Dodaj do ulubionych

Heniek je ciastko

IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.03, 10:56

SCR zgodzilo się na rezygnacje z przenosin duetu jeśli dzierzawca zaplaci 50
zl/m. przypomne ze bank daje 100zl/m, ale pna Heniu się nie przejmuje i mowi
ze wiecej niż obecne 30 zl nie zaplaci. je ciasto i nie peka.
Pozdrawiam rado
Obserwuj wątek
    • swarozyc Re: Heniek je ciastko 21.05.03, 10:58
      Nie masz serca Rado! Chcesz mu to ciastko od ust odjac! Poganinie..
      • skuter70 Re: Heniek je ciastko 21.05.03, 11:04
        szczesliwe te miasto , w ktorym najwiekszym problemem sa ciastka w duecie

a moze zrobic file duetu w banku albo filie banku w duecie?
        a moze wejsc w spolke z bankiem i w kazdym oddziale sprzedawac ciastka
        • hsps Re: Heniek je ciastko 21.05.03, 11:07
          skuter70 napisał:

> szczesliwe te miasto , w ktorym najwiekszym problemem sa ciastka w duecie
          >
          > a moze zrobic file duetu w banku albo filie banku w duecie?
          > a moze wejsc w spolke z bankiem i w kazdym oddziale sprzedawac ciastka

możnaby sprzedawać nowe kompozycje np. kredytki w czekoladzie albo debety ze
          śmietaną
          • piotr33k2 Re: Heniek je ciastko 21.05.03, 11:47
            właściciel tego duetu przez te wszystkie lata taką kasę zarobił i odłożył że
            każdy z was może tylko pomarzyć,więc z głodu nie umrze a prawa rynku są
            nieubłagane .zresztą jak go na ten nie stać niech otworzy inny biedny nie
            jest .
            • hsps Re: Heniek je ciastko 21.05.03, 11:57
              piotr33k2 napisał:

> właściciel tego duetu przez te wszystkie lata taką kasę zarobił i odłożył że
              > każdy z was może tylko pomarzyć,więc z głodu nie umrze a prawa rynku są
              > nieubłagane .zresztą jak go na ten nie stać niech otworzy inny biedny nie
              > jest .
              A możesz też powiedzieć ile ja mam na koncie ? Proszę !
              • piotr33k2 Re: Heniek je ciastko 21.05.03, 11:59
                hsps napisał:

> piotr33k2 napisał:
                >
                > > właściciel tego duetu przez te wszystkie lata taką kasę zarobił i odłożył
                > że
                > > każdy z was może tylko pomarzyć,więc z głodu nie umrze a prawa rynku są
                > > nieubłagane .zresztą jak go na ten nie stać niech otworzy inny biedny nie
                > > jest .
                > A możesz też powiedzieć ile ja mam na koncie ? Proszę !
                a co też masz kawiarnie?
                • hsps Re: Heniek je ciastko 21.05.03, 12:02
                  piotr33k2 napisał:
                  > a co też masz kawiarnie?
                  nie mam kawiarni, konto prowadzę przez sieć i myślałem, że właśnie poznałem
                  hackera. Bo inaczej skąd wiesz ile, gdzie i kiedy on odłożył,
                  • piotr33k2 Re: Heniek je ciastko 21.05.03, 15:33
                    hsps napisał:

> piotr33k2 napisał:
                    > > a co też masz kawiarnie?
                    > nie mam kawiarni, konto prowadzę przez sieć i myślałem, że właśnie poznałem
                    > hackera. Bo inaczej skąd wiesz ile, gdzie i kiedy on odłożył,
                    albo rżniesz głupa albo młody i naiwny jesteś .pozatym nie mówiłem ile i gdzie
                    odłozył ale że jest gość ustawiony na reszte życia .on już za komuny tam był
                    szefem ,a co to znaczy to każdy kto ma trochę wiecej jak 25 powinien
                    wiedzieć,więc niema co plakać że mu się jakaś wielka krzywda stanie ,przecież
                    ten lokal nie jest jego na własność więc normalne że w takim miejscu
                    właściciel bedzie żądał wiekszego czynszu ,i co moze my mamy z podatków go
                    dofinansować?.
                    • hsps Re: Heniek je ciastko 21.05.03, 15:44
                      piotr33k2 napisał:
                      > albo rżniesz głupa albo młody i naiwny jesteś .pozatym nie mówiłem ile i
                      gdzie
                      > odłozył ale że jest gość ustawiony na reszte życia .on już za komuny tam był
                      > szefem ,a co to znaczy to każdy kto ma trochę wiecej jak 25 powinien
                      > wiedzieć,więc niema co plakać że mu się jakaś wielka krzywda stanie ,przecież
                      > ten lokal nie jest jego na własność więc normalne że w takim miejscu
                      > właściciel bedzie żądał wiekszego czynszu ,i co moze my mamy z podatków go
                      > dofinansować?.
                      A ja myślałem, że dyskusje powinny opierać się głównie na faktach, a nie na
                      świętym przekonaniu. (i regułach, które nie znajdują potwierdzenia, znajdziesz
                      wielu, którzy byli za komuny szefami, a nie są super majętni)

Nawiasem mówiąc nikt nie wspomniał nawet słowem, że JEMU dzieje się krzywda.
                      Chodziło tylko o namiastkę tradycji, o klientów, którzy mają sentyment do tego
                      lokalu.
                      • piotr33k2 Re: Heniek je ciastko 21.05.03, 16:05
                        hsps napisał:

> piotr33k2 napisał:
                        > > albo rżniesz głupa albo młody i naiwny jesteś .pozatym nie mówiłem ile i
                        > gdzie
                        > > odłozył ale że jest gość ustawiony na reszte życia .on już za komuny tam
                        > był
                        > > szefem ,a co to znaczy to każdy kto ma trochę wiecej jak 25 powinien
                        > > wiedzieć,więc niema co plakać że mu się jakaś wielka krzywda stanie ,przec
                        > ież
                        > > ten lokal nie jest jego na własność więc normalne że w takim miejscu
                        > > właściciel bedzie żądał wiekszego czynszu ,i co moze my mamy z podatków go
                        >
                        > > dofinansować?.
                        > A ja myślałem, że dyskusje powinny opierać się głównie na faktach, a nie na
                        > świętym przekonaniu. (i regułach, które nie znajdują potwierdzenia,
                        znajdziesz
                        > wielu, którzy byli za komuny szefami, a nie są super majętni)
                        >
                        > Nawiasem mówiąc nikt nie wspomniał nawet słowem, że JEMU dzieje się krzywda.
                        > Chodziło tylko o namiastkę tradycji, o klientów, którzy mają sentyment do
                        tego
                        > lokalu.
                        w biznesie nie ma sentymentów ,co mają powiedzieć ludzie zwolnieni na bruk i
                        ci którzy dla pseudobiznesmenów charują za 800 zł od rana do wieczora .taka
                        jest prawda o naszych cwaniaczkach biznesmenach .
                        • hsps Re: Heniek je ciastko 21.05.03, 16:18
                          piotr33k2 napisał:
                          > w biznesie nie ma sentymentów ,co mają powiedzieć ludzie zwolnieni na bruk i
                          > ci którzy dla pseudobiznesmenów charują za 800 zł od rana do wieczora .taka
                          > jest prawda o naszych cwaniaczkach biznesmenach .

Chodziło o sentymenty do MIEJSCA - nie w biznesie.

• enancjo Re: Heniek je ciastko 21.05.03, 11:57
      Gość portalu: rado napisał(a):

>
      > SCR zgodzilo się na rezygnacje z przenosin duetu jeśli dzierzawca zaplaci 50
      > zl/m. przypomne ze bank daje 100zl/m, ale pna Heniu się nie przejmuje i mowi
      > ze wiecej niż obecne 30 zl nie zaplaci. je ciasto i nie peka.
      > Pozdrawiam rado

.. jak ja bym dostal cos za pol ceny rynkowej to nie wazne co
      prawie bym nie pytal tylko bral ...
      .. mam propozycje .. robimy spolke .. bierzemy po 50 .. dajemy
      prawo do korzystania henkowi za 30 i wprowadzamy swoj inny towar
      np alkohole / kawy / likiery / lody / inne lakocieksy itd ...

Enancjo
      • Gość: rado Re: Heniek je ciastko IP: 111.111.51.* 23.05.03, 23:01
        enancjo napisał:

> .. mam propozycje .. robimy spolke .. bierzemy po 50 .. dajemy
        > prawo do korzystania henkowi za 30 i wprowadzamy swoj inny towar
        > np alkohole / kawy / likiery / lody / inne lakocieksy itd ...
        >
        > Enancjo

co ty w tym miescie nie robi sie tak interesow. robimy spolke robimy prezesem
        jakiegos tam szmaciaka z sld do rady nadzorczej wedlug paryetu jurczykowcy sld
        pasl plus ktos z tvp i funduszu ochrony srodowiska. piszemy odezwy dla naiwnych
        ze mlodzi biznesmeni ozywiaja szecinska prastara firme. dostajemy dotacje z
        funduszy unijnych, ochrony srodowiska i produkujemy dla tvp spoty wszystkich
        partii. mamy zaprzyjaznionego konserwatora i postanawia przekazc nam cala
        koamienice jako zabytek. zaczynamy dzialac w braznzy filmowej. po uniewinnieniu
        z powodu znikomej szkodliwosci spolecznej prezesem duetu zostaje rywin.
        pozdrawiam rado

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka