Dodaj do ulubionych

Szczecińscy developerzy - jacy są?

IP: Pantera.bazapartner.pl:* / 192.168.110.* 07.05.03, 21:32
Hej!
Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia w kontaktach z działającymi na terenie
Szczecina developerami? Kogo omijać? Z kim rozmawiać?
Ciekaw jestem Waszych opinii
Pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: Jurek Re: Szczecińscy developerzy - jacy są? IP: *.agro.ar.szczecin.pl 08.05.03, 11:31
      Kupiłem mieszkanie od f-my "BEST", nie stwierdzam większych usterek, Deweloper
      dodatkowo nieodpłatnie!!! wykonał szereg robót nie objętych wcześniejszą umową.
      Firma buduje dość ładne zespoły domów i nie jest (na tle) pozostałych firm
      droga. Dodatkowo jest "elastyczna" w sprawach finansowych.
      Pozdrowienia, życzę nowego mieszkania i przy poszukiwaniu dewelopera dużej
      osrożności, nie zawsze z pozoru wspaniała oferta jest dobra - vide kazus
      TOPOLOWEJ!!!
      • Gość: Buazen Re: Szczecińscy developerzy - jacy są? IP: 217.153.7.* 08.05.03, 11:51
        Jam mam kontakt z firmą "EMDEEM" ("Sigma"). Na razie idzie jak po grudzie, ale
        mam nadzieję że będzie lepiej. Grunt to dobra umowa-zlecenia na budowę i
        sprzedaż mieszkanka. Należy sprecyzować do kiedy ma trwać budowa, kiedy odbiór,
        a kiedy pieniążki. Bardzo mocno określić co grozi za niedotrzymanie warunków
        umowy. Sprecyzować zakres robót (co developer "musi" zrobić) no i określić cenę
        końcową. Bez żadnych dopłat ("bo materiały zdrożały")itd. No i przede wszystkim
        sprawdzić: wyciąg z KRS'u, pozwolenia na budowę, wyciąg z księgi wieczystej
        (czy są wpisy na hipotece), a dla naprawdę zainteresowanych proponuję zapoznać
        się z planem zagospodarowania przestrzennego miasta dotyczącego terenów wokół
        działki na której ma stanąć budynek. A przede wszystkim ciągły monitoring
        postępów i stopnia realizacji. A i jeszcze jedna sprawa: wszystkie ustalenia
        potwierdzać na piśmie, nic na "gębę". Ustalenia te dołączać w formie aneksów do
        umowy głównej. Czasami developer ma dobre intencje ale jest za "cienki w
        uszach" jeżeli chodzi o urzędy i wszelakie pozwolenia/zezwolenia i
        całość "grzęźnie" w urzędniczym bagnie. Zabezpieczyć się również przed tym w
        umowie - to jest "problem" developera. Jeżeli na którakolwiek z przytoczonych
        rad developer się nie zgadza - lepiej z niego zrezygnować niż pchać się
        w "niepewny" interes.
    • Gość: piotr Re: Szczecińscy developerzy - jacy są? IP: 62.233.173.* 08.05.03, 18:43
      Uważaj na Dariusza Steltera firma KON-STEL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • bestiaa Re: Szczecińscy developerzy - jacy są? 08.05.03, 19:11
      ja mam doświadczenie z Neptun Developer. Był 2 tygodniowy poslizg w oddaniu
      bloku, ale developer zapłacił za te dni opóźnienia. Poza tym wszystko było ok.
      pozdrawiam
      • Gość: Scott Re: Szczecińscy developerzy - jacy są? IP: Pantera.bazapartner.pl:* / 192.168.110.* 08.05.03, 19:59
        Dzięki za rady. Czytam z zainteresowaniem :)
        Mam nadzieję że jeszcze ktoś coś dorzuci.
    • Gość: Nick Re: Szczecińscy developerzy - jacy są? IP: 217.153.6.* 09.05.03, 10:01
      a czy ktos ma doswiadczenie z firma Status (Gryfbud)?? dzieki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka