśmieszki puszczała. Wolę czerwonego aparatczyka z
          kontaktami i doświadczeniem niż "niedorozwinięte dzieckio" czy "wariatkę
          profesorkę".
          PS. Jak mi pokażesz profesora ekonomii (nawet nobliści zbankrutowali z
          funduszem inwestycyjnym), który założył własny prosperujący biznes i potem nie
          zbankrutował to poprę następnym razem P(s)isiory.
          • Gość: oiom Re: Dlaczego ani Piechota ani Krzystek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 09:49
            Pani prof Lubińska jest jedynym człowiekiem, który miał szansę rozwinąć
            Szczecin. Teraz możesz sobie wypisywać inwektywy, obrażać, wyzywać, bo nic
            innego widocznie nie potrafisz. A co do niedorozwiniętego dziecka i
            zdegenerowanego aparatczyka, to już niedługo przekonamy się komu będą się
            musieli odwdzięczać. Wspólnie, boi chyba nikt nie przypuszcza, że stara
            nomenklatura zagniżdżona w Urzędzie Miasta i Urzędzie Marszałkowskim straci
            swoją pozycję. Oni już będa wiedzieli jak umiejętnie posterować
            Szczecinem... :))
            • Gość: sim Re: Dlaczego ani Piechota ani Krzystek IP: *.smsnet.pl 21.11.06, 17:29
              Lubińska to totalna porażka, niby ma profesora z ekonomii, a kompletnie jej nie
              rozumie (ekonomii). Opowiada bajki albo na pytania o plan rozwoju rzuca, że nie
              jest potrzebny, trzeba się koncentrować na chwili obecnej. I to jej pajacowanie
              publiczne i lizanie tyłka kaczkom, bleee...
      • Gość: rex Re: Dlaczego Piechota a nie Krzystek IP: *.chello.pl 21.11.06, 11:12
        Jak w poście wyżej...
    • Gość: centrolewy Czerwoni i PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 09:57
      czerwoni trzęsą się ze strachu a PiS z zazdrości. Ilość przewrotnych argumentów
      aby utwierdzić ludzi, że Krzystek może być złym prezydentem utwierdza mnie, że
      nadchodzą nowe czasy. Może lepsze ale na pewno nie gorsze.
      Jestem ciekaw jak Piechota z moim bohaterem Wziątkiem wykarmią swój aparacik
      administracyjno-urzędniczy po wyborach.
      • Gość: jojo Re: Czerwoni i PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 10:07
        Wspólnie z Krzystkiem dadzą sobie radę
        • Gość: xxx Re: Czerwoni i PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 10:19
          tylko Krzystek i Jego wybierzmy na Prezydenta Miasta Szczecina; na wszystkie
          wieksze msze nas poprowadzi.
          To do zycia wystarczy!
    • Gość: centrolewak Bedę głosował na Jacka bo... IP: *.teleton.pl 21.11.06, 10:14
      Bedę głosował na Jacka bo to normalny facet. A jego przeszłośc jest
      przeszłoscią. Czas już dac sobie luzik z tym rozliczaniem. Ja byłem przez 2 lata
      w ZSMP i co jestem komuchem? Głosujmy na ludzi, a nie na partie!!
      • simr1979 Re: Bedę głosował na Jacka bo... 21.11.06, 10:17
        Gość portalu: centrolewak napisał(a):

> Głosujmy na ludzi, a nie na partie!!
        Właśnie dlatego nie ma co głosować na p.P. ;)
        • Gość: uu a kto to jest Krzystek...? IP: 217.153.6.* 21.11.06, 11:02
          • Gość: andymax Nie liczcie na piechotę, liczcie na siebie! IP: 193.19.146.* 21.11.06, 11:46
            • Gość: ! Re: Nie liczcie na Krzystka, liczcie na siebie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 11:48
              nie pytajcie co wam da Krzystek, pytajcie co mozecie dać Krzystkowi...
              • Gość: Antypieszy Re: Nie liczcie na Krzystka, liczcie na siebie! IP: 82.145.76.* 21.11.06, 13:00
                Nie głosuje na osobowość ze spotu o pomidorze, nie głosuję na głowę morsa
                zanurzonego w J. Głębokim, nie głosuję za matriksem wznoszącym szklane domy,
                niegłosuję za kimś z rodziną w tle ona bilbordzie bo niegłosuję za tow. R.
                Kwiatkowskim i jego Rywinowymi metodami
                głosuję za Krzystkiem, czuć bojąźń starego aparatu!!!
                • Gość: anty-K Re: Nie liczcie na Krzystka, liczcie na siebie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 13:08
                  boje sie, ze niedlugo jakis palacyk na Wojska zmieni wlasciciela!
    • Gość: zorro Co boli Piechotę przed drugą turą wyborów? IP: *.chello.pl 21.11.06, 13:12
      Ja tak ad wocem do pana Napieralskiego (o 23 pracował i po północy też)więc sympatyczny skąd inąd panie Grzesiu ja jeżdżę w nocy ambulansem i widzę że 90% złodzieji zaczyna pracę po północy.
    • Gość: Centrolewy HA HA i pozamiatane w Szczecinie :)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 15:02
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3747364.html
    • Gość: junior piechota karierowicz aparatczyk wyjatkowy .... IP: *.stargard.mm.pl 21.11.06, 16:29
      ....dopiszcie sobie sami
      • Gość: klon Re: krzystek karierowicz aparatczyk wyjatkowy ... IP: *.system.szczecin.pl 21.11.06, 16:41
        ....dopiszcie sobie sami
        • Gość: junior a klon to debil. IP: *.stargard.mm.pl 21.11.06, 16:59
          ....
          • Gość: klon Re: a klon to debil. IP: *.system.szczecin.pl 21.11.06, 17:26
            typowo pisowskie, pokaz jeszcze język :)
            • Gość: junior Re: a klon to debil. IP: *.stargard.mm.pl 21.11.06, 18:48
              ;P i jest jezyk, nie zarzucaj mi pisostwa bo pisu nie popieram bo to tacy sami
              socjalisci jak sld , a socjalizm jest spolecznie szkodliwy, a co do piechoty to
              gosc trzesie miastem 8 lat i nic z tego nie mamy
            • Gość: junior Re: odpowiedz. IP: *.stargard.mm.pl 21.11.06, 18:49
              ;P i jest jezyk, nie zarzucaj mi pisostwa bo pisu nie popieram bo to tacy sami
              socjalisci jak sld , a socjalizm jest spolecznie szkodliwy, a co do piechoty to
              gosc trzesie miastem 8 lat i nic z tego nie mamy
    • Gość: sim Co boli Piechotę przed drugą turą wyborów? IP: *.smsnet.pl 21.11.06, 17:22
      'Jako jedyny szczecinianin przyjął w wigilijny wieczór 1992 r.
      dziennikarza "Gazety" udającego bezdomnego. - O matko święta - mówił mu,
      składając dłonie jak do modlitwy. - Poseł posłem, ale przecież jestem normalnym
      człowiekiem. Zapraszam pana na kolację.' - he, he to mi się podoba. Katoprawica
      bezdomnego pogoniła, mimo, że religia im nakazuje przyjąć go, i to nie tylko w
      noc wigilijną, a były członek PZPR, mam nadzieję ateista, przymuje i karmi
      bezdomnego. Jestem za!
      • Gość: andreas Re: Co boli Piechotę przed drugą turą wyborów? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 00:07
        jednego przyjmie na Wigilie,
        a ilu okradnie...
      • Gość: andreas a ilu pomógł... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.06, 16:18
        Simie lepiej by napisali ilu osobom nie chciał pomóc,
        a pomógł!
        Bo temu dziennikarzowi to pomógł w artykule tylko...

Ciekawym czy bedąc posłem czy ministrem
        majac konatkty tak rozległe z biznesmenami
        dla których kilkadziesiat tysiecy to drobiazg,
        czy namówił którego na pomoc dla jakiegos domu dziecka czy hospicjum...
        no w Szczecinie rozumiem!

Bo ta fundacja promocja i talent, to chyba nie pomaga biednym...
    • Gość: gosia Re: Co boli Piechotę przed drugą turą wyborów? IP: 217.96.3.* 21.11.06, 21:00
      "Gdy chciałem się z nim umówić w Warszawie, o godz. 23 był w pracy, o północy
      też pracował." Big deal! Ja też pracuję tak późno w domu, a jestem
      nauczycielką. Nie ja jedna zresztą. I co z tego mamy? Ile dostajemy? Budujemy
      sobie domy? Nie pierwszy raz okazuje się, że politka, opierająca się na
      układach - czy to eseldowska, czy pisuarowska - to potężny biznes przynoszacy
      profity wszystkim, tylko nie społeczeństwu.
      Czy Piechota kiedyś normalnie pracował, nie wożąc się na znajomościach,
      przynależności do partii, tylko opierając się o własne wisiłki? Jego życiorys
      przypomina mi trochę tego kolesia, u którego pracowała "Marysia" z
      filmu "Poszukiwany, poszukiwana" - zawód? dyrektor! Tutaj: zawód? polityk! A co
      się za tym kryje? Dosłownie nic!
      Co do programu, tak jak każdy inny kandydat, nie przedstawił sposobów działania
      w celu osiągnięcia wyznaczonych przez siebie celów (obiecanek). I pewnie tak
      jak każdy inny nie dotrzyma / dotrzymałby danych przez siebie obietnic.
      • Gość: Misja 2 Re: Co boli Piechotę przed drugą turą wyborów? IP: 217.98.72.* 21.11.06, 21:46
        Kiedyś,zaraz po II wojnie światowej, Churchill obiecywał swoim rodakom pot i łzy.Tak,aby jego rodakom żyło się ,jak przed wojną.Powiedział jego zdaniem prawdę.I cóż się zaraz potem wydarzyło? PRZEGRAŁ wybory!W naszym szczecińskim przypadku,nikt tego nie obiecuje.Wtedy ,jednak były to inne czasy.Obietnice naszych kandydatów są mimo wszystko w miarę ostrożne.Zadaniem zwycięzcy powinno być :pomagać tworzyć szanse,nie przeszkadzać.Który z nich będzie robił to lepiej?Piechota ma swoją historię.Krzystek już też dorobił się podobnej.
        A więc decydujmy.

• Gość: tymczasowy Re: Co boli Piechotę przed drugą turą wyborów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 09:04
      "Najbardziej zaboli mnie, że jak przegram, to nie z postacią, a z billboardem" -
      przegra Pan z własna przeszłościa Panie Piechota
    • Gość: Doradca Re: Co boli Piechotę przed drugą turą wyborów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 09:29
      Jacka nic nie boli:)) Wygra wbrew tym sondażykom
    • Gość: gosc Co boli Piechotę przed drugą turą wyborów? IP: 83.168.106.* 26.11.06, 20:28
      piechota to zaklopotany komunista bo co by powiedzieli wyborcy gdyby dowiedzieli
      sie ze przez jego syna jego dziewczyna skoczyla z mostu...i dla tego usial sie
      wyprowdzic na osow!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka