Dodaj do ulubionych

Uwaga Prison break... nie mozna sie oderwac!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.07, 00:43
to jest jak narkotyk - swietnie zrobione!
Uwaga - bardzo niebezpieczne!
Jak jeszcze ktos ma kino domowe, to muzyka jest wyjebiasta!
Ostrzegam!!!!

Jak ktos ma tych sezonów 20-30... nie idzie sie oderwac!
Obserwuj wątek
    • beatrix13 Re: Uwaga Prison break... nie mozna sie oderwac! 05.03.07, 07:29
      mnie też wciągnął ;
      prawdziwa miłość od 1. wejrzenia
      • Gość: zona.pijaka Re: Uwaga Prison break... nie mozna sie oderwac! IP: *.icm.edu.pl 05.03.07, 07:57
        To ci twój szofer w samochodzie zainstalował kino domowe? No, no! Ja też
        oglądam sporo filmów ale akurat nie telewizję. Tam sama papka reklamowa dla
        przygłupów. W Polsce żyje ok 20 milionów ludzi uzależnionych od tego medium,
        wystarczy wieczorami spojrzeć w okna. Wszędzie pozapalane telewizornie. Dla
        mnie to jeszce większa choroba od uzależnienia od Internetu - tu przynajmniej
        jest wybór, interaktywność.
        Pozdrawiam z tego miejsca wszystkich chorych i uzależnionych w Polsce.
        • beatrix13 Re: Uwaga Prison break... nie mozna sie oderwac! 05.03.07, 09:55
          dzięki za pozdrowienia;
          ja wcale nie dziwię się Andreasowi ,bo od Wenthwortha nie można oczu oderwać;-)
          • albert_c Re: Uwaga Prison break... nie mozna sie oderwac! 05.03.07, 10:23
            ciesze sie ze Bea dala sie namowic na Prisona.

Muza jest wypas, czesto slucham, swietne kawalki.

Serial jest najlepszy z najlepszych, przedwczoraj obejrzalem 18 odc 2 sezonu - dzieje sie sporo, scenariusz jest majstersztykiem jezeli idzie o seriale.

Ostatnio lubie tez Heroes.

a ze straszych to 24 godziny jezeli chodzi o seriale.
            • beatrix13 Re: Uwaga Prison break... nie mozna sie oderwac! 05.03.07, 10:46
              nie trzeba było mnie namawiać długo,po 5 minutach 1. odcinka wciągnięta
              zostałam ;
              gdzie te kolejne serie oglądasz?
              mam nadzieję,że polsat kupi 2. serię,bo jak nie to będziesz musiał streszczać
              • Gość: Kj Re: Uwaga Prison break... nie mozna sie oderwac! IP: *.smsnet.pl 05.03.07, 13:02
                2 seria jest do bani... o ile 1 praktycznie cały czas trzyma w napięciu. Tak 2
                totalnie mnie rozczarowała bzdura goni bzdurę.
            • Gość: gość Re: Uwaga Prison break... nie mozna sie oderwac! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 18:16
              A ciekawe gdzie Albercik obejrzałeś 18 odcinek 2 serii?
              Pewnie jesteś w Stanach, bo nie wyobrażam sobie,
              żebyś jako prawy opiekun naszego forum ciągnął go
              NIELEGALNIE z jakiegoś torrenta... :)
              • albert_c Re: Uwaga Prison break... nie mozna sie oderwac! 05.03.07, 23:32
                obejrzalem u kolegi

zapomnailem sie zapytac skad mial:)

przy okazji polecam stronki:

polska strona dla fanow PB:
                www.prisonbreak.xon.pl/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1
                mozna m.in obejrzec trailery najnowszych odcinkow (dostepny jest aktualnie
                trailer 19 odcinka, ktorego emisja odbedzie sie za 4 godziny w USA)

oraz:
                www.myspace.com/fox
                gdzie na zywo jest nadawany PB oraz inne seriale (w tym 6 sezon 24 godzin) -
                niestety serwis nie jest dostepny dla osob spoza USA

a takze oficjalna www PB:
                www.fox.com/prisonbreak/
                Gość portalu: gość napisał(a):

> A ciekawe gdzie Albercik obejrzałeś 18 odcinek 2 serii?
                > Pewnie jesteś w Stanach, bo nie wyobrażam sobie,
                > żebyś jako prawy opiekun naszego forum ciągnął go
                > NIELEGALNIE z jakiegoś torrenta... :)
                • Gość: Gość Re: Uwaga Prison break... nie mozna sie oderwac! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 00:35
                  Wiem, cholera!
                  Mam ten sam problem z RZYMEM,
                  na naszym HBO jeszczego go nie ma,
                  a TAM już leci kolejny odcinek :)
                  Lecę do Stanów...

PS
                  Jeśli ktoś jest "uczciwy" i jeszcze
                  serialu nie widział, to ROME serdecznie
                  polecam! Genialne dialogi!
                  Zgodzicie się?
                  Albercie - 2 seria, 8 odcinek...
                  :)))

PS
                  Ponoć jest następny hit - "DEXTER"...
                  • albert_c Re: Uwaga Prison break... nie mozna sie oderwac! 06.03.07, 18:06
                    Tak wiem, ze w Stanach leci Rzym

ogladalem kilka odcinkow 1 sezonu
                    :)

a o Dexterze nic nie slyszalem, tym bardziej nie widzialem.

Ogladam teraz na spokojnie Supernatural (takie sobie) i The nine (juz lepsze) -
                    ale to drugie tez tylko na razie w Stanach leci, wiec jak jestem w kraju to bez
                    szans na obejrzenie
                    ;-)

• clockhouse Re: Uwaga Prison break... nie mozna sie oderwac! 05.03.07, 14:32
          Gość portalu: zona.pijaka napisał(a):

> To ci twój szofer w samochodzie zainstalował kino domowe?
          W Avensisie? :)

>Tam sama papka reklamowa dla przygłupów. W Polsce żyje ok 20 milionów ludzi
          >uzależnionych od tego medium, wystarczy wieczorami spojrzeć w okna. Wszędzie
          >pozapalane telewizornie.
          >Pozdrawiam z tego miejsca wszystkich chorych i uzależnionych w Polsce.
          No niestety, mi też żal tych ludzi.
          TV oglądam czasami, u kogoś, z ciekawości, czym znowu karmią bezrefleksyjny
          tłum. Aby móc się wypowiadać, na przykład w temacie takich bzdur jak PB.

W swoim domu odbiornika nie posiadam. Od 3 lat. Początkowo znajomi robili duże
          oczy, teraz mam więcej beztelewizorowców w gronie znajomych! :)

Kino mi wystarcza w Pionierze, w Pałacowym, na DVD, no i niestety klasyków,
          których nie mogę kupić, zdobywam via net.
          • Gość: sztabka Re: Uwaga Prison break... nie mozna sie oderwac! IP: *.centertel.pl 05.03.07, 19:59
            W jakim avensisie? Ostatnio zapodawał, że ma mercedesa. Lepiej się w nim mieści
            torba z kijami golfowymi i whisky.
            • beatrix13 Re: Uwaga Prison break... nie mozna sie oderwac! 05.03.07, 20:02
              ee,nic nie wiecie,
              andreasek nasz kochany to parwdziwy byznesmen i jeździ lincolnem,ma tam
              wypasione kino domowe ,whisky i colę ,a nawet kije
              • clockhouse Re: Uwaga Prison break... nie mozna sie oderwac! 06.03.07, 09:35
                Ja znam tylko jednego Andreasa co sie rozbija srebrnym Avensisem taty :).

No, ale to topic o PB
    • clockhouse Re: Uwaga Prison break... nie mozna sie oderwac! 05.03.07, 14:26
      Przecież to klasyczny chłam.
      Zwykły hollywódzki film akcji zmontowany i pocięty na odcinki.

Niespójny*
      Nielogiczny*
      Gra aktorska - mimika jak z Mody na Sukces.
      Dialogi - momentami jak z filmu "akcji" z J.C. Van Dammem

*
      1.2 kolesie wiercą w ścianie maszynką do jajek i jeden mówi do drugiego "Uważaj
      na gazrurki" Oczywiście potem rozwalają ścianę i widzimy piękną wielką dziurę
      bez żadnych rurek!

2.Bohater biega po zakamarkach więzienia patrząc w odmętach ciemności na swój
      tatuaż-mapę. Biegnie prosto, ale zatrzymuje się co 10 metrów i patrzy cały czas
      w to samo miejsce, po ciemku.

3.Jeden z braci jest skazany na śmierć, więc siedzi w celi śmierci. Ma
      ograniczoną ilość spacerów, jest odseparowany od reszty więźniów, ale w jednej
      ze scen (podpucha z telefonem z mydła dla czarnego współwięźnia) nagle...pracuje
      ze swoim bratem i kilkoma więźniami przy malowaniu. No tak musiał być przy
      scenia jak czarny wpada z telefonem, żeby było dramatycznie.

4.Nie wiem czy wiecie, do czego służą palce, i jaki ma problem z równowagą,
      chodzeniem, nie wspominam o bieganiu, człowiek po amputacji palca u stopy!
      • Gość: andreas Re: Uwaga Prison break... nie mozna sie oderwac! IP: *.centertel.pl 05.03.07, 16:51
        masz racje cienizny sa straszne mógłbym wiecej przytoczyc....
        ale normalnie jak mi właczyli te sezony, to oderwac sie nie mogłem!!!
        I ta muza!! TA MUZA!!!!

Jak słuchasz na dobrym sprzecie to jest efekt!

Ja nie ogl;adam tez w ogóle telewizji,
        moze dlatego mnie wciągnęło tak...
        ja miałem to na dwóch płytach DVD te sezony czyli odcinki w kupie!
        • Gość: zona.pijaka Re: Uwaga Prison break... nie mozna sie oderwac! IP: *.icm.edu.pl 06.03.07, 17:29
          Gość portalu: andreas napisał(a):
          > Ja nie ogl;adam tez w ogóle telewizji,
          > moze dlatego mnie wciągnęło tak...
          > ja miałem to na dwóch płytach DVD te sezony czyli odcinki w kupie!

A ile zapłaciłeś za tego pirata? Bo praktycznie można go kupić tylko albo od
          złodzieja albo ściągnąć terrentem, tu:
          www.mininova.org/get/311657/Prison_Break_Complete_Season_1_HDTV-XviD-LOL_[Eps_1-22]_[REPACK]__d-mininova.org-b_.torrent
          Co na jedno wychodzi.
          • Gość: andreas Re: Uwaga Prison break... nie mozna sie oderwac! IP: *.centertel.pl 06.03.07, 18:01
            wyobraź sobie, ze nic nie zapłaciłem... dostałem za darmo!
            Klient mi dał... pewnie łapówka ;)))

A co to jest ten terrent?
            • Gość: andreas Re: Uwaga Prison break... nie mozna sie oderwac! IP: *.centertel.pl 06.03.07, 18:02
              ale płytka podniszczona,
              bo niektóre mi nie wchodza i nie ruszaja na dvd... ;(
          • albert_c Re: Uwaga Prison break... nie mozna sie oderwac! 06.03.07, 18:14
            Zono tylko dlatego ze szanuje Twoj pijacki honor nie nazwe Cie klamczucha:)

otoz jak zauwazysz tu:
            www.prisonbreak.xon.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=140&Itemid=2
            PB jest dostepny w Polsce na calkiem i zupelnie legalnych plytach DVD

poza tym stacja FOX ktora emituje seraial sama go udostepnia za free na swoich
            stronach - to juz zreszta powszechna praktyka ze takie seriale jak PB, Lost sa
            dostepne tuz po premieerze na stronach tych stacji ktore je emituja

jak chcesz to mozesz sobie sciagnac ten serial takze z tej stronki:)
            www.prisonbreak.xon.pl/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1
            pozdrawiam,

Gość portalu: zona.pijaka napisał(a):

> Gość portalu: andreas napisał(a):
            > > Ja nie ogl;adam tez w ogóle telewizji,
            > > moze dlatego mnie wciągnęło tak...
            > > ja miałem to na dwóch płytach DVD te sezony czyli odcinki w kupie!
            >
            > A ile zapłaciłeś za tego pirata? Bo praktycznie można go kupić tylko albo od
            > złodzieja albo ściągnąć terrentem, tu:
            > <a
            href="www.mininova.org/get/311657/Prison_Break_Complete_Season_1_HDTV-XviD-LOL_[Eps_1-22]_[REPACK]__d-mininova.org-b_.torrent"
            target="_blank">www.mininova.org/get/311657/Prison_Break_Complete_Season_1_HDTV-XviD-LOL_[Eps_1-22]_[REPACK]__d-mininova.org-b_.torrent</a>
            > Co na jedno wychodzi.
      • Gość: Macek Re: Uwaga Prison break... nie mozna sie oderwac! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 23:05
        Zgadzam się - LIPA!
        @ odcinki zapowiadały się całkiem ciekawie ale teraz to normalnie bajka i
        niewiarygodna fantastyka - kolejny cieniutki wytwór mody na "tajemnicze"
        seriale.
        Szkoda!!!
        Ale telewizornia w Polsce wciągnie jeszcze gorszy chłam... :-(
    • zdrada2 Re: Uwaga Prison break... nie mozna sie oderwac! 05.03.07, 14:36
      ogladnelem juz wszystkie odcinki , film jest poprostu zrobiony z klasa !!!!
      • us.foreign.policy Re: Uwaga Prison break... nie mozna sie oderwac! 05.03.07, 18:44
        :D

W angielskim jest taki zwrot co bardzo dobrze to opisuje, zreszta powstalo
        bodajze podczas recenzji "24", mianowicie "binge watching" ;)

Obecnie tak mam przy 24, szosty sezon jest niesamowity!

pozdrawiam
        Michal
      • clockhouse Re: Uwaga Prison break... nie mozna sie oderwac! 06.03.07, 09:55
        Współczuję płytkiego gustu i braku refleksji na serwowaną TV papkę :/
        • beatrix13 Re: Uwaga Prison break... nie mozna sie oderwac! 06.03.07, 16:57
          clockhouse napisał:

> Współczuję płytkiego gustu i braku refleksji na serwowaną TV papkę :/

........................
          gratuluję ci monopolu na dobry gust i prawdę,
          jesteś naszym forumowym mentorem dobrego smaku ,a nawet bogiem!
          • clockhouse Re: Uwaga Prison break... nie mozna sie oderwac! 07.03.07, 15:26
            beatrix13 napisała:

> clockhouse napisał:
            >
            > > Współczuję płytkiego gustu i braku refleksji na serwowaną TV papkę :/

> ........................
            > gratuluję ci monopolu na dobry gust i prawdę,
            No jak ktoś żyje od odcinka M jak Mdłości do Klanu i Uwagi to naprawdę współczuję :/
            > jesteś naszym forumowym mentorem dobrego smaku ,a nawet bogiem!
            IMHO Boga nie ma.
            Do mentorstwa w pewnych dziedzinach się poczuwam...co prawda dopiero terminuje,
            ale jesień życia na pewno będzie moja :))
            Pozdrawiam ciepło!
            • beatrix13 Re: Uwaga Prison break... nie mozna sie oderwac! 07.03.07, 15:27
              a co to M jak mdłości i Klan?
              Twoje ulubione seriale?
              napisz coś o tym ,bo ja nie znam takich tytułów
              • clockhouse Re: Uwaga Prison break... nie mozna sie oderwac! 07.03.07, 15:34
                beatrix13 napisała:
                > a co to M jak mdłości i Klan?
                > Twoje ulubione seriale?
                > napisz coś o tym ,bo ja nie znam takich tytułów

No to czas poznać wroga :)

Papka, z małym budżetem i prowincjonalnym wykonaniem.
                Tu im daleko wo PB.

Ale poziom dialogów i gry aktorskiej na podobnym poziomie!
        • Gość: andreas Re: Uwaga Prison break... nie mozna sie oderwac! IP: *.centertel.pl 06.03.07, 17:07
          clockhouse napisał:

> Współczuję płytkiego gustu i braku refleksji na serwowaną TV papkę :/
          ======================

moze inaczej sie oglada jak oglasz jeden odcinek na tydzien,
          ale puszczony na raz... jest innym filmem!

Tak by wynikało z opisów...
          osoby majace 40 odcinków na raz inaczej oceniaja...
          moze takie dawkowanie nie specjalnie dobrze wpływa!
      • clockhouse Re: Uwaga Prison break... nie mozna sie oderwac! 06.03.07, 09:56
        zdrada2 napisał:

> ogladnelem juz wszystkie odcinki , film jest poprostu zrobiony z klasa !!!!
        A jak to sie w ogóle "ogląde"?
        • albert_c Re: Uwaga Prison break... nie mozna sie oderwac! 06.03.07, 18:37
          Clock a ja Ci napisze ze trzeba byc wyjatkowo maluczkim czlowieczkiem zeby sie
          czepiac literowek w poscie.

co wg Ciebie w takim razie nie jest papka?
          no zapodaj cos co sie samo obroni jezeli idzie o tivi?

ja tam wypieprzylem swoj telewizor juz 7 lat temu i jest mi blogo bez niego, ale
          ogladam seriali calkiem sporo i sobie tez sporo z nich chwale

clockhouse napisał:

> zdrada2 napisał:
          >
          > > ogladnelem juz wszystkie odcinki , film jest poprostu zrobiony z klasa !!
          > !!
          > A jak to sie w ogóle "ogląde"?
          • clockhouse Re: Uwaga Prison break... nie mozna sie oderwac! 07.03.07, 15:23
            albert_c napisał:

> Clock a ja Ci napisze ze trzeba byc wyjatkowo maluczkim czlowieczkiem zeby sie
            > czepiac literowek w poscie.
            No cm mi brakuje :). No, ale nie długość się liczy :PP

> co wg Ciebie w takim razie nie jest papka?
            > no zapodaj cos co sie samo obroni jezeli idzie o tivi?
            W TV? Kino konesera w "prime time" na TVP2 o 23 w niedzielę, kino niezależne na
            Kulturze. No, ale z braku odbiornika, nie częste jest mi oglądać.
            Większość line-upu z TVP, TVN i i Polsatu to niestety, IMHO, równe gó...

> ja tam wypieprzylem swoj telewizor juz 7 lat temu i jest mi blogo bez niego, al
            > e
            > ogladam seriali calkiem sporo i sobie tez sporo z nich chwale

Tylko Twin Peaks, X-Files no i Northern Exposure!

A Lost czy PB to czysty Hollywood w odcinkach.
            W Lostach dobry był pomysł, naprawdę dobry! Ale wykonanie i brak klimatu
            rozłożyły serial.
            • albert_c Re: Uwaga Prison break... nie mozna sie oderwac! 08.03.07, 22:42
              i tu pojawia sie pewien problem zasadniczy zwany 'de gustibus non est disputandum'

bo dla mnie żenua to X files a majstersztyk to PB

to zalezsy od potzreb, od oczekiwan i od tego co nas bawi
              Wielu moich przyjaciol jest fanami PB - naparwde sporo o tym romzawiamy,
              zdecydowanie wiecej niz o tzw powaznych tematach, bo PB nas bawi, wzbudza w nas
              emocje, podoba sie nam i uwazamy ze to dla nas wazniejsze niz rozmowy o
              powaznych kinie i tematach egzystencjalnych w nich poruszanych.
              Co nie znaczy ze te filmy sa gorsze od PB - przeciez ja mysle ze kazdy kto choc
              ma troche gustu zdaje sobie sprawe ze nie mozna posatwic na jednej szali no np
              PB z kinem Almodovara na ten przyklad.

pozdrawiam,

clockhouse napisał:

> Tylko Twin Peaks, X-Files no i Northern Exposure!
              >
              > A Lost czy PB to czysty Hollywood w odcinkach.
              > W Lostach dobry był pomysł, naprawdę dobry! Ale wykonanie i brak klimatu
              > rozłożyły serial.
      • piotr33k2 Re: Uwaga Prison break... nie mozna sie oderwac! 06.03.07, 18:04
        zdrada2 napisał:

> ogladnelem juz wszystkie odcinki , film jest poprostu zrobiony z klasa !!!!
        chodzi chyba o klase B, he he.
    • Gość: aras Re: Uwaga Prison break... nie mozna sie oderwac! IP: *.PPPoE-53.sa.bih.net.ba 05.03.07, 18:48
      No niezly jest.
      • piotr33k2 Re: Uwaga Prison break... nie mozna sie oderwac! 06.03.07, 17:55
        nie wiem czym ludzie sie podniecacie ,bzdura goni bzdure i bzdurą pogania,
        przecietna realizacja, gra przecietna, aktorzy też ,ogólnie druga liga dla
        naiwnych .
    • beatrix13 Re: Uwaga Prison break... nie mozna sie oderwac! 07.03.07, 15:32
      pewnie u naszego mentora usmiech politowania wzbudzę,
      jak dodam,że z seriali poza Prison Break,lubiłam Millenium ,24 godziny,a teraz
      4400
      • piotr33k2 Re: Uwaga Prison break... nie mozna sie oderwac! 07.03.07, 18:31
        zależy jak na to spojrzeć ,jezeli patrzy się z dystansem i przymróżeniem oka to
        nie, jezeli z poczuciem zachwytu nad artystycznym dzielem to tak ,wzbudzasz
        politowanie .
        • beatrix13 Re: Uwaga Prison break... nie mozna sie oderwac! 07.03.07, 20:52
          filmy oglądam "technicznie",nie utożsamiam się z postaciami,
          zachwycać się można zachodem słońca nad morzem
          • piotr33k2 Re: Uwaga Prison break... nie mozna sie oderwac! 07.03.07, 22:34
            beatrix13 napisała:

> filmy oglądam "technicznie",nie utożsamiam się z postaciami,
            > zachwycać się można zachodem słońca nad morzem
            >
            >
            > sądząc po tym wątku nie tylka zachodem słońca, he he.
        • Gość: andreas usmiechnij sie i zjedz coś IP: *.centertel.pl 07.03.07, 21:07
          piotr33k2 napisał:

> zależy jak na to spojrzeć ,jezeli patrzy się z dystansem i przymróżeniem oka
          to
          >
          > nie, jezeli z poczuciem zachwytu nad artystycznym dzielem to tak ,wzbudzasz
          > politowanie .
          ====================

Piotr daj spokój nie rób z siebie posmiewiska...
          zachwycałem to sie Pachnidłem i snie o Wielkiej Ciszy!
          Zaden serial nie jest dziełem artystycznym, a tym bardziej sensacyjny...

Filmy, które mnie wprowadziły w stan rozedrgania to Frida czy Po godzinach...

To tak jak z jedzeniem, rano jest sniadanie i nie zachwycasz sie,
          ale zjadasz przeciez...
          Ale wpadasz do znajomnych czy restauracji i bywa wpadasz w zachwyt!
          Nie powiesz jednak, ze sniadanie było niedobre!
          Było dobre, jak sniadanie...

Tak samo ten film jest dobry w swojej klasie i nie ma nic do przekazania
          oprócz trzymania w napieciu i tak jest!

Usmiechnij sie i zjedz cos, na pewno bedzie dobre,
          ale to nie bedzie przeciez uczta!
          • Gość: andreas Re: usmiechnij sie i zjedz coś IP: *.centertel.pl 07.03.07, 21:22
            ooo to cos jak z chipsami czy paluszkami!
            Nie jest to uczta dobrego smaku, ale oderwać sie trudno!
          • piotr33k2 Re: usmiechnij sie i zjedz coś 07.03.07, 22:37
            kto robi z siebie pośmiewisko to robi z siebie pośmiewisko, he he.
    • Gość: ala Re: Uwaga Prison break... nie mozna sie oderwac! IP: *.ksiaznica.szczecin.pl 08.03.07, 08:43
      wentworth.pl :)
      • beatrix13 Re: Uwaga Prison break... nie mozna sie oderwac! 08.03.07, 20:34
        handson.provocateuse.com/show/wentworth_miller
        :)
        • Gość: zona.pijaka Przez Was straciłam 4 godziny snu IP: *.icm.edu.pl 11.03.07, 08:53
          Że też mnie cos podkusiło sciągnąc i spradzić pierwsze pięć odcinków PB. Swoją
          karierę oglądaczki kończę na odcinku kiedy dyrektor więzienia postanawia
          przyznac się swojej żonie. Gluty, gluty, naciągane gluty - li tylko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka