Dodaj do ulubionych

Poczta stanęła

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 22:30
Pogońcie tą Bragin - panienkę wyjętą żywcem z PRLu. Już dość nakłamała przez
tyle lat! A listonoszy popieram bo dźwigają jak wielbłądy!
Obserwuj wątek
    • k_pszczolkowski Re: Poczta stanęła 23.11.06, 03:20
      Ja tez popieram listonoszy,ale czekam na dwie bardzo ważne przesyłkiza które już zapłaciłem i nie wiem czy mam ścigać dostawców za brak towaru, czy też czekać bo mój towar leży niedostarczony na poczcie. Chciałbym mieć pewność. Tu idzie o moje pieniądze...
      • Gość: as Re: banki przejmą przekazy IP: 62.233.145.* 23.11.06, 07:19
        mają pole do popisu otwierając promocyjne RoRy jest dla nich szansa przejąc
        klientów ale jak na razie nic o tym nie słychać rynek nie lubi próżni
      • Gość: Nie Nie popieram IP: *.devs.futuro.pl 23.11.06, 07:20
        A ja nie popieram. Płacę i wymagam świadczenia usług. Koniec. Dlaczego więc to
        ja cierpię z powodu niedoręczania przesyłak, za które zapłaciłem? CODZIENNIE
        WYSYŁAMY W FIRMIE WAŻNYCH 20-30 LISTÓW !!! Takie strajki to protest skierowany
        przeciw klientom, którzy najbardziej go odczwuają, a nie przeciw zarządawi
        Poczty. Będę pierwszy, który skorzysta z Deutsche Post jak już tu wejdzie.
        Precz z nierobami i zbyt silnymi związakmi zawodowymi. NIE TE CZASY, NIE TO
        MIEJSCE.
        • Gość: a-gacie Poczta na Szafera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.06, 07:59
          Ale przecież właśnie w taki sposób wygląda protest. Strajk, to zaprzestanie
          produkcji, usług, działalności. TO właśnie robią. I słusznie.
          A jeśli wydaje Ci się, że płacisz, to opłac prywatnego przewoźnika, spedycję
          etc..
          Ale ja w sprawie innej. Pani z okienka przy ulicy Szafera, pomimo strajku,
          wydała mi awizowaną, ważna dla mnie przesyłkę, za co Tej Pani serdecznie
          dziękuję. Wykazała się życzliwością i zyskała moje wieksze poparcie dla sprawy.
          Więc to nie jest tak, że wydawane są tylko świadczenia socjalne.
          Więcej życzliwości życzę przeciętnym ludkom.. Znacznie więcej.
          A opłaty robić można w banku lub oddziałach instytucji do których są skierowane.
          • Gość: o123 Re: Poczta na Szafera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 08:49
            Te mlodsze panie "z okienka" na Szafera sa calkiem mile. Szkoda tylko, ze zawsze sa kolejki, nawet jak nikt nie strajkuje...
            • Gość: nauczyciel Re: Poczta na Szafera IP: 217.153.6.* 23.11.06, 10:18
              Mam to samo zdanie - kolejki i to spore sa w urzędach pocztowych ciągle - może
              zatrudnienie zbyt małe?
            • Gość: Przeclaw Re: Poczta na Szafera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.08, 19:38
              Na kazdej poczcie tak jest ze nawet jak nie ma stajku to sa zajebiste kolejki ja
              zeby zaplacic 1 rachunek soje z 30 minut niera i wiecej;/ zenada...........;/
          • Gość: Dario Nie cwań się, bo sprawa cię nie dotyczy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 09:11
            A pisma sądowe, zawiadomienia z biegiem administracyjnym, a faktury do zapłaty
            i faktury sprzedaży za któtre nie dostane w terminie kasy, a leki, które
            zamówiłem w aptece wysyłkowej, a kożuszek na zimne dni, które zamówiłem dla
            dziecka na allegro, a oferty rozsyłane pocztą z datą ważności do 27 listopada
            KTO MI ZWRÓCI KOSZTY ICH PROJEKTOWANIA I DRUKU?

Co mnie obchodzi interes listonoszy? Mój interes TRACI !!! Niestety, jako
            przedsiębiorca nie mogę miec wszystkich w d___pie, bo nie stoją za mną zbyt
            mocne i porąbane związki zawodowe. I nikt nade mną nie stoi i się nie użala.
            I ja nie zamierzam.
            • Gość: Salila Re: Nie cwań się, bo sprawa cię nie dotyczy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 10:36
              Dokładnie. Mnie również ten strajk wpienia coraz mocniej. Mogę rozumieć żądania
              listonoszy, każdy chciałby zarabiać więcej. Ale z drugiej strony, przecież oni
              nie są najciężej pracującą grupą zawodową w Polsce. Wiele osób zarabia psie
              pieniądze za bardziej odpowiedzialną i trudniejsza pracę. Tylko że pocztowcy
              mogą sobie pozwolić na humory bo mają za soba związki zawodowe. U prywaciarza
              sam pomysł strajkowania zakończyłby się wywaleniem na pysk.
              Z jakiej racji moje czy firmy sprawy maja tracić na tym, że pocztowcy chcą mieć
              więcej kasy? Co z pracą sądu, terminowymi sprawami- jak chociazby przetargi,
              fakturami wystawionymi i do zapłacenia, ważnymi zamówionymi przesyłkami?
              Ci którzy tu piszą że im strajk nie przeszkadza, poprostu nie mają ważnych
              spraw które się przez to skomplikują, nie stracą przez ten strajk pieniędzy i
              mogą sobie pozwolić na wspaniałomyślność.
              • Gość: Byly pocztowiec. Re: Nie cwań się, bo sprawa cię nie dotyczy... IP: 83.168.90.* 24.11.06, 18:07
                Widac ze znasz prace na poczcie tylko ze swojej strony. Uwazacie swoje sprawy
                za najwazniejsze i twierdzicie ze listonosze nie maja ciezkiej pracy. ale to
                nie Wy dzwigacie codziennie 40kg torbe z listami za niewielkie pieniadze. Kazdy
                z Was mysli tylko o tym ile straci przez te strajki, nie myslicie o ludziach
                ktorzy pracuja caly miesiac za 800zl. Zastanowcie sie czy za 800zl bylibyscie w
                stanie wyzywic i utrzymac rodzine, dom...
        • Gość: nobi Re: Nie popieram IP: *.chello.pl 23.11.06, 12:28
          tak samo uwazam jak moj przedmowca. sam jestem stalym klientem PP i ten strajk
          uderza przedewszystkim w klientow czyli we mnie. zarzad ma to gdzies. a terz
          troche o postulatach listonoszy to z tego co slyszalem zarzad zgodzil sie juz na
          wszystko oprocz podwyzki wynagrodzenia. wiec czy nie pora na zlagodzenie
          protestu bo skoro marudza tak Baaaaaaardzo iz maja za ciezkie torby to niech
          wynegocjuja sobie wozki na kolkach ( tak jak maja wszyscy listonosze w
          cywilizownych krajach - Niemcy ,Wielka Brytania i inne ) ale zapewne powiedza ze
          na pietro nie wejda:) a mnie np nidgy listonosz nigdy nie wchodzi na pietro
          tylko stoi na podworku i sie wydziera ze ma list czy przesylke i dawaj na dol -
          100% prawda , jak u Bareji :)
          poza tym dlaczego listonosze nie marudza jak jest okres doreczania rent i
          emerytur hehehe, dlatego iz z tego maja druga wyplate. sam bym tak chcial.
          jedno jest pewne ze jak sie praca nie podoba to inni czekaja na nia i nie wazne
          ze beda moze pracowac gorzej i krocej ale drodzy panowie i panie listonosze :
          NIEMA LUDZI NIEZASTPIONYCH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: Talbot Re: Nie popieram IP: *.chello.pl 23.11.06, 14:21
            Do pracy na budowach, w komunikacji miejskiej i wielu innych zawodach,też ludzie
            stoją w kolejkach.
            He,he....
          • Gość: monia Re: Nie popieram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 19:28
            Wiesz człowieku ile czeka się na wózwk na kółkach? Od zamówienia w dyrekcji
            prawie 3 miesiące na 1 sztukę.
        • Gość: Talbot Re: Nie popieram IP: *.chello.pl 23.11.06, 14:16
          Wypisujesz bzdury.
          Jeżeli wejdzie poczta niemiecka na polski rynek,to bedzie musiała zatrudnić
          pracowników. Za takie ochłapy jak nasi pracodawcy płacą,to nie znajdą chętnych.
          Korzystaj z firm kurierskich.Uważasz,że za drogo? Bo tam płacą swoim
          "listonoszom" kilkakrotnie wecej,niż Poczta Polska.
          Masz rację,że "to nie te czasy".
          Kiedyś było normalnie,choć czasy były nienormalne.
          Dzisiaj w Polsce "normalnie" zyją tylko politycy,gangsterzy i złodzieje.
          Kropka.
    • Gość: wkurzony Poczta stanęła IP: *.unibaltic.pl 23.11.06, 09:27
      Popieram listonoszy. Ale śmieszy mnie, że ktoś nie zdążył zapłacić za gaz czy
      energię. Przychodzi na ostatnią chwilę i ma duże pretensje do wszystkich. A
      trzeba dać stałe zlecenie w banku i kłopot z głowy, albo po prostu iść do Banku
      i tam zapłacić, a Bank przekazuje szybciej pieniądze niż poczta.
      • Gość: FP Re: Poczta stanęła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.06, 10:22
        Rozumiem ich żadania i niełatwą prace, ale..
        nie jest to firma, bez której mozna sobie poradzic i w której strajk nie
        oznaczalby czesciowego paralizu w kraju, paralizu i chaosu, bo zastanowcie sie
        jak teraz to odkrecic, posortowac tysiace przesylek. Zaczeło sie od listonoszy,
        teraz przylaczyli sie ludzie zajmujacy sie sortowaniem przesyłek i panie z
        okienka. Przeciez opoźnienia bedą powazne, a do tego mozliwe ze czesc przesylek
        wogóle nie dotrze do adresatow.
        Niech strajkuja, ale w takiej formie zeby nie przynosic strat osobom prywatnym
        i instytucjom (odsetki od rachunków, niedoreczone wezwania, wazne dokumenty itp)

Troche zrozumienia panie i panowie pocztowcy....

a tak na marginesie... ciekawe czy sa zwiazki zawodowe pracownikow stacji
        paliw... hmm.. co sei stanei jak oni zaczną strajkować? A to tylko jeden
        przykład.
    • Gość: flower Poczta Dworcowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 10:12
      Bzdura w tym artykule na temat poczty na dworcowej. Wczoraj wcale nie wydawali
      przesyłek poleconych ani żadnych innych i pewnie szybko nie zaczną tego robić
      bo są zawaleni po uszy workami z listami, których nikt nie rozpakowuje ani nie
      sortuje. Wypłacali tylko zasiłki.
    • Gość: Paula Re: Poczta stanęła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.06, 10:40
      NIE POPIERAM listonoszy za strajk, natomiast jestem w stanie zrozumiec dlaczego
      strajkuja.. gdyż domagają sie tego co sie im należy. Ale szanowni Państwo z
      Poczty Polskiej.. taki strajk to godzi bardziej w klientów poczty niż w Zarząd,
      z którym chcecie coś wynegocjować.. dzięki takiemu strajkowi stracicie klienów
      i nabawicie się złej reputacji.. a w przyszłości ludzi zaczną korzystac z usług
      innego pośrednika - doręczyciela i wtedy ciekawe czy będzie sie cieszyc z barku
      pracy a moze i zastarkujecie..

Czekam na przesyłki na których mi bardzo zalezy.. i co? i mogę czekac i mogę
      się ich w ogole nie doczekac.. !! A przeciez nie chodzi o to żeby utrudniać, a
      wrecz przeciwnie, aby pomagac.. Negocjujcie rozsądne postulaty, i zakonczcie tę
      nierówną walkę z wiatrakami.. bo to przeciez Polska !!
      • Gość: HELA Re: Poczta stanęła IP: *.chello.pl 23.11.06, 10:59
        A podpaski , chrupki i soczek można sobie kupić na poczcie,
        czy też okienko zamkniete.
        • Gość: monia Re: Poczta stanęła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 19:31
          Nie można.
      • Gość: Salila Re: Poczta stanęła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 11:19
        Właśnie to jest w tym całym strajku najgłupsze, że uderza w zwykłych ludzi, a
        zarząd jak siedział na wygodnych stołkach tak będzie siedział dalej.
        Mam nadzieję, że po tej akcji poczta straci wielu klientów i zostanie zalana o
        pozwami o odszkodowanie. Jak nie potrafią sobie poradzić ze swoimi problemami,
        to mam nadzieję że będą musieli zwrócić ludziom kasą którą stracili przez ten
        cały cyrk. Reputację i tak mieli nieciekawą a po tym to awansują na pozycję nr
        jeden w kategorii znienawidzonych instytucji.
    • pst-pst Poczta stanęła 23.11.06, 13:21
      Pytanie - czy sa jakies prywatne firmy za pośrednictwem ktorych można przesłać
      listy ? I nie chodzi mi o poczte kurierska ..
      Takie slysze pogloski - chociaz nie znajduje zadnych namiarow na takie
      firmy ... PP to jednak monopolista :-/
      • Gość: gosc Re: Poczta stanęła IP: 83.168.104.* 23.11.06, 13:27
        Spróbuj InPost - www.inpost.pl
        • Gość: wkurzony szlag mnie trafia IP: *.delta.furrynet.org 23.11.06, 16:38
          kurcze! tez zarabiam 1000 zł na reke za 10 godzin pracy codziennie. i co ma
          zrobic? powiesic sie na latarni? wysadzic sie granatem? strajk nie wchodzi w
          gre bo wywala mnie na zbity pysk od razu! do chrzanu z takim krajem! konieczna
          jest nowa rewolucja
    • Gość: thommy18 Poczta stanęła IP: *.globalconnect.pl 23.11.06, 14:08
      Jestem inwalidą i wcale nie popieram listonoszy. Strajk tylko dlatego bo mało
      zarabiają to jest jakies nieporozumienie. Przecież za ten tysiąc złotych
      niejeden z pocałowaniem w rękę przyszedł by do pracy. W takiej sytuacji kazdy
      jeden pracownik może przystąpić do strajku, bo zbyt mało w jego mniemaniu
      zarabia. Dzisiejsze pensje nie są wystarczające na przeżycie i to bez znaczenia
      jaki zawód się wykonuje. Listonosz jest urzędnikiem i wybrał swój zawód by
      służyć ludziom.Płacimy podatki na utrzymanie urzędów i oczekiwanie w zamian
      prawidłowej pracy Poczty nie jest chyba zdziwieniem. Co by się działo gdyby
      zastrajkowali np. lekarze, policjanci, czy straż pożarna. Przecież oni też
      wiele nie zarabiają. W dzisiejszej sytuacji zwolnił bym wszystkich listonoszy z
      pracy, bo jeśli nie potrafią uszanować posiadania posady tzn, że nie są godni
      pracy. Uważam, że w XXI wieku w kraju unijnym nie można dopuścić do strajku
      Poczty bo paraliżuje to kraj.
    • Gość: zawiedziona Poczta stanęła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 18:23
      nikt nie mowi ze zawod listonosza jest lekki. ale nikt im nei kazal pracowac na
      poczcie !! jakas odpowiedzialnosc musi byc, skoro przyjeli przesylki w
      poniedzialek i to listem poleconym priorytetem to ja chce je dostac, i gdzies
      mam ich strajki, zwlaszcza ze sa to towary zamowione w sklepie internetowym i
      zaplacone juz...... co za kraj, gdzie nie dosc ze placisz 6 zlotych to jeszcze
      nie sa w stanie ci powiedziec kiedy i czy w ogole dostaniesz to za co
      zaplaciles.....
      • Gość: meg Re: Poczta stanęła IP: *.chello.pl 23.11.06, 18:38
        dla mnie to skandal!!!! w normalnej komercyjnej firmie jesli by pracownicy
        pomysleli o takim protescie to po prostu by wylecieli z pracy... A poza tym,
        ciekawe ile listonosz zabiera "do kieszeniu" przy rozoszeniu rent i emerytur
        dla na prawde biednych osób, które za przyniesieńie renty dają zwyczajowo
        listonoszowi ok. 5 zł. licząc tylko 500 rent to łatwo policzyc ile listoszosz
        ma 'na lewo" do pensji... i jeszcze im źle, no comments...
    • Gość: patryk Re: Poczta stanęła IP: 83.168.66.* 23.11.06, 19:20
      Poczta Polska już dawno temu powinna zostać sprywatyzywana, tak się nie stało i
      mamy teraz to co widzimy!
    • Gość: KK Re: Poczta stanęła IP: 83.168.96.* 23.11.06, 19:25
      A ja popieram listonoszy całkowicie. Szlak mnie trafia jak czytam, że w tym
      kraju zarabia się 1100 zł i trzeba wyrabiać darmowe nadgodziny. Czytając
      niektóre z tych postów nie wiem czy poprostu płakać czy się śmiać. Do wszystkich
      wypowiadających się tu pracodawców: To właśnie jest czas i miejsce na takie
      strajki. Obudźcie się, jak będziecie płacić grosze to zostaniecie z samymi
      nieudacznikami nienadającymi się do pracy. Z dobrym pracownikiem jest coraz
      większy kłopot i powinien być doceniany. Do wszystkich wypowiadających się
      pracowników: Jeżeli uważacie, że taka pensja jest uczciwa to życzę powodzenia.
      Siedźcie dalej cicho, a do końca życia będziecie tyrać za marne grosze, po to
      aby wasz prezes mógł jeździć na nartach. Żal mi was. Ja się na takie warunki nie
      zgadzam i poprę każdego kto też się nie będzie na nie zgadzał, nawet jeśli ma mi
      to utrudnić życie.
      • Gość: Były Pocztowiec Re: Poczta stanęła IP: 83.168.90.* 24.11.06, 19:44
        To jedyna rozsądna myśl normalnego człowieka.Czytając wszystkich wypowiedzi,to
        mnie szlag trafiał jak ludzie dbają tylko o swoje interesy,a co z ogółem który
        walczy o poprawę bytu wszystkich Pocztowców.Latwo krytykować,gorzej się
        zjednoczyć.Jestem całym sercem ze wszystkimi,życzę wytrwania w postanowieniu i
        wyegzekwowania tego co susznie się im należy.Głowa go góry POCZTOWCY jestem z
        wami
    • Gość: wazx Re: Poczta stanęła IP: *.gprspla.plusgsm.pl 23.11.06, 19:38
      najlepszym wyjściem byłoby zablokowanie szczecińskiej dwójki - strajk
      okupacyjny, żeby nic tam nie dotarło ani też nic z tamtąd nie odeszło co wy na to
    • Gość: Gooha A co z ludźmi? IP: 83.168.96.* 23.11.06, 19:43
      Poczta strajkuje...a co z ludźmi? Z emerytami i rencistami czekającymi na SWOJE
      pieniądze? co z mamami i osobami potrzebujacymi zasiłku? Gdzie mają wywiesić
      flagę z napisem strajk?
      Cos mi sie wydaje że Poczcie POlskiej po prostu brakuje konkurencji na rynku -
      od razu by im się pomysły znalazły na podniesienie jakości pracy...i to nie za
      cenę dociążenia listonoszy - oni i tak mają dużo.
      • Gość: wazx Re: A co z ludźmi? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 23.11.06, 19:47
        trzeba by było popracować jako listonosz i wtedy czy deszcz czy mróz za takie
        pieniądze dźwigać te torby mądrala
        • Gość: Gooha A co z ludźmi? IP: 83.168.96.* 23.11.06, 19:51
          Nie pracuję jako listonosz...wiem ze ci ludzie cięzko pracuja, ale naprawdę nic
          nie usprawiedliwia takiego traktowania starszych ludzi. Oni swoje
          wypracowali...moze niektórzy z nich też dźwigali ciężki torby ?
          • Gość: wazx Re: A co z ludźmi? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 23.11.06, 19:55
            trudno idarmo taki kraj nie mają innego wyjścia zawsze jest coś za coś można
            tylko przeprosić ale jak wiesz pieniądze są w miarę możliwości wypłacane
            • Gość: Gooha A co z ludźmi? IP: 83.168.96.* 23.11.06, 20:07
              noooo....widziałam...tłum struszków, pani o kulach, moja własna mama po poważnej
              operacji ....wszyscy w pokornej kolejce po pieniądze które im sie należa jak psu
              miska..i jedna pani ze stosem przkazów, reszta w tle snujaca się niemrawo.
              Rozumiem ich racje ale naprawdę trudno myśleć o tym bez wzburzenia.

a tak na boku.... władze zwierzchnie PP też strajkują? Ci wszyscy prezesi,
              naczelnicy?
              • Gość: wazx Re: A co z ludźmi? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 23.11.06, 20:14
                ci u samej góry sobie krzywdy nie robią i nigdy nie robili reszta niezdecydowana
                ale na pewno popierają a teraz pomyśl o ludziach na wsiach nie mają jak dojechać
                jak listonosz nie dowiezie ale są za listonoszami bo są ludzccy w chwili
                obecnej jest naprawdę źle na poczcie
                • gooha A co z ludźmi? 23.11.06, 20:21
                  No jest.
                  Ludzi na wsi żal mi podwójnie bo sama mam daleko na pocztę. Pewnie niektórzy jak
                  moja sąsiadka która o kuli jechała na pocztę stwierdzą że listonosz to przyjdzie
                  tylko jak emeryturę roznosi i kasę dostaje do kieszeni...
                  Krzywdzące stwierdzenie? Może i tak, ale dzisiaj pozyczyła kobieta ode mnie kasę
                  bo już nie ma, listonosz nie przyniósł.
                  I po raz kolejny stwierdzam ze Poczcie Polskiej brakuje konkurencji na rynku...
                  • Gość: wazx Re: A co z ludźmi? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 23.11.06, 20:47
                    może i tak ale za takie jak obecnie pieniądze konkurencja na pewno nie będzie
                    pracować dzięki za konwersację powodzenia w lepszej polsce a tym samym
                    p o c z c i e
    • Gość: Ania Re: Poczta stanęła IP: *.acx.pl 23.11.06, 21:30
      Jestem za. Tam padają na pysk. Pracują więcej niż 8 godzin - wiem to od ludzi
      pracujących na poczcie czy to zaplecze,czy listonosz- nie ma znaczenia. Ludzmi
      się pomiata, nadgodzin nie chcą uznawać, ludzi więcej nie chcą zatrudnić.
      Nie tylko na poczcie jest żle. Ta zmora ogarnia cały kraj. Najlepiej nigdy nie
      być chorym, mieć doświadczenie i nigdy się nie zestarzeć. Powinni dobrać się
      tej dyrekcji do skóry i im pensje zmniejszyć. Jak im przyjdzie odszkodowanie
      zapłacić to może przemyślą czy warto było.
    • Gość: zmęczony skutki niekompetencji szefostwa IP: *.system.szczecin.pl 23.11.06, 22:36
      Ciekawe ilu wyższych urzędników poleci za to, że nie potrafili dogadać się buce jedne z załogą.
      Pewnie premie za zawieranie kolejnych umów na roznoszenie kolejnych setek listów brali bez mrógnięcia okiem.
      Pewnie myśleć też nie potrafili jak zaczeli wprowadzać po kilka wyjść w rejon, nie uzupełniali braków kadry, dokładali gazetek i organizowali szkolenia bhp w dni wolne od pracy...
      ... teraz za niekompetencje niezatapialnej grupki menadzetów zapłacą wszyscy korzystający z usług.
      • Gość: lala Re: skutki niekompetencji szefostwa IP: *.chello.pl 23.11.06, 22:52
        jasne ...a te śmieszne 0.9 etatu dla asystentek(panie z okienka) kiedy zapiep.
        czasami i po 10 godzin ciagnac swoje sprawy okienkowe i czesto te na zapleczu
        bo przecież musza być "uniwersalne":/ żenada ,a laseczki w siedzibie na
        niepodległości maja pensje o kilkaset zl większa...ciekawe za co?!
        spadlibyście ze śmiechu gdybyście poczytali jakie codziennie tworzą bzdurne
        zarządzenia,okólniki...
        szkoda slow
    • Gość: justyna Re: Poczta stanęła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 11:41
      Popieram ludzi domagających się godnego wynagrodzenia!
    • Gość: zainteresowny Re: Poczta stanęła IP: *.asternet.pl 25.11.06, 12:00
      ok- zgdzam sie ze listonosze strajkuja, nosza tyle kilogramw za marne grosze.
      ale nie rozumiem, czemu strajkuja tez kobiety, ktore siedza przy okienkach i
      zalatwiaja interesantow, przeciez siedzenei w ciepelku 8 godzin i przybijane
      pieczatek na druczkach to nie wymaga wielkiego wysilku- ale jak widac od kilku
      dni- powodue paraliz.
      • Gość: anonim Re: Poczta stanęła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 21:42
        odradzam firme inpostu jestem bylym pracownikiem infolini inpostu przesylki
        rzucaja byle gdzie reklamacji przyjmowalem ok 50 dziennie
    • beatrix13 zawsze coś w tym kraju stoi 17.04.08, 19:54
      taka narodowa tradycja
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka