Dodaj do ulubionych

Morza szum na poznańskim Starym Rynku

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 21:49
Właśnie wróciłem. Owszem, może i jest latarnia i molo ale wszystko tandetne i
jarmarczne. W ogóle nie czuje się, że nasze województwo jest efektowne
Obserwuj wątek
    • Gość: dydo Re: Morza szum na poznańskim Starym Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 21:51
      > Na stoiskach można było skosztować regionalnych przysmaków (m.in. wędzonych
      ryb i tzw. pajdy ze smalcem), zapoznać się z ofertą turystyczną. Jednym słowem -
      poczuć nadmorski klimat.
      pajda ze smalcem to rzeczywiście nadmorski klimat.tak jak i wędzony
      pstrąg :))))
    • andreas.007 Dla mnie super 23.06.07, 01:19

Wydaje mi sie ze po prostu za wczesnie wyjechałeś. Caly rynek zastawiony stoiskami gmin, stale cos dzialo a kulminacja byl występ kabaretu Koń Polski z Koszalina, ale Ciebie juz nie bylo niestety. Zabawa super a dzis dopiero bedzie extra.
      • Gość: Zbędny Andre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 07:51
        Andreas. W jakim terminie jest ta impreza w Poznaniu ? Czy dziś w sobotę jest ?
        To może podjadę.
        Ta banda dupków z urzędu nie podała takiej informacji w sposób czytelny :
        www.szczecin.pl/umszczecinswiat/chapter_59018.asp?soid=AEB4B391AE3146448DEA3BFBEEF4A60F&chapterdest=59018
        Co za nieudacznicy! To juz reguła :-((
        • andreas.007 Re: Andre 23.06.07, 09:15

Dziś jest od 11 stoiska a od 18 program andrzejewska, potem od 19 Łona, 20 Pogodno i 21 Smolik. A potem w Zabawa do rana w pubach. Zimno to byc w maju to prawda ale jest dobrze zorganizowane. Jedynie powiaty slabo informowały w powiatach ... Sa tańce pyszyckie, masaż uzdrowisk, pelno jest na rynku..
          • Gość: dudi nieporozumienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 10:14
            to chyba jesteśmy na 2 różnych impreazach. Ludzie żrą darmowe żarcie a ulotki
            wyrzucają na ulicę.owszem, w pubach zabawa była ale w ogóle nie związana z
            imprezą na rynku. wypadło to żałośnie a większość spacerujących czy
            pezechodzących przez rynek w ogóle nie wiedziała co to jest za impreza. tandeta
            goniłą tandetę
            • andreas.007 Ależ to nieprawda 24.06.07, 10:31

Nie sposób nie wiedziec bo caly rynek byl zastawiony stoiskami, na scenie stale mówili o Szczecinie i morzu. Wczoraj Łona dała dobry koncert ludzie młodzi sie bawili mimo chwilowego deszczu. Pogodno dało cudowny koncert ludzie bili brawo dlugo po, a Smolik dosłownie byl cudowny bisowal 3 razy.
              • Gość: dudi nieprawdą jest to co piszesz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 10:44
                wieś tańczy i śpiewa.
                koncerty owszem, tylko co one mają do promocji województwa. co takiego było w
                tym wieczorze że różnił się od innych i dzięki temu wielkopolanie mogli zostać
                zintrygowani zachęceni? NIC!
                • andreas.007 Re: nieprawdÄ jest to co piszesz. 24.06.07, 10:57

Potem dan foto. Stoiska byly oblegane, brali ulotki, pytali, nawet rezerwowali miejsca. Byly konkursy przy stoiskach muzyka. Niewiem czemu tak piszesz. Byly niedociagniecia a tym potem napisze
                  • Gość: dudi Re: nieprawdÄ jest to co piszesz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 11:10
                    nic nie rozumiesz.to nie o to chodzi. to był zwyczajny jarmark taki jak
                    wszystkie. ale ja pytam co było w tym jarmarku takiego że ludzie mogli czuć się
                    zaintrygowani zaskoczeni zainteresowani naszym regionem.takie jarmarki typu
                    wieś tańczy i śpiewa to normalka.ludzie przychodzą zjedzą darmowy
                    poczęstunek,wezmą ulotki które wyrzucą do najbliższego kosza i tyle. co im
                    mogło pozostać w pamięci? NIC
                    a tak w ogóle to najlepiej bawili się organizatorzy
                    • andreas.007 Re: nieprawdÄ jest to co piszesz. 24.06.07, 18:40
                      ja nie wiem czego oczekiwałes...
                      Filharmoników i smokingów?
                      VByło to czego ludzie szukaja podczas urlopow...
                      czyli morze (na wielkiej planszy), piaek, rozrywka nawysokim poziomie,
                      były oferty wypoczynku, uzdrowiska nawet organizowały masaze...
                      TEGO LUDZIE SZUJAKAJA
                      • andreas.007 dla mnie brawo dla organizatorów.... 24.06.07, 18:52
                        jedyne zastrzezenia mozna miec juz do samych powiatów,
                        ze nie wzieły wszystkich ofert atrakcyjnych miejsc, hoteli...
                        na stoisku Szczecina brakowało mi info o polu golfowym w Binowie,
                        ale to była pierwsza taka promocja w sasiednim województwie!
                        Moze powinnna sie odbyc wczesniej - maj, ale zainteresowanie było duze!

Koncerty odbywały sie punktualnie - naprawde brawo dla organizatorów!
                        Sam poziom wystepów tez nie pozostawiał nic do zyczenia - duze brawa!
                        Cały rynek wrzał stoiskami, grajkami, pokazami, przebierańcami...

To nie była oferta dla inwestorów, ale dla turystów!
                        Aczkolwiek byli i prezydenci i marszałek -
                        mozna wiec było takze porozmawiac i inwestycji....

Powtarzam nie wiem czy to przyniesie skutek,
                        ale jak dla mnie było dobrze zorganizowane, profesjonalnie,
                        takze potencjalny odiorca - urlopowicz mógł i pytał o to co go interesowało!
                        Do niektórych stoisk powiatów trudno sie było dopchac!

Moze takie same Dni nalezałoby zorganizowac w Berlinie...

Była takze duza informacja o Regatach, a panie chetnie udzielały odpowiedzi
                        takze na głupie pytania o Wały Chrobrego... ;))
                        • 1.bazyl Re: dla mnie brawo dla organizatorów.... 24.06.07, 19:24
                          :-)
                          (To jest moj zyczliwy mily usmiech skierowany do Ciebie;)

To jest swietny pomysl! Co prawda pewnie utrwali panujace w narodzie
                          przekonanie, ze Szczecin lezy nad morzem, ale co tam - moze dzieki temu wiecej
                          ludzi przyjedzie:).
                          Faktycznie, moze takie targi powinny sie odbyc w kwietniu, na przyklad - ale w
                          przyszlym roku tak mozna zrobic! I rzeczywiscie, w Berlinie tez - pewnie
                          wiekszy bylby z tego efekt niz z wyjazdu do Cannes.

A moze i Krzystek znalazby chwile czasu, zeby obiad z odpowiednimi ososbami
                          zjesc...
      • Gość: fagot Re: Dla mnie super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 07:55
        Stoiska jak stoiska, jarmark i tyle. małe zainteresowanie bo wakacje każdy ma
        już zaplanowane a do następnego roku zapomną.
    • Gość: Zbędny Re: Morza szum w Warszawie. Tam są pieniądze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 07:48
      To dobry pomysł ale błagam zrealizujcie taki ale w Warszawie. Nie w dni
      powszednie ale w terminie piątek/niedziela ale .... w WARSZAWIE. Tam są po
      prostu pieniądze. Więcej inwestorów przyniesie Warszawa nić Cannes. No
      urzędnicy, którzy wyjadą do Warszawy będą mnie zadowoleni ze zdjęć :-)
      • Gość: izaak masz dobre intencje, ale mało wiedzy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.07, 11:45
        takie imprezy nie robi sie po to, aby ściągnąć inwestorów - byłoby to cudaczne
        załozenie. ta impreza ma ściągnąć turystów. Warszawiacy mają bliżej na Hel...
        Sorry...
        • Gość: Zbędny Re: masz dobre intencje, ale mało wiedzy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 17:41
          Wiedzy na pewno mam mało. Natomiast pozostaję przy swoim ale nie z uporu.
          Ta impreza miała sens również jako promocja atrakcyjnego województwa dla
          ijnwestycji m.in. turystycznych i okołoturystycznych ale chyba nie sądzisz, że
          tylko i wyłącznie dla turystów jako takich. Czyżby były puste i
          niewykorzystane puste miejsca nad tzw naszym morzem w sezonie i walczymy o
          sprzedaż :-)?
          • andreas.007 Re: masz dobre intencje, ale mało wiedzy. 26.06.07, 17:58
            ja nie wiem czemu o tym nie mówia...
            ale to tez było Zbedny, takie spotkanie, ale moim zdaniem nieudane,
            ale pierwsza zakąska była... ;))
    • Gość: guido Re: Morza szum na poznańskim Starym Rynku IP: *.tbcn.telia.com 24.06.07, 09:39
      mówi Robert Skraburski, wójt gminy Rewal. - Szkoda tylko, że odbywają się one
      w takim terminie. Turnusy wakacyjne nad morzem są rezerwowane wczesną wiosną, a
      nie na początku wakacji.>

Typowe polskie planowanie, jak nie za piec dwunasta to piec po dwunastej
    • Gość: brutus Re: Morza szum na poznańskim Starym Rynku IP: *.globalconnect.pl 24.06.07, 16:46
      Jakie to załosne - znów cała banda super hiper specjalistów, którzy zrobiliby
      to lepiej, smaczniej, więcej i taniej i w ogóle nic nie ma sensu, bo tylko oni
      wiedzą co i jak.
      Może się powtórzę Panowie, ale jesteście ŻAŁOŚNI. Co tylko się nie stanie,
      zawsze jest źle, a Wy byście zrobili to lepiej.
      Ja nie byłem, ale zasięgnąłem języka u znajomych poznaniaków i ... byli
      zachwyceni. Zobaczyli, że u nas jest nie tylko morze, ale i wiele więcej
      atrakcji. Może więc czas Panowie, żebyście się zebrali, sami coś zrobili i
      pokazali, jak można? Bo teraz Wasze posty są nieodmiennie śmieszne.
    • Gość: egzegeza Gdzie leży Szczecin, kto wie? IP: *.chello.pl 24.06.07, 20:56
      A Pan Marszałek Obrycki powiedział dziś w Kronice, że stolica województwa leży
      nad morzem... Hm... Czy on na pewno wie, jakiego województwa jest
      marszałkiem? :)
      • Gość: natalia Re: Gdzie leży Szczecin, kto wie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 16:54
        No i ma rację ten pan!
        • Gość: hans Re: Gdzie leży Szczecin, kto wie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 18:45
          > No i ma rację ten pan!

Niby w czym? Ty też myślisz, że Szczecin leży nad morzem?
          • Gość: natalia Re: Gdzie leży Szczecin, kto wie? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.07, 20:09
            co prawda muszelek przy Wałach Chrobrego nie nazbierasz (nie liczac tych na
            straganach) ale wewnętrzne wody morskie naszego państwa siegają do Trasy
            Zamkowej :)
            • Gość: robert Re: Gdzie leży Szczecin, kto wie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 14:03
              idiotka
              • Gość: andreas Re: Gdzie leży Szczecin, kto wie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 14:15
                ale dlaczego mamy wyprowadzac kogokolwie z błedu...
                jak mysla, ze Szczecin lezy nad morzem, nadmorskie miasto,
                to niech sobie tak mysla... ;))

Dla nas tylko korzysc, jak tu przyjada, to poczuja wiatr od morza...

Ja wiem, ze Trójmiasto lezy nad morzem,
                a byłem tylko na molo w Sopocie...
                a gdybym na Monciak nie zachodził, to bym nie widział morza w Trójmiescie!
                A w Szczecinie mamy nabrzeza i przy wjezdzie widac port... morski!
                • kasia22213 Re: Gdzie leży Szczecin, kto wie? 27.06.07, 14:22
                  A czy ktos widzial koncert Lony??

----
                  Najlepsze hotele Spa
                  Best SPA hotels
                  • Gość: andreas Re: Gdzie leży Szczecin, kto wie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 14:43
                    ja był super!
                    Publika skakała i spiewała z nim... ;)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka