Gość: Scott IP: Pantera.bazapartner.pl:* / 192.168.110.* 07.05.03, 21:32 Hej! Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia w kontaktach z działającymi na terenie Szczecina developerami? Kogo omijać? Z kim rozmawiać? Ciekaw jestem Waszych opinii Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jurek Re: Szczecińscy developerzy - jacy są? IP: *.agro.ar.szczecin.pl 08.05.03, 11:31 Kupiłem mieszkanie od f-my "BEST", nie stwierdzam większych usterek, Deweloper dodatkowo nieodpłatnie!!! wykonał szereg robót nie objętych wcześniejszą umową. Firma buduje dość ładne zespoły domów i nie jest (na tle) pozostałych firm droga. Dodatkowo jest "elastyczna" w sprawach finansowych. Pozdrowienia, życzę nowego mieszkania i przy poszukiwaniu dewelopera dużej osrożności, nie zawsze z pozoru wspaniała oferta jest dobra - vide kazus TOPOLOWEJ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buazen Re: Szczecińscy developerzy - jacy są? IP: 217.153.7.* 08.05.03, 11:51 Jam mam kontakt z firmą "EMDEEM" ("Sigma"). Na razie idzie jak po grudzie, ale mam nadzieję że będzie lepiej. Grunt to dobra umowa-zlecenia na budowę i sprzedaż mieszkanka. Należy sprecyzować do kiedy ma trwać budowa, kiedy odbiór, a kiedy pieniążki. Bardzo mocno określić co grozi za niedotrzymanie warunków umowy. Sprecyzować zakres robót (co developer "musi" zrobić) no i określić cenę końcową. Bez żadnych dopłat ("bo materiały zdrożały")itd. No i przede wszystkim sprawdzić: wyciąg z KRS'u, pozwolenia na budowę, wyciąg z księgi wieczystej (czy są wpisy na hipotece), a dla naprawdę zainteresowanych proponuję zapoznać się z planem zagospodarowania przestrzennego miasta dotyczącego terenów wokół działki na której ma stanąć budynek. A przede wszystkim ciągły monitoring postępów i stopnia realizacji. A i jeszcze jedna sprawa: wszystkie ustalenia potwierdzać na piśmie, nic na "gębę". Ustalenia te dołączać w formie aneksów do umowy głównej. Czasami developer ma dobre intencje ale jest za "cienki w uszach" jeżeli chodzi o urzędy i wszelakie pozwolenia/zezwolenia i całość "grzęźnie" w urzędniczym bagnie. Zabezpieczyć się również przed tym w umowie - to jest "problem" developera. Jeżeli na którakolwiek z przytoczonych rad developer się nie zgadza - lepiej z niego zrezygnować niż pchać się w "niepewny" interes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Szczecińscy developerzy - jacy są? IP: 62.233.173.* 08.05.03, 18:43 Uważaj na Dariusza Steltera firma KON-STEL!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bestiaa Re: Szczecińscy developerzy - jacy są? 08.05.03, 19:11 ja mam doświadczenie z Neptun Developer. Był 2 tygodniowy poslizg w oddaniu bloku, ale developer zapłacił za te dni opóźnienia. Poza tym wszystko było ok. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scott Re: Szczecińscy developerzy - jacy są? IP: Pantera.bazapartner.pl:* / 192.168.110.* 08.05.03, 19:59 Dzięki za rady. Czytam z zainteresowaniem :) Mam nadzieję że jeszcze ktoś coś dorzuci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nick Re: Szczecińscy developerzy - jacy są? IP: 217.153.6.* 09.05.03, 10:01 a czy ktos ma doswiadczenie z firma Status (Gryfbud)?? dzieki Odpowiedz Link Zgłoś