Dodaj do ulubionych

Liczba przeszczepów w regionie spadła o połowę

IP: *.sysnet.pl 29.05.07, 23:48
Cóż - lekarze odcinają kupony od lat patologizacji służby zdrowia. Gdyby środowisko nie było chore i skorumpowane, to jedno aresztowanie nie rozwaliłoby w diabły całego systemu przeszczepów. Widać jaki to był kolos na glinianych nogach, jak płytkie było działanie, współdziałanie lekarzy ze środowiskiem pacjentów.

A cóż stoi obecnie na przeszkodzie lekarzom rozpocząć rozmowę z rodzinami o przeszczepach? Ach, zapomniałem... przecież temu "elitarnemu" środowisku nie płacą za rozmawianie z pacjentem...

Proszę mi więc nie płakać rzewnymi łzami - 99% odpowiedzialności ponosi nie potrafiące oczyścić się z łapówkarzy środowisko lekarskie, które nie potrafiło wyrobić sobie autorytetu. Po iluś latach wyłudzania pieniędzy pacjenci powoli zaczynają nazywać po imieniu i unikać choroby jaką jest polska służba zdrowia.
Obserwuj wątek
    • Gość: kosa Liczba przeszczepów w regionie spadła o połowę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 10:27
      zmęczony faktycznie jesteś skoro wyciągasz takie wnioski, o patologiach wsród
      lekarzy mówiono zawsze i to nie miało wpływu na ilość przeszczepów. W/g mnie
      zródłem spadku ilości przeszczepów jest Ziobro i on odpowiada za to co się w
      translantologii dzieje. Pośrednio odpowiada za śmierć tych ,co na przeszczep się
      nie doczekają.Postaw się w sytuacji lekarza , który decydując o pobraniu
      organów , wie że będzie się musiał tłumacyć ze swojego postępowania jakiemuś
      pieskowi z ABW. Namacalnym przykładem jest oskarżenie ordynatora o morderstwo,
      teraz śledczy Ziobro wycofuje sie z tego , uzasadniajac aresztowanie lekarza
      łapownictwem. Informacja o łapownictwie lekarza nie miała by wpływu na ilość
      przeszczepów , informacja o morderstwie (wychodzi na to że nieprawdziwa) miała i
      to ogromny.
      • anamar Re: Liczba przeszczepów w regionie spadła o połow 30.05.07, 11:40
        jestem głęboko przekonana,że przyjdzie czas,gdy ziobro odpowie za to przed sądem.
        • Gość: zmęczony tia... IP: *.sysnet.pl 30.05.07, 13:48
          Tia, to ciekawe, że już któryś raz, osoby, których argumenty są słabe zaczynają wypowiedź do mnie od ad persona... jesteś zmęczony...

Rozumiem, że mordowanie pacjentów w karetkach pogotowia nie miało wpływu na stosunek do lekarzy?
          Rozumiem, że absurdalnie wysokie w stosunku do realiów roszczenia finansowe nie mają wpływu?
          Rozumiem, że dziesiątki zatrzymanych za łapownictwo lekarzy też nie ma wpływu?
          W końcu rozumiem, że lawinowo narastająca w sądach liczba pozwów o odszkodowania za błędy w sztuce to przypadek?

Ehh
    • krokus5 Re: Liczba przeszczepów w regionie spadła o połow 30.05.07, 12:17
      No właśnie.Podziękujcie Ziobrze politykowi nr.1 w sondażach za śmierć tych
      ludzi.
      • Gość: bimber Re: Liczba przeszczepów w regionie spadła o połow IP: *.jasien.net 30.05.07, 12:39
        Ok, zgadzam się Ziobro gadał bzdury i zarzucał morderstwo dlatego powinien za to odpowiedzieć. ale czy myslicie że to natychmiast odwróci cały problem i sprawa wróci do normy? otóż JEŚLI najważniejszym celem jest zwiększenie liczby transplantacji to powinno być to wspólne działanie lekarzy i dziennikarzy. tylko nie marudzenie przez 7/8 artykułu jak jest źle i przypominanie co ziobro zrobił i twierdzenie że teraz to już się nic nie da zrobić...jojczenie i samospradzające się proroctwo.
        Właśnie dlatego że trudno jest jak jest , trzeba jeszcze częściej i umiejetnioej rozmawiać z rodzinami pacjentów... no właśnie...umiejetnie i tu jest niestety problem, może jednak "zmęczony" miał trochę racji , a może nikt nie szkoli lekarzy jak rozmawiać, a może powinien to być i lekarz i psycholog....
        zawsze w takich sytuacjach rozmawia sie trudno, być może teraz trudniej, to co siadamy i płaczemy ?
        • Gość: kosa Re: Liczba przeszczepów w regionie spadła o połow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 13:03
          masz rację , najważniejsze jest współdziałanie lekarzy , prasy i nas samych ,
          ale od tych co do tego doprowadzili musimy domagać się aby przyznali się do
          błędu, ich skrucha ,w moim przekonaniu może znacznie przyśpieszyć proces
          wzrostu liczby przeszczepów.Problem w tym, czy oni są zdolni do wyrażenia
          skruchy, wszak żyją w przekonaniu o swojej wielkości i nieomylności.
    • Gość: zona.pijaka Odpiszę najkrócej jak potrafię IP: *.icm.edu.pl 30.05.07, 12:40
      Gość portalu: zmęczony napisał(a):
      > Cóż - lekarze odcinają kupony od

idioto
      • Gość: zona.pijaka Re: Odpiszę najkrócej jak potrafię IP: *.icm.edu.pl 30.05.07, 13:01
        Nefrolodzy i pielęgniarki z SPSK Pomorzany to najwspanialsi ludzie. Nikt i
        nigdy z tamtejszych pacjentów nigdy nikomu nie dał grosza. Choroby nerek takie
        jak mocznica itp - to choroby przewlekłe, nieuleczalne - dla których z mocy
        prawa państwo musi zapewnić bezpłatnie diializy do śmierci. I zapewnia. Ba
        nawet kazdemu z pacjentów państwo funduje darmowe przywożenie i odworzenie
        karetkami do domu.
        Akurat w tej kwestii niejaki zmęczony dał pełny popis swego idiotyzmu. Dla mnie
        to kulawy frajer, gnida, ku.. i śmieć.
        Podpisano:
        Prof Ciechanowaki, Rożanski, Wiśniewska, Bohatyrewicz, Kwiatkowska, Szymanska i
        30 innych osob, pielęgniarki, kierowcy z Falca, personel pomocniczy, oraz 70-
        ciu wdzięcznych pacjentów. Dla których każda dializa to dar od Boga, to dzień
        przed nieuchronną śmiercią.

Od dzisiaj śmieciu będę na ciebie polował, zapamiętaj szczaczu. Do śmierci. Bóg
        mi świadkiem jak się dowiem kim jestem zatłukę cię parchu. Własnymi rękoma.
        żona pijaka.
        • wikarla Re: Odpiszę najkrócej jak potrafię 30.05.07, 13:16
          Witam. Chciałam tylko napisać, że pan zmęczony od zawsze napada na lekarzy, PAM
          i cokolwiek z tym związane, więc proszę się nim zbytnio nie przejmować. Ze
          swojej strony zapraszam na Jasne Błonia w Sobotę 2 czerwca- będzie dużo
          atrakcji dla dorosłych i dla dzieci, a także na 3 na bieg.
          • wikarla Re: Odpiszę najkrócej jak potrafię 30.05.07, 13:20
            A swoją drogą, nie spodziewałam się że pan zmęczony będzie miał kiedykolwiek
            zacieklejszą opozycję niż ja. A co do uczciwości lekarzy, personelu i pacjentów
            Kliniki Nefrologii, Transplantologii i Chorób Wewnętrznych to jak najbardziej
            zgadzam się ze zdaniem "żony pijaka".
            • Gość: zmęczony wikarla IP: *.sysnet.pl 30.05.07, 13:55
              Tak, tak - znamy się - wyśmiałek kilka Twoich błędów w argumentacji i byłaś strasznie oburzona jak wspominałem przekręty na PAM-ie, zagrożenia epidemiologiczne, syf w szpitalu, itd.
              Niestety zarówno wtedy jak i teraz za grosz nie masz obiektywizmu dla środowiska w którym jesteś. I to jest właśnie spadek homo sovieticusa made by środkowisko lekarskie.
        • Gość: zmęczony żono.pijaka IP: *.sysnet.pl 30.05.07, 13:50
          Nie dość facet, że się durnie podszywasz pod kobietę, to jeszcze czytać ze zrozumieniem nie umiesz.
          Wiesz, że właśnie na forum napisałeś GROŹBY KARALNE?
          Wiesz, że mam prawo teraz wystąpić do Prokuratury z prośbą o ściganie? Człowieku, zejdź na ziemie i zacznij czytać ze zrozumieniem.
          • Gość: zona.pijaka Smieciu IP: *.icm.edu.pl 30.05.07, 14:10
            Więc powtarzam. Szmaciarz Ziobro też ma krew niewinnych ludzi na rękach. Też
            za to należy mu się odemnie kula w łeb. Ty jesteś w Szczecinie i mówię ci -
            jak zdobęde twoje dane to Cię ukatrupię. Sysnet nie ma wielu abonentów - jesteś
            kurco do namierzenia. A teraz marsz do prokuratury sowiecka gnido.
        • absztyfikant Re: Odpiszę najkrócej jak potrafię 30.05.07, 14:08
          Dżon Pijak znowu sie zdemaskowal :P
          • Gość: zona.pijaka Re: Odpiszę najkrócej jak potrafię IP: *.icm.edu.pl 30.05.07, 14:20
            Gdzie jest ten sysnet? Czy to nie okoliczne te parę domków na Jodłowej?
            • Gość: zona.pijaka Re: Odpiszę najkrócej jak potrafię IP: *.icm.edu.pl 30.05.07, 14:24
              To i pewnie czesto bywa na przystanku 75 w kierunku miasta. Mam tam kilku
              znajomych po pierdlu którzy ledwo co pokończylu 54-tą Podstawówkę z
              naprzeciwka.
              Zapamietaj śmieciu kiedyś się zdradzisz albo ktoś cie zdradzi - masz w czapę.
              • wikarla Re: Odpiszę najkrócej jak potrafię 30.05.07, 15:52
                Panie zmęczony nie pamiętam żebyśmy przechodzili na "ty". A błędy w
                argumentacji oraz merytoryczne to ja wytknęłam panu, a nie odwrotnie. Ponadto
                oburzenie wywołuje we mnie ktoś taki jak minister Ziobro, skazujący bez sądu
                człowieka. Pana zdanie wywołuje we mnie wyjątkowo krótkotrwałą, słabą reakcję.
                • Gość: zmęczony kolejny biedak "skazany"... IP: *.sysnet.pl 30.05.07, 21:14
                  www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070529/SZCZECIN/70529019
                  A opisywany w tym artykule lekarz, też został przez złego Ziobrę skazany??

Środowisko lekarskie nie ma za grosz samokrytycyzmu... ale sądząc po wikarli to najmniejszy problem - logiki myślenia brak.
                  • wikarla Re: kolejny biedak "skazany"... 30.05.07, 23:59
                    Logika i myślenie podpowiadają mi,że w każdym zawodzie są tacy, którzy piją.
                    Poczynając od szewców na księżach kończąc. Wot, prawda ogólnie znana.
                    Logika też podpowiada mi, że co innego jest wyciągnięcie człowieka skutego
                    kajdankami i twierdzenie, że zabił, a co innego zatrzymanie kogoś w stanie
                    nietrzeźwym. To nie są sytuacje porównywalne.
                    A jeżeli chodzi o ministra Ziobro to w tropieniu i prześladowaniu "złych
                    wykształciuchów lekarzy" mają panowie wiele wspólnego. Jest to dosyć
                    zastanawiające.
                    Życzę panu dobrej nocy bez żony.pijaka i jego kolegów pod oknem.
    • Gość: andreas Zmeczony, a jak by tak powiedziec o jakims banku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.07, 00:21
      Zmeczony, a jak by tak o PKO czy innym który uwazasz za najsilniejszy
      powiedzieć, ze przewałki były i zamknąc prezesa...
      jak myslisz ile by taki bank przetrwał?

Ja uwazam, ze nastepnego dnia byłyby kolejki ludzi po szmal....
      i bank bankrutem!!!
      • Gość: andreas a jak napisza, ze paliwo zdrozeje... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.07, 00:47
        mój drogi Zmeczony, sam powiedzmy w kurorcie pod oknami miałem/mam
        kilka beczek z ropa, to efekt podmoszenia cen... rodzina kupowała!

Naprawde myslisz, ze panika to jest racjonalne postepowanie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka